ORDIN nr. 24 din 31 ianuarie 2006

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 20/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 127 din 9 februarie 2006
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 5INTRAT IN VIGOAREORDIN 24 31/01/2006
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulPUNE IN VIGOAREORDIN 24 31/01/2006 ART. 5
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulPUNE IN VIGOAREORDIN 24 31/01/2006 ART. 5
ActulCONTINE PENORMA 31/01/2006
ActulREFERIRE LAHG 738 14/07/2005 ART. 3
ActulREFERIRE LAHG 738 14/07/2005 ART. 4
ActulREFERIRE LALEGE 215 27/05/2004
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 10
ART. 1APROBA PENORMA 31/01/2006
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ART. 5INTRAT IN VIGOAREORDIN 24 31/01/2006

privind aprobarea Normei sanitare veterinare ce stabileşte reguli detaliate pentru înregistrarea exploataţiilor într-o baza de date pentru animale din specia porcine, conform Directivei Consiliului Europei 64/432/CEE



Vazand Referatul de aprobare nr. 20.483 din 20 ianuarie 2006, întocmit de Direcţia de integrare europeană şi relaţii internaţionale din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,având în vedere prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 738/2005 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia,preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin: + 
Articolul 1Se aprobă Norma sanitară veterinara ce stabileşte reguli detaliate pentru înregistrarea exploataţiilor într-o baza de date pentru animale din specia porcine, conform Directivei Consiliului Europei 64/432/CEE , prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 2Autoritatea Naţionala Sanitară Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor, institutele veterinare centrale şi direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
 + 
Articolul 3La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abroga orice alte dispoziţii contrare.
 + 
Articolul 4Prezentul ordin constituie transpunerea Deciziei Comisiei 2.000/678/CE ce stabileşte reguli detaliate pentru înregistrarea exploataţiilor într-o baza de date pentru animale din specia porcine, conform Directivei Consiliului Europei 64/432/CEE , publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 281 din 7 noiembrie 2000, p.16.
 + 
Articolul 5Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la 15 zile de la publicare.p. Preşedintele Autorităţii NaţionaleSanitare Veterinare şi pentruSiguranţa Alimentelor,Dan MarcuBucureşti, 31 ianuarie 2006.Nr. 24.
 + 
Anexa NORMA SANITARĂ VETERINARAce stabileşte reguli detaliate pentru înregistrareaexploataţiilor într-o baza de date pentru animale din specia porcine,conform Directivei Consiliului Europei 64/432/CEE + 
Articolul UNIC(1) Registrul exploatatiei trebuie să conţină cel puţin următoarele informaţii pentru fiecare exploatatie de animale din specia porcine:a) codul tarii şi numărul de identificare constând în cel mult 12 cifre (în afară de codul tarii);b) adresa exploatatiei;c) numele şi adresa persoanei responsabile de animale;d) coordonatele geografice sau indicaţii geografice echivalente asupra exploatatiei;e) un domeniu de date în care autoritatea competentă să poată introduce informaţii sanitare, de exemplu restrictii de mişcare, status sau alte informaţii relevante în contextul programelor naţionale ori comunitare.(2) Suplimentar informaţiilor prevăzute la alin. (1), registrul exploatatiei poate să conţină următoarele informaţii pentru fiecare exploatatie cu porcine:a) tipul de producţie;b) capacitatea;c) numele şi adresa proprietarului exploatatiei;d) numele şi adresa persoanei responsabile de măsurile sanitare de biosecuritate;e) alte informaţii considerate necesare de autoritatea competentă.(3) Autoritatea Naţionala Sanitară Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor trebuie să aducă la cunoştinţa Comisiei Europene informaţiile menţionate la alin. (2), incluse în registrul exploatatiei şi în bazele de date naţionale pentru porcine.––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x