ORDIN nr. 236 din 20 octombrie 2011

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 29/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 752 din 26 octombrie 2011
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 1065 20/10/2010
ActulREFERIRE LAORDIN 252 22/11/2010 ART. 19
ActulREFERIRE LAACORD 07/09/2010
ActulREFERIRE LAREGULAMENT 22/11/2010 ART. 19
ActulREFERIRE LALEGE 15 14/02/2008
ActulREFERIRE LAOUG 30 25/04/2007 ART. 7
ART. 3REFERIRE LAHG 1065 20/10/2010
ART. 3REFERIRE LAACORD 07/09/2010
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind constituirea Comitetului de selecţie a proiectelor pentru implementarea Ariei de concentrare 4 – Îmbunătăţirea mediului înconjurător din cadrul "Programului de cooperare elveţiano-român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse"



Având în vedere prevederile Acordului-cadru dintre Guvernul României şi Consiliul Federal Elveţian privind implementarea Programului de cooperare elveţiano-român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, semnat la Berna la 7 septembrie 2010, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.065/2010,în executarea dispoziţiilor cuprinse la pct. 2 al anexei la Acordul de delegare de atribuţii între Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de unitate naţională de coordonare, şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, în calitate de organism intermediar pentru implementarea Ariei de concentrare 4 – Îmbunătăţirea mediului înconjurător din cadrul "Programului de cooperare elveţiano-român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse",luând în considerare prevederile art. 19 pct. 8 lit. i) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Direcţiei generale pentru relaţia cu comunităţile locale, aprobat prin Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 252/2010, cu modificările şi completările ulterioare,pentru buna coordonare şi implementare a asistenţei financiare nerambursabile acordate României de Consiliul Federal Elveţian,în temeiul art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare,ministrul administraţiei şi internelor emite următorul ordin: + 
Articolul 1La nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, în calitate de organism intermediar, se constituie Comitetul de selecţie a proiectelor pentru implementarea Ariei de concentrare 4 – Îmbunătăţirea mediului înconjurător din cadrul "Programului de cooperare elveţiano-român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse", denumit în continuare Comitet de selecţie.
 + 
Articolul 2(1) Comitetul de selecţie este format din 10 membri, dintre care 7 experţi şi 3 observatori.(2) Componenţa nominală a Comitetului de selecţie este prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.(3) În cazuri excepţionale, experţii şi observatorii Comitetului de selecţie îşi pot delega mandatul altor persoane, motivat în scris, şi, după caz, cu acordul prealabil al şefului ierarhic superior.(4) Lucrările Comitetului de selecţie sunt prezidate de către un expert.
 + 
Articolul 3Pentru realizarea atribuţiilor prevăzute în cuprinsul Acordului-cadru dintre Guvernul României şi Consiliul Federal Elveţian privind implementarea Programului de cooperare elveţiano-român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, semnat la Berna la 7 septembrie 2010, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.065/2010, denumit în continuare Acordul-cadru, experţii realizează următoarele activităţi:a) selectează cele 4 oraşe, potrivit criteriilor de selecţie, aprobate de comitetul de monitorizare constituit potrivit acordului-cadru;b) evaluează planurile de acţiune pentru energie durabilă;c) analizează, pe baza unei evaluări detaliate, relevanţa schiţelor de proiect, în funcţie de cadrul conceptual, criteriile de selecţie a proiectelor şi cerinţele pentru schiţele de proiecte prevăzute în conţinutul acordului-cadru;d) analizează, pe baza unei evaluări detaliate, fezabilitatea propunerilor finale de proiect, în funcţie de cadrul conceptual, criteriile de selecţie a proiectelor şi cerinţele pentru propunerile finale de proiecte prevăzute în conţinutul acordului-cadru;e) întocmesc rapoarte de evaluare şi adoptă decizii privind recomandarea schiţelor de proiect, precum şi a propunerilor finale de proiect, pentru evaluarea ulterioară a acestora de către partea elveţiană;f) transmit unităţii naţionale de coordonare lista proiectelor recomandate pentru finanţare, lista proiectelor respinse şi lista proiectelor de rezervă, însoţite de rapoartele de evaluare aferente, precum şi de deciziile luate.
 + 
Articolul 4Pentru realizarea atribuţiilor prevăzute în cuprinsul acordului-cadru observatorii realizează următoarele activităţi:a) verifică şi comentează transparenţa şi exactitatea întregului proces de luare a deciziilor;b) asigură respectarea cadrului legal relevant;c) întocmesc rapoarte cu privire la procesul de luare a deciziilor, dacă este cazul;d) raportează Comitetului de monitorizare eventualele nereguli sesizate.
 + 
Articolul 5(1) Comitetul de selecţie deliberează în mod valabil dacă la reuniune participă cel puţin 4 experţi şi un observator.(2) În cazul în care nu se realizează cvorumul prevăzut la alin. (1), reuniunea se suspendă. Reuniunea se reia după un interval de o săptămână, cu aceeaşi agendă. În acest caz, Comitetul de selecţie deliberează în mod valabil, indiferent de numărul experţilor şi observatorilor prezenţi.(3) Deciziile Comitetului de selecţie se iau prin votul majorităţii experţilor prezenţi.
 + 
Articolul 6Membrii Comitetului de selecţie semnează o declaraţie de confidenţialitate, imparţialitate, precum şi cu privire la faptul că nu se află în conflict de interese în exercitarea atribuţiilor.
 + 
Articolul 7Membrii Comitetul de selecţie nu sunt remuneraţi pentru activitatea desfăşurată în cadrul acestuia.
 + 
Articolul 8Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul administraţieişi internelor,Constantin-Traian IgaşBucureşti, 20 octombrie 2011.Nr. 236.
 + 
Anexa COMPONENŢA NOMINALĂa Comitetului de selecţie a proiectelor pentru implementarea Ariei de concentrare 4 – Îmbunătăţirea mediului înconjurător din cadrul "Programului de cooperare elveţiano-român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse"

Nr.
crt.
Numele şi prenumele

Calitatea

Instituţia reprezentată

1. Grădinaru Liviu expert Ministerul Administraţiei şi Internelor
2. Prodan Florin expert Ministerul Administraţiei şi Internelor
3. Popescu Adrian expert Ministerul Administraţiei şi Internelor
4.

Jeloaica Sandina
Maria
expert Ministerul Finanţelor Publice
5.

Ciolan-Simion Aurelia

expert

Ministerul Dezvoltării Regionale şi
Turismului
6. Jeler Narcis expert Ministerul Mediului şi Pădurilor
7. Muşatescu Virgil expert Universitatea "Politehnica" Bucureşti
8.

Leca Aureliu

observator

Confederaţia Naţională a Patronatului
Român
9. Dudu Florian observator Patronatul Serviciilor Publice
10.

Ivan Marinela

observator

Ambasada Elveţiei – Biroul contribuţiei
elveţiene

–––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x