ORDIN nr. 160 din 15 aprilie 2002

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 15/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 302 din 8 mai 2002
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 509 28/06/2005
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 2ABROGA PEORDIN 664 14/06/2000
ART. 2ABROGA PEREGULAMENT 14/06/2000
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulCONTINE PEREGULAMENT 15/04/2002
ActulREFERIRE INDIRECTA LAHG 677 19/07/2001 ART. 10
ActulREFERIRE INDIRECTA LALEGE 654 20/11/2001 ART. 1
ActulREFERIRE INDIRECTA LAHG 626 06/07/2001 ART. 5
ActulREFERIRE INDIRECTA LAHG 440 03/05/2001
ActulREFERIRE INDIRECTA LAOUG 61 25/04/2001 ART. 3
ActulREFERIRE LAHG 12 04/01/2001 ART. 7
ActulREFERIRE INDIRECTA LAOUG 69 06/06/2000 ART. 1
ActulREFERIRE LALEGE 103 23/09/1996 ART. 12
ActulREFERIRE LALEGE 103 23/09/1996 ART. 50
ART. 1REFERIRE LAREGULAMENT 15/04/2002
ART. 2ABROGA PEORDIN 664 14/06/2000
ART. 2ABROGA PEREGULAMENT 14/06/2000
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 509 28/06/2005

pentru aprobarea Regulamentului privind atribuirea dreptului de gestionare a fondurilor de vânătoare şi organizarea licitaţiilor pentru atribuirea în gestiune



Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor,în conformitate cu prevederile art. 12 şi ale art. 50 alin. (1) din Legea fondului cinegetic şi a protecţiei vânatului nr. 103/1996, cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul prevederilor art. 7 lit. B b) din Hotărârea Guvernului nr. 12/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, cu modificările ulterioare,emite următorul ordin: + 
Articolul 1Se aprobă Regulamentul privind atribuirea dreptului de gestionare a fondurilor de vânătoare şi organizarea licitaţiilor pentru atribuirea în gestiune, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 2La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului apelor, pădurilor şi protecţiei mediului nr. 664/2000 pentru aprobarea Regulamentului privind atribuirea în gestiune a fondurilor de vânătoare şi organizarea licitaţiilor pentru atribuirea în gestiune, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 294 din 28 iunie 2000.
 + 
Articolul 3Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.p. Ministrul agriculturii,alimentaţiei şi pădurilor,Petre Daea,secretar de stat
 + 
Anexa 1REGULAMENTprivind atribuirea dreptului de gestionare a fondurilor de vânătoare şi organizarea licitaţiilor pentru atribuirea în gestiune + 
Articolul 1Atribuirea dreptului de gestionare a fondurilor de vânătoare se realizează de către Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, cu respectarea dreptului de preemţiune a fostului gestionar sau prin licitaţie publică, acelor solicitanţi care fac dovada îndeplinirii cumulative a tuturor condiţiilor prevăzute de reglementările legale în vigoare.
 + 
Articolul 2(1) Acţiunea de atribuire a dreptului de gestionare a fondurilor de vânătoare se face publică de către direcţia de specialitate din minister, cu minimum 15 zile calendaristice anterioare termenului limita de depunere a solicitărilor de atribuire, prin publicarea anunţului într-un cotidian naţional de mare tiraj. Anunţul va cuprinde fondurile de vânătoare care fac obiectul atribuirii dreptului de gestionare, valoarea tarifelor de atribuire în gestiune, respectiv de pornire la licitaţie a acestora, locul de depunere a solicitărilor şi orice alte informaţii necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a acţiunii de atribuire.(2) Analiza solicitărilor de atribuire se face în termen de 10 zile de la expirarea termenului limita prevăzut la alin. (1), de către o comisie alcătuită din:a) directorul direcţiei de specialitate din Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, care îndeplineşte funcţia de preşedinte al comisiei;b) un reprezentant al Direcţiei juridice din Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor – membru;c) un reprezentant al Direcţiei generale buget finanţe din Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor – membru.(3) Secretariatul tehnic al comisiei prevăzute la alin. (2) este asigurat de 2 reprezentanţi ai direcţiei de specialitate din Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor.(4) Hotărârile comisiei prevăzute la alin. (2) se pot lua numai în prezenta tuturor membrilor săi, prin consensul majorităţii acestora.(5) La expirarea termenului prevăzut la alin. (2) direcţia de specialitate din minister va afişa la sediul acestuia o lista care va cuprinde următoarele date:a) fondurile de vânătoare pentru care se atribuie dreptul de gestionare ca urmare a exercitării dreptului legal de preemţiune;b) fondurile de vânătoare pentru care urmează să se atribuie dreptul de gestionare prin licitaţie publică;c) data şi locul organizării licitaţiei;d) solicitanţii ale căror cereri de participare la licitaţie au fost admise, pe fondurile de vânătoare pentru care aceştia s-au înscris.(6) Hotărârile comisiei prevăzute la alin. (2) sunt definitive şi pot fi contestate potrivit legii.
 + 
Articolul 3(1) În cazul în care pentru un anumit fond de vânătoare nu se exercită dreptul de preemţiune, se va organiza licitaţie publică numai dacă exista minimum 2 licitatori. În caz contrar fondul de vânătoare în discuţie se va scoate în termen de maximum 30 de zile la o noua licitaţie, urmandu-se aceeaşi procedura cu cea prevăzută la art. 1.(2) În cazul în care nici pentru cea de-a doua licitaţie nu s-au înscris, respectiv nu au fost admişi sa participe, minimum 2 licitatori, fondul de vânătoare în discuţie se atribuie unicului solicitant la valoarea calculată în conformitate cu reglementările în vigoare.(3) În cazul în care pentru un fond de vânătoare pentru care încetează valabilitatea contractului de gestionare nu exista, respectiv nu a fost admisă, nici o solicitare de atribuire a dreptului de gestionare, acesta va fi atribuit în gestiune Regiei Naţionale a Pădurilor la tariful determinat în conformitate cu reglementările în vigoare.
 + 
Articolul 4(1) Solicitanţii pentru atribuirea dreptului de gestionare a fondurilor de vânătoare, admişi sa participe la licitaţie, vor achită în contul aferent fondului de protecţie a vânatului, constituit la nivel de minister, prin ordin de plată, anterior desfăşurării licitaţiei, un tarif de 1.000.000 lei pentru fiecare fond de vânătoare pentru care au fost admişi sa participe la licitaţie cu strigare de oferte.(2) Dovada achitării tarifului prevăzut la alin. (1) se face la data prezentării la licitaţie, cu copie de pe ordinul de plată vizat de banca care a efectuat operaţiunea.(3) Tarifele încasate potrivit alin. (1) se fac venit la fondul de protecţie a vânatului.
 + 
Articolul 5(1) Pentru buna organizare şi desfăşurare a licitaţiilor în vederea atribuirii dreptului de gestionare a fondurilor de vânătoare se constituie Comisia de licitaţie, având aceeaşi componenta cu cea a comisiei prevăzute la art. 2.(2) Hotărârile comisiei prevăzute la alin. (1) se pot lua numai în prezenta tuturor membrilor săi, prin consensul majorităţii acestora.
 + 
Articolul 6(1) Procedura de desfăşurare a licitaţiilor este următoarea:a) preşedintele Comisiei de licitaţie anunta fondul de vânătoare scos la licitaţie, valoarea de pornire la licitaţie şi timpul maxim de exprimare a fiecărei oferte;b) oricare participant la licitaţie va putea face oferta prin strigare, care nu poate fi mai mica decât cu un pas de licitaţie peste valoarea de pornire la licitaţie, respectiv cu un pas peste oferta anterioară;c) procedura stabilită la lit. b) se repeta până în momentul în care nu se mai fac oferte într-un interval de timp egal cu cel prestabilit, ultimul ofertant fiind declarat câştigător al licitaţiei.(2) Pasul de licitaţie se stabileşte prin aplicarea cotei de 10% din valoarea de pornire la licitaţie, iar exprimarea în continuare a ofertelor se va face prin pasi întregi sau multipli întregi ai acestuia.(3) Tariful de atribuire a dreptului de gestionare a unui fond de vânătoare atribuit prin licitaţie publică se stabileşte prin rotunjirea la nivelul zecilor de mii a valorii ultimei oferte.(4) Procesul-verbal de desfăşurare a licitaţiilor se întocmeşte de către Secretariatul tehnic al Comisiei de licitaţie şi va fi insusit de către membrii Comisiei de licitaţie, Secretariatul Comisiei, de licitatori şi observatori.(5) Hotărârile Comisiei de licitaţie sunt definitive şi pot fi contestate potrivit legii.
 + 
Articolul 7(1) În baza documentelor întocmite direcţia de specialitate din minister va inainta în termen de maximum 3 zile de la data desfăşurării licitaţiei o nota către conducerea acestuia, în vederea validării rezultatelor atribuirii dreptului de gestionare a fondurilor de vânătoare care au făcut obiectul anunţului în presa.(2) Rezultatele atribuirii dreptului de gestionare a fondurilor de vânătoare se comunică, după validarea acestora de către ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, celor care au dobândit dreptul de gestionare a fondurilor de vânătoare şi inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi cinegetic, în vederea încheierii contractelor de gestionare.(3) În termen de maximum 30 de zile de la data validării rezultatelor atribuirii dreptului de gestionare a fondurilor de vânătoare inspectoratele teritoriale de regim silvic şi cinegetic vor încheia contractele de gestionare.
 + 
Articolul 8(1) În cazul revocării solicitării iniţiale de atribuire a dreptului de gestionare a unuia sau mai multor fonduri de vânătoare, precum şi în cazul recunoaşterii, din partea ministerului, a acestui drept, dar al refuzului încheierii contractelor de gestionare de către cel căruia i-a fost atribuit dreptul de gestionare, sumele prevăzute în scrisoarea de garanţie bancară se fac venit la fondul de protecţie a vânatului.(2) În termen de 30 de zile de la încheierea contractelor de gestionare gestionării fondurilor de vânătoare sunt obligaţi sa achite în contul aferent fondului de protecţie a vânatului, înscris în contractele de gestionare, cel puţin jumătate din tarifele de atribuire în gestiune a fondurilor de vânătoare, înscrise în contracte şi aferente anului în curs.(3) În cazul în care prima transa, prevăzută la alin. (2), nu este achitată în termenul stabilit, se considera ca gestionării respectivi au renunţat la dreptul de gestionare a fondurilor de vânătoare, aplicându-se în mod corespunzător prevederile alin. (1).
 + 
Articolul 9(1) Predarea-primirea gestiunii fondurilor de vânătoare care au făcut obiectul atribuirii dreptului de gestionare prin licitaţie se face, după caz, în termen de 15 zile de la data încheierii contractelor de gestionare, prin proces-verbal de predare-primire încheiat între foştii şi actualii gestionari ai acestora; la predarea-primirea gestiunii fondurilor de vânătoare participa în calitate de reprezentant al administratorului câte un delegat al oficiilor cinegetice din cadrul inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi cinegetic la care sunt arondate judeţele în care se găsesc fondurile de vânătoare în discuţie.(2) Gestionării fondurilor de vânătoare pe care sunt amplasate mijloace fixe, altele decât instalaţiile vânătoresti, pot prelua de la foştii gestionari ai acestora aceste mijloace fixe prin cumpărare la justa lor valoare stabilită prin expertiza tehnica.–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x