ORDIN nr. 40 din 15 februarie 2011

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 28/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 124 din 18 februarie 2011
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 1ABROGA PEORDIN 143 16/06/2010 ANEXA 2
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 143 16/06/2010 ANEXA 1
ART. 1MODIFICA PEORDIN 143 16/06/2010 ART. 1
ART. 1MODIFICA PEORDIN 143 16/06/2010 ART. 6
ART. 1MODIFICA PEORDIN 143 16/06/2010 ANEXA 1
ANEXA 1INLOCUIESTE PEORDIN 143 16/06/2010 ANEXA 1
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 725 21/07/2010 ART. 7
ActulREFERIRE LALEGE 29 05/03/2009
ActulREFERIRE LAOUG 103 03/09/2008
ART. 1ABROGA PEORDIN 143 16/06/2010 ANEXA 2
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 143 16/06/2010 ANEXA 1
ART. 1MODIFICA PEORDIN 143 16/06/2010 ART. 1
ART. 1MODIFICA PEORDIN 143 16/06/2010 ART. 6
ART. 1MODIFICA PEORDIN 143 16/06/2010 ANEXA 1
ANEXA 1INLOCUIESTE PEORDIN 143 16/06/2010 ANEXA 1
 Nu exista acte care fac referire la acest act

pentru modificarea Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 143/2010 privind componenţa şi funcţionarea Comitetului pentru Organizaţiile Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare, precum şi procedurile de recunoaştere, monitorizare şi control, retragere a recunoaşterii, extindere a acordurilor interprofesionale şi delegare de atribuţii pentru organizaţiile interprofesionale pentru produsele agroalimentare



Văzând Referatul de aprobare nr 69.666/2011 al Direcţiei generale politici agricole,în baza prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 103/2008 privind înfiinţarea organizaţiilor interprofesionale pentru produsele agroalimentare, aprobată cu modificări prin Legea nr. 29/2009,în temeiul art. 7 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, cu modificările şi completările ulterioare,ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite următorul ordin: + 
Articolul IOrdinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 143/2010 privind componenţa şi funcţionarea Comitetului pentru Organizaţiile Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare, precum şi procedurile de recunoaştere, monitorizare şi control, retragere a recunoaşterii, extindere a acordurilor interprofesionale şi delegare de atribuţii pentru organizaţiile interprofesionale pentru produsele agroalimentare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 412 din 21 iunie 2010, se modifică după cum urmează:1. La articolul 1, alineatul (3) va avea următorul cuprins:"(3) Comitetul este format din:a) un consilier al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale;b) 2 reprezentanţi ai Direcţiei generale politici în sectorul vegetal;c) 2 reprezentanţi ai Direcţiei generale politici în zootehnie şi industrie alimentară;d) un reprezentant al Direcţiei generale buget-finanţe şi fonduri europene;e) un reprezentant al Direcţiei generale dezvoltare rurală – Autoritate de management pentru PNDR;f) un reprezentant al Direcţiei juridice;g) un reprezentant al Serviciului relaţia cu Parlamentul şi dialog social".2. Articolul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:"Art. 6. – Lista sectoarelor şi a filierelor de produse agroalimentare pentru care se poate acorda recunoaşterea ca OIPA este prevăzută în anexa nr. 1."3. Anexa nr. 1 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.4. Anexa nr. 2 se abrogă.
 + 
Articolul IIPrezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,Valeriu TabărăBucureşti, 15 februarie 2011.Nr. 40.
 + 
Anexa (Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 143/2010)LISTAsectoarelor şi a filierelor de produseagroalimentare pentru care se poate acordarecunoaşterea ca OIPA ┌────┬─────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────┐ │Nr. │Sectorul │ Filiera │ │crt.│ │ │ ├────┼─────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │ 1. │ │cereale │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │ 2. │ │cereale pentru bere, hamei, bere │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │ 3. │ │orez │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │ 4. │ Vegetal │oleaginoase │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │ 5. │ │sfeclă de zahăr, zahăr │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │ 6. │ │cartof │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │ 7. │ │plante textile (în şi cânepă) şi produse procesate │ ├────┼─────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │ 8. │ │furaje uscate │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │ 9. │ │struguri, vin, produse pe bază de vin │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │10. │ │legume şi fructe proaspete şi procesate │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │11. │ │tutun brut şi produse din tutun │ ├────┤ Vegetal ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │12. │ │alcool etilic de origine agricolă │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │13. │ │plante vii şi produse de floricultură │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │14. │ │plante medicinale şi aromatice şi produse procesate │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │15. │ │alte filiere (produse tradiţionale, ecologice etc.) │ ├────┼─────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │16. │ │carne de porc │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │17. │ │carne de vită şi mânzat │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │18. │ │carne de oaie şi de capră │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │19. │Zootehnic│lapte şi produse lactate │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │20. │ │carne de pasăre, ouă │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │21. │ │miere şi produse apicole │ ├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │22. │ │alte filiere (produse tradiţionale, ecologice etc.) │ └────┴─────────┴─────────────────────────────────────────────────────────────┘–-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x