ORDIN Nr. 434 din 20 iulie 1995

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 11/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL APELOR SI PROTECTIEI MEDIULUI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL NR. 173 din 4 august 1995
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 70 01/02/1999
ART. 20MODIFICAT DERECTIFICARE 434 30/08/1995
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 342 26/05/1995
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 70 01/02/1999
ART. 20MODIFICAT DERECTIFICARE 434 30/08/1995

pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Comisiei de atestare a agenţilor economici în scopul participării acestora la licitaţiile şi negocierile directe de masa lemnoasă



Având în vedere dispoziţiile art. 3 alin. (1) din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor pentru vânzarea masei lemnoase destinate agenţilor economici, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 342/1995,în temeiul art. 6 din Hotărârea Guvernului nr. 457/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului,ministrul apelor, pădurilor şi protecţiei mediului emite următorul ordin: + 
Articolul 1Se aprobă Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Comisiei de atestare a agenţilor economici, în scopul participării acestora la licitaţiile şi negocierile directe de masa lemnoasă, prevăzut în anexa la prezentul ordin.
 + 
Articolul 2Prezentul ordin se va publică în Monitorul Oficial al României.Ministrul apelor,pădurilor şi protecţiei mediului,Aurel Constantin Ilie
 + 
AnexăREGULAMENTprivind organizarea şi funcţionarea Comisiei de atestare a agenţilor economici, în scopul participării acestora la licitaţiile şi negocierile directe de masa lemnoasă + 
Capitolul 1Dispoziţii generale + 
Articolul 1În conformitate cu prevederile art. 3 alin. (1) din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor pentru vânzarea masei lemnoase destinate agenţilor economici, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 342/1995, au dreptul de a participa la licitaţiile şi negocierile directe de masa lemnoasă numai agenţii economici care sunt atestaţi de către o comisie formată din reprezentanţii patronatelor din silvicultura, exploatarea lemnului şi prelucrarea lemnului.
 + 
Articolul 2Prezentul act normativ este emis în aplicarea dispoziţiilor art. 3 alin. (1) din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor pentru vânzarea masei lemnoase destinate agenţilor economici, şi are ca obiect stabilirea modului de organizare şi funcţionare a Comisiei de atestare a agenţilor economici din domeniul exploatării şi transportului tehnologic al lemnului în vederea participării acestora la licitaţiile şi negocierile directe de masa lemnoasă prevăzute de lege, precum şi a procedurii şi criteriilor pe baza cărora se efectuează aceasta atestare.
 + 
Articolul 3(1) Dispoziţiile prezentului regulament au scopul de a crea cadrul organizatoric necesar şi de a asigura o metodologie unitară pentru atestarea capabilităţii agenţilor economici cu capital de stat, privat sau mixt care doresc sa participe la licitaţiile şi negocierile directe de masa lemnoasă prevăzute de lege, de a desfăşura activitatea de exploatare şi transport tehnologic al lemnului, în condiţiile respectării regulilor silvice.(2) Certificatele de atestare emise în condiţiile prevăzute de prezentul regulament constituie documente pe care agenţii economici care doresc sa participe la licitaţiile de masa lemnoasă sunt obligaţi să le prezinte la etapa de preselecţie, conform prevederilor art. 12 alin. (2) din regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 342/1995.
 + 
Capitolul 2Organizarea şi funcţionarea Comisiei de atestare + 
Articolul 4(1) Comisia de atestare a agenţilor economici, în scopul participării acestora la licitaţiile şi negocierile directe de masa lemnoasă, este numita prin ordin al ministrului apelor, pădurilor şi protecţiei mediului şi este formată din 9 specialişti, reprezentanţi ai patronatelor din: silvicultura – 4, exploatarea lemnului – 4 şi prelucrarea lemnului – 1.(2) Membrii Comisiei de atestare se numesc pentru o perioadă de maximum 2 ani, pe baza propunerilor nominale prezentate de patronatele respective.
 + 
Articolul 5(1) Membrii Comisiei de atestare îşi păstrează calitatea de angajaţi ai instituţiilor de la care provin, având toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din aceasta calitate.
 + 
Articolul 6(1) Comisia de atestare este condusă de un preşedinte, ales prin vot secret, dintre membrii acesteia, la prima şedinţa de lucru, care se va tine în maximum 5 zile de la data emiterii prezentului ordin.(2) Secretariatul Comisiei de atestare se asigura de către Asociaţia Forestierilor din România.
 + 
Articolul 7(1) Comisia de atestare funcţionează legal în prezenta preşedintelui şi a minimum 6 membri.(2) Hotărârile Comisiei de atestare se iau cu votul a cel puţin 5 membri din numărul celor prezenţi. Voturile se vor inregistra nominal în procesele-verbale ale şedinţelor.(3) În cazul în care un membru al Comisiei de atestare înregistrează absente nemotivate la mai mult de doua şedinţe consecutive, se considera ca activitatea acestuia este necorespunzătoare şi preşedintele comisiei este obligat sa sesizeze Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului, pentru înlocuirea persoanei respective.
 + 
Articolul 8(1) Lucrările Comisiei de atestare se vor desfăşura la sediul Asociaţiei Forestierilor din România, soseaua Pipera nr. 46A, sectorul 2, Bucureşti.(2) În funcţie de volumul lucrărilor, Comisia de atestare îşi va stabili un grafic de şedinţe adecvat şi se va întruni ori de cîte ori este nevoie, astfel încât sa nu se producă perturbari ale procesului de exploatare a masei lemnoase.
 + 
Articolul 9Preşedintele Comisiei de atestare are, în aceasta calitate, următoarele atribuţii principale:– aproba graficele cu programarea şedinţelor comisiei;– urmăreşte desfăşurarea activităţilor secretariatului comisiei;– conduce lucrările şedinţelor de analiza a solicitărilor de atestare prezentate de agenţii economici;– semnează, în conformitate cu hotărârile comisiei, certificatele de atestare sau, după caz, comunicările de respingere motivată a cererilor de atestare;– urmăreşte prezenta membrilor comisiei la şedinţele acesteia şi propune înlocuirea celor care înregistrează absente la mai mult de doua şedinţe consecutive;– informează Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului, lunar, în cursul anului 1995, şi trimestrial, în anii următori, asupra modului de desfăşurare a activităţii comisiei şi asupra hotărîrilor luate;– întocmeşte raportul anual asupra activităţii comisiei, pe care îl prezintă Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului şi celor trei patronate, până la data de 15 ianuarie a anului următor.
 + 
Articolul 10Comisia de atestare, în totalitatea ei, răspunde de desfăşurarea corespunzătoare a lucrărilor, având următoarele atribuţii principale:– examinează cererile şi documentaţiile prezentate pentru atestare de către agenţii economici şi hotărăşte asupra îndeplinirii condiţiilor prevăzute la art. 3 alin. (1) din regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 342/1995;– hotărăşte eliberarea certificatelor de atestare;– hotărăşte respingerea cererilor de atestare, stabilind totodată motivele acesteia.
 + 
Articolul 11Membrii Comisiei de atestare au următoarele drepturi şi obligaţii:– sa participe la şedinţele comisiei, cu drept de vot direct în adoptarea hotărîrilor acesteia;– să semneze procesele-verbale întocmite la fiecare şedinţa, pe baza cărora se formulează răspunsurile la cererile de atestare prezentate de agenţii economici;– să solicite, de la patronatele pe care le reprezintă, informaţiile necesare pentru buna desfăşurare a lucrărilor comisiei;– sa li se consemneze, la solicitarea lor, în procesele-verbale ale şedinţelor, opiniile şi punctele de vedere divergenţe faţă de hotărârile adoptate.
 + 
Capitolul 3Criteriile de atestare + 
Articolul 12Atestarea agenţilor economici se va realiza în condiţii care să garanteze capabilitatea acestora de a executa lucrări de exploatare a masei lemnoase cu respectarea regulilor silvice, precum şi valorificarea, conform sortimentatiei, a lemnului obţinut: lemn pentru celuloza, lemn pentru mina, lemn pentru furnire, busteni pentru cherestea, lemn pentru foc etc.
 + 
Articolul 13Criteriile pe baza cărora se vor lua hotărârile Comisiei de atestare sunt următoarele:a) calitatea de agent economic autorizat şi înregistrat în domeniul exploatării şi transportului tehnologic al lemnului;b) informaţiile generale despre agentul economic: denumirea şi sediul, numărul şi data înregistrării la Registrul comerţului, capitalul social, obiectul de activitate;c) informaţiile privind activitatea şi experienta agentului economic: masa lemnoasă exploatată, sortimentele obţinute şi modul de valorificare a acestora etc.;d) existenta sau lipsa sancţiunilor contravenţionale sau penale pentru faptele prevăzute de Legea nr. 2/1987, Legea nr. 11/1991 şi Legea nr. 81/1993;e) asigurarea cu personalul de specialitate necesar pentru executarea lucrărilor de exploatare şi transport tehnologic al lemnului;f) dotarea tehnica cu utilaje şi echipamente de lucru specifice pentru realizarea lucrărilor de exploatare şi transport tehnologic al lemnului;g) situaţia financiară a agentului economic.Cap. 4Documentele necesare pentru atestare
 + 
Articolul 14Agenţii economici au obligaţia de a prezenta secretariatului Comisiei de atestare următoarele documente:a) cererea de atestare, întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 la regulament;b) actele de înfiinţare a agentului economic (copie);c) certificatul de înmatriculare la Registrul comerţului (copie);d) situaţia asigurării cu personal de specialitate pentru activitatea de exploatare şi transport tehnologic al lemnului, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la regulament;e) situaţia asigurării utilajelor active specifice pentru desfăşurarea activităţii de exploatare şi transport tehnologic al lemnului, conform modelului din anexa nr. 3 la regulament;f) ultimul bilanţ contabil, vizat de administraţia financiară;g) contractele de închiriere a unor utilaje specifice (copie);h) declaraţia scrisă, data pe propria răspundere de către managerul agentului economic, din care să rezulte ca acesta nu a fost sancţionat penal sau contraventional pentru: gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită sau pentru alte abateri prevăzute de Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale;i) declaraţia scrisă, data pe propria răspundere şi semnată de manager, din care să rezulte ca agentul economic: nu este insolvabil, nu este blocat financiar, nu este în stare de faliment, nu i-au fost suspendate activităţile ce le desfăşoară, nu face obiectul unei anchete legale pentru una din faptele menţionate mai sus;j) situaţia masei lemnoase exploatate în ultimii 5 ani şi modul de valorificare a sortimentelor rezultate, conform modelului prevăzut în anexa nr. 4 la regulament;k) situaţia sancţiunilor ce au fost aplicate agentului economic în ultimii doi ani, pentru nerespectarea regulilor silvice de exploatare a masei lemnoase (model-anexa nr. 5 la regulament);l) procesele-verbale de primire a parchetelor de rarituri şi tăieri de produse principale cu regenerare sub adapost, în care agentul economic a executat lucrări de exploatare în ultimii doi ani (copii);m) calculul capacităţii anuale de exploatare şi transport tehnologic al lemnului.
 + 
Articolul 15Nerespectarea integrală a documentelor prevăzute la art. 14 şi a informaţiilor cuprinse în acestea atrage respingerea cererii agentului economic respectiv.
 + 
Articolul 16Înregistrarea şi prezentarea de date eronate sau false în documentele menţionate la art. 14 atrag respingerea cererii de atestare sau, după caz, anularea certificatului de atestare emis şi pierderea dreptului agentului economic de a se prezenta la licitaţiile şi negocierile directe de masa lemnoasă.
 + 
Capitolul 5Procedura de atestare + 
Articolul 17În cadrul procedurii de atestare, Comisia de atestare va avea în vedere următoarele etape:a) analiza cererilor şi documentaţiilor prezentate de agenţii economici;b) discuţii în plenul comisiei, cu împuterniciţii fiecărui agent economic, în vederea formării unui punct de vedere bine documentat;c) dezbateri în plenul comisiei asupra fiecărui caz analizat şi luarea hotărîrilor de eliberare a certificatelor de atestare sau de respingere a cererilor, cu precizarea motivatiei acestei decizii.
 + 
Articolul 18Comisia de atestare este obligată sa analizeze, sa hotărască şi sa comunice fiecărui agent economic hotărârea adoptată, în termen de maximum 15 zile de la data înregistrării cererii acestuia.
 + 
Articolul 19Perioadele de lucru stabilite potrivit graficului de şedinţe aprobat de preşedintele Comisiei de atestare, precum şi programarea agenţilor economici pentru discuţii se vor afişa şi se vor comunică celor interesaţi prin secretariatul Comisiei de atestare.
 + 
Articolul 20(1) Reprezentanţii agenţilor economici prezenţi la discuţii în cadrul Comisiei de atestare vor prezenta, la cererea comisiei, actul de identitate şi împuternicirea emisă de conducerea agentului economic respectiv.(2) Pentru discutiile în cadrul Comisiei de atestare, împuterniciţii agenţilor economici vor avea asupra lor originalele documentelor precizate la art. 14 lit. b), c), d), h) şi m), precum şi cărţile de muncă ale personalului de specialitate şi registrul de evidenta a utilajelor din dotare.(3) Neprezentarea agenţilor economici la data, locul şi ora anunţate pentru discuţii atrage reprogramarea acestora la o altă dată stabilită de Comisia de atestare. În cazul în care aceştia nu se prezintă nici la noul termen, comisia va proceda la respingerea cererilor lor de atestare.
 + 
Articolul 21(1) Concluziile analizelor şi hotărârile adoptate de Comisia de atestare se vor consemna în procese-verbale semnate de toţi membrii prezenţi.(2) Procesele-verbale se vor inregistra într-un registru special, ce se va păstra în condiţii de siguranţă la secretariatul comisiei. În acest registru se înscriu datele de baza privind agentul economic, elementele esenţiale privind forta de muncă specializată, capacitatea materială şi financiară a acestuia, precum şi hotărârea comisiei cu privire la eliberarea certificatului de atestare sau respingerea motivată a cererii de atestare.
 + 
Articolul 22(1) Membrii Comisiei de atestare poarta întreaga răspundere pentru hotărârile luate.(2) Hotărârile Comisiei de atestare se aduc la cunoştinţa celor trei patronate de către reprezentanţii acestora din comisie.
 + 
Articolul 23(1) Certificatele de atestare a agenţilor economici se întocmesc conform modelului prevăzut în anexa nr. 6 la regulament. Aceste certificate vor fi numerotate în ordine curenta şi se vor consemna într-un registru de evidenta special întocmit, ce se va păstra în condiţii de siguranţă la secretariatul Comisiei de atestare.(2) Valabilitatea certificatelor de atestare este de maximum doi ani de la data emiterii, cu posibilitatea de a fi revizuite sau anulate în acest interval de timp, în cazurile în care agentul economic respectiv se afla în situaţia de a nu mai îndeplini condiţiile şi criteriile de atestare. Aceasta situaţie se sesizează de organele abilitate de lege pentru controlul tehnic sau financiar, de agenţii economici atestaţi, precum şi de către filialele silvice şi se aduce la cunoştinţa Comisiei de atestare care are obligaţia de a analiza cazul în mod operativ, într-o şedinţa extraordinară.
 + 
Capitolul 6Dispoziţii finale + 
Articolul 24(1) Până la finalizarea, conform graficului stabilit de Comisia de atestare, a acţiunii de analiza a documentaţiilor de atestare ce se vor prezenta de către agenţii economici existenţi la această dată, filialele silvice ale Regiei Autonome a Pădurilor "ROMSILVA" vor putea admite la preselecţie şi agenţii economici care nu au primit încă certificatele de atestare, astfel încât sa nu fie perturbata desfăşurarea normală a procesului de producţie silvică.(2) Reprezentanţii patronatului din silvicultura din Comisia de atestare au obligaţia de a aduce imediat la cunoştinţa conducerii patronatului numele agenţilor economici ale căror cereri de atestare au fost respinse, pentru a nu li se permite accesul la licitaţiile şi negocierile directe de masa lemnoasă.
 + 
Articolul 25Începând cu data de 1 ianuarie 1996, Regia Autonomă a Pădurilor "ROMSILVA" nu va mai admite la licitaţiile şi negocierile directe de masa lemnoasă decît agenţii economici care sunt atestaţi în condiţiile prevăzute de prezentul regulament.
 + 
Articolul 26Inspecţia de stat a pădurilor din cadrul Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului are dreptul de a sesiza conducerea ministerului, în urma controalelor efectuate, asupra modului în care Comisia de atestare respecta dispoziţiile prezentului regulament.
 + 
Articolul 27Cele trei patronate reprezentate în Comisia de atestare pot stabili împreună, cu respectarea reglementărilor legale, tarife de atestare pentru agenţii economici pe baza cheltuielilor efective generate de desfăşurarea acestei activităţi.
 + 
Articolul 28Anexele nr. 1-6 fac parte integrantă din prezentul regulament.
 + 
Anexa 1la regulament

   
  Agentul economic ……………………..
  (denumire, telefon, fax)
  Nr. …………… din ……………….
   
  CERERE DE ATESTARE
   
  Noi …………………………………………………….. (denumirea agentului economic, forma juridică), cu sediul în …………………………………………………… (localitate, judeţ, strada, nr. etc.), înfiinţaţi prin actele ………………………….. (tip, număr, data emiterii) şi înmatriculaţi la Registrul comerţului sub nr. …, prezentăm următoarele elemente cu privire la situaţia ce o avem în prezent:
  1. Date generale:
  – vechimea agentului economic ………….. ani;
  – codul fiscal ……………..; codul SIRUES ………………………..;
  – capitalul social subscris ……………………………;
  – natura capitalului ………………………………….;
  – banca ……………………………….; contul ………………….;
  2. Obiectul de activitate:
  ……………………………………………………………………..
  ……………………………………………………………………..
  3. Principalele produse urmărite a se realiza din activitatea de exploatare a
  lemnului: a) ………..; b) ……………; c) …………..; d) ………..;
  e) …………..; f) …………..;
  4. Capacitatea de exploatare anuală: ……………….. m3 volum brut;
  5. Masa lemnoasă exploatată în perioada 1990-1995 ………………….. m3, din care: volumul lemnului de lucru livrat: ……………. m3 şi principalii beneficiari ………. .
  6. Numărul total de salariaţi: ………………….., din care, personal de specialitate în domeniul exploatării şi transportului tehnologic al lemnului: ingineri ………………………, tehnicieni …………………………, maiştri ………………………., muncitori calificaţi ………………. .
  7. Baza materială proprie (număr):
  – ferăstraie mecanice ………………….;
  – tractoare forestiere (TAF) ……………;
  – tractoare universale …………………;
  – încărcătoare (IFRON) …………………;
  – funiculare ………………………….;
  – autovehicule speciale pentru transportul materialelor lemnoase, având capacitatea totală de ………………… tone;
  – animale de muncă ……………………..;
  – ……………………………………..
  *
  * *
  În desfăşurarea activităţii de exploatare şi transport al lemnului, ne angajăm:
  – să respectăm întocmai regulile silvice privind exploatarea şi transportul masei lemnoase;
  – să efectuăm în mod corespunzător sortarea masei lemnoase exploatate şi să oferim agenţilor economici de profil sortimentele rezultate: lemn pentru celuloză, lemn pentru mină, buşteni pentru furnir, buşteni pentru cherestea, lemn pentru foc etc.;
  – să prezentăm Comisiei de atestare, la sfârşitul fiecărui an, situaţia valorificării masei lemnoase exploatate, pe beneficiari.
  Anexăm prezentei cereri următoarele documente, conform prevederilor art. 14 din Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Comisiei de atestare a agenţilor economici, în scopul participării acestora la licitaţiile şi negocierile directe de masă lemnoasă:
 
 
 

Semnatura autorizata,Ştampila + 
Anexa 2la regulament

               
  Agentul economic ……………………….
  (denumire, telefon, fax)
   
    VIZAT Direcţia judeţeană de muncă şi protecţie socială
   
  SITUAŢIA
  asigurării cu personal de specialitate pentru activitatea de exploatare şi transport tehnologic al lemnului
   
  Nr. crt. Numele şi prenumele Data naşterii Funcţia Pregătirea de specialitate (profesia, meseria) Vechimea (ani)
  în specialitate în unitate
  0 1 2 3 4 5 6
   
  A. LA SEDIUL CENTRAL
   
  a) Conducerea generală
  b) Personal cu studii tehnice
  c) Personal cu studii economice
  d) Muncitori calificaţi
   
   
  B. LA SUBUNITĂŢI (FILIALE, SUCURSALE)
   
  a) Conducere
  b) Personal cu studii tehnice
  c) Personal cu studii economice
  d) Muncitori calificaţi
   
  Data completării …………………….

Semnatura autorizata,Ştampila + 
Anexa 3la regulament

                 
  Agentul economic …………………………
  (denumire, telefon, fax)
    VIZAT  Direcţia generală a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţeană şi a municipiului Bucureşti
   
  SITUAŢIA asigurării utilajelor active specifice pentru desfăşurarea activităţii de exploatare şi transport tehnologic al lemnului
   
  Nr. crt. Denumirea şi marca utilajului Anul de fabricaţie Anul achiziţie Nr. de circulaţie Nr. de inventar Gradul de uzură Obs.
  0 1 2 3 4 5 6 7
   
   
   
  Notă: Numărul de circulaţie se înregistrează numai pentru autovehiculele care trebuie înscrise în circulaţie (tractoare, autotrenuri etc.);
  Se pot înscrie şi performanţele tehnice ale utilajelor.
  Data completării ………………..

Semnatura autorizata,Ştampila + 
Anexa 4la regulament

                           
  Agentul economic ………………………..
  (denumire, telefon, fax)
    VIZAT*) Regia Autonomă a Pădurilor "ROMSILVA" Filiala Silvică ……….
  SITUAŢIA masei lemnoase exploatate în perioada 1990-1995 şi modul de valorificare a sortimentelor rezultate
   
  Nr. crt. Volum total exploatat (mii m3volum brut) din care: sortimente rezultate (mii m3) Valorificarea sortimentelor rezultate (mii m3)
  lemn rezonanţă buşteni furnire buşteni cherestea lemn celuloză lemn mină lemn PAL, PFL lemn pentru foc   Prelucrate în instalaţiile proprii Livrate altor agenţi economici de profil
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
    Anul 1990:
    Anul 1991:
    Anul 1992:
    Anul 1993:
    Anul 1994:
    Anul 1995:
   
  Data completării ………………….

Semnatura autorizata,ŞtampilaNotă *) Viza Regiei Autonome a Pădurilor "ROMSILVA" are în vedere numai datele înscrise în coloana 1. + 
Anexa 5la regulament

           
  Agentul economic ………………………
  (denumire, telefon, fax)
      VIZAT Regia Autonomă a Pădurilor "ROMSILVA" Filiala silvică ……….
  SITUAŢIA
  sancţiunilor pentru nerespectarea regulilor silvice de exploatare a masei lemnoase
  – mii lei –
  Nr. crt. Fapta sancţionată Sancţiunea Observaţii
  amenda despăgubirea
    Anul 1994:  
     
     
     
    Anul 1995:  
     
     
     
  Data completării ………………………..

Semnatura autorizata,ŞtampilaNOTĂ:Pentru aceeaşi fapta, sancţionată de mai multe ori, amenzile şi despăgubirile se vor inregistra cumulat. + 
Anexa 6la regulament

     
  ROMÂNIA COMISIA DE ATESTARE A AGENŢILOR ECONOMICI, ÎN SCOPUL PARTICIPĂRII ACESTORA LA LICITAŢIILE ŞI NEGOCIERILE DIRECTE DE MASĂ LEMNOASĂ  
   
  CERTIFICAT DE ATESTARE
  Nr. ….. din ……..
   
  Comisia de atestare a agenţilor economici, în scopul participării acestora la licitaţiile şi negocierile directe de masă lemnoasă, constituită în baza prevederilor Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor pentru vânzarea masei lemnoase destinate agenţilor economici, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 342/1995,
  în urma desfăşurării procedurii de atestare conform prevederilor Ordinului ministrului apelor, pădurilor şi protecţiei mediului nr. ………………….. din ………………….., emite prezentul
  CERTIFICAT DE ATESTARE
   
  pentru agentul economic …………………………………………. (denumirea, forma juridică), cu capital ……………………………………. (de stat, privat sau mixt), cu sediul în ……………………………………………….. (localitatea, judeţul, strada, nr. etc.), înfiinţat prin ………………………………………………… (actul de înfiinţare, nr. şi data emiterii acestuia) şi înregistrat la
   
  Registrul comerţului cu nr. ……………. .
  Atestăm că la data emiterii acestui certificat, agentul economic ………… îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (1) din Regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 342/1995 şi are capacitatea de a exploata anual un volum brut de ….. mii m3 masă lemnoasă, în condiţiile respectării regulilor silvice.
  Prezentul certificat este valabil până la data de ……………., putând fi revizuit sau anulat în acest interval de timp în cazul în care agentul economic …………. se află în situaţia de a nu mai îndeplini condiţiile de atestare.

PREŞEDINTELE COMISIEI,Numele şi prenumeleSemnaturaŞtampila––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x