ORDIN nr. 189 din 11 februarie 2003

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 16/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 125 din 26 februarie 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAOG 61 29/08/2002 ART. 50
ActulREFERIRE LAHG 18 04/01/2001 ART. 14
ART. 1REFERIRE LAORDIN 1785 23/12/2002
ART. 1REFERIRE LAOG 61 29/08/2002
ART. 1REFERIRE LANORMA 23/12/2002
ANEXA 2REFERIRE LAOG 61 29/08/2002
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind legitimatiile eliberate executorilor bugetari care aduc la îndeplinire măsurile asiguratorii şi efectuează procedura de executare silită a creanţelor bugetului de stat



În temeiul dispoziţiilor art. 14 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 18/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare,având în vedere prevederile art. 50 din Ordonanţa Guvernului nr. 61/2002 privind colectarea creanţelor bugetare,ministrul finanţelor publice emite următorul ordin: + 
Articolul 1Pentru aducerea la îndeplinire a măsurilor asiguratorii şi efectuarea procedurii de executare silită a creanţelor bugetului de stat, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 61/2002 privind colectarea creanţelor bugetare şi a normelor metodologice date în aplicarea prevederilor acesteia, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.785/2002, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 43 din 27 ianuarie 2003, se vor elibera legitimatii executorilor bugetari, conform modelului prezentat în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 2Executori bugetari sunt persoanele angajate în cadrul compartimentelor de specialitate de la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, al Direcţiei generale a finanţelor publice a municipiului Bucureşti, al Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, al administraţiilor finanţelor publice, precum şi în cadrul Direcţiei Generale a Vamilor şi direcţiilor interjudetene vamale, desemnate de conducătorul organului de executare sa aducă la îndeplinire măsurile asiguratorii şi să efectueze procedura de executare silită a creanţelor bugetului de stat.
 + 
Articolul 3(1) Legitimatiile prevăzute la art. 1 şi 6, denumite în continuare legitimatii de executor bugetar, atesta o împuternicire specială a executorului bugetar în faţa debitorului sau a terţilor, ce implica exerciţiul autorităţii de stat, acordată acestuia pe timpul exercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit prevederilor privind colectarea creanţelor bugetare.(2) Legitimatia de executor bugetar este valabilă numai însoţită de delegaţia semnată de conducătorul unităţii al carei angajat este titularul acesteia.
 + 
Articolul 4Legitimatiile de executor bugetar dau dreptul executorului bugetar să între în orice incinta sau încăpere a debitorului, sa cerceteze toate locurile în care acesta îşi păstrează bunurile sau valorile, să solicite şi sa cerceteze orice document sau element material care poate constitui o proba în determinarea bunurilor proprietate a debitorului, sa primească concursul organelor de poliţie, jandarmerie şi al altor agenţi ai forţei publice, precum şi să obţină relaţiile solicitate de la persoane fizice sau juridice ori de la alte organe competente, prevăzute de lege.
 + 
Articolul 5(1) Legitimatiile de executor bugetar au regim special, se tiparesc de Compania Naţionala "Imprimeria Naţionala" – S.A. şi se distribuie de către Ministerul Finanţelor Publice direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, Direcţiei generale a finanţelor publice a municipiului Bucureşti, Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi Direcţiei Generale a Vamilor, care le vor elibera nominal.(2) Numerotarea legitimatiilor de executor bugetar se face de către fiecare dintre direcţiile prevăzute la alin. (1), de la nr. 1 şi în continuare.(3) Eliberarea legitimatiilor de executor bugetar se va face, la propunerea organelor de executare în cadrul cărora sunt angajate persoane care au calitatea de executor bugetar, pe baza unei evidente sub forma de tabele în care se vor menţiona, pentru fiecare legitimatie, numărul legitimatiei, numele, prenumele, codul numeric personal şi funcţia titularului legitimatiei, unitatea, data eliberării şi semnatura de primire.(4) Legitimatiile de executor bugetar sunt valabile 5 ani de la data eliberării.(5) Pierderea sau furtul legitimatiei de executor bugetar se publică în presa şi se anunta direcţiei emitente în termen de 15 zile, în vederea consemnarii în evidenta prevăzută la alin. (3) şi eliberării unei noi legitimatii.(6) La data încetării calităţii de executor bugetar a titularului legitimatiei, acesta o va depune la organul care a eliberat-o, în vederea anulării, care va fi consemnată în evidenta prevăzută la alin. (3).
 + 
Articolul 6De la data intrării în vigoare a prezentului ordin şi până la tipărirea legitimatiei de executor bugetar, pentru aducerea la îndeplinire a măsurilor asiguratorii şi efectuarea procedurii de executare silită a creanţelor bugetului de stat, executorii bugetari vor utiliza legitimatii de executor bugetar emise de direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene, Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti, Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi de Direcţia Generală a Vamilor, care vor cuprinde elementele prevăzute în modelele prezentate în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 7Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul finanţelor publice,Mihai Nicolae TanasescuBucureşti, 11 februarie 2003.Nr. 189.
 + 
Anexa 1NOTA C.T.C.E. PIATRA-NEAMTMODELUL DE LEGITIMATIE DE EXECUTOR BUGETAR SE GĂSEŞTE PREZENTAT ÎN ANEXA NR. 1 DE LA PAG. 14 DIN MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 125/26.II.2003.
 + 
Anexa 2GUVERNUL ROMÂNIEIMINISTERUL FINANŢELOR PUBLICEDIRECŢIA GENERALĂ A VAMILORLEGITIMATIE DE EXECUTOR BUGETAR NR. ……

                                                            

┌────────┐                                                            │ │    Numele: ………………. │ │    Prenumele: ……………. │ │    C.N.P.: ………………. │ POZA │    Funcţia: ……………… │ │    Unitatea: …………….. │ │    Data eliberării: ………. └────────┘DIRECTOR GENERAL,Legitimatia este valabilă 5 ani de la data eliberării.Legitimatia nu este transmisibila.––––––––––––––––––––GUVERNUL ROMÂNIEIMINISTERUL FINANŢELOR PUBLICEDIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR PUBLICE …………..LEGITIMATIE DE EXECUTOR BUGETAR NR. ……

                                                            

┌────────┐                                                            │ │    Numele: ………………. │ │    Prenumele: ……………. │ │    C.N.P.: ………………. │ POZA │    Funcţia: ……………… │ │    Unitatea: …………….. │ │    Data eliberării: ………. └────────┘DIRECTOR GENERAL,Legitimatia este valabilă 5 ani de la data eliberării.Legitimatia nu este transmisibila.––––––––––––––––––––GUVERNUL ROMÂNIEIMINISTERUL FINANŢELOR PUBLICEDIRECŢIA GENERALĂ DE ADMINISTRAREA MARILOR CONTRIBUABILI DIN MUNICIPIULBUCUREŞTI ŞI JUDEŢUL ILFOVLEGITIMATIE DE EXECUTOR BUGETAR NR. ……

                                                            

┌────────┐                                                            │ │    Numele: ………………. │ │    Prenumele: ……………. │ POZA │    C.N.P.: ………………. │ │    Funcţia: ……………… │ │    Data eliberării: ………. └────────┘DIRECTOR GENERAL,Legitimatia este valabilă 5 ani de la data eliberării.Legitimatia nu este transmisibila.––––––––––––––––––––Titularul are calitatea de executor bugetar şi are dreptul sa aducă la îndeplinire măsurile asiguratorii şi să efectueze procedura de executare silită pentru creanţele bugetului de stat, să între în orice incinta sau încăpere a debitorului, sa cerceteze toate locurile în care acesta îşi păstrează bunurile sau valorile, să solicite şi sa cerceteze orice document sau element material pentru determinarea bunurilor proprietate a debitorului, sa primească concursul organelor de poliţie, jandarmerie şi alţi agenţi ai forţei publice, precum şi să obţină relaţiile solicitate de la persoane fizice sau juridice ori de la alte organe competente, conform Ordonanţei Guvernului nr. 61/2002 privind colectarea creanţelor bugetare.Legitimatia de executor bugetar este valabilă numai însoţită de delegaţia semnată de către conducătorul unităţii al cărui angajat este titularul acesteia.––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x