ORDIN nr. 438 din 19 decembrie 2003

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL COMUNICATIILOR SI TEHNOLOGIEI INFORMATIEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 13 din 8 ianuarie 2004
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 744 03/07/2003
ActulCONTINE PEPROCEDURA 19/12/2003
ActulREFERIRE LALEGE 591 29/10/2002
ActulREFERIRE LAOUG 79 13/06/2002 ART. 15
ART. 1REFERIRE LAPROCEDURA 19/12/2003
 Nu exista acte care fac referire la acest act

pentru aprobarea Procedurii de acordare a licenţelor de utilizare a frecvenţelor radioelectrice în vederea furnizării de reţele naţionale de comunicaţii electronice punct-multipunct în banda de frecvenţe 24,5-26,5 GHz



În temeiul dispoziţiilor art. 15 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 591/2002,având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 744/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei,ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei emite prezentul ordin. + 
Articolul 1Se aprobă Procedura de acordare a licenţelor de utilizare a frecvenţelor radioelectrice în vederea furnizării de reţele naţionale de comunicaţii electronice punct-multipunct în banda de frecvenţe 24,5-26,5 GHz, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 2Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul comunicaţiilorşi tehnologiei informaţiei,Dan NicaBucureşti, 19 decembrie 2003.Nr. 438.
 + 
Anexa PROCEDURĂde acordare a licenţelor de utilizare a frecvenţelor radioelectrice în vederea furnizării de reţele naţionale de comunicaţii electronice punct-multipunct în banda de frecvenţe 24,5-26,5 GHz + 
Articolul 1(1) Licenţele de utilizare a frecvenţelor radioelectrice în vederea furnizării de reţele naţionale de comunicaţii electronice punct-multipunct în banda de 26 GHz, denumite în continuare licenţe punct-multipunct, se acordă prin licitaţie organizată de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, denumit în continuare MCTI.(2) Etapele licitaţiei sunt următoarele:1. publicarea anunţului de participare la licitaţie;2. elaborarea caietului de sarcini;3. obţinerea caietului de sarcini de către persoanele interesate;4. depunerea ofertelor şi a garanţiei de participare de către persoanele care au obţinut caietul de sarcini;5. evaluarea ofertelor;6. transmiterea comunicărilor privind rezultatul evaluării tuturor ofertelor depuse.
 + 
Articolul 2(1) Pentru organizarea şi conducerea procedurii de licitaţie, MCTI va desemna o comisie de licitaţie formată din 5 membri care nu pot fi acţionari, asociaţi, administratori sau cenzori ai vreuneia dintre persoanele juridice care participă la licitaţie ori ai vreunei persoane juridice care are control asupra vreunui ofertant, în acest sens membrii comisiei depunând o declaraţie pe propria răspundere. În cadrul comisiei de licitaţie se va desemna un preşedinte care va conduce procedura de licitaţie şi un secretar care va întocmi procesele-verbale de şedinţă.(2) O persoană juridică are control asupra ofertantului dacă exercită, direct sau indirect, cel puţin o treime din drepturile de vot în adunarea generală a acestuia.
 + 
Articolul 3Comisia de licitaţie va avea următoarele atribuţii:a) publicarea anunţului de participare la licitaţie;b) elaborarea caietului de sarcini;c) evaluarea ofertelor;d) prezentarea rezultatului evaluării ofertelor ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei.
 + 
Articolul 4(1) MCTI va publică cel puţin într-un cotidian de circulaţie naţională, precum şi pe pagina de Internet www.mcti.ro un anunţ de participare la licitaţie prin care va anunţa intenţia de a acorda licenţe punct-multipunct.(2) Anunţul de participare va conţine obligatoriu perioada în care se poate obţine un exemplar al caietului de sarcini.
 + 
Articolul 5(1) Caietul de sarcini va conţine în mod obligatoriu cerinţele tehnico-economice minimale pe care ofertantul trebuie să le îndeplinească, grila de punctaj, obligaţiile minime pe care ofertantul va trebui să şi le asume în cazul în care va fi declarat câştigător al licitaţiei, precum şi data limită până la care se pot depune ofertele.(2) MCTI va asigura obţinerea unui exemplar al caietului de sarcini de către orice persoană care îşi manifestă intenţia în acest sens.
 + 
Articolul 6(1) MCTI va accepta orice solicitare de clarificări asupra prezentei proceduri, efectuată până la data limită prevăzută în caietul de sarcini, şi va publică întrebările şi răspunsurile pe pagina de Internet menţionată la art. 4 alin. (1).(2) Solicitările de clarificări trebuie făcute în scris şi adresate MCTI prin poştă la adresa Bd. Libertăţii nr. 14, sectorul 5, Bucureşti, sau prin e-mail la adresa pmp@mcti.ro. În cazul în care solicitările de clarificări sunt făcute în alt mod, nu există obligaţia MCTI de a răspunde la acestea.
 + 
Articolul 7(1) Comisia de licitaţie va evalua exclusiv ofertele depuse în termenul prevăzut în caietul de sarcini.(2) Licitaţia se desfăşoară pe bază de oferte ferme, definitive, irevocabile şi necondiţionate depuse în conformitate cu caietul de sarcini pentru elaborarea şi prezentarea ofertei.(3) O dată cu oferta, ofertanţii vor depune o garanţie de participare în cuantum de 30.000 euro. Garanţia de participare se constituie prin scrisoare de garanţie bancară emisă de o bancă română sau de o bancă străină cu care o bancă română are relaţii de corespondent, din care să rezulte fără echivoc angajamentul irevocabil al acesteia de a plăti imediat, fără a invoca vreo excepţie legată de procedura de licitaţie, o sumă în cuantum egal cu garanţia de participare în cazul în care câştigătorul licitaţiei renunţă la dreptul de a i se acordă licenţa punct-multipunct.(4) Scrisoarea de garanţie bancară trebuie să aibă o perioadă de valabilitate de cel puţin 120 de zile de la data limită până la care se pot depune ofertele.(5) Garanţia de participare se restituie integral tuturor participanţilor, cu excepţia câştigătorilor licenţelor punct-multipunct, cărora această garanţie le va fi restituită la momentul eliberării licenţelor.(6) Comisia de licitaţie va evalua doar acele oferte care au fost depuse în termenul menţionat în caietul de sarcini şi care sunt însoţite de garanţia de participare în cuantumul şi în forma prevăzute în prezentul ordin.(7) În procesul de evaluare a ofertelor se ţine cont de obligaţiile pe care ofertantul se angajează să şi le asume în cazul în care va fi declarat câştigător al licitaţiei, conform grilei de punctaj.
 + 
Articolul 8(1) Comisia de licitaţie va comunică persoanelor care au depus oferte rezultatele evaluării acestora, prin afişarea pe pagina de Internet menţionată la art. 4 alin. (1).(2) Persoanele ale căror oferte au fost declarate câştigătoare vor fi invitate de către MCTI pentru eliberarea licenţelor punct-multipunct, în termen de 30 de zile de la comunicarea rezultatului licitaţiei.──────────────

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x