ORDIN nr. 28 din 22 martie 2013

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 01/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 184 din 2 aprilie 2013
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 111 16/12/2008 ANEXA 4
ART. 1MODIFICA PEORDIN 111 16/12/2008 ANEXA 4
ART. 1INLOCUIESTE PENORMA 16/12/2008 ANEXA 4
ART. 1MODIFICA PENORMA 16/12/2008 ANEXA 4
ANEXA 1INLOCUIESTE PEORDIN 111 16/12/2008 ANEXA 4
ANEXA 1INLOCUIESTE PENORMA 16/12/2008 ANEXA 4
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 3
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 4
ActulREFERIRE LALEGE 215 27/05/2004
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 10
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 18
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 48
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 111 16/12/2008 ANEXA 4
ART. 1MODIFICA PEORDIN 111 16/12/2008 ANEXA 4
ART. 1INLOCUIESTE PENORMA 16/12/2008 ANEXA 4
ART. 1MODIFICA PENORMA 16/12/2008 ANEXA 4
ANEXA 1INLOCUIESTE PEORDIN 111 16/12/2008 ANEXA 4
ANEXA 1INLOCUIESTE PENORMA 16/12/2008 ANEXA 4
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind modificarea anexei nr. 4 la Norma sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 111/2008, ca urmare a actualizării tarifelor în funcţie de rata inflaţiei din anul 2012



Văzând Referatul de aprobare nr. 207 din 28 ianuarie 2013, întocmit de Direcţia juridică, litigii şi resurse umane din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,având în vedere prevederile art. 10 lit. b), ale art. 18 alin. (5), precum şi ale art. 48 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin: + 
Articolul IAnexa nr. 4 la Norma sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 111/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 895 din 30 decembrie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin, ca urmare a actualizării tarifelor în funcţie de rata inflaţiei din anul 2012.
 + 
Articolul IIPrezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.p. Preşedintele Autorităţii NaţionaleSanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,Vladimir Alexandru MănăstireanuBucureşti, 22 martie 2013.Nr. 28.
 + 
Anexa (Anexa nr. 4 la norma sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor)TARIFEpentru înregistrarea sanitară veterinarăşi pentru siguranţa alimentelor a unităţilorde vânzare directă sau vânzare cu amănuntul

Nr.
crt.

Unitatea

Tariful
de înregistrare
– lei/unitate –
1.

Carne, lapte şi produse din lapte:
Carmangerie, măcelărie, centru sacrificare păsări şi/sau
lagomorfe la nivelul fermei sau exploataţiei, centru de
prelucrare lapte

Centru de colectare a vânatului sălbatic

345 – persoane
juridice
10 – persoane
fizice

230

2.

Peşte şi produse din pescuit, miere şi alte produse din
miere şi ouă pentru consum:
Centru de colectare a peştelui, magazin de desfacere a
peştelui, pescărie, centru de colectare a batracienilor,
gasteropodelor, crustaceelor, punct de debarcare, centru
extracţie, colectare miere şi alte produse apicole,
centru colectare ouă

Ambarcaţiune de pescuit, stupină, magazin desfacere a
mierii de albine şi a altor produse apicole

230

115

3.

Unităţi de alimentaţie publică şi unităţi de comercia-
lizare a alimentelor şi unităţi care desfăşoară alte
activităţi în domeniu:
Restaurant, indiferent de specific, laborator de
cofetărie şi/sau patiserie, pensiuni turistice, unităţi
de vânzare prin internet, staţie de spălare şi
dezinfecţie a mijloacelor de transport

Pizzerie, cantină, cofetărie/patiserie, magazin
alimentar, depozit alimentar, catering

Hipermarket/supermarket

345

230

577

4.

Activităţi de prelucrare şi conservare a fructelor şi
legumelor
Unităţi de prelucrare a cartofilor şi producţie a
produselor din cartofi în scop alimentar

Unităţi de conservare şi fabricare a sucurilor/
concentratelor de fructe şi legume

Unităţi de fabricare a produselor alimentare din fructe
şi legume (inclusiv gemuri, marmelade şi jeleuri)

230

230

230

5.

Activităţi de fabricare a uleiurilor şi a grăsimilor
vegetale şi animale
Unităţi pentru producţia şi prelucrarea uleiurilor
vegetale brute şi rafinate

Unităţi pentru fabricarea margarinei, a amestecurilor
pentru tartine şi a grăsimilor de gătit combinate

Unităţi pentru producţia făinii oleaginoase nedegresate

345

345

230

6.

Activităţi de fabricare a produselor de morărit,
amidonului şi produselor din amidon
Unităţi de morărit şi măcinat

Unităţi pentru fabricarea cerealelor pentru micul dejun
şi a premixurilor

Unităţi pentru fabricarea amidonului, glutenului,
a glucozei, siropului de glucoză şi a maltozei

Unităţi pentru măcinarea legumelor

230

345

230

230

7.

Activităţi de fabricare a altor produse alimentare
Unităţi pentru fabricarea pâinii, produselor proaspete şi
conservate de patiserie, produselor proaspete şi uscate
de panificaţie, plăcintelor, checurilor, tartelor,
biscuiţilor, pişcoturilor, prăjiturilor conservate,
fabricarea produselor pentru gustări dulci sau sărate
etc.

Unităţi pentru fabricarea zahărului, a produselor
zaharoase, gumei de mestecat, a ciocolatei şi produselor
din cacao etc.

Unităţi pentru fabricarea macaroanelor, tăiţeilor,
cuşcuşului, pastelor făinoase şi altor produse făinoase
similare

Unităţi pentru prelucrarea cafelei, ceaiului şi
fabricarea condimentelor

Unităţi pentru fabricarea preparatelor alimentare
omogenizate şi alimentelor dietetice

Unităţi pentru fabricarea produselor alimentare congelate

Unităţi pentru fabricarea altor produse alimentare de
origine nonanimală neclasificate în altă parte

Unităţi de fabricare a produselor alimentare confiate/
deshidratate (legume, fructe, coji de fructe şi alte
părţi de plante – confiate, deshidratate, uscate, glasate
sau cristalizate)

Unităţi pentru producţia, procesarea şi comercializarea
ciupercilor

345

345

230

345

345

230

230

230

230

8.

Activităţi de fabricare a băuturilor
Unităţi pentru fabricarea alcoolului etilic de fermen-
taţie şi a băuturilor alcoolice distilate

Unităţi pentru fabricarea vinului, cidrului şi a altor
vinuri din fructe

Unităţi pentru fabricarea berii, a malţului şi a altor
băuturi nedistilate obţinute prin fermentare

Unităţi pentru fabricarea de ape minerale şi băuturi
răcoritoare nealcoolice

345

345

345

345

9.

Alte activităţi
Unităţi de ambalare şi/sau îmbuteliere a produselor
alimentare de origine nonanimală

Unităţi de fabricare a îngheţatei

Depozit alimentar/frigorific pentru produse de origine
nonanimală

Depozit pentru seminţe de consum

Unităţi de comercializare a produselor alimentare de
origine nonanimală congelate

Unităţi de producere a ambalajelor pentru produsele
alimentare ce vin în contact cu alimentele

Mijloc de transport al produselor de origine nonanimală

230

230

345

230

345

115

115

–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x