ORDIN nr. 296 din 14 mai 2003

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 16/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL INDUSTRIEI SI RESURSELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 556 din 1 august 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE INDIRECTA LAHG 738 03/07/2003 ART. 16
ActulCONTINE PEREGULAMENT 14/05/2003
ActulCONTINE PEMETODOLOGIE 14/05/2003
ActulREFERIRE LALEGE 677 19/12/2002
ActulREFERIRE LAOUG 54 30/04/2002 ART. 10
ActulREFERIRE LAHG 19 04/01/2001
ANEXA 2REFERIRE LALEGE 677 19/12/2002 ART. 11
ANEXA 2REFERIRE LAOUG 54 30/04/2002 ART. 11
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind aprobarea constituirii Comisiei pentru coordonarea, constituirea, menţinerea, controlul şi supravegherea stocurilor minime de siguranţă pentru ţiţei şi produse petroliere



În baza prevederilor art. 10 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 54/2002 privind constituirea şi menţinerea stocurilor minime de siguranţă pentru ţiţei şi produse petroliere, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 677/2002,în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 19/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Industriei şi Resurselor, cu modificările ulterioare,ministrul industriei şi resurselor emite următorul ordin: + 
Articolul 1În cadrul Direcţiei generale politici industriale din Ministerul Industriei şi Resurselor se constituie Comisia pentru coordonarea, constituirea, menţinerea, controlul şi supravegherea stocurilor minime de siguranţă pentru ţiţei şi produse petroliere, în componenta redata în anexa nr. 1.
 + 
Articolul 2Regulamentul de organizare şi funcţionare a comisiei prevăzute la art. 1 este prezentat în anexa nr. 2.
 + 
Articolul 3Metodologia pentru identificarea, monitorizarea şi verificarea stocurilor minime de siguranţă pentru ţiţei şi produse petroliere este prezentată în anexa nr. 3.
 + 
Articolul 4Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 5Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.p. Ministrul industriei şi resurselor,Mihai Berinde,secretar de statBucureşti, 14 mai 2003.Nr. 296.
 + 
Anexa 1COMPONENTAComisiei pentru coordonarea, constituirea, menţinerea, controlulşi supravegherea stocurilor minime de siguranţă pentru ţiţei şiproduse petroliere, constituită în cadrul Direcţiei generalepolitici industriale

  Nr. crt. Direcţia Calitatea
  1. Director – Direcţia elaborare şi implementare politică industrială Preşedinte
  2. Şef serviciu – Direcţia strategii de dezvoltare sectorială Vicepreşedinte
  3. Consilier – Direcţia strategii de dezvoltare sectorială Membru
  4. Consilier – Direcţia promovare parteneriat Membru
  5. Consilier – Direcţia strategii de dezvoltare sectorială Membru
  6. Consilier – Direcţia elaborare şi implementare politică industrială Secretar

 + 
Anexa 2REGULAMENTde organizare şi funcţionare a Comisiei pentru coordonarea, constituirea, menţinerea, controlul şi supravegherea stocurilor minime de siguranţă pentru ţiţei şi produse petroliere + 
Articolul 1Comisia pentru coordonarea, constituirea, menţinerea, controlul şi supravegherea stocurilor minime de siguranţă pentru ţiţei şi produse petroliere, denumita în continuare Comisia, funcţionează în cadrul Ministerului Industriei şi Resurselor, având atribuţii în constituirea şi menţinerea stocurilor minime de siguranţă.
 + 
Articolul 2Comisia are următoarele atribuţii principale:a) elaborează propuneri privind nivelul anual al stocurilor minime de siguranţă până la 31 martie, pe care le înaintează conducerii Ministerului Industriei şi Resurselor, pentru trimiterea la Guvern în vederea aprobării;b) propune structura stocurilor minime de siguranţă şi repartizarea cantităţilor obligatorii de ţiţei şi produse petroliere pe agenţi economici;c) tine evidenta trimestriala a stocurilor minime de siguranţă la Administraţia Naţionala a Rezervelor de Stat şi a agenţilor economici desemnaţi prin hotărâre a Guvernului;d) propune modul de utilizare a stocurilor minime de siguranţă în cazul apariţiei unei disfunctionalitati în aprovizionarea cu produse petroliere a pieţei interne;e) controlează utilizarea stocurilor minime de siguranţă în cazul apariţiei unei disfunctionalitati în aprovizionarea cu produse petroliere a pieţei interne;f) întocmeşte rapoarte anuale asupra activităţii desfăşurate pentru asigurarea stocurilor minime de siguranţă şi informează conducerea Ministerului Industriei şi Resurselor în vederea raportarii la Guvern;g) propune un grafic de deplasări trimestrial pentru verificarea constituirii stocurilor minime de siguranţă, prin sondaj, la agenţii economici desemnaţi;h) aplica sancţiunile prevăzute în art. 11 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 54/2002 privind constituirea şi menţinerea stocurilor minime de siguranţă pentru ţiţei şi produse petroliere, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 677/2002.
 + 
Articolul 3Convocarea Comisiei se face ori de câte ori este necesar de către preşedinte sau, în lipsa acestuia, de către vicepreşedinte.
 + 
Anexa 3METODOLOGIApentru identificarea, monitorizarea şi verificarea stocurilor minime de siguranţă pentru ţiţei şi produse petroliere + 
Articolul 1Stabilirea nivelului anual al stocurilor minime de siguranţă pentru ţiţei şi produse petroliere se face avându-se în vedere consumurile realizate la produsele petroliere în anul precedent.
 + 
Articolul 2Structura sortimentala a stocurilor minime de siguranţă pentru ţiţei şi produse petroliere se stabileşte în funcţie de stocurile de produse petroliere existente în anul precedent şi de proporţia dintre stocurile de produse albe (benzina şi motorina) şi produse negre (pacura) ce va trebui să fie realizată în final.
 + 
Articolul 3Identificarea stocurilor minime de siguranţă se face prin constatarea constituirii la agenţii economici a stocurilor de ţiţei şi produse petroliere care au fost stabilite anual prin hotărâre a Guvernului.
 + 
Articolul 4Monitorizarea stocurilor minime de siguranţă pentru ţiţei şi produse petroliere se realizează prin verificarea periodică a inventarierii lunare a acestora, realizată de agenţii economici în condiţiile legii.
 + 
Articolul 5Verificarea stocurilor minime de siguranţă pentru ţiţei şi produse petroliere se face prin controlul prin sondaj al existenţei fizice a stocurilor raportate lunar de către agenţii economici.
 + 
Articolul 6Administraţia Naţionala a Rezervelor de Stat şi agenţii economici desemnaţi anual prin hotărâre a Guvernului au obligaţia ca până pe data de 10 a fiecărei luni să raporteze situaţia stocurilor minime de siguranţă inventariate, precizând sortimentele, cantităţile şi depozitele unde se afla acestea.
 + 
Articolul 7Informarea Guvernului se va face prin rapoarte anuale, avizate de conducerea Ministerului Industriei şi Resurselor, privind activitatea desfăşurată de Comisia pentru coordonarea, constituirea, menţinerea, controlul şi supravegherea stocurilor minime de siguranţă pentru ţiţei şi produse petroliere, până la data de 31 ianuarie a anului în curs pentru anul precedent.───────────────────

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x