ORDIN nr. 426 din 8 iunie 2007

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 22/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALENr. 439 din 31 mai 2007MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELORNr. 426 din 8 iunie 2007
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 431 din 28 iunie 2007
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 386 25/04/2007 ART. 11
ActulREFERIRE LAHG 385 25/04/2007 ART. 3
ActulREFERIRE LAOUG 124 21/12/2006 ART. 24
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind stabilirea taxelor pentru stocuri excedentare de produse agroalimentare



Având în vedere prevederileart. 24 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 124/2006privind stocurile excedentare de zahăr, produse zaharoase şi alte produse agroalimentare,în temeiulart. 3 lit. d) din Hotărârea Guvernului nr. 385/2007privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,în temeiulart. 11 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 386/2007privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Finanţelor,văzând Referatul de aprobare al Direcţiei generale implementare politici agricole din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 277.809 din 28 mai 2007,ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale şi ministrul economiei şi finanţelor emit prezentul ordin. + 
Articolul 1Se aprobă taxele pentru stocuri excedentare de produse agroalimentare, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 2Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi Trezoreria Statului vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
 + 
Articolul 3Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

     
  Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, p. Ministrul economiei şi finanţelor,
  Decebal Traian Remeş Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu,
    secretar de stat

 + 
Anexa

         
  Codul tarifar (NC) Denumirea mărfii Taxa pentru stoc excedentar, exprimată în lei/tonă, dacă nu se precizează altfel
  02.01 Carne de animale din specia bovine, proaspătă sau refrigerată:  
  0201.10.00 – În carcase şi semicarcase 5.504
  0201.20 – Alte părţi, nedezosate:  
  0201.20.50 – Sferturi posterioare neseparate sau separate 7.324
  0201.30.00 – Dezosată 12.049
  02.02 Carne de animale din specia bovine, congelată:  
  0202.20 – Alte părţi, nedezosate:  
  0202.20.90 – Altele 9.622
  0202.30 – Dezosată:  
  0202.30.10 – Sferturi anterioare, întregi sau tăiate în maximum cinci bucăţi, fiecare sfert fiind prezentat într-un singur bloc congelat; sferturi numite "compensate" prezentate în două blocuri congelate, unul dintre ele conţinând partea anterioară a carcasei, întreagă sau tăiată în maximum cinci bucăţi, iar celălalt conţinând sfertul posterior, într-o singură bucată, fără muşchiul file 8.864
  0202.30.50 – Bucăţi rezultate din sferturi anterioare şi din piept, numite "australiene" 8.888
  0202.30.90 – Altele 12.432
  ex 0202.30.90 – Altele (carne vită lucru) 13.625
  02.03 Carne de animale din specia porcine, proaspătă, refrigerată sau congelată:  
    – Proaspătă sau refrigerată:  
  0203.11 – În carcase sau semicarcase:  
  0203.11.10 – De animale din specia porcine domestice 1.586
  0203.12 – Jamboane, spete şi părţi din acestea, nedezosate:  
    – De animale din specia porcine domestice:  
  0203.12.11 –- Jamboane şi părţi din acestea 1.430
  0203.12.19 –- Spete şi părţi din acestea 960
  0203.19 – Altele:  
    – De animale din specia porcine domestice:  
  0203.19.11 –- Părţi anterioare şi părţi din acestea 1.637
  0203.19.13 –- Spinări şi părţi din acestea, nedezosate 1.958
  0203.19.15 –- Piept (împănat) şi părţi de piept 537
    –- Altele:  
  0203.19.55 –– Dezosate 1.814
  0203.19.59 –– Altele 681
    – Congelată:  
  0203.22 – Jamboane, spete şi părţi din acestea, nedezosate:  
    – De animale din specia porcine domestice:  
  0203.22.11 –- Jamboane şi părţi din acestea 3.290
  0203.22.19 –- Spete şi părţi din acestea 2.542
  0203.29 – Altele:  
    – De animale din specia porcine domestice:  
  0203.29.11 –- Părţi anterioare şi părţi din acestea 2.220
  0203.29.13 –- Spinări şi părţi din acestea, nedezosate 3.405
  0203.29.15 –- Piept (împănat) şi părţi de piept 1.975
    –- Altele:  
  0203.29.55 –– Dezosate 2.204
  ex 0203.29.55 –– Dezosate (carne porc lucru, ceafă porc, muşchi file) 3.675
  0203.29.59 –– Altele 3.295
  02.04 Carne de animale din speciile ovine sau caprine, proaspătă, refrigerată sau congelată:  
  0204.10.00 – Carcase şi semicarcase de miel, proaspete sau refrigerate 6.268
    – Altă carne de animale din specia ovine, proaspătă sau refrigerată:  
  0204.22 – Alte părţi, nedezosate:  
  0204.22.30 – Spinali şi/sau şa sau semispinali şi/sau semişa 5.887
  0204.22.90 – Altele 7.746
  0204.30.00 – Carcase şi semicarcase de miel, congelate 4.611
    – Altă carne de animale din specia ovine, congelată:  
  0204.42 – Alte părţi, nedezosate:  
  0204.42.30 – Spinali şi/sau şa sau semispinali şi/sau semişa 4.549
  0204.42.50 – Chiulotă sau semichiulotă 6.338
  0204.42.90 – Altele 6.562
  0204.43 – Dezosată:  
  0204.43.10 – De miel 9.522
  0204.43.90 – Altele 9.474
  02.07 Carne şi organe comestibile proaspete, refrigerate sau congelate de păsări de la poziţia 01.05:  
    – De cocoşi şi de găini:  
  0207.13 – Bucăţi şi organe, proaspete sau refrigerate:  
    – Bucăţi:  
  0207.13.10 –- Dezosate 1.876
    –- Nedezosate:  
  0207.13.20 –– Jumătăţi sau sferturi 563
  0207.13.60 –– Pulpe şi bucăţi de pulpe 645
  0207.13.70 –– Altele 1.903
    – Organe:  
  0207.14 – Bucăţi şi organe, congelate:  
    – Bucăţi:  
  0207.14.10 –- Dezosate 2.142
    –- Nedezosate:  
  0207.14.20 –– Jumătăţi sau sferturi 696
  0207.14.40 –– Spate, gâturi, spate cu gâturi împreună, târtiţe şi vârfuri de aripi 201
  0207.14.50 –– Piepţi şi bucăţi de piepţi 129
  0207.14.60 –– Pulpe şi bucăţi de pulpe 969
  0207.14.70 –– Altele 3.293
    – Organe:  
    – De curcani şi de curci:  
  0207.26 – Bucăţi şi organe, proaspete sau refrigerate:  
    – Bucăţi:  
  0207.26.10 –- Dezosate 1.290
  0207.26.30 –– Aripi întregi, cu sau fără vârfuri 294
  0207.26.40 –– Spate, gâturi, spate cu gâturi împreună, târtiţe şi vârfuri de aripi 95
    –– Pulpe şi bucăţi de pulpe:  
  0207.26.80 –– Altele 2.578
    – Organe:  
  0207.27 – Bucăţi şi organe, congelate:  
    – Bucăţi:  
  0207.27.10 –- Dezosate 2.607
    –- Nedezosate:  
  0207.27.30 –– Aripi întregi, cu sau fără vârfuri 116
  0207.27.40 –– Spate, gâturi, spate cu gâturi împreună, târtiţe şi vârfuri de aripi 80
  0207.27.50 –– Piepţi şi bucăţi de piepţi 311
  0207.27.70 –– Altele 598
  0207.27.80 –– Altele 3.052
    – Organe:  
  0207.27.99 –- Altele 495
  0209.00 0209.00.11 Slănină fără părţi slabe, grăsime de porc şi de pasăre, netopite şi nici altfel extrase, proaspete, refrigerate, congelate, sărate sau în saramură, uscate sau afumate: – Slănină: – Proaspătă, refrigerată, congelată, sărată şau în saramură 905
  04.01 Lapte şi smântână din lapte, neconcentrate, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori:  
  0401.10 – Cu un conţinut de grăsimi de maximum 1% din greutate:  
  0401.10.90 – Altele 161
  0401.20 – Cu un conţinut de grăsimi peste 1%, dar maximum 6% din greutate:  
    – De maximum 3%:  
  0401.20.11 – În ambalaje directe cu un conţinut net de maximum 2 l 55
    – Peste 3%:  
  0401.20.91 – În ambalaje directe cu un conţinut net de maximum 2 l 176
  0401.20.99 – Altele 241
  0401.30 – Cu un conţinut de grăsimi peste 6% din greutate:  
    – De maximum 21%:  
    – Peste 21%, dar maximum 45%:  
  0401.30.31 – În ambalaje directe cu un conţinut net de maximum 2 l 2.210
    – Peste 45% din greutate:  
  0401.30.99 – Altele 2.483
  04.02 0402.10 Lapte şi smântână din lapte, concentrate sau cu adaos de zahăr sau alţi îndulcitori: – Pudră, granule sau alte forme solide, cu un conţinut de grăsimi de maximum 1,5% din greutate:  
    – Fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori:  
  0402.10.11 – În ambalaje directe cu un conţinut net de maximum 2,5 kg 165
  0402.10.19 – Altele 1.237
    – Altele:  
    – Pudră, granule sau alte forme solide, cu un conţinut de grăsimi peste 1,5% din greutate:  
  0402.21 – Fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori:  
    – Cu un conţinut de grăsimi de maximum 27% din greutate:  
    –- Altele:  
  0402.21.17 –– Cu un conţinut de grăsimi de maximum 11% din greutate 947
  0402.21.19 –– Cu un conţinut, în greutate, de grăsimi peste 11%, dar maximum 27% 2.527
    – Altele:  
  0402.91 – Fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori:  
  ex 0402.91.19 –– Altele (lapte concentrat lichid de la 1 ianuarie până la 31 martie) 1.468
  0402.91.59 –- Altele 3.701
  0402.99.39 –- Altele 3.238
  04.03 Lapte acru, lapte şi smântână covăsite, iaurt, chefir şi alte sortimente de lapte şi smântână fermentate sau acrite, chiar concentrate sau cu adaos de zahăr ori alţi îndulcitori sau aromatizate ori cu adaos de fructe sau cacao:  
  0403.10 – Iaurt:  
    – Nearomatizat, fără adaos de fructe sau cacao:  
    – Fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori şi care au un conţinut de grăsimi:  
  0403.10.13 –- Peste 3%, dar maximum 6% din greutate 419
    – Aromatizate sau cu adaos de fructe sau cacao:  
    – Pudră, granule sau alte forme solide, cu un conţinut de grăsimi provenind din lapte:  
  0403.10.53 –- Peste 1,5%, dar maximum 27% din greutate 2.335
    – Altele, cu un conţinut de grăsimi provenind din lapte:  
  0403.90 – Altele:  
    – Nearomatizate, fără adaos de fructe sau cacao:  
    – Pudră, granule sau alte forme solide:  
    –- La care nu s-a adăugat zahăr sau alţi îndulcitori, cu un conţinut de grăsimi:  
  0403.90.19 –– Peste 27% din greutate 3.011
    –- La care nu s-a adăugat zahăr sau alţi îndulcitori, cu un conţinut de grăsimi:  
  0403.90.59 –– Peste 6% din greutate 436
    –- Altele, cu un conţinut de grăsimi:  
  0403.90.61 –– De maximum 3% din greutate 91
  04.04 Zer, chiar concentrat sau cu adaos de zahăr sau de alţi îndulcitori; produse obţinute din compuşi naturali ai laptelui, chiar cu adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, nedenumite şi necuprinse în altă parte:  
  0404.10 – Zer, modificat sau nu, chiar concentrat sau cu adaos de zahăr ori de alţi îndulcitori:  
    – Pudră, granule sau alte forme solide:  
    – Fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori şi cu un conţinut de proteine (conţinut în azot x 6,38):  
    –- De maximum 15% din greutate şi cu un conţinut de grăsimi:  
  0404.10.04 –– Peste 1,5%, dar maximum 27% din greutate 2.136
    –- Peste 15% din greutate şi cu un conţinut de grăsimi:  
  0404.10.26 –– De maximum 1,5% din greutate 664
  0404.90 – Altele:  
    – Fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori şi care au un conţinut de grăsimi:  
  0404.90.21 – De maximum 1,5% din greutate 2.787
  0404.90.23 – Peste 1,5%, dar maximum 27% din greutate 2.863
  0404.90.29 – Peste 27% din greutate 2.821
    – Altele cu un conţinut de grăsimi:  
  0404.90.83 – Peste 1,5%, dar maximum 27% din greutate 1.516
  04.05 Unt şi alte grăsimi provenind din lapte; pastă din lapte pentru tartine:  
  0405.10 – Unt:  
    – Cu un conţinut de grăsimi de maximum 85% din greutate:  
    – Unt natural:  
  0405.10.11 –- În ambalaje directe cu un conţinut net de maximum 1 kg 2.614
  0405.10.19 –- Altele 4.955
  0405.10.30 – Unt recombinat 4.669
  0405.10.90 – Altele 1.332
  0405.90 – Altele:  
  0405.90.10 – Cu un conţinut de grăsimi de minimum 99,3% din greutate şi cu un conţinut de apă de maximum 0,5% din greutate 4.644
  04.06 Brânză şi caş:  
  0406.10 – Brânză proaspătă (nefermentată), inclusiv brânza din zer, şi caş:  
  0406.10.20 – Cu un conţinut de grăsimi de maximum 40% din greutate 3.189
  0406.10.80 – Altele 5.263
  0406.30 – Brânză topită, alta decât cea rasă sau pudră:  
    – Altele:  
  0406.30.31 –- De maximum 48% din greutate 97
  0406.30.39 –- Peste 48% din greutate 856
  0406.30.90 – Cu un conţinut de grăsimi peste 36% din greutate 3.669
  0406.90 – Alte brânzeturi:  
  0406.90.01 – Destinate prelucrării 1.110
    – Altele:  
  0406.90.21 – Brânză Cheddar 1.662
  0406.90.23 – Brânză Edam 639
  0406.90.31 –- Din lapte de oaie sau de bivoliţă, în recipiente conţinând saramură sau în burduf din piele de oaie ori de capră 1.438
  0406.90.33 –- Altele 2.180
  0406.90.93 –– Peste 72% din greutate 106
  0406.90.99 –– Altele 2.999
  0407.00 Ouă de păsări, în coajă, proaspete, conservate sau fierte:  
  0407.00.30 – Altele 118 lei/1.000 p/st
  04.08 Ouă de păsări, fără coajă şi gălbenuşuri de ou, proaspete, uscate, fierte în apă sau în abur, turnate în formă, congelate sau altfel conservate, chiar dacă sunt cu adaos de zahăr sau de alţi îndulcitori:  
  0408.11.80 – Altele 3.447
  0703.20.00 – Usturoi 4.597
  0711.51.00 – Ciuperci din genul Agaricus 6.192 lei/1.000 kg/net eda
  10.01 Grâu şi meslin:  
  1001.10.00 – Grâu dur 626
  1001.90 – Altele:  
  1001.90.91 – Grâu comun şi meslin, destinate însămânţării 148
  1001.90.99 – Altele 275
  1003.00 Orz:  
  1003.00.90 – Altele 256
  10.05 Porumb  
  1005.10 – Destinat însămânţării:  
  1005.90.00 – Altele 207
  10.06 Orez:  
  1006.10 – Orez nedecorticat (orez paddy):  
  1006.10.10 – Destinat însămânţării 147
  1006.10.23 –- Cu bobul mijlociu 711
    –- Cu bobul lung:  
  1006.10.27 –– Care au raportul lungime/lăţime minimum 3 740
    – Altele:  
  1006.10.92 –- Cu bobul rotund 787
  1006.10.94 –- Cu bobul mijlociu 816
    –- Cu bobul lung:  
  1006.10.96 –– Care au raportul lungime/lăţime peste 2 dar sub 3 516
  1006.20 – Orez decorticat (orez cargo sau orez brun):  
  1006.20.11 – Cu bobul rotund 1.002
  1006.20.13 – Cu bobul mijlociu 969
    – Cu bobul lung:  
  1006.20.15 –- Care au raportul lungime/lăţime peste 2 dar sub 3 863
  1006.20.17 –- Care au raportul lungime/lăţime minimum 3 770
    – Altele:  
  1006.20.92 – Cu bobul rotund 1.045
  1006.20.94 – Cu bobul mijlociu 1.015
    – Cu bobul lung:  
  1006.20.96 –- Care au raportul lungime/lăţime peste 2 dar sub 3 863
  1006.20.98 –- Care au raportul lungime/lăţime minimum 3 812
  1006.30 – Orez semialbit sau albit, chiar sticlos sau glasat:  
  1006.30.23 –- Cu bobul mijlociu 607
    – Altele:  
  1006.30.42 –- Cu bobul rotund 861
  1006.30.44 –- Cu bobul mijlociu 1.336
    – Cu bobul lung:  
  1006.30.48 –– Care au raportul lungime/lăţime minimum 3 1.294
    –- Cu bobul lung:  
  1006.30.65 –– Care au raportul lungime/lăţime peste 2 dar sub 3 1.305
  1006.30.67 –– Care au raportul lungime/lăţime minimum 3 1.231
    – Altele:  
  1006.30.92 –- Cu bobul rotund 1.368
  1006.30.94 –- Cu bobul mijlociu 1.506
    –- Cu bobul lung:  
  1006.30.96 –– Care prezintă un raport lungime/lăţime peste 2 dar sub 3 1.199
  1006.30.98 –– Care prezintă un raport lungime/lăţime minimum 3 1.284
  1006.40.00 – Orez sub formă de spărturi 453
  10.08 Hrişcă, mei, seminţe de iarba-cănăraşului (Phalaris Canariensis); alte cereale:  
  1008.10.00 – Hrişcă 156
  1008.20.00 – Mei 237
  1008.90 – Alte cereale:  
  1008.90.10 – Triticale 393
  1008.90.90 – Altele 156
  1101.00 Făină de grâu sau de meslin:  
  1101.00.11 – De grâu dur 237
  1101.00.15 – De grâu comun şi alac 389
  11.02 Făină de cereale, alta decât de grâu sau de meslin:  
  1102.20 – Făină de porumb:  
  1102.20.90 – Altele 21
  1102.90 – Altele:  
  1102.90.30 – De ovăz 434
  11.03 Crupe, griş şi aglomerate sub formă de pelete, din cereale:  
    – Crupe şi griş:  
  1103.11 – Din grâu:  
  1103.11.10 – Din grâu dur 916
  1103.11.90 – Din grâu comun şi din alac (Triticum spelta) 591
  1103.13 – Din porumb:  
  1103.13.10 – Cu un conţinut de grăsimi de maximum 1,5% din greutate 491
  1103.19 – Din alte cereale:  
  1103.19.40 – Din ovăz 453
  11.07 Malţ, chiar prăjit:  
  1107.10 – Neprăjit:  
    – De grâu:  
  1107.10.19 – Altele 224
    – Altele:  
  1107.10.99 – Altele 211
  ex 1107.10.99 – – Altele (malţ folosit pentru fabricarea berii, de la 1 ianuarie la 30 iunie) 554
  1107.20.00 – Prăjit 110
  11.08 Amidon şi fecule; inulină:  
    – Amidon şi fecule:  
  1108.19 – Alte tipuri de amidon şi fecule:  
  1108.19.90 – Altele 501
  1109.00.00 Gluten de grâu, chiar uscat 2.165
  16.02 Alte preparate şi conserve din carne, din organe sau din sânge:  
  1602.32 – Din cocoşi sau găini (specia Gallus domesticus):  
    – Care conţin carne sau organe de păsări de curte în proporţie de minimum 57% din greutate:  
  1602.32.11 –- Nefierte 1.897
  1602.42 – Spete şi părţi din acestea:  
  1602.42.10 – Din specia porcine domestice 520
  1702.30 – Glucoză şi sirop de glucoză, care nu conţine fructoză sau cu un conţinut de fructoză sub 20% din greutate, în stare uscată:  
    – Altele:  
    – Care conţin în stare uscată în proporţie de minimum 99% din greutate glucoză:  
  1702.30.51 –- Sub formă de pudră albă cristalină, aglomerată sau nu 1.133
    – Altele:  
  1702.30.91 –- Sub formă de pudră albă cristalină, aglomerată sau nu 859
  1702.30.99 –- Altele 595
  1702.40 – Glucoză şi sirop de glucoză cu un conţinut de fructoză de minimum 20%, dar sub 50% din greutate, în stare uscată, cu excepţia zahărului invertit:  
  1702.40.90 – Altele 610
  1901.90.99 – Altele 9.720
  2003.10 – Ciuperci din genul Agaricus:  
  2003.10.20 – Conservate provizoriu, complet fierte 8.025 lei/ 1.000 kg/net eda
  2003.10.30 – Altele 9.332 lei/ 1.000 kg/net eda
  2008.20 – Ananas:  
    – La care s-a adăugat alcool:  
    – În ambalaje directe, cu un conţinut net peste 1 kg:  
  2008.20.11 –- Cu un conţinut de zahăr peste 17% din greutate 403
  2008.20.19 –- Altele 323
  2008.20.39 –- Altele 290
    – La care nu s-a adăugat alcool:  
    – La care s-a adăugat zahăr, în ambalaje directe, cu un conţinut net peste 1 kg:  
  2008.20.51 –- Cu un conţinut de zahăr peste 17% din greutate 230
  2008.20.59 –- Altele 158
  2008.20.71 –- Cu un conţinut de zahăr peste 19% din greutate 178
  2008.20.79 –- Altele 187
  2008.20.90 – La care nu s-a adăugat zahăr 149
  2106.90.98 – Altele 10.588

––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x