ORDIN nr. 2.311 din 4 decembrie 2007 (*actualizat*)

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 22/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR
Publicat în:
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulACTUALIZEAZA PEORDIN 2311 04/12/2007
ActulREFERIRE LAHG 495 23/05/2007 ART. 12
ActulREFERIRE LAOG (R) 92 24/12/2003 ART. 99
ActulREFERIRE LACOD PR FISCALA (R) 24/12/2003 ART. 99
ART. 2ARE LEGATURA CUORDIN 1665 17/11/2009 ART. 1
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind condiţiile de delegare a competenţei de efectuare a inspecţiei fiscale altui organ de inspecţie fiscală(actualizat până la data de 26 noiembrie 2009*)



–––––*) Textul iniţial a fost publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 842 din 8 decembrie 2007. Aceasta este forma actualizată de S.C. "Centrul Teritorial de Calcul Electronic" S.A. Piatra-Neamţ până la data de 26 noiembrie 2009, cu modificările şi completările aduse de ORDINUL nr. 1.665 din 17 noiembrie 2009.În temeiul art. 12 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 495/2007 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,având în vedere prevederile art. 99 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin: + 
Articolul 1Inspecţia fiscală se exercită de către structurile de inspecţie fiscală ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, potrivit competenţelor stabilite de prevederile şi normele legale.
 + 
Articolul 2(1) Structura de inspecţie fiscală care deţine competenţa de efectuare a inspecţiei fiscale poate să o delege altui organ de inspecţie fiscală doar la solicitarea motivată a acestuia şi cu avizul direcţiei care coordonează metodologic activitatea de inspecţie fiscală, din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.(1^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), pentru contribuabilii aflaţi în competenţa de administrare a organelor fiscale din municipiul Bucureşti, delegarea de competenţă se acordă de către directorul coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, fără avizul direcţiei care coordonează metodologic activitatea de inspecţie fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în următoarele situaţii:a) când delegarea de competenţă se solicită de către administraţiile finanţelor publice ale sectoarelor municipiului Bucureşti, pentru acţiunile de inspecţie fiscală efectuate la persoane fizice;b) în cazul inspecţiilor fiscale anticipate pentru soluţionarea deconturilor cu suma negativă de taxă pe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare sau pentru controalele încrucişate solicitate reciproc de administraţiile finanţelor publice ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi/sau activitatea de inspecţie fiscală din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.–––––Alin. (1^1) al art. 2 a fost introdus de art. I din ORDINUL nr. 1.665 din 17 noiembrie 2009, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 807 din 26 noiembrie 2009.(2) Delegarea de competenţă se comunică în scris organului de inspecţie fiscală care a solicitat-o, sub semnătura conducătorului structurii de inspecţie fiscală competent.(3) Organul fiscal care a primit delegarea de competenţă va emite ordinul de serviciu şi va finaliza inspecţia fiscală, iar actele întocmite vor fi transmise structurii care administrează contribuabilul respectiv pentru continuarea, dacă este cazul, a procedurii fiscale.(4) Valorificarea rezultatelor inspecţiei fiscale va fi făcută de organul de inspecţie care a efectuat inspecţia fiscală, tot acesta având obligaţia să întocmească referatele cuprinzând propunerile pentru soluţionarea contestaţiilor, dacă este cazul.(5) Structura de inspecţie fiscală care deţine competenţa de efectuare a inspecţiei fiscale poate să refuze acordarea delegării de competenţă dacă motivele invocate de cel care o solicită nu sunt întemeiate sau dacă are capacitatea de a efectua inspecţia fiscală respectivă în termenul propus de organul care solicită delegarea de competenţă.
 + 
Articolul 3Prin excepţie de la prevederile art. 2 alin. (1), direcţia care coordonează metodologic activitatea de inspecţie fiscală, din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, poate acorda delegarea de competenţă pentru efectuarea inspecţiei fiscale altui organ fiscal. Aceasta va comunică delegarea acordată atât structurii care deţine competenţa, cât şi celei care va efectua inspecţia fiscală.
 + 
Articolul 4Organul de inspecţie fiscală care a primit delegarea de competenţă este obligat să înştiinţeze contribuabilul verificat asupra acestui fapt, la începerea inspecţiei fiscale.
 + 
Articolul 5Direcţia generală de inspecţie fiscală, Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
 + 
Articolul 6Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Preşedintele Agenţiei Naţionalede Administrare Fiscală,Daniel ChiţoiuBucureşti, 4 decembrie 2007.Nr. 2.311.––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x