ORDIN nr. 2.260 din 27 noiembrie 2001

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 15/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 799 din 14 decembrie 2001
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 7ABROGA PEORDIN 187 20/02/2001
ART. 7ABROGA PEORDIN 1193 08/10/1999
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE INDIRECTA LAHG 1103 25/10/2001
ActulREFERIRE INDIRECTA LAHG 693 19/07/2001
ActulREFERIRE INDIRECTA LAHG 482 17/05/2001
ActulREFERIRE INDIRECTA LAHG 381 11/04/2001
ActulREFERIRE LAHG 18 04/01/2001 ART. 14
ActulREFERIRE LAOG 7 19/07/2001 ART. 26
ActulREFERIRE LAOG 7 19/07/2001 ART. 84
ART. 7ABROGA PEORDIN 187 20/02/2001
ART. 7ABROGA PEORDIN 1193 08/10/1999
ART. 7REFERIRE LAORDONANTA 73 27/08/1999
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind fişele fiscale



Ministrul finanţelor publice,în temeiul prevederilor art. 14 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 18/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare,în baza prevederilor art. 26 şi ale art. 84 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 7/2001 privind impozitul pe venit,emite următorul ordin: + 
Articolul 1Se aprobă modelul şi conţinutul formularelor "Fişa fiscală 1 (pentru venituri din salarii la funcţia de baza – FF1)", cod 14.13.01.13/1, şi "Fişa fiscală 2 (pentru venituri din salarii, altele decât cele de la funcţia de baza – FF2)", cod 14.13.01.13/2, prevăzute în anexa nr. 1.
 + 
Articolul 2Formularele prevăzute la art. 1 se completează şi se depun conform instrucţiunilor şi procedurii cuprinse în anexa nr. 2.
 + 
Articolul 3Caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, de utilizare şi de păstrare a formularelor menţionate sunt prevăzute în anexa nr. 3.
 + 
Articolul 4Angajatorii care au înregistrat în semestrul I al anului precedent celui pentru care se depun fişele fiscale un număr mediu de salariaţi cu contract de muncă mai mare de 10 au obligaţia sa transmită fişele fiscale pe cale electronică, cu respectarea condiţiilor prevăzute în anexa nr. 4.
 + 
Articolul 5Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 6Direcţia generală de proceduri fiscale, Direcţia generală a tehnologiei informatiei, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi angajatorii vor aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
 + 
Articolul 7Prezentul ordin intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2002.La data intrării în vigoare a prezentului ordin este abrogat Ordinul ministrului finanţelor nr. 1.193/1999 referitor la fişele fiscale prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 73/1999 privind impozitul pe venit, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 517 din 25 octombrie 1999, cu modificările şi completările ulterioare.
 + 
Articolul 8Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul finanţelor publice,Mihai Nicolae Tanasescu
 + 
Anexa 1
 + 
Anexa 2INSTRUCŢIUNIde completare a formularului "Fişa fiscală 1(pentru venituri din salarii la funcţia de baza – FF1)"Cod 14.13.01.13/1Fişa fiscală 1 este un formular tipizat care se completează de către plătitorii de venituri din salarii pentru fiecare persoana fizica română cu domiciliul în România, care are funcţia de baza la acea unitate, precum şi pentru fiecare persoana fizica română fără domiciliu în România sau persoana fizica străină, care are permis de muncă şi contract individual de muncă, denumita în continuare angajat.Fişa fiscală 1 se completează în 3 exemplare, astfel:– exemplarul Fisei fiscale 1 cu specificaţia "original pentru angajator";– exemplarul Fisei fiscale 1 cu specificaţia "copie pentru unitatea fiscală";– exemplarul Fisei fiscale 1 cu specificaţia "copie pentru angajat".Fişa fiscală 1 poate fi corectată de către angajator din proprie iniţiativă, prin depunerea unei "Fise fiscale rectificative". Aceasta va fi întocmită pe acelaşi formular ca şi Fişa fiscală 1 care se corecteaza, bifandu-se casuta "Fişa fiscală rectificativa" aflată pe prima pagina a celor 3 exemplare.Fişa fiscală 1 se semnează de conducerea unităţii plătitoare de salarii, în cazul persoanelor juridice, de angajator, în cazul persoanelor fizice, sau de asociatul desemnat prin contract, în cazul asociaţiilor fără personalitate juridică.Sumele înscrise în Fişa fiscală 1 se exprima în lei.Fişa fiscală 1 se completează după cum urmează: + 
Capitolul 1Date de identificare angajatorSe completează înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect toate datele prevăzute de formular, astfel:a) în cazul în care angajatorul este persoana juridică sau alta entitate care, conform reglementărilor în vigoare, trebuie să deţină cod de înregistrare fiscală sau cod unic de înregistrare, atunci:– în rubrica "Cod angajator" se înscrie codul de înregistrare fiscală sau codul unic de înregistrare al angajatorului, după caz.Codul de înregistrare fiscală se înscrie fără atributul fiscal "R", care atesta calitatea de plătitor de taxa pe valoarea adăugată;– în casuta libera din dreapta rubricii "Cod angajator" se va înscrie numărul indicator corespunzător (1);– se completează rubrica "Denumire sau Nume şi Prenume" şi rubricile privind adresa la care se afla sediul angajatorului;b) în cazul în care angajatorul este persoana fizica:– în rubrica "Cod angajator" se înscrie codul numeric personal, în cazul persoanelor fizice române cu domiciliul în România şi al persoanelor fizice române fără domiciliu în România, sau numărul de identificare fiscală atribuit de Ministerul Finanţelor Publice, în cazul persoanelor fizice străine;– în casuta libera din dreapta rubricii "Cod angajator" se va înscrie numărul indicator corespunzător (2);– se completează rubrica "Denumire sau Nume şi Prenume" şi rubricile privind adresa la care se afla sediul angajatorului.În cazul angajatorilor persoane fizice se va înscrie adresa sediului de desfăşurare a activităţii.
 + 
Capitolul 2Date de identificare angajatSe completează înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect toate datele prevăzute de formular, pe baza documentelor prezentate de angajat.În rubrica "Cod angajat" se înscrie codul numeric personal, în cazul angajaţilor persoane fizice române cu domiciliul în România şi persoane fizice române fără domiciliu în România, sau numărul de identificare fiscală atribuit de organul fiscal, în cazul angajaţilor persoane fizice străine.În situaţia în care angajatul este o persoană fizica română fără domiciliu în România se bifeaza cu "X" casuta corespunzătoare.În cazul în care salariatul îşi schimba numele în timpul anului, în rubrica "Nume şi Prenume" se va înscrie alături de vechiul nume introdus între paranteze şi noul nume.În rubricile privind adresa se completează datele referitoare la domiciliu, în cazul persoanelor fizice române cu domiciliul în România, sau datele referitoare la reşedinţa, în cazul persoanelor fizice române fără domiciliu în România sau al persoanelor fizice străine.În cazul modificării în cursul anului a datelor de identificare, în exemplarul care se depune la organul fiscal vor fi înscrise datele de identificare valabile la data de 31 decembrie a anului fiscal pentru care se depune fişa fiscală sau, după caz, la data încetării raporturilor de muncă cu angajatul respectiv, cu excepţia rubricii "Nume şi Prenume" în care se vor înscrie ambele nume.Înscrierea cifrelor în rubricile "Cod angajator" şi "Cod angajat" se face aliniindu-se cifrele la dreapta. În eventualele casute rămase libere din faţa codului nu se va înscrie "0" sau alte semne grafice care să semnifice lipsa datelor (-; x; / etc.), spaţiul rămânând gol.
 + 
Capitolul 3Date privind îndeplinirea condiţiilor pentru calculul impozitului anual şi pentru regularizarea acestuiaÎn situaţia în care angajaţii permanent declara pe propria răspundere ca în anul fiscal respectiv au realizat şi alte venituri care se globalizeaza, angajatorul va înscrie "X" în casuta corespunzătoare.Rubricile "Data angajării" şi "Data încetării activităţii" se completează numai atunci când aceste situaţii se produc în cursul anului fiscal de referinţa.
 + 
Capitolul 4Deduceri personaleAcest capitol se completează numai pentru angajaţii persoane fizice române cu domiciliul în România, pe baza documentelor justificative prezentate.A. Total coeficient deducere rezultat din calculSe completează de către angajator pentru fiecare luna, prin însumarea coeficientului de deducere personală înscris la lit. B, de care beneficiază angajatul potrivit situaţiei proprii, şi a coeficienţilor de deducere personală suplimentară înscrişi la lit. C, de care beneficiază angajatul pentru persoanele aflate în întreţinere.B. Situaţia proprie pentru deducere suplimentarăÎn situaţia în care angajatul se încadrează în categoria invalizi de gradul I şi handicap grav, acesta beneficiază de o deducere personală suplimentară de 1,0 inmultit cu deducerea personală de baza, iar în situaţia în care angajatul se încadrează în categoria invalizi de gradul II şi persoane cu handicap accentuat, beneficiază de o deducere personală suplimentară de 0,5 inmultit cu deducerea personală de baza.În aceste cazuri se procedează astfel:– se înscrie "X" în casuta corespunzătoare situaţiei angajatului;– se înscrie coeficientul corespunzător deducerii proprii, determinat prin însumarea coeficientului pentru deducerea personală de baza (1) şi a coeficientului aferent deducerii suplimentare, pe perioada invaliditatii sau a handicapului, în casuta corespunzătoare lunii în care exista acest drept de deducere.În cazul în care angajatul beneficiază doar de deducere personală de baza, se înscrie coeficientul 1,0.În cazul salariaţilor la care survin schimbări în cursul anului în ceea ce priveşte gradul de invaliditate sau de handicap, se vor.bifa ambele casute, schimbarea fiind reflectată în mod corespunzător în coeficienţii de deducere înscrişi în acest capitol.C. Date referitoare la persoanele aflate în întreţinere pentru care se solicita deducere suplimentarăPentru fiecare persoana aflată în întreţinerea angajatului se va completa câte o rubrica distinctă, cu indicarea codului numeric personal sau a numărului de identificare fiscală, după caz, precum şi a numelui şi prenumelui persoanei aflate în întreţinere.Se va înscrie "X" în casuta corespunzătoare calităţii persoanei aflate în întreţinere (soţ/sotie, copil etc.), pe baza declaraţiei pe propria răspundere date de angajat şi a documentelor justificative care atesta calitatea persoanelor aflate în întreţinere.În cazul în care pentru persoana aflată în întreţinere angajatul beneficiază de deducere personală suplimentară pentru starea de invaliditate sau de handicap a celui întreţinut, se va înscrie "X" în casuta corespunzătoare situaţiei persoanei întreţinute, pe baza documentelor care atesta situaţia acesteia.Coeficientul lunar de deducere personală suplimentară de care beneficiază angajatul pentru persoana în cauza se va determina prin însumarea coeficientului corespunzător calităţii persoanei aflate în întreţinere şi a coeficientului de deducere corespunzător gradului de invaliditate şi de handicap al persoanei întreţinute, după caz.În cazul în care pentru persoana aflată în întreţinere intervin schimbări în cursul anului în ceea ce priveşte gradul de invaliditate, se va bifa casuta de la rubrica "Deducere personală suplimentară", schimbarea fiind reflectată în mod corespunzător în coeficienţii de deducere înscrişi în acest capitol, astfel încât persoana aflată în întreţinere să fie înscrisă o singură dată în cap. IV "Deduceri personale", lit. C.
 + 
Capitolul 5Calculul impozitului pe veniturile din salariiA. Se completează pentru fiecare luna cu datele din statul de salarii referitoare la angajatul respectiv, astfel:– coloana 1 "Venit net", randurile 1.1-12.1 – se înscrie venitul net din salarii, calculat potrivit legii, cuvenit salariatului conform statului de salarii din luna respectiva. Nu se înscriu veniturile scutite la plata impozitului pe venit;– coloana 2 "Impozit lunar calculat şi reţinut", randurile 1.2-12.2 – se înscrie impozitul calculat şi reţinut lunar, stabilit potrivit legii, conform statului de salarii din luna respectiva;– coloana 1 "Venit net", rândul 13.1 – se înscrie prima de vacanta acordată pe lângă indemnizaţia de concediu de odihnă, potrivit prevederilor contractelor de muncă sau ale unor legi speciale, în limita salariului de baza din luna anterioară plecării în concediu, după deducerea contribuţiei la asigurările sociale de sănătate;– coloana 2 "Impozit lunar calculat şi reţinut", rândul 13.2 – se înscrie impozitul calculat şi reţinut, stabilit potrivit legii, separat de celelalte drepturi salariale ale lunii în care se plătesc.Rândul "Total" se completează, pe coloane, astfel:– coloana 1 "Venit net" – se totalizează venitul net realizat;– coloana 2 "Impozit calculat şi reţinut" – se totalizează impozitul calculat şi reţinut în cursul anului.B. "Cheltuieli profesionale acordate" – se completează cu suma cheltuielilor profesionale acordate în cursul anului, conform statului de salarii.C. "Număr de luni pentru care s-au acordat cheltuieli profesionale" – se completează cu numărul de luni pentru care s-au acordat cheltuieli profesionale.
 + 
Capitolul 6Date referitoare la regularizarea impozituluiSe completează de către plătitorii de venituri din salarii numai pentru angajaţii cărora li se efectuează calculul impozitului anual şi regularizarea acestuia, astfel:– în rândul 1 "Venit net" se preia suma din coloana 1, rândul 14.1 "Total" de la cap. V "Calculul impozitului pe veniturile din salarii";– în rândul 2 "Cheltuieli profesionale acordate" se preia suma din rândul B de la cap. V "Calculul impozitului pe veniturile din salarii";– în rândul 3 "Cheltuieli profesionale cuvenite" se înscrie suma obţinută prin înmulţirea cheltuielilor profesionale calculate pe baza deducerii personale de baza, stabilită la sfârşitul anului prin ordin al ministrului finanţelor publice, cu numărul lunilor calendaristice pentru care s-au acordat cheltuieli profesionale;– în rândul 4 "Venit net recalculat" se înscrie suma calculată prin adunarea la venitul net a "Cheltuielilor profesionale acordate" (rândul 2) şi scăderea din venitul net a "Cheltuielilor profesionale cuvenite" (rândul 3);– în rândul 5 "Deduceri personale cuvenite" se înscrie suma deducerilor personale (de baza şi suplimentare) cuvenite angajatului, recalculata prin înmulţirea coeficienţilor înscrişi în cap. IV "Deduceri personale" lit. A din Fişa fiscală 1 cu deducerea personală de baza stabilită la sfârşitul anului prin ordin al ministrului finanţelor publice.Deducerile personale se acordă, conform legii, în limita venitului net realizat şi suma maxima a acestora nu poate depăşi lunar de 3 ori deducerea personală de baza;– în rândul 6 "Venit anual baza de calcul" se înscrie diferenţa dintre venitul net recalculat (rândul 4) şi deducerile personale cuvenite (rândul 5);– în rândul 7 "Impozit anual" se înscrie impozitul anual calculat prin aplicarea baremului anual, stabilit prin ordin al ministrului finanţelor publice, la venitul anual baza de calcul (rândul 6);– în rândul 8 "Total impozit lunar calculat şi reţinut" se preia suma din coloana 2, rândul 14.2 "Total" de la cap. V din Fişa fiscală 1;– în rândul 9 "Diferenţa de impozit rămas de achitat de către angajat" se înscrie diferenţa dintre impozitul anual (rândul 7) şi impozitul calculat şi reţinut în cursul anului (rândul 8), dacă suma din rândul 7 este mai mare decât cea din rândul 8;– în rândul 10 "Diferenţa de impozit de restituit angajatului" se înscrie diferenţa dintre impozitul calculat şi reţinut în cursul anului (rândul 8) şi impozitul anual (rândul 7), dacă suma din rândul 7 este mai mica decât cea din rândul 8.Pentru angajatul căruia i s-a efectuat operaţiunea anuală de regularizare a impozitului, angajatorul va bifa casuta "Fişa fiscală care cuprinde operaţiuni de regularizare a impozitului" existenta în acest scop pe prima pagina a celor 3 exemplare ale Fisei fiscale 1.
 + 
Capitolul 7Calculul impozitului pe veniturile din salarii cu impunere finala– Venituri din salarii stabilite în baza unor hotărâri judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile – se completează numai pentru salariile sau diferenţele de salarii stabilite în baza unei hotărâri judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile.
 + 
Capitolul 8Venit net din salarii scutit de impozitul pe venitSe înscrie venitul net din salarii scutit de plată impozitului pe venit, potrivit legii, cuvenit salariatului conform statului de salarii din luna respectiva.N O T A :În Fişa fiscală 1 se înscriu sumele cuprinse în statele de salarii aferente perioadei impozabile şi plătite salariaţilor până la data limita de depunere a fişelor fiscale.INSTRUCŢIUNIde completare a formularului "Fişa fiscală 2 (pentruvenituri din salarii, altele decât cele de la funcţia de baza – FF2)"Cod 14.13.01.13/2Fişa fiscală 2 se completează de plătitorii de venituri din salarii, altele decât cele de la funcţia de baza, pentru fiecare persoana care obţine venituri de aceasta natura, denumita în continuare angajat.Fişa fiscală 2 se completează în 3 exemplare, astfel:– exemplarul Fisei fiscale 2 cu specificaţia "original pentru angajator";– exemplarul Fisei fiscale 2 cu specificaţia "copie pentru unitatea fiscală";– exemplarul Fisei fiscale 2 cu specificaţia "copie pentru angajat".Fişa fiscală 2 poate fi corectată de către plătitor din proprie iniţiativă, prin depunerea unei "Fise fiscale 2 rectificative". Aceasta va fi întocmită pe acelaşi formular ca şi Fişa fiscală 2 care se corecteaza, bifandu-se casuta "Fişa fiscală 2 rectificativa" aflată pe prima pagina a celor 3 exemplare.Fişa fiscală 2 se semnează de conducerea unităţii plătitoare de venituri asimilate salariilor, în cazul persoanelor juridice, de plătitor, în cazul persoanelor fizice, sau de asociatul desemnat prin contract, în cazul asociaţiilor fără personalitate juridică.Fişa fiscală 2 se completează după cum urmează:
 + 
Capitolul 1Date de identificare angajatorSe completează înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect toate datele prevăzute de formular, astfel:a) în cazul în care plătitorul este persoana juridică sau alta entitate care, conform reglementărilor în vigoare, trebuie să deţină cod de înregistrare fiscală sau cod unic de înregistrare, atunci:– în rubrica "Cod angajator" se înscrie codul de înregistrare fiscală sau codul unic de înregistrare al plătitorului, după caz.Codul de înregistrare fiscală se înscrie fără atributul fiscal "R" care atesta calitatea de plătitor de taxa pe valoarea adăugată;– în casuta libera din dreapta rubricii "Cod angajator" se va înscrie numărul indicator corespunzător (1);– se completează rubrica "Denumire sau Nume şi Prenume" şi rubricile privind adresa plătitorului;b) în cazul în care plătitorul este persoana fizica:– în rubrica "Cod angajator" se înscrie codul numeric personal, în cazul persoanelor fizice române cu domiciliul în România şi al persoanelor fizice române fără domiciliu în România, sau numărul de identificare fiscală atribuit de organul fiscal, în cazul persoanelor fizice străine;– în casuta libera din dreapta rubricii "Cod angajator" se înscrie numărul indicator corespunzător (2);– se completează rubrica "Nume şi Prenume" şi rubricile privind adresa plătitorului.În cazul plătitorilor persoane fizice se înscrie adresa sediului de desfăşurare a activităţii.
 + 
Capitolul 2Date de identificare angajatSe completează înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect toate datele prevăzute de formular, pe baza documentelor prezentate de angajat.În rubrica "Cod angajat" se înscrie codul numeric personal, în cazul angajaţilor persoane fizice române cu domiciliul în România şi persoane fizice române fără domiciliu în România, sau numărul de identificare fiscală atribuit de organul fiscal, în cazul persoanelor fizice străine.În cazul în care angajatul îşi schimba numele în timpul anului, în rubrica "Nume şi Prenume" se va înscrie alături de vechiul nume introdus între paranteze şi noul nume.În rubricile privind domiciliul se completează datele referitoare la domiciliu, în cazul persoanelor fizice române cu domiciliul în România, sau datele referitoare la reşedinţa din România, în cazul persoanelor fizice române fără domiciliu în România sau al persoanelor fizice străine.În cazul modificării în cursul anului a datelor de identificare, în exemplarul care se depune la organul fiscal vor fi înscrise datele de identificare valabile la data de 31 decembrie a anului fiscal pentru care se depune fişa fiscală sau, după caz, la data încetării raporturilor de muncă cu angajatul, cu excepţia rubricii "Nume şi Prenume" în care se vor înscrie ambele nume.Înscrierea cifrelor în rubricile "Cod angajator" şi "Cod angajat" se face aliniindu-se cifrele la dreapta. În eventualele casute rămase libere din faţa codului, nu se va înscrie "0" sau alte semne grafice care să semnifice lipsa datelor (-; x; / etc.), spaţiul rămânând gol.
 + 
Capitolul 3Calculul impozitului pe veniturile din salarii, altele decât cele de la funcţia de bazaSe completează după cum urmează:În casutele referitoare la "Tip venit" se bifeaza cu "x" codul corespunzător, astfel:AS1 – indemnizaţii şi alte drepturi acordate persoanelor care desfăşoară activităţi ca urmare a unei funcţii de demnitate publică în care acestea sunt alese;AS2 – indemnizaţia lunară bruta, suma din profitul net şi alte drepturi cuvenite administratorilor la companii/societăţi naţionale, societăţi comerciale, regii autonome, în baza contractului de administrare;AS3 – sume primite de membrii fondatori ai societăţilor comerciale constituite prin subscripţie publică;AS4 – venituri realizate din încadrarea în munca ca urmare a încheierii unei convenţii civile de prestări de servicii;AS5 – sume plătite reprezentanţilor în adunarea generală a acţionarilor, în consiliul de administraţie şi în comisia de cenzori;AS6 – sume primite de reprezentanţii în organisme tripartite, potrivit legii;AS7 – indemnizaţia lunară a asociatului unic;AS8 – alte drepturi de natura salariala.Coloanele referitoare la sume se completează în lei, pentru fiecare luna, cu datele din statul de salarii referitoare la angajatul respectiv, astfel:– coloana 1 "Venit baza de calcul", randurile 1.1-12.1 – se înscrie venitul net reprezentând diferenţa dintre venitul brut şi contribuţia la asigurările sociale de sănătate;– coloana 2 "Impozit lunar calculat şi reţinut", randurile 1.2-12.2 – se înscrie impozitul lunar calculat prin aplicarea baremului lunar de impozitare la venitul baza de calcul.Rândul "Total" – se înscriu sumele rezultate din însumarea fiecărei coloane.NOTĂ:În Fişa fiscală 2 se înscriu sumele cuprinse în statele aferente perioadei impozabile şi plătite până la data limita de depunere a fişelor fiscale.PROCEDURAde solicitare, distribuire şi depunere a fişelor fiscaleI. Solicitarea şi distribuirea fişelor fiscale1. Fişele fiscale se completează pe formulare tipărite sau în format electronic, după caz, conform modelelor prezentate în anexa nr. 1.Angajatorii care au obligaţia de a depune fişele fiscale în format electronic vor respecta condiţiile prevăzute în anexa nr. 4, caz în care nu vor mai solicita formulare tipărite de fise fiscale de la unităţile fiscale.Ceilalţi plătitori de salarii şi de venituri asimilate salariilor au obligaţia să solicite până la data de 30 noiembrie a fiecărui an pentru anul următor formularele de fise fiscale de la unitatea fiscală în a carei raza teritorială îşi au sediul sau sunt luati în evidenta fiscală.2. Cererea va cuprinde, în mod obligatoriu:– datele de identificare a plătitorului: numele, prenumele sau denumirea, codul angajatorului, adresa sediului social sau a sediului principal de desfăşurare a activităţii etc.;– numărul de angajaţi care obţin venituri din salarii la funcţia de baza, pentru care se solicita fise fiscale 1;– numărul persoanelor fizice care obţin venituri din salarii, altele decât cele de la funcţia de baza, pentru care se solicita fise fiscale 2.3. În cursul anului, ori de câte ori este necesar, plătitorul va depune cererea prevăzută la pct. 2 pentru a solicita:a) fise fiscale 1 pentru noii angajaţi;b) fise fiscale 2 pentru persoanele fizice care urmează să obţină venituri asimilate salariilor.4. Fişele fiscale se distribuie în 3 exemplare, astfel:– exemplarul fisei fiscale cu specificaţia "original pentru angajator" rămâne la plătitor;– exemplarul fisei fiscale cu specificaţia "copie pentru unitatea fiscală" se depune la unitatea fiscală competenţa;– exemplarul fisei fiscale cu specificaţia "copie pentru angajat" se transmite angajatului.5. Fişele fiscale se completează conform instrucţiunilor de completare.Fişele fiscale, precum şi documentele justificative pe baza cărora au fost întocmite se păstrează de către angajator pe perioada de prescripţie a impozitului pe venit.II. Depunerea fişelor fiscale1. Exemplarul completat al fisei fiscale cu specificaţia "copie pentru unitatea fiscală" se depune de către plătitorul de venituri din salarii sau asimilate salariilor la unitatea fiscală în a carei raza teritorială acesta îşi are sediul social sau sediul principal de desfăşurare a activităţii, după caz, ori unde este luat în evidenta fiscală.2. Formularele fişelor fiscale depuse în format hârtie se grupează în pachete distincte, pe tip de fise:a) pachete cu fise fiscale 1;b) pachete cu fise fiscale 2.Pachetele cu fişele fiscale 1 se aranjeaza pe categorii:a1) fise ale angajaţilor pentru care s-au efectuat operaţiunile de regularizare anuală a impozitului;a2) fise ale angajaţilor pentru care nu s-au efectuat operaţiunile de regularizare anuală a impozitului.3. Fiecare pachet va fi însoţit de o situaţie centralizatoare, conform modelului de mai jos, în care se vor înscrie codul angajatorului, denumirea sau numele şi prenumele angajatorului, numărul şi categoria fişelor din pachetul respectiv, precum şi anul fiscal pentru care sunt întocmite fişele.Situaţia centralizatoare se semnează de conducerea unităţii plătitoare de salarii, în cazul persoanelor juridice, de plătitor, în cazul persoanelor fizice, şi de asociatul desemnat prin contract, în cazul asociaţiilor fără personalitate juridică.                       SITUAŢIE CENTRALIZATOARE                          pentru anul …..Codul angajatorului …………………………………Denumirea/numele şi prenumele angajatorului ……………Sediul …………………………………………….────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Tip de fişă fiscală Număr dedin pachet fişe(se înscrie "X" fiscaleîn dreptul tipului depusede fişă fiscală (bucăţi)conţinut în pachet)────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Fişe fiscale 1 (FF1) pentru care s-a efectuatoperaţiunea de regularizare anuală a impozituluiFişe fiscale 1 (FF1) pentru care nu s-a efectuatoperaţiunea de regularizare anuală a impozituluiFişe fiscale 2 (FF2)────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Data depunerii …………………….Numele şi prenumele ………………..Funcţia …………………………..Ştampila şi semnătura angajatorului4. Plătitorii de salarii care au înregistrat, potrivit raportarii contabile din data de 30 iunie a anului precedent, un număr mediu de salariaţi cu contract de muncă mai mare de 10 vor depune fişele fiscale pe suport magnetic, cu respectarea condiţiilor prevăzute în anexa nr. 4.5. Termenul limita de depunere a fişelor fiscale este ultima zi a lunii februarie a anului curent pentru anul fiscal expirat.6. Pentru persoanele fizice care încetează să obţină venituri din salarii în timpul anului plătitorii vor inmana persoanei respective fişa fiscală cu specificaţia "copie pentru angajat" o dată cu definitivarea formelor de lichidare sau la încetarea raporturilor în baza cărora au fost obţinute veniturile asimilate salariilor.
 + 
Anexa 3Caracteristicile de tipărire,modul de difuzare, de utilizare şi de păstrare a fişelor fiscale

                     
  1. Denumirea formularului: Fişa fiscală 1 (pentru venituri din salarii la funcţia de bază – FF1)
  Cod: 14.13.01.13/1
  Format: exemplarul care rămâne la angajator şi cel care se transmite angajatului – A3/t2
    exemplarul care se transmite organului fiscal – A3/t2
  Caracteristici de tipărire:
    exemplarul care rămâne la angajator şi cel care se transmite angajatului – o singură culoare
    exemplarul care se transmite organului fiscal: textul – culoare negru intens, chenarele – o culoare diferită de negru
  Se difuzează: gratuit
  Se utilizează la: declararea venitului net şi a impozitului pe veniturile din salarii pentru funcţia de bază, calculat şi reţinut de angajator
  Se întocmeşte de: angajator
    în: 3 exemplare
  Circulă: un exemplar la angajator
    un exemplar la organul fiscal
    un exemplar la angajat
  Se arhivează: un exemplar la angajator
    un exemplar la organul fiscal.
  2. Denumirea formularului: Fişa fiscală 2 (pentru venituri din salarii, altele decât cele de la funcţia de bază – FF2)
  Cod: 14.13.01.13/2
  Format: exemplarul care rămâne la plătitor şi cel care se transmite
      angajatului – A4/t2
    exemplarul care se transmite organului fiscal – A4/t2
  Caracteristici de tipărire:
    exemplarul care rămâne la plătitor şi cel care se transmite angajatului – o singură culoare
    exemplarul care se transmite organului fiscal: textul – culoare negru intens, chenarele – o culoare diferită de negru
  Se difuzează: gratuit
  Se utilizează la: declararea venitului net şi a impozitului pe veniturile din salarii, altele decât cele de la funcţia de bază, calculat şi reţinut de plătitori
  Se întocmeşte de: plătitor
    în: 3 exemplare
  Circulă: un exemplar la plătitor
    un exemplar la organul fiscal
    un exemplar la angajat
  Se arhivează: un exemplar la plătitor
    un exemplar la organul fiscal.

 + 
Anexa 4CONDIŢIIpentru transmiterea fişelor fiscale pe cale electronică1. Condiţii generaleFişele fiscale în format electronic se depun la aceleaşi termene ca şi formularele de fise fiscale tipărite (FF1 şi FF2) la unitatea fiscală în a carei raza teritorială îşi are sediul angajatorul.Fişele fiscale în format electronic vor fi transmise pe dischete 3 1/2 inch, 1.440 MB, compatibile MS-DOS.Dischetele vor fi însoţite de un borderou privind conţinutul acestora şi de fişele fiscale listate pe hârtie, pentru funcţia de baza (FF1), pentru angajaţii cărora nu li s-au efectuat operaţiunile de regularizare, precum şi de fişele fiscale 2 (FF2).De asemenea, angajatorii vor lista pe hârtie, la sfârşitul anului sau la încetarea activităţii angajaţilor, fişelefiscale ce vor fi înmânate acestora.2. Condiţii tehnice standard pentru formatul electronic al fisei fiscaleInformaţiile din fişele fiscale (FF1 şi FF2) pot fi transmise fie:a) în fisiere format text ASCII, în care fiecare înregistrare (linie) se termina cu "carriage return" şi "linefeed". Nu se admit în cadrul înregistrărilor (liniilor) diacritice (caractere româneşti) şi caractere de control, cu excepţia celor menţionate anterior. Separatorul dintre câmpuri va fi virgula, iar delimitatorul campurilor de tip caracter (alfanumeric) va fi #;b) în fisiere format DBF – DataBaseFile (dbase, Fox, Visual Fox etc.).Ordinea campurilor din structura fisierelor este obligatorie, indiferent dacă acestea se completează sau nu.În descrierea de mai jos "Tip camp" are următoarea semnificaţie:N = numeric;C = caracter (alfanumeric);D = data.Fişierele (text sau DBF) vor avea în mod obligatoriu următoarele denumiri şi vor conţine:

REP_aaaa TXT sau

REP_aaaa DBF

date de identificare angajator

FF1_aaaa TXT sau
FF1_aaaa DBF

(funcţia de baza)

date de identificare angajaţi, total coeficienţi de deduce-
re, coeficienţi de deducere pentru situaţia proprie a
angajatului, venit net, impozit reţinut, impozit pe venitu-
rile din salarii cu impunere finala, venit scutit, infor-
matii privind operaţiunile de regularizare efectuate
DEB_aaaa TXT sau

DEB_aaaa DBF

date de identificare persoana în întreţinere, coeficienţi
de deducere suplimentară sau pentru persoanele aflate în
întreţinerea angajaţilor
FF2_aaaa TXT sau

FF2_aaaa DBF

date de identificare angajaţi, tip venit, venit baza de
calcul, impozit reţinut

    Unde "aaaa" reprezintă anul fiscal de referinţa (de ex. REP_2002.TXT,    REP_2002.DBF, FF1_2002.TXT, FF1_2002.DBF, DED_2002.TXT, DED_2002.DBF,    FF2_2002.TXT, FF2_2002.DBF,    REP_aaaa.TXT, REP_aaaa.DBF    va conţine o singura înregistrare (linie) cu datele de identificare ale    angajatorului în următoarea structura:

Denumire
camp
Descriere
camp
Tip
camp
Lungimea
maxima
Explicaţii

Cod_ang

Cod angajator

N

13

– se completează codul de
înregistrare fiscală sau codul
unic de înregistrare al anga-
jatorului, dacă angajatorul
este persoana juridică
– se completează codul
numeric personal sau numărul
de înregistrare fiscală al
angajatorului , dacă angajato-
rul este persoana fizica
Tip_ang

Tip angajator

N

1

– se completează cu 1, dacă
angajatorul este persoana
juridică
– se completează cu 2, dacă
angajatorul este persoana
fizica
Denumire

Denumire

C

160

– se completează denumirea
angajatorului persoana
juridică
Nume

Nume

C

40

– se completează numele
angajatorului persoana fizica
Prenume

Prenume

C

40

– se completează prenumele
angajatorului persoana fizica
Localitate Localitate C 50
Judeţ Judeţ C 20
Strada Strada C 50
Nr Număr C 10
Cod_poştal Cod poştal N 6
Bloc Bloc C 10
Scara Scara C 10
Etaj Etaj C 10
Ap Ap C 10
Sector Sector N 1
Telefon Telefon C 10
Email E-mail C 50

    FF1_aaaa.TXT, FF1_aaaa.DBF    va conţine câte o înregistrare (linie) pentru fiecare angajat care a obţinut    venituri din salarii la funcţia de baza, în următoarea structura:

Denumire
camp
Descriere
camp
Tip
camp
Lungimea
maxima
Explicaţii

Cnd_ang

Cod angajat

N

13

– se completează codul
numeric personal sau numărul
de identificare fiscală al
angajatului
Nume Nume C 40
Prenume Prenume C 40
Localitate Localitate C 50
Judeţ Judeţ C 20
Strada Strada C 50
Nr Număr C 10
Cod_poştal Cod poştal N 6
Bloc Bloc C 10
Scara Scara C 10
Etaj Etaj C 10
Ap Ap C 10
Sector Sector N 1
Rectific

Fişa fiscală
rectificativa

C

1

– se completează cu X,
dacă este fişa fiscală
rectificativa
Regulariz

Fişa fiscală
regularizata

C

1

– se completează cu X,
dacă s-a efectuat regulariza-
rea impozitului
Fără_dom

Persoane fizice
române fără domici-
liu în România

C

1

– se completează cu X,
pentru angajaţii persoane
fizice române fără domiciliu
în România
Alte_surse

Alte surse supuse
impozitului pe veni-
tul anual global

C

1

– se completează cu X,
dacă angajatul are alte surse
supuse impozitului pe venitul
anual global
Invalid_I

Invalid gr. I,
handicap grav

C

1

– se completează cu X, în
funcţie de situaţia
angajatului
Invalid_II

Invalid gr. II,
handicap accentuat

C

1

– se completează cu X, în
funcţie de situaţia
angajatului
Alte_sit.

Alte situaţii de
invaliditate

C

1

– se completează cu X, în
funcţie de situaţia
angajatului
Data_angaj

Data angajării

D

10

– se completează, dacă
angajarea a avut loc în timpul
anului fiscal de referinţa,
în formatul ZZ/LL/AAAA
Data_incet

Data încetării
activităţii

D

10

– se completează, dacă
încetarea activităţii a avut
loc în timpul anului fiscal
de referinţa, în formatul
ZZ/LL/AAAA
Coef_T_01

Total coeficient de
deducere pentru
luna Ianuarie
N

4.2

– se completează în
formatul 9.99

Coef_T_02

Total coeficient de
deducere pentru
luna Februarie
N

4.2

– se completează în
formatul 9.99

Coef_T_03

Total coeficient de
deducere pentru
luna Martie
N

4.2

– se completează în
formatul 9.99

Coef_T_04

Total coeficient de
deducere pentru
luna Aprilie
N

4.2

– se completează în
formatul 9.99

Coef_T_05

Total coeficient de
deducere pentru
luna Mai
N

4.2

– se completează în
formatul 9.99

Coef_T_06

Total coeficient de
deducere pentru
luna Iunie
N

4.2

– se completează în
formatul 9.99

Coef_T_07

Total coeficient de
deducere pentru
luna Iulie
N

4.2

– se completează în
formatul 9.99

Coef_T_08

Total coeficient de
deducere pentru
luna August
N

4.2

– se completează în
formatul 9.99

Coef_T_09

Total coeficient de
deducere pentru
luna Septembrie
N

4.2

– se completează în
formatul 9.99

Coef_T_10

Total coeficient de
deducere pentru
luna Octombrie
N

4.2

– se completează în
formatul 9.99

Coef_T_11

Total coeficient de
deducere pentru
luna Noiembrie
N

4.2

– se completează în
formatul 9.99

Coef_T_12

Total coeficient de
deducere pentru
luna Decembrie
N

4.2

– se completează în
formatul 9.99

Coef_P_01

Coeficient de dedu-
cere personală
pentru luna
Ianuarie
N

4.2

– se completează în funcţie de
dreptul de deducere şi de
situaţia angajatului, în
formatul 9.99
Coef_P_02

Coeficient de dedu-
cere personală
pentru luna
Februarie
N

4.2

– se completează în funcţie de
dreptul de deducere şi de
situaţia angajatului, în
formatul 9.99
Coef_P_03

Coeficient de dedu-
cere personală
pentru luna
Martie
N

4.2

– se completează în funcţie de
dreptul de deducere şi de
situaţia angajatului, în
formatul 9.99
Coef_P_04

Coeficient de dedu-
cere personală
pentru luna
Aprilie
N

4.2

– se completează în funcţie de
dreptul de deducere şi de
situaţia angajatului, în
formatul 9.99
Coef_P_05

Coeficient de dedu-
cere personală
pentru luna
Mai
N

4.2

– se completează în funcţie de
dreptul de deducere şi de
situaţia angajatului, în
formatul 9.99
Coef_P_06

Coeficient de dedu-
cere personală
pentru luna
Iunie
N

4.2

– se completează în funcţie de
dreptul de deducere şi de
situaţia angajatului, în
formatul 9.99
Coef_P_07

Coeficient de dedu-
cere personală
pentru luna
Iulie
N

4.2

– se completează în funcţie de
dreptul de deducere şi de
situaţia angajatului, în
formatul 9.99
Coef_P_08

Coeficient de dedu-
cere personală
pentru luna
August
N

4.2

– se completează în funcţie de
dreptul de deducere şi de
situaţia angajatului, în
formatul 9.99
Coef_P_09

Coeficient de dedu-
cere personală
pentru luna
Septembrie
N

4.2

– se completează în funcţie de
dreptul de deducere şi de
situaţia angajatului, în
formatul 9.99
Coef_P_10

Coeficient de dedu-
cere personală
pentru luna
Octombrie
N

4.2

– se completează în funcţie de
dreptul de deducere şi de
situaţia angajatului, în
formatul 9.99
Coef_P_11

Coeficient de dedu-
cere personală
pentru luna
Noiembrie
N

4.2

– se completează în funcţie de
dreptul de deducere şi de
situaţia angajatului, în
formatul 9.99
Coef_P_12

Coeficient de dedu-
cere personală
pentru luna
Decembrie
N

4.2

– se completează în funcţie de
dreptul de deducere şi de
situaţia angajatului, în
formatul 9.99
Venit_01

Venit net pentru
luna Ianuarie
N

12

– se completează conform
statului de salarii
Impozit_01

Impozit reţinut
pentru luna
Ianuarie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_02

Venit net pentru
luna Februarie
N

12

– se completează conform
statului de salarii
Impozit_02

Impozit reţinut
pentru luna
Februarie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_03

Venit net pentru
luna Martie
N

12

– se completează conform
statului de salarii
Impozit_03

Impozit reţinut
pentru luna
Martie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_04

Venit net pentru
luna Aprilie
N

12

– se completează conform
statului de salarii
Impozit_04

Impozit reţinut
pentru luna
Aprilie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_05

Venit net pentru
luna Mai
N

12

– se completează conform
statului de salarii
Impozit_05

Impozit reţinut
pentru luna
Mai
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_06

Venit net pentru
luna Iunie
N

12

– se completează conform
statului de salarii
Impozit_06

Impozit reţinut
pentru luna
Iunie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_07

Venit net pentru
luna Iulie
N

12

– se completează conform
statului de salarii
Impozit_07

Impozit reţinut
pentru luna
Iulie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_08

Venit net pentru
luna August
N

12

– se completează conform
statului de salarii
Impozit_08

Impozit reţinut
pentru luna
August
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_09

Venit net pentru
luna Septembrie
N

12

– se completează conform
statului de salarii
Impozit_09

Impozit reţinut
pentru luna
Septembrie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_10

Venit net pentru
luna Octombrie
N

12

– se completează conform
statului de salarii
Impozit_10

Impozit reţinut
pentru luna
Octombrie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_11

Venit net pentru
luna Noiembrie
N

12

– se completează conform
statului de salarii
Impozit_11

Impozit reţinut
pentru luna
Noiembrie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_12

Venit net pentru
luna Decembrie
N

12

– se completează conform
statului de salarii
Impozit_12

Impozit reţinut
pentru luna
Decembrie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_13 Prima de vacanta N 12
Impozit_13

Impozit aferent
primei de vacanta
N

12

Venit_14 Total venit net N 12
Impozit_14

Total impozit
reţinut
N

12

Nr_luni

Număr luni pentru
care s-au acordat
cheltuieli profe-
sionale
N

12

Ch_ acord

Cheltuieli
profesionale
acordate
N

12

Ch_ cuven

Cheltuieli
profesionale
cuvenite
N

12

Venit_rec

Venit net
recalculat

N

12

Deduceri

Deduceri
personale
cuvenite

N

12

– se completează numai pentru
angajaţii cărora li s-au
efectuat operaţiunile de
regularizare
Venit_baza

Venit anual baza
de calcul

N

12

– se completează numai pentru
angajaţii cărora li s-au
efectuat operaţiunile de
regularizare
Imp_anual

Impozit anual

N

12

– se completează numai pentru
angajaţii cărora li s-au
efectuat operaţiunile de
regularizare
Dif_plata

Diferenţa impozit
rămas de achitat
de către angajat

N

12

– se completează numai pentru
angajaţii cărora li s-au
efectuat operaţiunile de
regularizare
Dif_restit

Diferenţa impozit
de restituit
angajatului

N

12

– se completează numai pentru
angajaţii cărora li s-au
efectuat operaţiunile de
regularizare
Venit_fin

Venit din salarii
cu impunere finala

N

12

– se completează numai pentru
veniturile din salarii stabi-
lite prin hotărâri
judecătoreşti
Imp_fin

Impozit pe venitul
din salarii cu
impunere finala

N

12

– se completează numai pentru
veniturile din salarii stabi-
lite prin hotărâri
judecătoreşti
Venit_scut

Venit net scutit
de impozit pe venit

N

12

– se completează numai pentru
veniturile scutite de impozit
pe venit

    DED_aaaa.TXT sau DED_aaaa.DBF    va conţine câte o înregistrare (linie) pentru fiecare persoana aflată în    întreţinere a unui angajat

Denumire
camp
Descriere
camp
Tip
camp
Lungimea
maxima
Explicaţii

Cnp_ang

Cod angajat

N

13

– se completează codul numeric
personal sau numărul de iden-
tificare fiscală al
angajatului
Cnp_pers

Cod persoana în
întreţinere

N

13

– se completează codul numeric
personal sau numărul de iden-
tificare fiscală al persoanei
în întreţinere
Nume Nume C 40
Prenume Prenume C 40
Soţ

Soţ/sotie

C

1

– se completează cu X, în
funcţie de calitatea persoa-
nei aflate în întreţinere
Copil

Copil

C

1

– se completează cu X, în
funcţie de calitatea persoa-
nei aflate în întreţinere
Alta

Alta

C

1

– se completează cu X, în
funcţie de calitatea persoa-
nei aflate în întreţinere
Invalid_I

Invalid gr. I,
handicap grav

C

1

– se completează cu X, în
funcţie de situaţia persoanei
aflate în întreţinere
Invalid_II

Invalid gr. II,
handicap accentuat

C

1

– se completează cu X, în
funcţie de situaţia persoanei
aflate în întreţinere
Alte_sit

Alte situaţii de
invaliditate

C

1

– se completează cu X, în
funcţie de situaţia persoanei
aflate în întreţinere
Coef_01

Coeficient de dedu-
cere pentru luna
Ianuarie

N

4.2

– se completează în funcţie
de calitatea şi situaţia per-
soanei aflate în întreţinere,
în formatul 9.99
Coef_02

Coeficient de dedu-
cere pentru luna
Februarie

N

4.2

– se completează în funcţie
de calitatea şi situaţia per-
soanei aflate în întreţinere,
în formatul 9.99
Coef_03

Coeficient de dedu-
cere pentru luna
Martie

N

4.2

– se completează în funcţie
de calitatea şi situaţia per-
soanei aflate în întreţinere,
în formatul 9.99
Coef_04

Coeficient de dedu-
cere pentru luna
Aprilie

N

4.2

– se completează în funcţie
de calitatea şi situaţia per-
soanei aflate în întreţinere,
în formatul 9.99
Coef_05

Coeficient de dedu-
cere pentru luna
Mai

N

4.2

– se completează în funcţie
de calitatea şi situaţia per-
soanei aflate în întreţinere,
în formatul 9.99
Coef_06

Coeficient de dedu-
cere pentru luna
Iunie

N

4.2

– se completează în funcţie
de calitatea şi situaţia per-
soanei aflate în întreţinere,
în formatul 9.99
Coef_07

Coeficient de dedu-
cere pentru luna
Iulie

N

4.2

– se completează în funcţie
de calitatea şi situaţia per-
soanei aflate în întreţinere,
în formatul 9.99
Coef_08

Coeficient de dedu-
cere pentru luna
August

N

4.2

– se completează în funcţie
de calitatea şi situaţia per-
soanei aflate în întreţinere,
în formatul 9.99
Coef_09

Coeficient de dedu-
cere pentru luna
Septembrie

N

4.2

– se completează în funcţie
de calitatea şi situaţia per-
soanei aflate în întreţinere,
în formatul 9.99
Coef_10

Coeficient de dedu-
cere pentru luna
Octombrie

N

4.2

– se completează în funcţie
de calitatea şi situaţia per-
soanei aflate în întreţinere,
în formatul 9.99
Coef_11

Coeficient de dedu-
cere pentru luna
Noiembrie

N

4.2

– se completează în funcţie
de calitatea şi situaţia per-
soanei aflate în întreţinere,
în formatul 9.99
Coef_12

Coeficient de dedu-
cere pentru luna
Decembrie

N

4.2

– se completează în funcţie
de calitatea şi situaţia per-
soanei aflate în întreţinere,
în formatul 9.99

    FF2_aaaa.TXT, FF2_aaaa.DBF    va conţine câte o înregistrare (linie) pentru fiecare angajat care obţine    venituri din salarii, altele decât cele de la funcţia de baza,    în următoarea structura:

Denumire
camp
Descriere
camp
Tip
camp
Lungimea
maxima
Explicaţii

Cnd_ang

Cod angajat

N

13

– se completează codul
numeric personal sau numărul
de identificare fiscală al
angajatului
Nume Nume C 40
Prenume Prenume C 40
Localitate Localitate C 50
Judeţ Judeţ C 20
Strada Strada C 50
Nr Număr C 10
Cod_poştal Cod poştal N 6
Bloc Bloc C 10
Scara Scara C 10
Etaj Etaj C 10
Ap Ap C 10
Sector Sector N 1
Rectific

Fişa fiscală
rectificativa

C

1

– se completează cu X,
dacă este fişa fiscală
rectificativa
AS1

AS1

C

1

– se completează cu X, în
funcţie de tipul venitului
AS2

AS2

C

1

– se completează cu X, în
funcţie de tipul venitului
AS3

AS3

C

1

– se completează cu X, în
funcţie de tipul venitului
AS4

AS4

C

1

– se completează cu X, în
funcţie de tipul venitului
AS5

AS5

C

1

– se completează cu X, în
funcţie de tipul venitului
AS6

AS6

C

1

– se completează cu X, în
funcţie de tipul venitului
AS7

AS7

C

1

– se completează cu X, în
funcţie de tipul venitului
AS8

AS8

C

1

– se completează cu X, în
funcţie de tipul venitului
Venit_01

Venit baza de calcul
pentru luna
Ianuarie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Impozit_01

Impozit reţinut
pentru luna
Ianuarie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_02

Venit baza de calcul
pentru luna
Februarie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Impozit_02

Impozit reţinut
pentru luna
Februarie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_03

Venit baza de calcul
pentru luna
Martie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Impozit_03

Impozit reţinut
pentru luna
Martie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_04

Venit baza de calcul
pentru luna
Aprilie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Impozit_04

Impozit reţinut
pentru luna
Aprilie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_05

Venit baza de calcul
pentru luna
Mai
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Impozit_05

Impozit reţinut
pentru luna
Mai
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_06

Venit baza de calcul
pentru luna
Iunie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Impozit_06

Impozit reţinut
pentru luna
Iunie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_07

Venit baza de calcul
pentru luna
Iulie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Impozit_07

Impozit reţinut
pentru luna
Iulie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_08

Venit baza de calcul
pentru luna
August
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Impozit_08

Impozit reţinut
pentru luna
August
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_09

Venit baza de calcul
pentru luna
Septembrie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Impozit_09

Impozit reţinut
pentru luna
Septembrie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_10

Venit baza de calcul
pentru luna
Octombrie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Impozit_10

Impozit reţinut
pentru luna
Octombrie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_11

Venit baza de calcul
pentru luna
Noiembrie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Impozit_11

Impozit reţinut
pentru luna
Noiembrie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_12

Venit baza de calcul
pentru luna
Decembrie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Impozit_12

Impozit reţinut
pentru luna
Decembrie
N

12

– se completează conform
statului de salarii

Venit_13

Total venit baza
de calcul
N

12

Impozit_13

Total impozit
reţinut
N

12

Modelele fişelor fiscale pe care angajatorii le vor lista, atât pentruunitatea fiscală cat şi pentru angajaţi, precum şi modelul borderoului deînsoţire a dischetei trebuie să respecte următoarea structura:FIŞA FISCALĂ 1 (pentru venituri din salarii la funcţia de bază) pentru anul: 9999………………………………………………………………………Fişa fiscală rectificativă Nu/DaFişa fiscală regularizată Nu/Da─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─I Date de identificare angajator─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─Cod angajator 9999999999999Denumire/Nume xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxPrenume xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxAdresa xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxTelefon xxxxxxxxxE-mail xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─II Date de identificare angajat─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─Cod angajat 9999999999999Nume xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxPrenume xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxDomiciliu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxPersoană fizică română fără domiciliu în România Nu/Da─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─III Date privind îndeplinirea condiţiilor ptr. calculul impozitului anual şiregularizarea acestuia─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─Alte surse supuse impozitului pe venitul anual global Nu/DaZZ/LL/AAAA Data angajării ZZ/LL/AAAA Data încetării activităţii─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─IV Deduceri personale─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─A. Total coeficient Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sept Oct Nov Decdeducere 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─B. Situaţia proprie pentru deducereInvalid I/Invalid Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sept Oct Nov DecII/Alte situaţii 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─C. Date referitoare la persoanele aflate în întreţinereCod 9999999999999 Nume, prenume xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxCalitatea soţ(soţie)/copil/alta Invalid I/Invalid II/Alte situaţiiCoeficienţi Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sept Oct Nov Decde deducere 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─V. Calculul impozitului pe veniturile din salarii

Luna

Venit net

Impozit calculat şi
reţinut
Ianuarie 1 999.999.999.999 999.999.999.999
Februarie 2 999.999.999.999 999.999.999.999
Martie 3 999.999.999.999 999.999.999.999
Aprilie 4 999.999.999.999 999.999.999.999
Mai 5 999.999.999.999 999.999.999.999
Iunie 6 999.999.999.999 999.999.999.999
Iulie 7 999.999.999.999 999.999.999.999
August 8 999.999.999.999 999.999.999.999
Septembrie 9 999.999.999.999 999.999.999.999
Octombrie 10 999.999.999.999 999.999.999.999
Noiembrie 11 999.999.999.999 999.999.999.999
Decembrie 12 999.999.999.999 999.999.999.999
Prima de vacanta 13 999.999.999.999 999.999.999.999
Total 14 999.999.999.999 999.999.999.999
      Tip venit: AS1/AS2/AS3/AS4/AS5/AS6/AS7/AS8
Luna

Venit baza de calcul

Impozit calculat şi
reţinut
Ianuarie 1 999.999.999.999 999.999.999.999
Februarie 2 999.999.999.999 999.999.999.999
Martie 3 999.999.999.999 999.999.999.999
Aprilie 4 999.999.999.999 999.999.999.999
Mai 5 999.999.999.999 999.999.999.999
Iunie 6 999.999.999.999 999.999.999.999
Iulie 7 999.999.999.999 999.999.999.999
August 8 999.999.999.999 999.999.999.999
Septembrie 9 999.999.999.999 999.999.999.999
Octombrie 10 999.999.999.999 999.999.999.999
Noiembrie 11 999.999.999.999 999.999.999.999
Decembrie 12 999.999.999.999 999.999.999.999
Total 13 999.999.999.999 999.999.999.999

Borderou de însoţire a dischetei cu fişe fiscale pentru anul 9999Borderou de însoţire a dischetei cu fişe fiscale pentru anul 9999–––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x