ORDIN nr. 32 din 27 martie 2015

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 03/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 306 din 5 mai 2015
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 1MODIFICA PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 1
ART. 1MODIFICA PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 2
ART. 1MODIFICA PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 3
ART. 1MODIFICA PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 4
ART. 1MODIFICA PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 5
ART. 1MODIFICA PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 6
ANEXA 1INLOCUIESTE PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 1
ANEXA 2INLOCUIESTE PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 4
ANEXA 3INLOCUIESTE PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 5
ANEXA 4INLOCUIESTE PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 6
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulCONTINE PEANEXĂ 27/03/2015
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 3
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 4
ActulREFERIRE LALEGE 215 27/05/2004
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 10
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 18
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 48
ART. 1MODIFICA PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 1
ART. 1MODIFICA PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 2
ART. 1MODIFICA PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 3
ART. 1MODIFICA PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 4
ART. 1MODIFICA PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 5
ART. 1MODIFICA PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 6
ANEXA 1INLOCUIESTE PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 1
ANEXA 2INLOCUIESTE PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 4
ANEXA 3INLOCUIESTE PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 5
ANEXA 3REFERIRE LAORDIN 40 29/04/2010
ANEXA 3REFERIRE LANORMA 29/04/2010 ART. 15
ANEXA 4INLOCUIESTE PEORDIN 96 22/07/2014 ANEXA 6
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulIN LEGATURA CUANEXĂ 27/03/2015





Văzând Referatul de aprobare nr. 469 din 11 martie 2015, întocmit de Direcția generală afaceri interne și administrație din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor,având în vedere prevederile art. 10 lit. b), art. 18 alin. (5), precum și ale art. 48 alin. (7) din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare,în temeiul art. 3 alin. (3) și al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a unităților din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare,președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor emite următorul ordin: + 
Articolul IOrdinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 611 și 611 bis din 18 august 2014, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează, ca urmare a actualizării tarifelor în funcție de rata inflației din anul 2014*):*) Inflația a fost calculată până la luna decembrie 2014.1.Anexa nr. 1 se înlocuiește cu anexa nr. I.2.La anexa nr. 2, literele B și C vor avea următorul cuprins:B.TARIF pentru controalele veterinare executate asupra operațiunilor de export la punctele de trecere a frontierei de stat, asupra mărfurilor supuse controlului veterinar

Nr.crt. Acțiunea efectuată Tarif/mijloc de transport – lei -
1. Verificarea documentelor sanitare veterinare însoțitoare și a îndeplinirii condițiilor sanitare veterinare de export al mărfurilor supuse controalelor sanitare veterinare de frontieră 43

C.TARIF pentru asistența sanitară veterinară acordată în posturile de trecere a frontierei

Nr.crt. Acțiunea efectuată Tarif/acțiune – lei
1. Acordarea asistenței veterinare animalelor de companie, în timpul călătoriei, la solicitarea proprietarului 64

3.La anexa nr. 3, literele B, C și D vor avea următorul cuprins:B.Tariful pentru cheltuielile de personal care desfășoară activitatea de control oficial în unitățile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor și subproduselor alimentare de origine nonanimală

Nr.crt. Etapele aferente realizării unui control oficial în domeniul alimentar Cheltuieli pentru salariu/ persoană/h (lei) Cheltuieli necesare perfecționării/ persoană/h (lei) Totalcheltuieli/h(lei)
1. Pregătirea controlului, studierea facilităților și documentației deținute de operatorii economici, astfel încât să fie capabili să își îndeplinească atribuțiile în mod adecvat 22 1 23
2. Realizarea controlului 22 1 23
3. Analiza activității de control și stabilirea concluziilor 22 1 23
TOTAL: 66 3 69

C.Tariful pentru acțiunile de prelevare de probe efectuate în vederea controlului oficial al alimentelor de origine nonanimală

Loturi <15 tone Loturi > 15 tone
Distanța până la locul de prelevare <80 km 68 lei 79 lei
Distanța până la locul de prelevare > 80 km 92 lei 98 lei

D.Tarif pentru înregistrarea sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a unităților de vânzare directă sau vânzare cu amănuntul

Nr. crt. Unitatea Tariful de înregistrare – lei/unitate
1. Carne, lapte și produse din lapte: Carmangerie, măcelărie, centru de sacrificare a păsărilor și/sau a lagomorfelor la nivelul fermei sau al exploatației, centru de prelucrare a laptelui 360 – persoane juridice 10 – persoane fizice
Centru de colectare a vânatului sălbatic 240
2. Pește și produse din pescuit, miere și alte produse din miere și ouă pentru consum: – centru de colectare a peștelui, magazin de desfacere a peștelui, pescărie, centru de colectare a batracienilor, gasteropodelor, crustaceelor, punct de debarcare, centru de extracție, colectare a mierii și a altor produse apicole, centru de colectare a ouălor 240
Ambarcațiune de pescuit, stupină, magazin de desfacere a mierii de albine și a altor produse apicole 120
3. Unități de alimentație publică și unități de comercializare a alimentelor și unități care desfășoară alte activități în domeniu: restaurant, indiferent de specific, laborator de cofetărie și/sau patiserie, pensiuni turistice, unități de vânzare prin internet, stație de spălare și dezinfecție a mijloacelor de transport 360
Pizzerie, cantină, cofetărie/patiserie, magazin alimentar, depozit alimentar, catering 240
Hipermarket/Supermarket 601
4. Activități de prelucrare și conservare a fructelor și legumelor Unități de prelucrare a cartofilor și de producție a produselor din cartofi în scop alimentar 240
Unități de conservare și fabricare a sucurilor/concentratelor de fructe și legume 240
Unități de fabricare a produselor alimentare din fructe și legume (inclusiv gemuri, marmelade și jeleuri) 240
5. Activități de fabricare a uleiurilor și a grăsimilor vegetale și animale Unități pentru producția și prelucrarea uleiurilor vegetale brute și rafinate 360
Unități pentru fabricarea margarinei, a amestecurilor pentru tartine și a grăsimilor de gătit combinate 360
Unități pentru producția făinei oleaginoase nedegresate 240
6. Activități de fabricare a produselor de morărit, a amidonului și a produselor din amidon Unități de morărit și măcinat 240
Unități pentru fabricarea cerealelor pentru micul dejun și a premixurilor 360
Unități pentru fabricarea amidonului, a glutenului, a glucozei, a siropului de glucoză și a maltozei 240
Unități pentru măcinarea legumelor 240
7. Activități de fabricare a altor produse alimentare Unități pentru fabricarea pâinii, produselor proaspete și conservate de patiserie, produselor proaspete și uscate de panificație, plăcintelor, checurilor, tartelor, biscuiților, pișcoturilor, prăjiturilor conservate, fabricarea produselor pentru gustări dulci sau sărate etc. 360
Unități pentru fabricarea zahărului, a produselor zaharoase, a gumei de mestecat, a ciocolatei și a produselor din cacao etc. 360
Unități pentru fabricarea macaroanelor, tăițeilor, cușcușului, pastelor făinoase și a altor produse făinoase similare 240
Unități pentru prelucrarea cafelei, ceaiului și pentru fabricarea condimentelor 360
Unități pentru fabricarea preparatelor alimentare omogenizare și a alimentelor dietetice 360
Unități pentru fabricarea produselor alimentare congelate 240
Unități pentru fabricarea altor produse alimentare de origine nonanimală neclasificate în altă parte 240
Unități de fabricare a produselor alimentare confiate/deshidratate (legume, fructe, coji de fructe și alte părți de plante — confiate, deshidratate, uscate, glasate sau cristalizate) 240
Unități pentru producția, procesarea și comercializarea ciupercilor 240
8. Activități de fabricare a băuturilor Unități pentru fabricarea alcoolului etilic de fermentație și a băuturilor alcoolice distilate 360
Unități pentru fabricarea vinului, cidrului și a altor vinuri din fructe 360
Unități pentru fabricarea berii, a malțului și a altor băuturi nedistilate obținute prin fermentație 360
Unități pentru fabricarea de ape minerale și băuturi răcoritoare nealcoolice 360
9. Alte activități Unități de ambalare și/sau îmbuteliere a produselor alimentare de origine nonanimală 240
Unități de fabricare a înghețatei 240
Depozit alimentar/frigorific pentru produse de origine nonanimală 360
Depozit pentru semințe de consum 240
Unități de comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală congelate 360
Unități de producere a ambalajelor pentru produsele alimentare ce vin în contact cu alimentele 120
Mijloc de transport al produselor de origine nonanimală 120

4.Anexele nr. 4-6 se înlocuiesc cu anexele nr. II-IV.

 + 
Articolul IIAnexele nr. I-IV*) fac parte integrantă din prezentul ordin.*) Anexele nr. I-IV se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 306 bis, care se poate achiziționa de la Centrul pentru relații cu publicul al Regiei Autonome "Monitorul Oficial", București, șos. Panduri nr. 1.
 + 
Articolul IIIPrezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Președintele Autorității Naționale Sanitare
Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor,
Dumitru Băiculescu
București, 27 martie 2015.Nr. 32. + 
Anexe nr. I-IVANEXĂprivind aprobarea tarifelor aplicabile în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, ca urmare a actualizării tarifelor în funcție de rata inflației din anul 2014

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x