ORDIN nr. 3.816 din 18 decembrie 2013

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 02/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 14 din 9 ianuarie 2014
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 767 19/02/2016
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 9ABROGA PEORDIN 2311 04/12/2007
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 520 24/07/2013 ART. 11
ActulREFERIRE LAOG (R) 92 24/12/2003 ART. 99
ActulREFERIRE LACOD PR FISCALA (R) 24/12/2003 ART. 99
ART. 9ABROGA PEORDIN 2311 04/12/2007
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 767 19/02/2016

privind condiţiile de delegare a competenţei altui organ de inspecţie fiscală pentru efectuarea unei acţiuni de inspecţie fiscală



Având în vedere prevederile art. 99 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul art. 11 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală,preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin: + 
Articolul 1(1) Delegarea de competenţă se poate acorda altui organ de inspecţie fiscală, pentru unul sau mai mulţi contribuabili, pentru efectuarea unei acţiuni de inspecţie fiscală.(2) Prin sintagma "acţiuni de inspecţie fiscală", utilizată în prezentul ordin, se înţelege următoarele: control inopinat, control încrucişat, cercetare la faţa locului sau inspecţie fiscală.
 + 
Articolul 2(1) Delegarea de competenţă se acordă la solicitarea altui organ de inspecţie fiscală decât cel care deţine competenţa, în condiţiile prevăzute de prezentul ordin.(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), delegarea de competenţă se poate dispune altui organ de inspecţie fiscală de către direcţia generală care coordonează metodologic activitatea de inspecţie fiscală, din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, sau de către direcţia generală regională a finanţelor publice pentru alt organ de inspecţie fiscală din aria de competenţă teritorială, după caz.
 + 
Articolul 3(1) Solicitarea scrisă a organului de inspecţie fiscală, pentru acordarea delegării de competenţă, se avizează de direcţia generală regională a finanţelor publice de care aparţine solicitantul.(2) Avizul nu este necesar în cazul solicitării delegării de competenţă întocmite de organul de inspecţie fiscală din Direcţiagenerală de administrare a marilor contribuabili sau în cazul solicitării delegării de competenţă adresate către un organ de inspecţie fiscală din cadrul aceleiaşi direcţii generale regionale a finanţelor publice.(3) Organul de inspecţie fiscală care deţine competenţa poate acorda delegarea de competenţă altui organ de inspecţie fiscală, cu avizul direcţiei generale regionale a finanţelor publice din care face parte, cu excepţia celor acordate de Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili.
 + 
Articolul 4Delegarea de competenţă, dispusă de direcţia generală care coordonează metodologic activitatea de inspecţie fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sau de direcţia generală regională a finanţelor publice, se comunică în scris atât organului de inspecţie fiscală care deţine competenţa, cât şi celui care urmează să efectueze acţiunea de inspecţie fiscală.
 + 
Articolul 5Organul de inspecţie fiscală care a primit delegarea de competenţă este responsabil pentru efectuarea tuturor activităţilor necesare pentru efectuarea acţiunii de inspecţie fiscală şi valorificarea actelor de control sau de emitere a actelor administrative fiscale, inclusiv întocmirea referatului cu propuneri de soluţionare a contestaţiei, după caz.
 + 
Articolul 6Organul de inspecţie fiscală care deţine competenţa poate să refuze acordarea delegării de competenţă, comunicând acestuia motivele care stau la baza refuzului.
 + 
Articolul 7Organul de inspecţie fiscală care a primit delegarea de competenţă este obligat să înştiinţeze contribuabilul asupra acestui fapt.
 + 
Articolul 8Direcţia generală coordonare inspecţie fiscală, Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi direcţiile generale regionale ale finanţelor publice, inclusiv administraţiile judeţene ale finanţelor publice, administraţiile sectoarelor finanţelor publice ale municipiului Bucureşti, Administraţia Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii din Municipiul Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
 + 
Articolul 9La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2.311/2007 privind condiţiile de delegare a competenţei de efectuare a inspecţiei fiscale altui organ de inspecţie fiscală, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 842 din 8 decembrie 2007, cu completările ulterioare.
 + 
Articolul 10Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Preşedintele Agenţiei Naţionalede Administrare Fiscală,Gelu-Ştefan DiaconuBucureşti, 18 decembrie 2013.Nr. 3.816.––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x