ORDIN nr. 156 din 28 iunie 2006

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 20/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 622 din 19 iulie 2006
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 1COMPLETEAZA PEORDIN 95 20/04/2006 ART. 5
ART. 2COMPLETEAZA PEORDIN 95 20/04/2006 ART. 1
ART. 2COMPLETEAZA PEORDIN 95 20/04/2006 ANEXA 4
ART. 2COMPLETEAZA PENORMA 20/04/2006 ART. 1
ART. 2COMPLETEAZA PENORMA 20/04/2006 ANEXA 4
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 130 29/01/2006 ART. 3
ActulREFERIRE LAHG 130 29/01/2006 ART. 4
ActulREFERIRE LALEGE 215 27/05/2004
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 10
ART. 1COMPLETEAZA PEORDIN 95 20/04/2006 ART. 5
ART. 1REFERIRE LANORMA 20/04/2006 ART. 2
ART. 1REFERIRE LANORMA 20/04/2006 ANEXA 2
ART. 1REFERIRE LANORMA 20/04/2006 ANEXA 3
ART. 1REFERIRE LANORMA 20/04/2006 ANEXA 4
ART. 1REFERIRE LANORMA 20/04/2006 ANEXA 5
ART. 2COMPLETEAZA PEORDIN 95 20/04/2006 ART. 1
ART. 2COMPLETEAZA PEORDIN 95 20/04/2006 ANEXA 4
ART. 2COMPLETEAZA PENORMA 20/04/2006 ART. 1
ART. 2COMPLETEAZA PENORMA 20/04/2006 ANEXA 4
ART. 2REFERIRE LAORDIN 81 29/08/2005
ART. 2REFERIRE LANORMA 29/08/2005
ART. 2REFERIRE LAORDIN 71 03/02/2003
ART. 2REFERIRE LANORMA 03/02/2003 ART. 12
ART. 2REFERIRE LANORMA 03/02/2003 ART. 13
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 95/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sănătate a animalelor şi modelele de certificate veterinare pentru importul de carne proaspăta de pasare din tari terţe, cu modificările ulterioare



Având în vedere prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia,vazand Referatul comun de aprobare nr. 85.825 din 26 iunie 2006, întocmit de Direcţia generală sanitară veterinara şi de Direcţia de igiena şi sănătate publică veterinara din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin: + 
Articolul IDupă alineatul (4) al articolului 5 din Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 95/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sănătate a animalelor şi modelele de certificate veterinare pentru importul de carne proaspăta de pasare din tari terţe, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 387 din 5 mai 2006, cu modificările ulterioare, se introduc trei noi alineate, alinatele (5), (6) şi (7), cu următorul cuprins:"(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (4), art. 1^1 şi 1^2 din norma sanitară veterinara şi modelul B din anexa nr. 4 la norma sanitară veterinara se aplică de la data aderării României la Uniunea Europeană.(6) Art. 2 din norma sanitară veterinara şi anexele nr. 2 şi 3 la norma sanitară veterinara se aplică până la data aderării României la Uniunea Europeană.(7) Anexele nr. 4 şi 5 la norma sanitară veterinara se aplică pentru import în Comunitatea Europeană din România până la data aderării României la Uniunea Europeană, data de la care aceste anexe se vor aplica pentru import din tari terţe în România."
 + 
Articolul IINorma sanitară veterinara privind condiţiile de sănătate a animalelor şi modelele de certificate veterinare pentru importul de carne proaspăta de pasare din tari terţe, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 95/2006, cu modificările ulterioare, se modifica şi se completează după cum urmează:1. După articolul 1 se introduc doua noi articole, articolele 1^1 şi 1^2, cu următorul cuprins:"Art. 1^1. – Autoritatea Naţionala Sanitară Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor trebuie să se asigure ca transporturile de carne de pasare pentru consum uman introduse pe teritoriul României şi destinate unei tari terţe, fie prin tranzit imediat, fie după depozitare, în conformitate cu art. 12 alin. (4) sau cu art. 13 din Norma sanitară veterinara ce stabileşte principiile care reglementează organizarea controalelor veterinare privind produsele care intră în România din tari terţe, aprobată prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 71/2003, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 şi 157 bis din 12 martie 2003, ce transpune în legislaţia naţionala Directiva Consiliului 97/78, şi care nu sunt destinate importului în Comunitatea Europeană, respecta următoarele cerinţe:a) provin de pe teritoriul unei tari terţe sau de pe o parte a acestuia, menţionată în anexa nr. 1 la prezenta norma sanitară veterinara pentru import de carne proaspăta de pasare;b) îndeplinesc condiţiile specifice de sănătate animala stabilite în partea de atestare a sănătăţii animale din certificat, modelul A sau B, întocmit în conformitate cu anexa nr. 2 la prezenta norma sanitară veterinara;c) sunt certificate ca fiind acceptabile pentru tranzit sau depozitare, după caz, prin Documentul veterinar comun de intrare, de către medicul veterinar oficial de la postul de inspecţie la frontiera de intrare în Comunitatea Europeană.Art. 1^2. – (1) Prin derogare de la prevederile art. 1^1, Autoritatea Naţionala Sanitară Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor autorizeaza tranzitul rutier sau tranzitul pe calea ferată prin România între posturi de inspecţie la frontiera comunitare, desemnate şi menţionate în anexa la Decizia 2001/881/CE , preluată în legislaţia naţionala prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 81/2005 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare ce stabileşte lista posturilor de inspecţie la frontiera convenite pentru efectuarea controalelor veterinare asupra animalelor vii şi produselor de origine animala provenind din tari terţe şi actualizează regulile detaliate privind controalele ce urmează să fie efectuate de către experţii Comisiei Europene, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 822 din 12 septembrie 2005, al transporturilor provenind din Federaţia Rusa şi al celor cu destinaţia Federaţia Rusa, direct sau via o alta ţara terta, cu condiţia să fie îndeplinite următoarele cerinţe:a) transportul să fie sigilat de către serviciile veterinare ale autorităţii competente, la postul de inspecţie la frontiera de intrare în Comunitatea Europeană, cu un sigiliu cu număr de serie;b) documentele care însoţesc transportul şi la care se face referire în art. 7 din Directiva Consiliului 97/78/CE , transpusa în legislaţia naţionala prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 71/2003, trebuie să fie stampilate pe fiecare pagina cu menţiunea «NUMAI PENTRU TRANZIT CĂTRE RUSIA VIA CE», de către medicul veterinar oficial al autorităţii competente responsabile pentru postul de inspecţie la frontiera;c) cerinţele procedurale prevăzute în art. 11 din Directiva Consiliului 97/78/CE , transpusa în legislaţia naţionala prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 71/2003;d) transportul să fie certificat ca acceptabil pentru tranzit prin Documentul veterinar comun de intrare de către medicul veterinar oficial al postului de inspecţie la frontiera de intrare.(2) Se interzice descărcarea sau depozitarea, astfel cum este definită în art. 12 alin. (4) sau în art. 13 din Directiva 97/78/CE , transpusa în legislaţia naţionala prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 71/2003, a unor astfel de transporturi pe teritoriul României.(3) Autoritatea competenţa trebuie să efectueze cu regularitate activităţi de audit pentru a se asigura ca numărul de transporturi şi cantităţile de produse ce părăsesc teritoriul României corespund numărului şi cantităţilor care au intrat în România."2. În anexa nr. 4 la norma sanitară veterinara, după modelul B se introduce modelul C, cu următorul conţinut:*Font 8*                                   "Modelul C                                     Model C                           Tranzit şi/sau depozitare                             Transit and/or storage                            MODEL TRANZIT/DEPOZITARE                             MODEL TRANSIT/STORAGE┌──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┐│1. Expeditor (nume şi adresa completa) │ CERTIFICAT SANITAR VETERINAR ││1. Consignor (name and adress în full) │pentru carne proaspăta de pasare *1), pentru ││ ……………………………….. │[tranzit]/[depozitare]*2) *7) în Comunitatea ││ ……………………………….. │ Europeană ││ ……………………………….. │ VETERINARY CERTIFICATE ││ │ for fresh poultrymeat *1), for [transit] / ││ │[storage] *2) *7) în the European Community ││ │ Nr. *3) ORIGINAL ││ │ No. *3) ORIGINAL │├──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤│2. Destinatar (nume şi adresa completa) │3. Originea carnii *4) ││2. Consignee (name and adress în fuil) │ Origin of the meat *4) ││ ……………………………….. │3.1. Numele tarii şi codul ISO: ││ ……………………………….. │ Country name and ISO code: ……….. ││ ……………………………….. │3.2. Codul teritoriului: ││ │ Code of teritory: ……………….. │├──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤│5. Destinaţia intenţionată de [tranzit]/ │4. Autoritatea competenţa ││[depozitare] *7) a carnii │4. Competent authority ││5. Intended [transit] / [storage] *7) │4.1. Minister: ││destination of the meat │4.1. Ministry: ………………………. ││5.1. Depozitare în : │4.2. Serviciu: ││5.1. Storage în: │4.2. Service: ……………………….. ││Statul membru al Uniunii Europene: │ …………………………………… ││EU Member State: │ …………………………………… ││ ………………………………… │4.3. Nivel local/regional: ││Numele şi adresa unităţii *5) *10): │4.3. Local/regional level: …………….. ││Name and address of the establishment *5) │ ……………………………………. ││ *10) ……………………………. │ ……………………………………. ││ ………………………………… │ ……………………………………. ││ ├─────────────────────────────────────────────┤│ │6. Loc de încărcare pentru export ││5.2. Ţara terta de destinaţie pentru │6. Place of loading for exportation ││tranzitul final *10): │ …………………………………… ││5.2. Transit final third country │ …………………………………… ││destination *10): │ …………………………………… ││ …………………………………. │ …………………………………… ││ Nume şi adresa PIF de ieşire în │ …………………………………… ││ Comunitate *10): │ ││ Exit Community BIP name and address *10)│ ││ ……………………………….. │ │├──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤│7. Mijloace de transport şi identificarea │7.3. Detalii privind identificarea ││transportului *6) │transportului *8): ││7. Means of transport and consignment │7.3. Consignement identification details *8):││identification *6) │ …………………………………… ││7.1. [Camion]/[vagon de tren]/[ vas]/ │ …………………………………… ││[avion] *7) │ …………………………………… ││7.1. [Lorry]/[Rail-wagon]/[Ship]/ │ …………………………………… ││[Aircraft] *7) │ …………………………………… ││7.2. Număr (numere) de înregistrare, │ …………………………………… ││numele vasului maritim sau numărul │ …………………………………… ││zborului: │ ││7.2. Registration number(s), ship name │ ││or flight number: │ ││ …………………………………. │ ││ …………………………………. │ │├──────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┤│8. Identificarea carnii ││8. Identification of the meat ││8.1. Carne de la: (specia animalului) ││8.1. Meat from: …………………………………………..(animal species) ││8.2. Condiţii de temperatura privind carnea de pasare care face parte din transport: ││refrigerat/congelat *5) ││8.2. Temperatura condiţiona of the poultrymeat included în this consignment: ││chilled/frozen *5) ││8.3. Identificarea individuală a produsului din carne inclus în acest transport: ││8.3. Individual identification of the meat product included în this consignment ││ Natura │ │ Număr de │ ││pieselor *8) │ Numărul unităţii (unităţilor) │pachete/bucăţi │Greutate neta ││ Nature of │ Number of the establishment(s) │ Number of │ (kg) ││ cuts *8) │ │packages/pieces│Net weight(kg) │├─────────────┼───────────────┬──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤│ │ │ Unitate de │ Depozit │ │ ││ │Abator │ transare/ │frigorific │ │ ││ │Slaughterhouse │ prelucrare │Cold store │ │ ││ │ │ Cutting/ │ │ │ ││ │ │manufacturing │ │ │ │├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤├─────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤├─────────────┴───────────────┴──────────────┴───────────┼───────────────┼───────────────┤│ Total │ │ ││ └───────────────┴───────────────┤│ │├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤│9. Atestare de sănătate animala ││9. Animal health attestation ││ Subsemnatul, medic veterinar oficial, declar prin prezenta următoarele: carnea ││proaspăta de pasare descrisă anterior: ││ I, the undersigned official veterinarian, hereby certify, that the fresh poultrymeat ││described above: ││ ││9.1. provine dintr-o ţara sau dintr-o regiune autorizata pentru import în Comunitatea ││Europeană, după cum s-a stabilit în anexa I la Decizia 94/984/CE, la momentul tăierii şi││9.1 comes from a country or region authorized for imports into the EC as laid down în ││Annex I to Decision 94/984/CE at the time of slaughter and ││ ││9.2. îndeplineşte condiţiile de sănătate a animalelor relevante după cum s-a stabilit în││atestarea de sănătate a animalelor din modelul de certificat A/B *7) din anexa II, ││partea 2 la Decizia 94/984/CE şi ││9.2. complies with the relevant animal health condiţions as laid down în the animal ││health attestation în the model certificate A/B *7) în Annex II part 2 to Decision ││94/984CE and ││ ││9.3. provine de la păsări care au fost tăiate şi procesate la data de sau în perioada ││9.3. is derived from poultry which were slaughtered and processed on or between ……. ││ ………………………………………………………………………*9) │├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤│10. Ştampila oficială şi semnatura ││10. Official stamp and signature ││Întocmit la la data ││Done at …………………………… on ………………………………….. ││ ││ ││ (Semnatura medicului veterinar oficial) *11) ││ (Ştampila) *11) (Signature of official veterinarian) *11) ││ (Stamp) *11) ││ ││ …………………………. (Numele cu majuscule, calificarea şi titlul) ││ (Name în capital letters, qualifications and title)││ │└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘    Note    Notes

*1) Carnea proaspăta de pasare înseamnă orice părţi ale pasarilor domestice, curcanilor,
bibilicilor, gastelor şi ratelor care sunt proprii consumului uman şi care nu au
fost supuse altui tratament decât tratamentul prin frig pentru asigurarea
conservării: carnea ambalata sub vid sau carnea ambalata în atmosfera controlată
trebuie să fie însoţită, de asemenea, de un certificat în conformitate cu acest
model.
*1) Fresh poultrymeat means any parts of domestic fowl, turkeys, guinea fowl, geese and
ducks which are fit for human consumption and which have not undergone any treatment
other than cold treatment to ensure its preservation: vacuum – wrapped meat or meat
wrapped în a controlled atmosphere must also be accompanied by a certificate
according to this model.
*2) În conformitate cu art. 12(4) sau cu art. 13 din Directiva Consiliului 97/78/CE.
*2) În accordance with Article 12(4) or Article 13 of Council Directive 97/78/EEC.
*3) Emis de către autoritatea competentă.
*3) Issued by the competent authority.
*4) Ţara şi descrierea teritoriului după cum apare în anexa la 984/CE, cu modificările şi completările ulterioare.
*4) Country and description of territory as appearing în the Annex to Commission
Decision 94/984/CE (as last amended).
*5) Trebuie să se includă adresa (şi numărul de aprobare dacă este cunoscut) depozitului
din zona libera, depozitului liber, depozitului vamal sau furnizorului naval.
*5) Address (and approval number if known) of the warehouse în a free zone, free
warehouse, customs warehouse or ship chandler shall be included.
*6) Numărul (numerele) de înregistrare ale vagonului de tren sau camionului şi numele
navei trebuie să se acorde după cum este corespunzător. Dacă este cunoscut, numărul
de zbor al aeronavei.
În cazul transportului în containere sau lăzi, numărul total, numerele de inregis-
trare şi sigiliu ale acestora, dacă exista, trebuie să fie indicate la punctul 7.3.
*6) The registration number(s) of rail-wagon or lorry and the name of the ship should be
given as appropriate. If known, the flight number of the arcraft.
În case of transport în containers or boxes, the total number, their registration
and seal numbers, if present, should be indicated under point 7.3.
*7) A se păstra după cum este corespunzător.
*7) Keep as appropriate.
*8) A se completa dacă este cazul.
*8) Complete if appropriate.
*9) Data sau datele tăierii. Se interzice importul de astfel de carne atunci când este
obţinută de la animale tăiate fie înainte de data autorizării pentru export către
Comunitatea Europeană din teritoriul menţionat la *4), fie în timpul unei perioade
în care au fost adoptate măsuri restrictive de către Comunitatea Europeană pentru
importul de astfel de carne din respectivul teritoriu.
*9) Date or dates of slaughter. Imports of this meat shall not be alowed when obtained
from animals slaughtered either prior to the date of authorisation for exportation
to the European Community of the territorry mentioned under *4) or during a period
where restrictive measures have been adopted by the European Community against
imports of this meat from this territory.
*10) A se completa după cum este corespunzător.
*10) Complete as appropriate.
*11) Culoarea semnăturii trebuie să fie diferita de cea a textului tipărit. Aceeaşi
regula se aplică pentru ştampile, altele decât cele filigranate sau în relief .
*11) The colour of the signature shall be different to that of the printing. The same
rule applies to the stamps other than those embossed or watermarked.

 + 
Articolul IIIPrezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.Preşedintele Autorităţii Naţionale SanitareVeterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,Marian AvramBucureşti, 28 iunie 2006.Nr. 156.–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x