ORDIN nr. 234 din 9 aprilie 2004

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 367 din 27 aprilie 2004
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 409 23/03/2004
ActulREFERIRE LAHG 1134 10/10/2002
ActulREFERIRE LALEGE 244 29/04/2002
ActulREFERIRE LANORMA 10/10/2002 ART. 66
ActulREFERIRE LANORMA 10/10/2002 ART. 111
ANEXA 2REFERIRE LALEGE 244 29/04/2002 ANEXA 1
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DENORMA 20/12/2018
ActulREFERIT DEHG 1620 29/12/2009
ActulREFERIT DEORDIN 142 29/02/2008
ActulREFERIT DENORMA 29/02/2008
ActulREFERIT DEORDIN 1307 14/07/2008
ActulREFERIT DEORDIN 185 03/06/2008
ActulREFERIT DENORMA 14/07/2008
ActulREFERIT DENORMA 03/06/2008
ActulREFERIT DEORDIN 796 10/09/2007

privind aprobarea documentelor de însoţire a transporturilor de produse vitivinicole şi evidenţelor obligatorii în sectorul vitivinicol



Având în vedere prevederile art. 66 şi ale art. 111 lit. k) din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.134/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002,în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 409/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale,ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale emite următorul ordin: + 
Articolul 1(1) Se aprobă documentele de însoţire a transporturilor de produse vitivinicole şi evidenţele obligatorii în sectorul vitivinicol.(2) Prevederile prezentului ordin, referitoare la documentele de însoţire a transporturilor de produse vitivinicole, se aplică numai pentru produsele care se transportă sub formă neîmbuteliată (vrac).(3) Prezentul ordin stabileşte, de asemenea, reguli pentru ţinerea registrelor de evidenţă de către persoanele care deţin produse vitivinicole.
 + 
Articolul 2(1) Orice persoană fizică sau juridică, care efectuează un transport de produse vitivinicole, trebuie să întocmească, pe răspunderea sa, un document de însoţire a acestui transport.(2) Modelul documentului de însoţire este prevăzut în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentul ordin.(3) Instrucţiunile de completare a documentului de însoţire sunt prevăzute în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 3Nu se completează documentul de însoţire în următoarele cazuri:a) transportul strugurilor în cadrul aceleiaşi unităţi de producţie vitivinicolă, de la punctul de recoltare la centrul de prelucrare industrială al unităţii;b) transportul oţetului din vin;c) transportul tescovinei din struguri, atunci când acest transport este însoţit de un buletin de livrare, în condiţii determinate şi sub control;d) transportul produselor conţinute în recipiente cu un volum nominal de maximum 5 litri, atunci când cantitatea totală transportată nu depăşeşte:– 5 litri, dacă este vorba despre distilate de vin, must de struguri concentrat, rectificat sau nu;– 60 de litri pentru toate celelalte produse;e) transportul vinurilor sau al sucului de struguri destinat reprezentanţelor diplomatice, consulatelor şi organismelor similare, în limita scutirilor care le sunt acordate;f) transportul de vin sau de suc de struguri care nu este destinat vânzării sau care se află la bordul navelor, aeronavelor şi trenurilor pentru a fi consumat la bord;g) transportul de vin şi de must de struguri parţial fermentat efectuat de un particular, destinat consumului familial, atunci când cantitatea transportată nu depăşeşte 60 de litri;h) transportul unui produs destinat experimentelor ştiinţifice sau tehnice, atunci când cantitatea totală transportată nu depăşeşte 100 de litri;i) transportul de mostre comerciale;j) transportul de mostre destinate unui serviciu sau unui laborator oficial.
 + 
Articolul 4(1) Documentul de însoţire se poate folosi numai pentru o singură operaţiune de transport.(2) Atunci când se constată că un transport, pentru care se cere un document de însoţire, se efectuează fără acest document sau pe baza unui document care conţine indicaţii false, eronate sau incomplete, autoritatea competentă ia măsurile corespunzătoare privind evidenţa produselor vitivinicole.
 + 
Articolul 5În cazul în care în cursul transportului se produce un caz de forţă majoră sau accident neprevăzut, care poate antrena fie fracţionarea, fie pierderea unei părţi sau a totalităţii încărcăturii pentru care se cere un document de însoţire, transportatorul solicită autorităţii competente din locul în care s-a produs cazul de forţă majoră sau accidentul neprevăzut să elibereze un proces-verbal de constatare a faptelor.
 + 
Articolul 6(1) Persoanele fizice sau juridice care deţin produse vitivinicole în scopul comercializării au obligaţia de a ţine registre de evidenţă.(2) Nu sunt obligaţi să ţină registre de evidenţă:a) detailiştii care exercită o activitate comercială privind vânzarea directă în cantităţi mici la consumator;b) vânzătorii de băuturi consumate exclusiv pe loc;c) producătorii de oţet din vin.
 + 
Articolul 7(1) Registrele de evidenţă sunt:– registrul de intrări-ieşiri pentru produse vitivinicole în vrac, prevăzut în anexa nr. 3 care face parte integrantă din prezentul ordin;– registrul practicilor şi tratamentelor oenologice, prevăzut în anexa nr. 4 care face parte integrantă din prezentul ordin;– registrul de intrări-ieşiri pentru utilizarea alcoolului şi zaharozei în practicile oenologice, prevăzut în anexa nr. 5 care face parte integrantă din prezentul ordin;– registrul de îmbuteliere, prevăzut în anexa nr. 6 care face parte integrantă din prezentul ordin.(2) Registrele de evidenţă sunt completate de către producători, persoane fizice sau juridice, şi sunt compuse din foi fixe, numerotate în ordine şi ştampilate de către Inspecţia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol din cadrul direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti.(3) Registrele de evidenţă sunt păstrate la sediul producătorului.(4) Producătorii au obligaţia să îşi stabilească procentul maxim de pierderi care rezultă din evaporarea în cursul depozitării sau din diferitele operaţiuni tehnologice.
 + 
Articolul 8(1) În registrele de practici şi tratamente oenologice se evidenţiază următoarele operaţiuni:a) ridicarea potenţialului alcoolic al vinurilor;b) acidifierea;c) dezacidifierea;d) îndulcirea;e) adaosul de alcool pentru producerea unor vinuri speciale;f) îmbutelierea.(2) Pentru fiecare dintre operaţiunile menţionate la alin. (1) se consemnează:a) operaţiunea efectuată şi data acesteia;b) natura şi cantităţile produselor utilizate;c) cantitatea de produs obţinută prin această operaţiune;d) cantitatea produsului utilizat;e) denumirea produselor înainte şi după această operaţiune, conform legislaţiei în vigoare;f) identificarea recipientelor în care se aflau produsele înscrise în registrele de evidenţă înaintea operaţiunii şi după aceasta;g) în cazul îmbutelierii, numărul buteliilor şi volumul acestora.
 + 
Articolul 9Producătorii sunt obligaţi să ţină evidenţa următoarelor produse folosite în practicile oenologice:a) zaharoză;b) must de struguri concentrat;c) must de struguri concentrat rectificat;d) produse utilizate pentru acidifiere;e) produse utilizate pentru dezacidifiere;f) alcooluri şi distilate de vin.
 + 
Articolul 10(1) Registrele de intrări-ieşiri trebuie încheiate o dată cu bilanţul anual.(2) În cadrul bilanţului anual se efectuează inventarul stocurilor.(3) Stocurile existente trebuie să fie înscrise ca "intrare" în registre la o dată ulterioară bilanţului anual.(4) Dacă în bilanţul anual apar diferenţe între stocul teoretic şi stocul efectiv, acest lucru trebuie evidenţiat în situaţiile încheiate.
 + 
Articolul 11Înregistrările în registrele de intrări-ieşiri se realizează astfel:a) pentru intrări, cel târziu în ziua lucrătoare după data recepţionării şi pentru ieşiri, cel târziu în a treia zi lucrătoare după data expedierii;b) pentru cele menţionate în art. 8 şi 9, cel târziu în prima zi lucrătoare după data operării şi pentru cele privind îmbogăţirea, în aceeaşi zi.
 + 
Articolul 12Documentele de însoţire şi registrele de evidenţă trebuie să fie păstrate minimum 5 ani de la încheierea anului calendaristic în cursul căruia au fost întocmite.
 + 
Articolul 13Prevederile prezentului ordin intră în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul agriculturii,pădurilor şi dezvoltării rurale,Ilie SârbuBucureşti, 9 aprilie 2004.Nr. 234.
 + 
Anexa 1

           
  DOCUMENT
  de însoţire a produselor vitivinicole
  1. Expeditor (denumirea/numele; sediul/adresa/codul SIRUTA) 2. Numărul de referinţă
  Semnătura/ştampila
  CF/CNP 4. Autoritatea competentă la locul descărcării
  3. Destinatar (denumirea/numele; sediul/adresa/codul SIRUTA)
  6. Data expedierii
  5. Transportatorul (denumirea/numele; sediul/adresa/codul SIRUTA) 7. Locul livrării
  8. Descrierea produsului 9. Cantitatea
  10. Informaţii suplimentare
  11. Certificate (privind anumite vinuri)
  12. Verificarea autorităţii competente (semnătura/ştampila) 13. Societatea semnatară şi nr. de telefon
  14. Numele semnatarului
  Locul şi data
  Semnătura/ştampila

 + 
Anexa 2INSTRUCŢIUNIde completare a documentului de însoţire a produselor vitivinicole1. Produsele vitivinicole sunt cele prevăzute în anexa nr. 1 la Legea viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002.2. a) Documentul de însoţire a produselor vitivinicole se completează şi se înregistrează în 4 exemplare, dintre care un exemplar rămâne la expeditor, un exemplar însoţeşte transportul, se depune şi se înregistrează la destinatar.b) Lunar, dar nu mai târziu de data de 10 a lunii următoare, unităţile expeditoare întocmesc un centralizator al documentelor de însoţire a produselor vitivinicole livrate, centralizator care, însoţit de câte un exemplar din fiecare document de însoţire, se înaintează Inspecţiei de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol şi Oficiului Naţional al Denumirilor de Origine pentru Vinuri în situaţia când s-au efectuat livrări de vinuri cu denumire de origine controlată.3. Numărul de referinţă (rubrica nr. 2) este numărul facturii sau numărul din registrul de intrări-ieşiri al expeditorului.4. Autoritatea competentă (rubrica nr. 4) este reprezentată de inspectorul Inspecţiei de Stat pentru Controlul Tehnic şi Vitivinicol în a cărei rază de competenţă este situat destinatarul. Viza inspectorului respectiv se obţine în cel mult 5 zile de la data descărcării.5. Transportatorul (rubrica nr. 5) trebuie să aibă specificat: tipul mijlocului de transport utilizat, numărul de înmatriculare sau numărul de circulaţie, capacitatea mijlocului de transport.6. Descrierea produsului (rubrica nr. 8) cuprinde:a) categoria produsului, corespunzătoare legislaţiei în vigoare;b) tăria alcoolică dobândită şi cea totală, exprimată în % vol. şi zecimi de % vol.;c) densitatea, exprimată în g/cmc;d) conţinutul în zahăr al mustului de struguri concentrat, al mustului de struguri concentrat rectificat şi al sucului de struguri concentrat se exprimă în grame pe litru şi pe kilogram;e) tăria alcoolică dobândită a tescovinei şi drojdiei de vin poate fi, de asemenea, indicată (opţional) şi se exprimă în litri alcool pur pe hectolitru;f) toleranţele care sunt permise:– pentru tăria alcoolică totală sau cea dobândită, o toleranţă de ± 0,2% vol.;– pentru densitate, o toleranţă de 6 unităţi în plus sau minus la cea de-a patra zecimală (± 0,0006);– pentru conţinutul de zahăr, ± 3%;g) centrul viticol din care este originar produsul transportat;h) practicile oenologice aplicate produselor transportate (îmbogăţire, acidifiere, dezacidifiere, adaos de alcool, îndulcire, cupajare etc.)7. Cantitatea (rubrica nr. 9) se exprimă astfel:– pentru produse în vrac, cantitatea netă totală în hectolitri, cu toleranţa admisă de 1,5% din cantitatea netă totală;– pentru struguri, must de struguri concentrat, must de struguri concentrat rectificat, suc de struguri concentrat, drojdie de vin, în tone sau kilograme.8. Informaţii suplimentare (rubrica nr. 10) cuprinde modul de realizare a cupajării, astfel:– s-a adăugat un produs originar dintr-un areal viticol diferit de cel din denumire;– s-a adăugat un produs obţinut dintr-un sortiment de vin diferit de cel din denumire;– s-a adăugat un produs recoltat în timpul unui an diferit de cel din denumire.9. Certificate (privind anumite vinuri – rubrica nr. 11): numărul certificatului de atestare a dreptului de comercializare a vinului cu denumire de origine controlată, semnătura şi ştampila inspectorului Oficiului Naţional al Denumirilor de Origine pentru Vinuri din raza locului de expediere.10. Verificarea autorităţii competente (rubrica nr. 12) se referă la inspectorul Inspecţiei de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol în a cărei rază de competenţă este situat expeditorul. Viza inspectorului respectiv se obţine cu cel mult 10 zile înainte de data expedierii, în urma verificării de către acesta a loturilor de produse vitivinicole pregătite pentru livrare, privind încadrarea acestor loturi în parametrii prevăzuţi de legislaţie pentru fiecare categorie de calitate.11. Societatea şi numele semnatarului (rubrica nr. 13-14) se referă la destinatar.
 + 
Anexa 3REGISTRULde intrări-ieşiri pentru produse vitivinicole în vracNr. volum …….Societatea/persoana (denumire; nume şi prenume) ………………..C.F./C.N.P. ………………………………………………..Localitatea ………………………………………………..Judeţul …………… Cod SIRUTA ……………………………Nr. din Registrul Industriilor Vitivinicole ……………………Directia pentru agricultura şi dezvoltare rurala ……………….CERTIFICA: Acest registru contine ….. pagini fixe, numerotate consecutiv începând de la nr. 001, respectiv paginile fără sot pentru intrari şi paginile cu sot pentru iesiri, stampilate şi vizate la data de ………./200.Inspector I.S.C.T.V. ………..L.S.Producător,L.S.                                                            Nr. pag….001 INTRARI

                                     
  Data Documentul de însoţire (1) sau factura (2) Furnizor Tipul şi nr. recipient Musturi de struguri proaspeţi (hl) V.D.O.C. (hl) Vin de calitate cu indicaţie geografică (hl) Vinuri de masă (hl) Alte produse vitivinicole Tăria alcoolică (%vol) Obs.
  Tipul Nr. referinţă /Seria Albe Roşii /Roze Albe Roşii /Roze Albe Roşii /Roze Albe Roşii /Roze Denu- mire Canti- tate t/kg/hl dobân- dită totală
  Stoc X X X                          
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
                                   
  Sold X X X                          
   
  Tipul recipientului: butoi, budană, cisternă

                                                            Nr. pag….002 IESIRI

                                             
  Data Documentul de însoţire (1) sau factura (2) Destinatar Tipul şi nr. recipient Musturi de struguri proaspeţi (hl) V.D.O.C. (hl) Vin de calitate cu indicaţie geografică (hl) Vinuri de masă (hl) Alte produse vitivinicole t/kg/hl Tăria alcoolică (%vol) Obs.
  Tipul Nr. referinţă /Seria A*) R*) Pier- deri A*) R*) Pier- deri A*) R*) Pier- deri A*) R*) Pier- deri Denu- mire Canti- tate dobân- dită totală
  Stoc X X X                                  
                                           
                                           
                                           
                                           
                                           
                                           
                                           
                                           
                                           
                                           
                                           
                                           
  Sold X X X                                  

Notă: A*) – albe; B*) – rosii/rozeTipul recipientului: butoi, budana, cisterna + 
Anexa 4REGISTRULpracticilor şi tratamentelor oenologiceNr. volum …….Societatea/persoana (denumire; nume şi prenume) ………………..C.F./C.N.P. ………………………………………………..Localitatea ………………………………………………..Judeţul …………… Cod SIRUTA ……………………………Nr. din Registrul Industriilor Vitivinicole ……………………Directia pentru agricultura şi dezvoltare rurala ……………….CERTIFICA: Acest registru contine ….. pagini fixe, numerotate consecutiv începând de la nr. 001, stampilate şi vizate la data de ………./200.Inspector I.S.C.T.V. ………..L.S.Producător,L.S.    Practici şi tratamente oenologice – Ridicarea potentialului alcoolic al    vinurilor┌────┬────────┬─────┬──────┬─────────┬──────────────────────────────┬─────┬────┐│ │ │ │ │ │ Adaos de zaharoza/must │ │ ││ │ │ │ │ │ de struguri concentrat/ │ │ ││ │ │ │ │ │ must de struguri │ │ ││ │ │ │ │ │ concentrat rectificat │ │ ││Data│Produsul│Tipul│Canti-│ Taria ├──────────┬─────┬──────┬──────┤Tipul│ ││ │initial │şi │tatea │alcoolica│Cantitatea│ │ │ │ şi │Ob- ││ │ │nr. │(hl) │dobandita│ adăugată │Pro- │Canti-│ Taria│ nr. │ser-││ │ │reci-│ │ %vol │ │dusul│tatea │ alc. │reci-│va- ││ │ │pient│ │ ├─────┬────┤final│ hl │totala│pient│tii ││ │ │ │ │ │Doza │To- │ │ │%vol │ │ ││ │ │ │ │ │ g/l │tala│ │ │ │ │ ││ │ │ │ │ │ │Kg; │ │ │ │ │ ││ │ │ │ │ │ │hl │ │ │ │ │ │├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤└────┴────────┴─────┴──────┴─────────┴─────┴────┴─────┴──────┴──────┴─────┴────┘    Practici şi tratamente oenologice – Acidifere/dezacidifere┌────┬────────┬─────┬──────┬─────────┬─────────┬─────────────────────────┬─────┐│ │ │ │ │ │ │ Operaţiunea │ ││ │ │ │ │ │Felul │ tehnologica │ ││Data│Produsul│Tipul│Canti-│Aciditate│opera- ├──────────┬──────┬───────┤ ││ │initial │şi │tatea │ totala │tiunii │Cantitatea│ │Acidi- │Tipul││ │ │nr. │(hl) │initiala,│Acidi- │ adăugată │Canti-│tate │ şi ││ │ │reci-│ │în acid │fiere-A │ │tate │totala │reci-││ │ │pient│ │tartric │Dezaci- ├─────┬────┤ hl │finala,│pient││ │ │ │ │ g/l │difiere-D│Doza │To- │ │ în │ ││ │ │ │ │ │ │ g/l │tala│ │acid │ ││ │ │ │ │ │ │ │ kg │ │tartric│ ││ │ │ │ │ │ │ │ │ │ g/l │ │├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤└────┴────────┴─────┴──────┴─────────┴─────────┴─────┴────┴──────┴───────┴─────┘    Practici şi tratamente oenologice – Indulcirea vinurilor┌────┬────────┬─────┬──────┬─────────┬──────────────────────────────┬─────┬────┐│ │ │ │ │ │Adaos de must de struguri/ │ │ ││ │ │ │ │ │must de struguri concentrat/ │ │ ││ │ │ │ │ │must de struguri concentrat │ │ ││ │ │ │ │ │ rectificat │ │ ││Data│Produsul│Tipul│Canti-│ Taria ├──────────┬─────┬──────┬──────┤Tipul│ ││ │initial │şi │tatea │alcoolica│Cantitatea│ │ │ │ şi │Ob- ││ │ │nr. │(hl) │dobandita│ adăugată │Pro- │Canti-│ Taria│ nr. │ser-││ │ │reci-│ │ %vol │ │dusul│tatea │ alc. │reci-│va- ││ │ │pient│ │ ├─────┬────┤final│ hl │totala│pient│tii ││ │ │ │ │ │Doza │To- │ │ │%vol │ │ ││ │ │ │ │ │ g/l │tala│ │ │ │ │ ││ │ │ │ │ │ │Kg; │ │ │ │ │ ││ │ │ │ │ │ │hl │ │ │ │ │ │├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤└────┴────────┴─────┴──────┴─────────┴─────┴────┴─────┴──────┴──────┴─────┴────┘    Practici şi tratamente oenologice – Adaosul de alcool etilic de origine    viticola sau agricola/distilat de vin┌────┬────────┬─────┬──────┬─────────┬──────────────────────────────┬─────┬────┐│ │ │ │ │ │ Produsul final │ │ ││Data│Produsul│Tipul│Canti-│ Taria ├──────────┬─────┬──────┬──────┤Tipul│ ││ │initial │şi │tatea │alcoolica│Cantitatea│ │ │ │ şi │Ob- ││ │ │nr. │(hl) │dobandita│de alcool │Denu-│Canti-│ Taria│ nr. │ser-││ │ │reci-│ │ %vol │ adăugată │mirea│tatea │ alc. │reci-│va- ││ │ │pient│ │ ├──────┬───┤pro- │(hl) │totala│pient│tii ││ │ │ │ │ │Taria │hl │dusu-│ │%vol │ │ ││ │ │ │ │ │ alc. │ │lui │ │ │ │ ││ │ │ │ │ │%vol │ │ │ │ │ │ │├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤└────┴────────┴─────┴──────┴─────────┴──────┴───┴─────┴──────┴──────┴─────┴────┘
 + 
Anexa 5REGISTRULde intrări-ieşiri pentru utilizarea alcooluluişi zaharozei în practicile oenologiceNr. volum …….Societatea/persoana (denumire; nume şi prenume) ………………..C.F./C.N.P. ………………………………………………..Localitatea ………………………………………………..Judeţul …………… Cod SIRUTA ……………………………Nr. din Registrul Industriilor Vitivinicole ……………………Directia pentru agricultura şi dezvoltare rurala ……………….CERTIFICA: Acest registru contine ….. pagini fixe, numerotate consecutiv începând de la nr. 001, respectiv paginile fără sot pentru intrari şi paginile cu sot pentru iesiri, stampilate şi vizate la data de ………./200.Inspector I.S.C.T.V. ………..L.S.Producător,L.S.                                                           Nr. pag…..001  INTRARI┌─────┬────────┬────────┬─────────┬──────────────────────────────┬────────┬────┐│ Data│Produsul│Furnizor│Nr. doc. │ Alcool etilic │Zaharoza│ ││ │ │ │însoţire/│ │ │ ││ │ │ │factura │ │ │ │├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┬──────────┬──────┼────────┤Ob- ││ │ │ │ │Tipul şi nr.│Taria alc.│Canti-│ Canti- │ser-││ │ │ │ │ recipient │ %vol │tatea │ tatea │va- ││ │ │ │ │ │ │ hl │ kg │tii │├─────┴────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤│Stoc │ x │ x │ │ │ │ │ │├─────┬────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤├─────┴────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤│Sold │ x │ x │ │ │ │ │ │└──────────────┴────────┴─────────┴────────────┴──────────┴──────┴────────┴────┘                                                           Nr. pag…..002   IESIRI┌─────┬────────────────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┐│ Data│ Operaţiunea │ Alcool etilic │ Zaharoza ││ │tehnologica*) ├────────────────┬───────────┬────────────┼─────────────┤│ │ │ Tipul şi nr.│ Taria alc.│ Cantitatea │ Cantitatea ││ │ │ recipient │ %vol │ hl │ kg │├─────┴────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤│Stoc x │ x │ │ │ │├─────┬────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤├─────┼────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤├─────┼────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤├─────┼────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤├─────┼────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤├─────┼────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤├─────┼────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤├─────┼────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤├─────┴────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤│Sold x │ x │ │ │ │└──────────────────────┴────────────────┴───────────┴────────────┴─────────────┘Notă *) Conform art. 8 din prezentul ordin
 + 
Anexa 6REGISTRULde îmbuteliereNr. volum …….Societatea/persoana (denumire; nume şi prenume) ………………..C.F./C.N.P. ………………………………………………..Localitatea ………………………………………………..Judeţul …………… Cod SIRUTA ……………………………Nr. din Registrul Industriilor Vitivinicole ……………………Directia pentru agricultura şi dezvoltare rurala ……………….CERTIFICA: Acest registru contine ….. pagini fixe, numerotate consecutiv începând de la nr. 001, respectiv paginile fără sot pentru intrari şi paginile cu sot pentru iesiri, stampilate şi vizate la data de ………./200.Inspector I.S.C.T.V. ………..L.S.Producător,L.S.                                                           Nr. pag…..001  INTRARI┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐│ ÎMBUTELIERE │├─────┬───────────┬──────────┬───────────────────────┬────────┬────────────────┤│Data │ Denumirea│ Tipul şi │ Cantitatea (I) │ Numărul│ Capacitatea ││ │ produsului│ nr. ├───────┬─────┬─────────┤ de │ unitara ││ │ │recipient │ Rosii/│ Albe│ Pierderi│ butelii│ (capacitatea/ ││ │ │ │ Roze │ │ (litri) │ │ butelie) │├─────┴───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤│ Stoc │ │ │ │ │ │ │├─────┬───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤├─────┼───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤├─────┼───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤├─────┼───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤├─────┼───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤├─────┼───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤├─────┼───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤├─────┼───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤├─────┴───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤│Sold │ │ │ │ │ │ │└─────────────────┴──────────┴───────┴─────┴─────────┴────────┴────────────────┘                                                           Nr. pag…..002  IESIRI┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐│ LIVRARI │├─────┬───────────┬───────────────┬─────────────────┬─────────┬────────────────┤│Data │ Denumirea│ Documentul │ Cantitatea │ Nr. lot │ Observatii ││ │ produsului│ de │(numar butelii) │ │ ││ │ │ însoţire/ ├───────┬─────────┤ │ ││ │ │ factura │ Rosii/│ Albe │ │ ││ │ │ │ Roze │ │ │ │├─────┼───────────┼─────┬─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤│ │ │Tipul│Nr. refe-│ │ │ │ ││ │ │ │rinta/ │ │ │ │ ││ │ │ │Seria │ │ │ │ │├─────┴───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤│ Stoc │ x │ x │ │ │ │ │├─────┬───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤├─────┼───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤├─────┼───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤├─────┼───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤├─────┼───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤├─────┼───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤├─────┼───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤├─────┴───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤│Sold │ x │ x │ │ │ │ │└─────────────────┴─────┴─────────┴───────┴─────────┴─────────┴────────────────┘––––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x