ORDIN nr. 331 din 24 mai 2008

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 23/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 405 din 29 mai 2008
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 753 16/12/2008
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 9ABROGA PEORDIN 514 19/06/2007
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAOUG 23 05/03/2008 ART. 8
ActulREFERIRE LAOUG 23 05/03/2008 ART. 23
ActulREFERIRE LAHG 385 25/04/2007 ART. 7
ART. 9ABROGA PEORDIN 514 19/06/2007
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 753 16/12/2008

privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv



Având în vedere Referatul de aprobare al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură nr. 2.678 din 7 mai 2008,în temeiul art. 8 lit. d) şi al art. 23 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura,în temeiul art. 7 alin. (7) din Hotărârea Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite următorul ordin: + 
Articolul 1Practicarea pescuitului recreativ/sportiv al resurselor acvatice vii din domeniul public al statului se face pe baza permisului de pescuit recreativ/sportiv nominal eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, denumită în continuare Agenţia.
 + 
Articolul 2(1) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este un document, cu regim special, înseriat, a cărui tipărire este asigurată de Agenţie.(2) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este nominal, netransmisibil şi se eliberează anual.(3) Modelul permisului de pescuit recreativ/sportiv este prevăzut în anexa nr. 1.
 + 
Articolul 3Permisul de pescuit recreativ/sportiv atestă calitatea de pescar sportiv.
 + 
Articolul 4(1) Practicarea pescuitului recreativ/sportiv prin asociaţiile de pescari sportivi, legal constituite, se face pe baza unui plan de management, elaborat pe o perioadă de 5 ani.(2) Practicarea pescuitului recreativ/sportiv în apele de munte se face prin asociaţiile de pescari sportivi, legal constituite, şi/sau prin administratorul fondului forestier, proprietate publică a statului, în baza unui plan de management elaborat pe o perioadă de 5 ani .(3) Caracteristicile pe care trebuie să le îndeplinească planul de management şi documentele de prezentare sunt prevăzute în anexa nr. 2.(4) Agenţia eliberează permisele de pescuit recreativ/sportiv nominale, în baza solicitării asociaţiilor de pescari sportivi şi a administratorului fondului forestier, al căror plan de management a fost aprobat prin decizie a preşedintelui Agenţiei, pentru zona solicitată.
 + 
Articolul 5(1) În cazul nerespectării condiţiilor pe care şi le-au asumat prin planul de management, asociaţiile de pescari sportivi şi administratorul fondului forestier pierd dreptul de a pescui recreativ/sportiv în zona solicitată.(2) Pierderea dreptului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv se face prin decizie a preşedintelui, la propunerea personalului cu drept de inspecţie şi control din cadrul Agenţiei.
 + 
Articolul 6(1) Practicarea pescuitului recreativ/sportiv pe o anumită zonă se face de către un singur organism, al cărui plan de management a fost aprobat de Agenţie.(2) În cazul în care pe un bazin hidrografic pescuitul recreativ/sportiv este practicat de către mai multe asociaţii de pescari sportivi, fiecare pe o anumită zonă, acestea au obligaţia să îşi coreleze acţiunile din planurile de management, împreună cu Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, astfel încât ecosistemul respectiv să fie tratat în mod unitar.(3) Acţiunile specificate în planul de management se vor face în prezenţa personalului cu drept de control şi inspecţie al Agenţiei.
 + 
Articolul 7(1) Deţinătorul permisului de pescuit recreativ/sportiv poate practica pescuitul recreativ/sportiv şi în zonele în care asociaţiile de pescari sportivi au fost nominalizate, în condiţiile stabilite de către acestea.(2) În zonele în care nu au fost nominalizate asociaţii de pescari sportivi, practicarea pescuitului recreativ/sportiv se face în baza permisului de pescuit recreativ/sportiv.
 + 
Articolul 8Asociaţiile de pescari sportivi care practică pescuitul recreativ/sportiv au obligaţia de a sprijini cu persoane angajate şi autorizate în condiţiile legii personalul Agenţiei cu drept de inspecţie şi control în acţiunile de constatare şi sancţionare a contravenţiilor şi infracţiunilor.
 + 
Articolul 9La data intrării în vigoare a prezentului ordin, se abrogă Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 514/2007 privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv în bazinele piscicole naturale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 451 din 4 iulie 2007.
 + 
Articolul 10Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 11Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,Dacian CioloşBucureşti, 24 mai 2008.Nr. 331.
 + 
Anexa 1Descriere:Permisul este de tip laminat – plastifiat.Dimensiunile formatului sunt: lungime = 10 cm, lăţime = 7 cm.
 + 
Anexa 2Planul de management propus de asociaţia de pescuit sportiv, pentru zona de pescuit solicitată, trebuie să conţină următoarele:– datele de identificare şi delimitarea zonei de pescuit;– măsurile şi obiectivele de management pentru pescuitul sportiv;– datele generale referitoare la fauna piscicolă existentă;– măsurile propuse pentru păstrarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediu;– măsurile propuse pentru refacerea habitatelor acvatice din zona de pescuit;– măsurile propuse pentru menţinerea şi refacerea populaţiilor de peşti;– măsurile propuse pentru amenajarea de locuri de pescuit sportiv;– prezentarea planului de supraveghere şi pază a bazinului piscicol natural;– regulamentul de pescuit recreativ/sportiv;– lista cu personalul propriu angajat, atestat pentru activitatea de pază şi control, în condiţiile legii.Documentele de prezentare a asociaţiei de pescuit sportiv:– codul de identificare fiscală;– sentinţa civilă de înfiinţare;– statutul;– certificatul de înregistrare în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor;– bilanţul contabil cu viză de la Finanţele Publice;– istoricul activităţilor desfăşurate în ultimii 2 ani.–-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x