ORDIN nr. 47 din 27 ianuarie 2003

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 16/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL INDUSTRIEI SI RESURSELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 148 din 7 martie 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 225 21/04/2004
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulCONTINE PEREGULAMENT 27/01/2003
ActulREFERIRE LAHG 1570 18/12/2002 ART. 6
ActulREFERIRE INDIRECTA LAHG 235 08/02/2001
ActulREFERIRE LAHG 19 04/01/2001
ART. 2APROBA PEREGULAMENT 27/01/2003
ANEXA 2REFERIRE LAHG 1570 18/12/2002
ANEXA 2REFERIRE LAHG 1570 18/12/2002 ART. 3
ANEXA 2REFERIRE LAHG 1570 18/12/2002 ART. 4
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 225 21/04/2004

privind organizarea şi funcţionarea Comisiei pentru derularea mecanismului de acordare a sprijinului financiar



În conformitate cu prevederile art. 6 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.570/2002 privind aprobarea mecanismului de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de creştere a competitivitatii produselor industriale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 27 din 20 ianuarie 2003,în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 19/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Industriei şi Resurselor, cu modificările şi completările ulterioare,ministrul industriei şi resurselor emite următorul ordin: + 
Articolul 1Se aprobă componenta Comisiei pentru derularea mecanismului de acordare a sprijinului financiar, prevăzută în anexa nr. 1.
 + 
Articolul 2Se aprobă Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei pentru derularea mecanismului de acordare a sprijinului financiar, prevăzut în anexa nr. 2.
 + 
Articolul 3Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 4Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul industriei şi resurselor,Dan Ioan PopescuBucureşti, 27 ianuarie 2003.Nr. 47.
 + 
Anexa 1COMPONENTAComisiei pentru derularea mecanismului de acordare a sprijinului financiar + 
Articolul 1Comisia pentru derularea mecanismului de acordare a sprijinului financiar, denumita în continuare Comisie, este formată din 7 membri după cum urmează:– preşedinte – directorul Direcţiei acreditari, calitate, protecţia mediului;– vicepreşedinte – director general adjunct în cadrul Direcţiei generale bunuri de consum;– membri:– 1 reprezentant din Direcţia generală produse primare;– 1 reprezentant din Direcţia generală produse industriale;– 1 reprezentant din Direcţia generală sinteze, strategii, politica industriala, programe dezvoltare;– 1 reprezentant din Direcţia generală buget, contabilitate interna;– 1 reprezentant al patronatului sau asociaţiei profesionale de profil.
 + 
Articolul 2Reprezentanţii patronatelor sau asociaţiilor profesionale de profil vor fi nominalizaţi de către patronatele sau asociaţiile profesionale de profil, în termen de 10 zile de la publicarea prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, Partea I.
 + 
Articolul 3Reprezentanţii patronatelor sau asociaţiilor profesionale de profil participa la şedinţele Comisiei, în funcţie de domeniul de activitate pentru care se analizează proiecte.
 + 
Articolul 4La şedinţele Comisiei pot participa invitaţi, cu luarea în considerare a domeniilor care fac obiectul proiectelor analizate.
 + 
Anexa 2REGULAMENTde organizare şi funcţionare a Comisiei pentru derularea mecanismului de acordare a sprijinului financiar + 
Articolul 1Comisia pentru derularea mecanismului de acordare a sprijinului financiar, denumita în continuare Comisie, funcţionează în cadrul Ministerului Industriei şi Resurselor, cu atribuţii în organizarea şi derularea mecanismului de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de creştere a competitivitatii produselor industriale.
 + 
Articolul 2Principalele atribuţii ale Comisiei sunt următoarele:a) derulează întreaga activitate de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de creştere a competitivitatii produselor industriale, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1.570/2002;b) promovează o campanie de informare publică privind Programul de creştere a competitivitatii produselor industriale atât prin conferinţe şi comunicate de presa, prin interviuri, prin intalniri cu patronatele şi/sau asociaţiile profesionale de profil, cat şi prin prezentarea acestuia pe site-ul Ministerului Industriei şi Resurselor – www.minind.ro;c) analizează proiectele (documentele) prezentate de agenţii economici în ordinea înregistrării lor în Registrul unic de evidenta al Comisiei şi decide asupra acceptării sau respingerii acordării sprijinului financiar de la bugetul de stat;d) analizează stadiul derulării contractelor şi implementarii proiectelor, stabilind măsuri în consecinţa;e) analizează modul de utilizare a fondurilor alocate şi adopta măsuri de creştere a eficientei activităţii;f) decide asupra necesităţii sistării sprijinului financiar către beneficiarii Programului de creştere a competitivitatii produselor industriale, care nu respecta clauzele contractuale şi/sau care furnizează informaţii eronate.
 + 
Articolul 3Convocarea Comisiei se face ori de câte ori este necesar de către preşedinte sau, în lipsa acestuia, de vicepreşedinte, cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de data prevăzută pentru şedinţa; convocarea va fi însoţită de ordinea de zi.
 + 
Articolul 4(1) Comisia este legal întrunită dacă sunt prezenţi cel puţin 5 membri.(2) Comisia decide cu votul majorităţii absolute a numărului de membri numiţi în cadrul acesteia.
 + 
Articolul 5Participarea la şedinţele Comisiei reprezintă sarcina de serviciu şi nu este remunerată.
 + 
Articolul 6Deciziile Comisiei se consemnează într-un proces-verbal, înscris într-un registru unic înfiinţat în acest scop.
 + 
Articolul 7Secretariatul Comisiei este asigurat de către Direcţia acreditari, calitate, protecţia mediului.
 + 
Articolul 8Principalele atribuţii ale Secretariatului Comisiei sunt următoarele:a) înregistrează proiectele în Registrul unic de evidenta al Comisiei, în ordinea numerelor de înregistrare primite de la registratura Ministerului Industriei şi Resurselor;b) controlează existenta documentelor solicitate care să ateste îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate, menţionate la art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 1.570/2002, de către beneficiarii de proiecte, precum şi existenta declaraţiei pe propria răspundere a agentului economic privind corectitudinea datelor şi informaţiilor prezentate;c) controlează încadrarea proiectelor prezentate de agenţii economici în criteriile de eligibilitate prevăzute la art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 1.570/2002;d) returnează agenţilor economici proiectele care nu conţin toate datele solicitate sau care nu se încadrează în criteriile de eligibilitate, în termen de 5 zile lucrătoare, prezentând motivele respingerii;e) asigura pregătirea materialelor şi buna desfăşurare a şedinţelor Comisiei, urmărind în continuare aplicarea deciziilor adoptate;f) întocmeşte procesele-verbale ale Comisiei, pe care le înscrie în registrul prevăzut la art. 6;g) urmăreşte semnarea contractelor de către reprezentantul Ministerului Industriei şi Resurselor, împuternicit în acest sens, cu beneficiarii sprijinului financiar şi transmiterea contractelor semnate către agenţii economici respectivi;h) tine evidenta întregului proces de evaluare şi implementare a proiectelor acceptate;i) urmăreşte realizarea contractelor şi verifica, pentru beneficiarii care achiziţionează bunuri şi/sau servicii pentru implementarea proiectelor, existenta documentelor care să ateste ca acestea s-au realizat pe bază de licitaţie sau selecţie de oferte;j) asigura organizarea unei baze de date privind proiectele prezentate şi acceptate de Comisie, utilizarea fondurilor alocate, stadiul de realizare a contractelor încheiate, stadiul de realizare şi implementare a proiectelor, efectele economice ale implementarii proiectelor şi prezintă informări periodice către Comisie în vederea stabilirii măsurilor care se impun;k) îndeplineşte şi alte atribuţii şi sarcini trasate de Comisie în vederea îmbunătăţirii activităţii de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de creştere a competitivitatii produselor industriale;l) informează conducerea Ministerului Industriei şi Resurselor asupra modului de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de creştere a competitivitatii produselor industriale şi face propuneri pentru derularea acestuia în condiţii corespunzătoare.––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x