ORDIN nr. 1731 din 27 august 1998

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 12/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL FINANTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 330 din 1 septembrie 1998
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 447 12/08/1997
ActulREFERIRE LALEGE 91 30/12/1993 ART. 7
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind prospectul de emisiune al certificatelor de depozit cu dobânda ale statului seria 1999 PF5



Ministrul finanţelor,în baza Hotărârii Guvernului nr. 447/1997 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor, cu modificările ulterioare, în baza prevederilor art. 22 din Legea bugetului de stat pe anul 1998 nr. 109/1998, ale art. 7 din Legea nr. 91/1993 privind datoria publică şi ale Convenţiei nr. 15.519/1998, încheiată între Ministerul Finanţelor şi Casa de Economii şi Consemnaţiuni,emite următorul ordin: + 
Articolul 1Ministerul Finanţelor anunta lansarea unei emisiuni de titluri de stat adresate populaţiei, numite certificate de depozit cu dobânda ale statului, seria 1999 PF5, în valoare de 75.000.000.000 lei.Valoarea emisiunii poate fi majorată în funcţie de necesităţile de finanţare a trezoreriei statului.
 + 
Articolul 2Valoarea nominală individuală a unui certificat de depozit cu dobânda al statului este de 1.000.000 lei.
 + 
Articolul 3Certificatele de depozit cu dobânda ale statului se pun în vânzare la valoarea nominală, în forma dematerializată, la data de 10 septembrie 1998.
 + 
Articolul 4Certificatele de depozit cu dobânda ale statului sunt scadente la data de 11 martie 1999.
 + 
Articolul 5Metoda de vânzare este subscripţia publică, certificatele de depozit cu dobânda ale statului putând fi cumpărate numai de persoane fizice rezidente în România.Certificatele de depozit se vand prin sucursalele şi agenţiile Casei de Economii şi Consemnaţiuni, în regim nominal şi "la purtător".În cazul certificatelor de depozit vândute în regim "la purtător", calitatea de proprietar al titlurilor este recunoscută persoanei care prezintă chitanţa eliberata de unitatea Casei de Economii şi Consemnaţiuni.Chitanţele eliberate în regim "la purtător", care sunt pierdute de deţinători sau care le-au fost sustrase, nu se declara notarial pierdute sau sustrase şi nu se înlocuiesc, calitatea de proprietar fiind recunoscută persoanei care prezintă chitanţa.Cumpărarea, plata dobânzii şi răscumpărarea certificatelor de depozit cu dobânda ale statului se efectuează prin completarea formularelor puse la dispoziţie cumpărătorului de către sucursalele, filialele şi agenţiile autorizate de Casa de Economii şi Consemnaţiuni, care acţionează în calitate de agent al statului de înregistrare, plata şi transfer.
 + 
Articolul 6Rata dobânzii certificatelor de depozit cu dobânda ale statului este de 45% pe an.Dobânda se calculează începând cu ziua următoare cumpărării certificatelor de depozit cu dobânda ale statului, se plăteşte la scadenta pentru o perioadă de 182 de zile, şi se determina conform formulei:D= K x 45% x 182 de zile/360,în care:D = valoarea dobânzii;K = valoarea nominală totală a certificatelor de depozit cu dobânda ale statului, deţinute.După data scadentei, pentru certificatele de depozit cu dobânda ale statului nerascumparate nu se mai calculează dobânzi.
 + 
Articolul 7Răscumpărarea şi plata dobânzilor se pot efectua în orice zi, începând cu data scadentei, certificatele de depozit cu dobânda ale statului fiind imprescriptibile.Nu sunt admise rascumpararile în avans.
 + 
Articolul 8Dobânzile încasate de deţinătorii certificatelor de depozit cu dobânda ale statului nu sunt supuse impozitării.
 + 
Articolul 9În situaţia în care data scadentei este zi nelucrătoare, plata dobânzii şi a capitalului se va efectua în ziua lucrătoare imediat următoare acesteia.Ministrul finanţelor,Daniel Daianu––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x