ORDIN nr. 329 din 13 februarie 2007

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 21/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 139 din 26 februarie 2007
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulCONTINE PENORMA 13/02/2007
ActulREFERIRE LALEGE 291 07/07/2006 ART. 1
ActulREFERIRE LAHG 223 24/03/2005
ActulREFERIRE LALEGE (R) 84 24/07/1995
ART. 1APROBA PENORMA 13/02/2007
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind aplicarea normelor metodologice pentru elevii care beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport ca urmare a faptului că nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu



În conformitate cu art. I pct. 3 din Legea nr. 291/2006 pentru modificarea şi completarea Legii învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 223/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, cu modificările şi completările ulterioare,ministrul educaţiei şi cercetării emite prezentul ordin. + 
Articolul 1Se aprobă Normele metodologice referitoare la decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 2Direcţia generală buget-finanţe, patrimoniu şi investiţii, Direcţia generală învăţământ preuniversitar, inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, şi unităţile de învăţământ preuniversitar vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
 + 
Articolul 3Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul educaţiei şi cercetării,Mihail HărdăuBucureşti, 13 februarie 2007.Nr. 329.
 + 
Anexa NORME METODOLOGICEreferitoare la decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu + 
Articolul 1(1) Elevilor români din învăţământul de stat şi particular acreditat, cursuri de zi, care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport, pe perioada cursurilor şcolare, din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, prin unităţile de învăţământ la care sunt şcolarizaţi, pe bază de abonament, în limita a 50 km.(2) Pentru distanţe mai mari de 50 km se asigură decontarea sumei reprezentând contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru.
 + 
Articolul 2(1) Elevii care se află în situaţia prevăzută la art. 1 alin. (1) decontează la unitatea şcolară unde sunt înscrişi contravaloarea abonamentului lunar achiziţionat de ei. La efectuarea decontului, abonamentul lunar al elevului va rămâne la unitatea de învăţământ preuniversitar.(2) Elevii care se află în situaţia prevăzută la art. 1 alin. (1) se pot adresa în scris secretariatelor unităţilor de învăţământ preuniversitar unde sunt înscrişi, pentru a solicita acordarea în avans a sumelor necesare pentru achiziţionarea abonamentului lunar.(3) Elevii care se află în situaţia prevăzută la art. 1 alin. (2) primesc lunar, pe bază de decont, contravaloarea biletelor de călătorie aferente călătoriilor efectuate în luna respectivă, cu condiţia încadrării în numărul de 8 călătorii prevăzute pe semestru.
 + 
Articolul 3(1) Unităţile de învăţământ preuniversitar care au în evidenţă elevii prevăzuţi la art. 1 vor lua măsurile necesare pentru ca decontarea biletelor/abonamentelor să se facă operativ.(2) Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar stabileşte data la care unitatea de învăţământ face decontarea biletelor/abonamentelor pentru elevii prevăzuţi la art. 1.
 + 
Articolul 4Unităţile de învăţământ preuniversitar transmit lunar inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, până la data de 20 a lunii curente, pentru luna următoare, numărul de beneficiari şi necesarul de credite pentru decontarea facilităţilor de transport menţionate la art. 1.
 + 
Articolul 5Inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, au obligaţia ca în cadrul solicitărilor lunare de credite pe care le transmit Ministerului Educaţiei şi Cercetării să includă şi necesarul de credite primit de la unităţile de învăţământ preuniversitar care se referă la decontarea cheltuielilor de transport al elevilor care beneficiază de acestea.
 + 
Articolul 6Ministerul Educaţiei şi Cercetării, pe baza necesarului de credite transmis lunar de către inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, repartizează acestora fondurile necesare prevăzute la capitolul 65.01 "Învăţământ", titlul 57 "Asistenţă socială".
 + 
Articolul 7Inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, repartizează, la rândul lor, fondurile primite cu această destinaţie fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar din raza lor teritorială, conform necesarului pe care unităţile de învăţământ l-au solicitat.
 + 
Articolul 8Până la data de 30 aprilie a fiecărui an, inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, transmit Ministerului Educaţiei şi Cercetării situaţiile estimative cu numărul de beneficiari şi contravaloarea abonamentelor aferente acestora, în vederea stabilirii fondurilor care trebuie alocate Ministerului Educaţiei şi Cercetării de la bugetul de stat pentru anul următor.________

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x