ORDIN nr. 49 din 19 aprilie 2005

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 19/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 388 din 9 mai 2005
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 1COMPLETEAZA PEORDIN 100 09/11/2004 ART. 2
ART. 1MODIFICA PEORDIN 100 09/11/2004 ART. 2
ART. 1COMPLETEAZA PENORMA 09/11/2004 ART. 2
ART. 1MODIFICA PENORMA 09/11/2004 ART. 2
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 215 27/05/2004
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004
ART. 1COMPLETEAZA PEORDIN 100 09/11/2004 ART. 2
ART. 1MODIFICA PEORDIN 100 09/11/2004 ART. 2
ART. 1COMPLETEAZA PENORMA 09/11/2004 ART. 2
ART. 1MODIFICA PENORMA 09/11/2004 ART. 2
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 100/2004 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte condiţiile suplimentare privind controlul sanitar veterinar al produselor din pescuit, crustaceelor, moluştelor, gasteropodelor şi batracienilor, destinate comercializării directe către consumatorul final sau procesării în alimente pentru consum uman



În temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,văzând Referatul de aprobare nr. 31.605/2005, întocmit de Direcţia generală sanitară veterinară din structura Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin: + 
Articolul INorma sanitară veterinară care stabileşte condiţiile suplimentare privind controlul sanitar veterinar al produselor din pescuit, crustaceelor, moluştelor, gasteropodelor şi batracienilor, destinate comercializării directe către consumatorul final sau procesării în alimente pentru consum uman, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 100/2004, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 94 din 28 ianuarie 2005, se modifică după cum urmează:1. La articolul 2 litera a) alineatul (1), punctul 3.1 va avea următorul cuprins:"3.1. Produsele din pescuit cu greutate de peste 3 kg, destinate comercializării directe către consumatorul final, se congelează individual, iar cele mai mici de 3 kg pot fi congelate sub formă de brichete; produsele din pescuit se introduc în ambalaje care nu deteriorează caracteristicile organoleptice ale produselor, nu transmit substanţe nocive pentru sănătatea consumatorului şi sunt suficient de rezistente pentru a asigura protecţia eficientă a produselor; ambalajele trebuie să fie etichetate corespunzător, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare."2. La articolul 2, după litera f) se introduce o nouă literă, litera g), cu următorul cuprins:"g) Peştele întreg, la care au fost evidenţiate formaţiuni parazitare la nivelul viscerelor şi care pot fi îndepărtate în totalitate, se dirijează la procesare, sub supraveghere sanitară veterinară, într-o unitate aprobată sanitar veterinar, care dispune de facilităţi pentru îndepărtarea eficientă a părţilor parazitate din acesta şi în care sunt respectate condiţiile de igienă pentru evitarea posibilităţilor de contaminare; peştele la care au fost evidenţiate formaţiuni parazitare la nivelul musculaturii sau la nivelul musculaturii şi viscerelor se declară impropriu consumului uman şi nu se acceptă valorificarea pentru consum uman, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale sanitare veterinare în vigoare."
 + 
Articolul IIInstitutele centrale de profil, direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
 + 
Articolul IIIAutoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
 + 
Articolul IVPrezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinareşi pentru Siguranţa Alimentelor,Răzvan ŢîruBucureşti, 19 aprilie 2005.Nr. 49.–-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x