ORDIN nr. 172 din 3 martie 2004

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 213 din 11 martie 2004
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 4ABROGA PEORDIN 4 06/02/2001
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 739 03/07/2003
ActulREFERIRE LAHG 1134 10/10/2002
ActulREFERIRE LALEGE 244 29/04/2002
ActulREFERIRE LANORMA 10/10/2002 ART. 72
ActulREFERIRE LANORMA 10/10/2002 ART. 111
ART. 4ABROGA PEORDIN 4 06/02/2001
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEORDIN 356 11/02/2008
ActulREFERIT DENORMA 11/02/2008

privind aprobarea Listei cuprinzând laboratoarele autorizate în vederea executării de analize pentru vinurile şi celelalte băuturi pe bază de must şi vin destinate exportului şi pentru vinurile cu denumire de origine controlată, precum şi specialiştii împuterniciţi să semneze documentele de atestare a calităţii acestor produse destinate exportului



Având în vedere prevederile art. 72 alin. (2) şi ale art. 111 lit. h) din Normele metodologice de aplicare a Legii viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.134/2002,în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului, cu modificările şi completările ulterioare,ministrul agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului emite următorul ordin: + 
Articolul 1Se aprobă Lista cuprinzând laboratoarele autorizate în vederea executării de analize pentru vinurile şi celelalte băuturi pe bază de must şi vin destinate exportului şi pentru vinurile cu denumire de origine controlată, precum şi specialiştii împuterniciţi să semneze documentele de atestare a calităţii acestor produse destinate exportului, indicativul ştampilei şi zona de exercitare a acestei activităţi, prevăzută în anexa nr. 1.
 + 
Articolul 2Specialiştii împuterniciţi să semneze documentele de atestare a calităţii vinurilor pentru export, prevăzuţi în anexa nr. 1, nu pot semna aceste documente dacă ele provin de la unităţile unde îşi desfăşoară activitatea de bază.
 + 
Articolul 3Se aprobă modelele de ştampilă şi de legitimaţie ale specialiştilor desemnaţi să semneze documentele de atestare a calităţii vinurilor şi a celorlalte băuturi pe bază de must şi vin destinate exportului, prevăzute în anexele nr. 2 şi 3.
 + 
Articolul 4Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 5Pe data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 4/2001 privind aprobarea listei cuprinzând laboratoarele autorizate în vederea executării de analize privind vinurile şi celelalte băuturi destinate exportului şi pentru cele cu denumire de origine, precum şi specialiştii desemnaţi să semneze documentele de atestare a calităţii vinurilor şi a celorlalte băuturi provenite din must şi vin destinate exportului, indicativul ştampilei şi zona de exercitare a acestei activităţi, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 78 din 15 februarie 2001.Ministrul agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului,Ilie SârbuBucureşti, 3 martie 2004.Nr. 172.
 + 
Anexa 1

         
  LISTA  cuprinzând laboratoarele autorizate în vederea executării de analize pentru vinurile şi celelalte băuturi pe bază de must şi vin destinate exportului şi pentru vinurile cu denumire de origine controlată, precum  şi specialiştii împuterniciţi să semneze documentele de atestare a calităţii acestor produse destinate  exportului, indicativul ştampilei şi zona de exercitare a acestei activităţi
  Laboratorul Numele şi prenumele specialiştilor Indicativul ştampilei Judeţele în care se exercită activitatea
  Laboratorul regional pentru controlul calităţii şi igienei vinului Odobeşti, judeţul Vrancea Cotea V. Valeriu Inspector aprobator – 01 Iaşi, Botoşani,
  Savin Costică Inspector aprobator – 02 Neamţ, Vaslui,
  Laboratorul de oenologie – Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi, judeţul Iaşi Costache Georgel Inspector aprobator – 03 Bacău, Vrancea,
  Toma Adrian Inspector aprobator – 04 Brăila, Galaţi
  Crăciunescu Gheorghe Inspector aprobator – 05  
  Laboratorul central pentru controlul calităţii şi igienei vinului Valea Călugărească, judeţul Prahova Ghita Marin Inspector aprobator – 06 Constanţa, Tulcea,
  Deaconu Lorena Inspector aprobator – 07 Călăraşi, Ialomiţa,
  Carapid Paris Inspector aprobator – 08 Prahova, Buzău,
  Laboratorul de oenologie – Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Vitivinicolă Murfatlar, judeţul Constanţa Vasile Marian Inspector aprobator – 09 Ilfov, Municipiul
  Trantu Panait Inspector aprobator – 10 Bucureşti, Giurgiu,
  Stoian Viorel Inspector aprobator – 11 Teleorman, Argeş,
  Laboratorul de oenologie – Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Vitivinicolă Ştefăneşti, judeţul Argeş Namolosanu Ioan Inspector aprobator – 12 Dâmboviţa, Dolj, Olt,
  Badea Petre Inspector aprobator – 13 Vâlcea, Gorj,
  Varaticeanu Gh. Inspector aprobator – 14 Mehedinţi
  Laboratorul de oenologie – Staţiunea Popa Aurel Inspector aprobator – 15  
  Didactică "Banu Mărăcine" – Universitatea din Craiova, judeţul Dolj Banita Emilian Inspector aprobator – 16  
  Laboratorul regional pentru controlul calităţii şi igienei vinului Blaj, judeţul Alba Buia Ioan Inspector aprobator – 17 Alba, Mureş,
  Danaoaie Florin Inspector aprobator – 18 Bistriţa-Năsăud,
  Laboratorul de oenologie – Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Vitivinicolă Miniş, judeţul Arad Iova Gheorghe Inspector aprobator – 19 Cluj, Sibiu, Timiş,
  Szikler Walter Inspector aprobator – 20 Arad, Caraş-Severin,
  Balla Geza Inspector aprobator – 21 Sălaj, Bihor, Satu Mare

 + 
Anexa 2MODEL DE ŞTAMPILĂpentru specialiştii desemnaţi să semnezedocumentele de atestare a calităţii vinurilorşi a celorlalte băuturi pe bază de must şi vin destinate exportului
 + 
Anexa 3                              MODEL DE LEGITIMAŢIE                    pentru specialiştii desemnaţi să semneze                 documentele de atestare a calităţii vinurilor      şi a celorlalte băuturi pe bază de must şi vin destinate exportului ┌──────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐ │ MINISTERUL AGRICULTURII, │ │ │ PĂDURILOR, APELOR ŞI MEDIULUI │ │ │ Inspecţia de Stat pentru Controlul │ │ │ Tehnic Vitivinicol │ │ │ │ │ │ ┌──────┐ │ Inspectorul aprobator este împuter- │ │ │ │ Legitimaţie Nr…….. │ nicit să semneze documentele de │ │ │ │ Inspector aprobator, │ atestare a calităţii vinurilor şi a │ │ │ │ │ celorlalte băuturi pe bază de must │ │ │ │ │ şi vin destinate exportului, conform│ │ └──────┘ │ Ordinului ministrului agriculturii, │ │ │ pădurilor, apelor şi mediului nr. │ │ │ 172 din 3 martie 2004. │ │ │ │ │ Numele …………………. │ │ │ Prenumele ………………. │ │ │ Indicativul ştampilei ……. │ │ └──────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘             Ministrul agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului,               ………………………………………….––––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x