ORDIN nr. 34 din 19 aprilie 2012

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 29/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 289 din 2 mai 2012
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 111 16/12/2008 ANEXA 4
ART. 1MODIFICA PEORDIN 111 16/12/2008 ANEXA 4
ART. 1INLOCUIESTE PENORMA 16/12/2008 ANEXA 4
ART. 1MODIFICA PENORMA 16/12/2008 ANEXA 4
ANEXA 1INLOCUIESTE PEORDIN 111 16/12/2008 ANEXA 4
ANEXA 1INLOCUIESTE PENORMA 16/12/2008 ANEXA 4
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 3
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 4
ActulREFERIRE LALEGE 215 27/05/2004
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 10
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 18
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 48
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 111 16/12/2008 ANEXA 4
ART. 1MODIFICA PEORDIN 111 16/12/2008 ANEXA 4
ART. 1INLOCUIESTE PENORMA 16/12/2008 ANEXA 4
ART. 1MODIFICA PENORMA 16/12/2008 ANEXA 4
ANEXA 1INLOCUIESTE PEORDIN 111 16/12/2008 ANEXA 4
ANEXA 1INLOCUIESTE PENORMA 16/12/2008 ANEXA 4
 Nu exista acte care fac referire la acest act

pentru modificarea anexei nr. 4 la Norma sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 111/2008, ca urmare a actualizării tarifelor în funcţie de rata inflaţiei din anul 2011



Văzând Referatul de aprobare nr. 704 din 7 martie 2012, întocmit de Direcţia juridică, litigii şi resurse umane din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,având în vedere prevederile art. 10 lit. b), ale art. 18 alin. (5), precum şi ale art. 48 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin: + 
Articolul IAnexa nr. 4 la Norma sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 111/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 895 din 30 decembrie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin, ca urmare a actualizării tarifelor în funcţie de rata inflaţiei din anul 2011.
 + 
Articolul IIPrezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Preşedintele Autorităţii NaţionaleSanitare Veterinare şi pentruSiguranţa Alimentelor,Roatiş Cheţan RaduBucureşti, 19 aprilie 2012.Nr. 34.
 + 
Anexa (Anexa nr. 4 la norma sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor)TARIFEpentru înregistrarea sanitară veterinarăşi pentru siguranţa alimentelor aunităţilor de vânzare directă sauvânzare cu amănuntul

Nr.
crt.

Unitatea

Tariful
de
înre-
gistra-
re
– lei/
unita-
te –
1.

Carne, lapte şi produse din lapte:
Carmangerie, măcelărie, centru de sacrificare a păsărilor
şi/sau a lagomorfelor la nivelul fermei sau exploataţiei,
centru de prelucrare a laptelui

Centru de colectare a vânatului sălbatic

338 –
per-
soane
juridi-
ce
10 –
persoa-
ne
fizice
225
2.

Peşte şi produse din pescuit, miere şi alte produse din miere
şi ouă pentru consum:
Centru de colectare a peştelui, magazin de desfacere a
peştelui, pescărie, centru de colectare a batracienilor,
gasteropodelor, crustaceelor, punct de debarcare, centru de
extracţie, de colectare a mierii şi a altor produse apicole,
centru de colectare a ouălor
Ambarcaţiune de pescuit, stupină, magazin desfacere a mierii
de albine şi a altor produse apicole
225

113

3.

Unităţi de alimentaţie publică şi unităţi de comercializare a
alimentelor şi unităţi care desfăşoară alte activităţi în
domeniu:
Restaurant, indiferent de specific, laborator de cofetărie
şi/sau patiserie, pensiuni turistice, unităţi de vânzare prin
internet, staţie de spălare şi dezinfecţie a mijloacelor de
transport
Pizzerie, cantină, cofetărie/patiserie, magazin alimentar,
depozit alimentar, catering
Hipermarket/Supermarket
338

225

565

4.

Activităţi de prelucrare şi conservare a fructelor şi legumelor
Unităţi de prelucrare a cartofilor şi producţie a produselor
din cartofi în scop alimentar
Unităţi de conservare şi fabricare a sucurilor/concentratelor
de fructe şi legume
Unităţi de fabricare a produselor alimentare din fructe şi
legume (inclusiv gemuri, marmelade şi jeleuri)
225

225

225

5.

Activităţi de fabricare a uleiurilor şi a grăsimilor vegetale
şi animale
Unităţi pentru producţia şi prelucrarea uleiurilor vegetale
brute şi rafinate
Unităţi pentru fabricarea margarinei, a amestecurilor pentru
tartine şi a grăsimilor de gătit combinate
Unităţi pentru producţia făinei oleaginoase nedegresate
338

338

225

6.

Activităţi de fabricare a produselor de morărit, amidonului şi
produselor din amidon
Unităţi de morărit şi măcinat
Unităţi pentru fabricarea cerealelor pentru micul dejun şi a
premixurilor
Unităţi pentru fabricarea amidonului, glutenului, a glucozei,
siropului de glucoză şi a maltozei
Unităţi pentru măcinarea legumelor
225
338

225

225

7.

Activităţi de fabricare a altor produse alimentare
Unităţi pentru fabricarea pâinii, produselor proaspete şi
conservate de patiserie, produselor proaspete şi uscate de
panificaţie, plăcintelor, checurilor, tartelor, biscuiţilor,
pişcoturilor, prăjiturilor conservate, fabricarea produselor
pentru gustări dulci sau sărate etc.
Unităţi pentru fabricarea zahărului, a produselor zaharoase,
gumei de mestecat, a ciocolatei şi produselor din cacao etc.
Unităţi pentru fabricarea macaroanelor, tăiţeilor, cuşcuşului,
pastelor făinoase şi altor produse făinoase similare
Unităţi pentru prelucrarea cafelei, ceaiului şi fabricarea
condimentelor
Unităţi pentru fabricarea preparatelor alimentare omogenizate
şi alimentelor dietetice
Unităţi pentru fabricarea produselor alimentare congelate
Unităţi pentru fabricarea altor produse alimentare de origine
nonanimală neclasificate în altă parte
Unităţi de fabricare a produselor alimentare
confiate/deshidratate (legume, fructe, coji de fructe şi alte
părţi de plante – confiate, deshidratate, uscate, glasate sau
cristalizate)
Unităţi pentru producţia, procesarea şi comercializarea
ciupercilor
338

338

225

338

338

225
225

225

225

8.

Activităţi de fabricare a băuturilor
Unităţi pentru fabricarea alcoolului etilic de fermentaţie şi a
băuturilor alcoolice distilate
Unităţi pentru fabricarea vinului, cidrului şi a altor vinuri
din fructe
Unităţi pentru fabricarea berii, a malţului şi a altor băuturi
nedistilate obţinute prin fermentare
Unităţi pentru fabricarea de ape minerale şi băuturi
răcoritoare nealcoolice
338

338

338

338

9.

Alte activităţi
Unităţi de ambalare şi/sau îmbuteliere a produselor alimentare
de origine nonanimală
Unităţi de fabricare a îngheţatei
Depozit alimentar/frigorific pentru produse de origine
nonanimală
Depozit pentru seminţe de consum
Unităţi de comercializare a produselor alimentare de origine
nonanimală congelate
Unităţi de producere a ambalajelor pentru produsele alimentare
ce vin în contact cu alimentele
Mijloc de transport al produselor de origine nonanimală
225

225
338

225
338

113

113

––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x