ORDIN nr. 400 din 23 octombrie 2001 (*actualizat*)

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 19/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
Publicat în:
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ANEXA 3INLOCUIT DEORDIN 479 23/07/2003
ANEXA 3MODIFICAT DEORDIN 479 23/07/2003
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulACTUALIZEAZA PEORDIN 400 23/10/2001
ActulREFERIRE LAHG 12 04/01/2001
ActulREFERIRE LALEGE (R) 60 29/10/1974 ART. 33
ART. 1REFERIRE LALEGE (R) 60 29/10/1974 ART. 30
ANEXA 1ARE LEGATURA CUORDIN 50 05/02/2002 ART. 1
ANEXA 1REFERIRE LALEGE (R) 60 29/10/1974
ANEXA 1REFERIRE LALEGE (R) 60 29/10/1974 ART. 30
ANEXA 2ARE LEGATURA CUORDIN 50 05/02/2002 ART. 1
ANEXA 3ARE LEGATURA CUORDIN 50 05/02/2002 ART. 1
ANEXA 3REFERIRE LALEGE (R) 60 29/10/1974 ART. 30
ANEXA 6ARE LEGATURA CURECTIFICARE 400 23/10/2001
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ANEXA 3INLOCUIT DEORDIN 479 23/07/2003
ANEXA 3MODIFICAT DEORDIN 479 23/07/2003

privind aprobarea Instructiunilor pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii personalului sanitar veterinar în unitatile prevăzute la art. 30 alin. 3 din Legea sanitara veterinara nr. 60/1974, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi privind aprobarea tarifelor care se percep pentru activitatea de asistenţa, inspecţie şi control sanitar veterinar de stat în unitatile de taiere a animalelor, inclusiv a pasarilor, de colectare, prelucrare, procesare, depozitare şi valorificare a produselor de origine animala(actualizat până la data de 8 februarie 2002*)



––––-*) Textul initial a fost publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 742 din 21 noiembrie 2001. Aceasta este forma actualizata de S.C. "Centrul Teritorial de Calcul Electronic" S.A. Piatra Neamt până la data de 8 februarie 2002, cu modificările şi completările aduse de: RECTIFICAREA nr. 400 din 23 octombrie 2001; ORDINUL nr. 50 din 5 februarie 2002.Ministrul agriculturii, alimentatiei şi pădurilor,având în vedere prevederile art. 33 alin. 4 din Legea sanitara veterinara nr. 60/1974, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 12/2001 privind organizarea şi functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei şi Pădurilor, cu modificările şi completările ulterioare,pe baza Referatului de aprobare întocmit de Agentia Naţionala Sanitara Veterinara nr. 144.787 din 15 octombrie 2001,emite următorul ordin: + 
Articolul 1Se aprobă Instrucţiunile pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii personalului sanitar veterinar în unitatile prevăzute la art. 30 alin. 3 din Legea sanitara veterinara nr. 60/1974, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prevăzute în anexa nr. 1.
 + 
Articolul 2Se aprobă unitatile în care este necesară asigurarea personalului sanitar veterinar de stat pentru desfăşurarea activităţii de asistenţa, inspecţie şi control sanitar veterinar de stat, prevăzute în anexa nr. 2.
 + 
Articolul 3Se aprobă tarifele care se percep pentru activitatea de asistenţa, inspecţie şi control sanitar veterinar de stat în unitatile de taiere a animalelor, inclusiv a pasarilor, de colectare, prelucrare, procesare, depozitare şi valorificare a produselor de origine animala, prevăzute în anexa nr. 3.
 + 
Articolul 4Directiile sanitare veterinare, judetene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
 + 
Articolul 5Agentia Naţionala Sanitara Veterinara va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
 + 
Articolul 6Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 7Orice prevedere contrara prezentului ordin se abroga.
 + 
Articolul 8Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare în termen de 15 zile de la data publicarii lui.Ministrul agriculturii, alimentatiei şi pădurilor, Ilie Sarbu
 + 
Anexa 1INSTRUCTIUNI 23/10/2001
 + 
Anexa 2UNITATILEîn care se asigura personal sanitar veterinar de stat pentru desfăşurarea activităţii de asistenţa, inspecţie şi control sanitar veterinar de stat1. Unităţi pentru taierea mamiferelor şi pasarilor2. Unităţi independente de transare a carnii3. Unităţi independente de transare/prelucrare a carnii (fabrici de produse din carne, inclusiv ateliere pentru preparate din carne)4. Unităţi independente de prelucrare a membranelor naturale5. Depozite/antrepozite frigorifice şi/sau depozite alimentare6. Antrepozite frigorifice cu sala de transare7. Unităţi de prelucrare a laptelui/produselor lactate8. Unităţi de prelucrare a produselor din pescuit, molustelor, gasteropodelor, batracienilor9. Unităţi de prelucrare a oualor/produselor din oua10. Unităţi de comercializare cu sectii de transare a carnii şi/sau prelucrare a produselor de origine animala11. Hala de desfacere a produselor de origine animala.12. Combinat de carne–––-Punctul 12 din anexa 2 a fost introdus de pct. 3 al art. 1 din ORDINUL nr. 50 din 5 februarie 2002, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 109 din 8 februarie 2002.
 + 
Anexa 3                                 TARIFE    pentru activitatea de asistenţa, inspecţie şi control sanitar veterinar     de stat în unitatile prevăzute la art. 30 alin. 3 din Legea sanitara     veterinara nr. 60/1974, republicată, cu modificările şi completările                               ulterioare┌────┬────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐│ │ Specificatie │ Tarif │├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤│ I. │ a) carne de bovine, bubaline adulte │ 3 euro/animal │├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤│ │ carne de bovine, bubaline tineret │ 1,5 euro/animal │├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤│ │ b) carne de solipede, ecvine │ 3 euro/animal ││ │ ├────────────────────────┤│ │ – examinare pentru trichina (dacă unitatea │ conform prevederilor ││ │ nu detine echipa proprie) │ legale în vigoare │├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤│ │ c) carne de porcine │ 0,8 euro/animal ││ │ ├────────────────────────┤│ │ – examinare pentru trichina (dacă unitatea │ conform prevederilor ││ │ nu detine echipa proprie) │ legale în vigoare │├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤│ │ d) carne de ovine, caprine │ ││ │ – tineret <18 kg │ 0,2 euro animal ││ │ – animale > 18 kg │ 0,3 euro/animal │├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤│ │ e) carne de pasare │ 0,01 euro/animal │├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤│ │ f) carne de vanat mic în pene şi vanat mic │ ││ │ în blana │ 0,03 euro/animal │├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤│ │ g) carne de vanat mare în blana │ ││ │ – mistret │ 1,3 euro/animal ││ │ – examinare pentru trichina ├────────────────────────┤│ │ │conform prevederilor ││ │ │în vigoare ││ │ ├────────────────────────┤│ │ – rumegator (cerb, caprior etc.) │ 4,4 euro/animal │├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤│II .│transarea şi/sau prelucrarea carnii în unităţi │ 3 euro/tona carne şi/ ││ │independente │ sau alte materii prime ││ │ │ de origine animala ││ │ │ receptionate │├────┼────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┤│ │- dacă operaţiunile de transare şi/sau de prelucrare se efectueaza în ││ │ unitatile în care s-a obţinut carnea (abatoare), la tarifele prevăzute ││ │ la pct. II se adauga 0,5 euro/tona carne intrata la transare şi/sau ││ │ prelucrare ││ │- dacă în unitatile cu abatorizare se receptioneaza pentru transare ││ │ şi/sau prelucrare carne din alte surse decat abatorizarea proprie, ││ │ pentru aceasta carne se percep tarifele precizate la pct. II │├────┼────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┤│III.│ unităţi independente de prelucrare │3 euro/tona/produs ││ │ membrane naturale │materie prima de origine││ │ │animala receptionat ││ ├────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤│IV. │ – depozite/antrepozite frigorifice │2 euro/tona produs │*)│ │ │de origine animala ││ │ │receptionat ││ │ ├────────────────────────┤│ │ – depozite alimentare │2 euro/tona produs ││ │ │de origine animala ││ │ │receptionat/10.000 oua ││ │ │receptionate │├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤│V . │ antrepozite frigorifice cu sala de transare │2 euro/tona de produs ││ │ │de origine animala ││ │ │receptionat pentru ││ │ │depozitare şi 3 euro/ ││ │ │tona de materie prima ││ │ │de origine animala ││ │ │introdusa la transare │├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤│VI. │ unităţi de prelucrare a laptelui/produselor │ 0,05 euro/hl lapte crud││ │ lactate │ receptionat, ││ │ │ 1 euro/tona ││ │ │ alte materii prime de ││ │ │ origine animala ││ │ │ receptionate │├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤│VII.│ unităţi de prelucrare a produselor din │ 1,5 euro/tona produs ││ │ pescuit, molustelor, gasteropodelor, │ receptionat ││ │ batracienilor │ │├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤│VIII│ unităţi de prelucrare a oualor/produselor │ 3 euro/10.000 buc. ││ │ din oua │ oua/tona produs finit │├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤│ IX.│ unităţi de comercializare incluzând │ 3 euro/tona de produs ││ │ activitatea de transare carne şi/sau │ materie prima introdusa││ │ prelucrare produse de origine animala │ la transare şi/sau ││ │ │ prelucrare │├────┼────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤│ X. │ hala de desfacere a produselor de origine │ 2 euro/tona produs/ ││ │ animala │ 10.000 oua receptionate│└────┴────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘a) Tariful pentru unitatile care taie animale şi păsări, precum şi pentru cele care prelucreaza produse de origine animala nu poate fi mai mic de 150 euro/luna şi nu poate depăşi 5.000 euro/luna.b) Pentru abatoarele de păsări se aplică numai tariful prevăzut la pct. I lit. e).c) Produsele de origine animala depozitate în depozite integrate în unitatile producătoare, precum şi în alte depozite autorizate aparţinând aceleiasi unităţi, aflate în aceeasi localitate sau în alta, nu sunt supuse prevederilor prezentului ordin.––––-*) Punctul V din anexa 3 a fost rectificat potrivit RECTIFICARII nr. 400 din 23 octombrie 2001, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 800 din 14 decembrie 2001.––––-**) Anexa 3 a fost modificata astfel:Punctul II a fost eliminat de lit. a) a pct. 4 al art. 1 din ORDINUL nr. 50 din 5 februarie 2002, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 109 din 8 februarie 2002.Punctul III a devenit punctul II în forma modificata potrivit lit. b) a pct. 4 al art. 1 din ORDINUL nr. 50 din 5 februarie 2002, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 109 din 8 februarie 2002.Punctul IV a devenit punctul III în forma modificata potrivit pct. 5 al art. 1 din ORDINUL nr. 50 din 5 februarie 2002, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 109 din 8 februarie 2002.Punctul V a devenit punctul IV în forma modificata potrivit pct. 6 al art. 1 din ORDINUL nr. 50 din 5 februarie 2002, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 109 din 8 februarie 2002.Punctul VI a devenit punctul V în forma modificata potrivit pct. 7 al art. 1 din ORDINUL nr. 50 din 5 februarie 2002, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 109 din 8 februarie 2002.Punctul VII a devenit punctul VI în forma modificata potrivit pct. 8 al art. 1 din ORDINUL nr. 50 din 5 februarie 2002, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 109 din 8 februarie 2002.Punctul VIII a devenit punctul VII conform pct. 9 al art. 1 din ORDINUL nr. 50 din 5 februarie 2002, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 109 din 8 februarie 2002.Punctul IX a devenit punctul VIII conform pct. 10 al art. 1 din ORDINUL nr. 50 din 5 februarie 2002, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 109 din 8 februarie 2002.Punctul X a devenit punctul IX în forma modificata potrivit pct. 11 al art. 1 din ORDINUL nr. 50 din 5 februarie 2002, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 109 din 8 februarie 2002.Punctul XI a devenit punctul X conform pct. 12 al art. 1 din ORDINUL nr. 50 din 5 februarie 2002, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 109 din 8 februarie 2002.Precizarile din anexa 3 au fost modificate potrivit pct. 13 al art. 1 din ORDINUL nr. 50 din 5 februarie 2002, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 109 din 8 februarie 2002.────────────────────

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x