ORDIN nr. 145 din 28 decembrie 2010

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 28/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 2 din 3 ianuarie 2011
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 1
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 2
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 3
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 4
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 5
ART. 1MODIFICA PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 1
ART. 1MODIFICA PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 2
ART. 1MODIFICA PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 3
ART. 1MODIFICA PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 4
ART. 1MODIFICA PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 5
ANEXA 1INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 1
ANEXA 2INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 2
ANEXA 3INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 3
ANEXA 4INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 4
ANEXA 5INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 5
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 3
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 4
ActulREFERIRE LALEGE 215 27/05/2004
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 10
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 1
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 2
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 3
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 4
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 5
ART. 1MODIFICA PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 1
ART. 1MODIFICA PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 2
ART. 1MODIFICA PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 3
ART. 1MODIFICA PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 4
ART. 1MODIFICA PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 5
ANEXA 1INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 1
ANEXA 2INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 2
ANEXA 3INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 3
ANEXA 4INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 4
ANEXA 5INLOCUIESTE PEORDIN 45 06/04/2005 ANEXA 5
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind modificarea anexelor nr. 1-5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 45/2005 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea analizelor şi examenelor de laborator, precum şi a unor activităţi sanitare veterinare



Văzând Referatul de aprobare nr. 1.762 din 24 decembrie 2010, întocmit de Direcţia generală siguranţa alimentelor şi Direcţia de coordonare tehnică a institutelor de referinţă, LSVSA, farmacovigilenţă şi nutriţie animală din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,având în vedere prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările ulterioare,preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin: + 
Articolul IAnexele nr. 1-5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 45/2005 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea analizelor şi examenelor de laborator, precum şi a unor activităţi sanitare veterinare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 333 din 20 aprilie 2005, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1-5 care fac parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul IIPrezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinareşi pentru Siguranţa Alimentelor,Radu Roatiş CheţanBucureşti, 28 decembrie 2010.Nr. 145.
 + 
Anexa 1(Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 45/2005)A. TARIFEpentru efectuarea analizelor şi examenelorde laborator în domeniul sănătăţii animalelor

Nr.
crt.

DENUMIREA ANALIZEI, EXAMENULUI, OPERAŢIUNII

TARIF
(lei/analiza
/examen/
operaţiune)
0 1 2
1. Examen anatomopatologic la: – animale mici, peşti 20,00
2. – animale mijlocii 36,00
3. – animle mari 45,00
4. – set de organe – animale mijlocii 23,00
5. – set de organe – animale mari 34,00
6. Biopsie 52,00
7.

Examen clinic şi anatomopatologic pt. albine şi viermi
de mătase
8,00
8. Examen bacterioscopic 10,00
9. Examen bacterioscopic special 32,00
10. Examen bacteriologic pe cadavru 88,00
11. – examen patogenitate culturi microbiene 10,00
12. – antibiograma 16,00
13. – examen biochimic culturi microbiene 18,00
14. Examen bacteriologic pe proba unică 41,00
15. – examen patogenitate culturi microbiene 10,00
16. – antibiograma 16,00
17. – examen biochimic culturi microbiene 24,00
18. Examen bacteriologic albine şi viermi de mătase 48,00
19. – examen biochimic culturi microbiene 28,00
20. – antibiograma 16,00
21. Examen bacteriologic peşte 53,00
22. – examen biochimic culturi microbiene 28,00
23. – antibiograma 16,00
24. Identificare: – Yersinia ruckeri prin latex aglutinare 21,00
25. – Aeromonas salmonicida prin latex aglutinare 17,00
26. – Vibrio salmonicida prin latex aglutinare 17,00
27. – E.coli/100 g moluşte bivalve 103,00
28.

– şi caracterizare Salmonella/25 g
moluşte bivalve
181,00
29. – Salmonella prin testul latex aglutinare 17,00
30. – Samonella prin Api 20E 21,00
31. – agenţi patogeni moluşte bivalve 90,00
32. Examen toxicologic al culturilor microbiene 24,00
33.

Monitorizarea sensibilităţii la substanţe antiinfecţioase
a tulpinilor bacteriene
42,00

34. Examen citopatologic: – metoda Sellers 35,00
35. – metoda Armstrong 27,00
36. – metoda Pappenheim 45,00
37. – metoda – Ziehl-Nielsen modificată 47,00
38. – metoda Papanicolau 48,00
39. – metoda hematoxilina-eozina (H – E) 42,00
40. – metoda albastru – toluidina 43,00
41. – metoda negru Sudan B 45,00
42. – metoda violet de genţiana 37,00
43. Examen histopatologic prin: – metoda H – E 40,00
44. – metoda Masson modificată 51,00
45. – metoda Ziehl-Nielsen modificată 66,00
46. – metoda Mann 63,00
47. – metoda Lentz 60,00
48. – metoda Levaditti 80,00
49. – metoda Pappenhein 56,00
50.

– metoda Romanowsky – Giemsa
modificată
53,00
51. – metoda Gomori 67,00
52. – metoda Van Gieson 68,00
53. – metoda Brachet 65,00
54. – metoda Albastru Alcian 44,00
55. – metoda Albastru Alcian – PAS 86,00
56. – metoda Perls 61,00
57. – metoda negru de Sudan B 77,00
58. – metoda Okamoto 61,00
59. – metoda Von Kossa 82,00
60. – metoda Pasini 54,00
61. – metoda Bensley 57,00
62. – metoda Cowdry 62,00
63. – metoda De Robert – Hausser 46,00
64. – metoda Langhans 52,00
65. – metoda Lillie-Pasternack 51,00
66. – metoda Paschinger 57,00
67. – metoda Roşu de Congo 55,00
68. – metoda Schmorl 54,00
69. – metoda Schultze – Schmidt 51,00
70. – metoda Gramm – Weigert 57,00
71. – metoda Nicolau-Kopciowska 52,00
72. – metoda Tanzer 51,00
73. – metoda Twort-Ollett 46,00
74. – metoda violet de genţiana 50,00
75. – metoda Ziehler 52,00
76. – metoda albastru de toluidina 181,00
77. – metoda prin IF 65,00
78. Test rapid ELISA pentru diagnosticul EST 219,00
79. Test rapid Western blot pentru diagnosticul EST 219,00
80. Test rapid prin chemiluminiscenta pentru diagnosticul EST 212,00
81.

Metoda imunohistochimică pentru diagnosticul de
confirmare a EST
212,00
82. Metoda Western Blot pentru diagnosticul de confirmare EST 222,00
83. Examen histopatologic la albine şi viermi de mătase 49,00
84. Determinarea numărului de: – eritrocite (metoda clasică) 10,00
85. – leucocite (metoda clasică) 6,00
86. – trombocite (metoda clasică) 6,00
87. Determinarea: – hemoglobinei (metoda colorimetrică) 3,00
88. – hematocritului (microhematocritul) 2,00
89. Calculi indici eritrocitari derivaţi (VEM, HEM, CHEM) 4,00
90. Hemoleucograma – Coulter-Counter AcT5Diff CP 17,00
91. Formula leucocitară 13,00
92. Examen citomorfologic pe frotiu de sânge periferic 13,00
93. Colorare frotiu – metoda panoptica May Grunwald-Giemsa 4,00
94. Medulograma, adenograma 25,00
95.

Determinarea vitezei de sedimentare a hematiilor – VSH
(metoda Westergreen)
5,00
96. Leucocitoconcentratul 25,00
97. Determinarea timpului de coagulare – timp de sângerare 5,00
98. Determinarea timpului de:-tromboplastina tisulară-timp Quick 12,00
99. – recalcificare – timp Howell 7,00
100. Determinarea: – retracţiei cheagului 2,00
101.

– fibrinogenului prin coagulare cu trombina
(metoda cantitativă)
6,00
102. – numărului de reticulocite 13,00
103. – sideroblastilor şi siderocitelor 13,00
104. Evidentierea corpusculilor Heinz 13,00
105. Determinarea rezistenţei globulare 9,00
106. Fosfataza alcalina leucocitară – FAL 13,00
107. Glicogenul leucocitar 12,00
108. Reacţia peroxidazelor 13,00
109. Proteina C reactiva – PCR 11,00
110. Dozarea: – proteinei serice 4,00
111. – albuminei serice 2,00
112. – glicemiei serice 7,00
113. – colesterolului seric 5,00
114. – beta – carotenului seric 3,00
115. – ureei serice 5,00
116. – GOT seric 5,00
117. – GPT seric 5,00
118. – vitaminei E 5,00
119. – vitaminei C 5,00
120. – acidului lactic 5,00
121. – acidului piruvic 5,00
122. – GGT 5,00
123. – colinesterazei 5,00
124. – CPK 5,00
125. – amilazei serice 5,00
126. – lipidelor serice 5,00
127. – Se seric 6,00
128. Sumar urină 7,00
129. Identificare corpi cetonici 5,00
130. Dozarea: – corpilor cetonici 15,00
131. – fosfatazei alcaline 5,00
132. – bilirubinei totale 5,00
133. – sodiului şi potasiului 8,00
134. – microelementelor serice 8,00
135. – calciului seric 5,00
136. – fosforului seric 5,00
137. – creatininei serice 5,00
138. – acidului uric 5,00
139. – magneziului seric 5,00
140. – clorului seric 5,00
141. – vitaminei A 8,00
142. – fibrinogenului 5,00
143. – rezervei alcaline 5,00
144. – trigliceridelor serice 5,00
145. Electroforeza proteinelor 15,00
146. ELISA – determinarea cantitativă a estradioului 38,00
147. Examenul mobilităţii spermatozoizilor 9,00
148. Determinarea concentraţiei spermatozoizilor 11,00
149. Examenul morfologic al spermatozoizilor 10,00
150. ELISA – determinarea cantitativă a progesteronului 38,00
151.

Determinarea infecţiei tuberculoase şi paratuberculoase prin
– teste de tuberculinare
9,00
152. – teste de imunostimulare limfocitara (TISL) 33,00
153. Depistarea infectiei tuberculoase prin test El As – glFN 74,00
154. Imunodifuzia în gel de agar (AGID) pentru: – paratuberculoză 7,00
155. – Maedi – Visna – CAE 8,00
156. Test ELISA indirect pentru detectia de anticorpi serici 14,00
157. Test ELISA bloking pentru detectie de anticorpi serici 14,00
158.

Testul de inhibarea hemaglutinarii pentru detecţia
anticorpilor
7,00
159.

Testul de imunoflorescenţă indirectă (IF) cu antigen IgG de:
bou, cal, oaie, capră
9,00
160.

Test de imunofluorescenţă directă pentru detecţia de antigen
viral pe frotiuri din secreţii, etc.
5,00
161. Testul de seroneutralizare pe culturi celulare 66,00
162. Testul IHA pentru detecţia anticorpilor în influenţa ecvina 7,00
163. Microtestul IHA pentru: – boala de Newcastle 5,00
164. – sindromul căderii ouatului 5,00
165. Testul de imunodifuzie (ID) în gel de agar pentru BIA 2,00
166.

Imunodifuzia în gel de agar pentru influenţa aviară –
(cu reagenţi din import)
12,00
167. Indexul patogenităţii: – intracerebrale (IPIC) 9,00
168. – intravenoase (IPIV) 35,00
169. Examinarea: – limfocitelor (prin separare) 66,00
170. – monocitelor (prin separare) 66,00
171. Testul de rozetare 66,00
172. Identificarea: – limfocitelor B 100,00
173. – limfocitelor T 82,00
174. Test PCR – Light Cycler (PCR în timp real) pentru: – PPC 203,00
175. – PRRS 203,00
176. – Aujeszky 203,00
177. Test PCR (clasic) pentru: – PPC 162,00
178. – Bluetongue 162,00
179. – Maedi Visna, CAEV 162,00
180. – Avian Mycoplasmas 144,00
181. – Actinobacillus pleuropneumoniae 144,00
182. – Mycobacterium paratuberculosis 144,00
183. – BVD 162,00
184. Imunoflorescenţă: – directă (pe frotiuri directe) 4,00
185. – indirectă (pe frotiuri directe) 4,00
186. – indirectă cu semnal amplificat 5,00
187.

Serologie virală prin imunoflorescenţă indirectă:
– pe suport Ag IDSA
14,00
188. – pe suport Ag import 21,00
189.

Serologie virală prin imunoflorescenţă indirectă cu
semnal amplificat: – pe suport Ag IDSA
15,00
190. – pe suport Ag import 24,00
191.

Serologie virală prin test imunocitoenzimatic:
– pe suport Ag IDSA
13,00
192. – pe suport Ag import 21,00
193.

Serologie virală prin test imunocitoenzimatic cu semnal
amplificat: – pe suport Ag IDSA
15,00
194. – pe suport Ag import 26,00
195.

Serologie virală prin test imunocitoenzimatic – ELISA
indirect cu:
– reagenţi parţial preparaţi de IDSA
19,00
196. – reagenţi indigeni sau de import 20,00
197. Test imunocromatografic pentru trichineloză 11,00
198. Test imunocitoenzimatic cu semnal amplificat 25,00
199.

Test de imunoperoxidaza pentru identificarea antigenului
sau izolatelor de pestivirusuri
17,00

200. Imunodiagnostic prin: – ELISA 15,00
201. – blocking ELISA 18,00
202. – blocking ELISA cu semnal amplificat 20,00
203. – ELISA în faza lichidă 23,00
204. Reacţia de inhibare a hemaglutinării (IHA) 32,00
205. Testul de imunodifuzie (ID), inclusiv albine 13,00
206. Izolare de virus pe culturi celulare 50,00
207. Izolare de virus pe oua embrionate 60,00
208. Diagnostic virusologie pentru rabie 74,00
209. Izolare de virus pe culturi celulare la peşti 66,00
210. Elisa din omogenat de organe pentru: – SHV 76,00
211. – NPI 76,00
212. – VPC 76,00
213. Identificare virusuri de la peşti prin imunoflorescenţă 128,00
214. RSAR pentru: – tifopuluroza 3,00
215. – micoplasmoza 3,00
216. – bruceloza (Roz Bengal) 3,00
217. – B melitensis 3,00
218. – F tularensis 4,00
219. – bruceloza canina (Brucerocan) 7,00
220. Examen prin RMA în leptospiroza 14,00
221. Idem – seroaglutinare – lenta (RSAL) 8,00
222. RSAL pentru: – tifopuluroza 7,00
223. – în micoplasmoza 8,00
224. – în bruceloza 7,00
225. Testul de contraimunoelectroforeză 12,00
226. Testul inelar pentru lapte (TIL) 6,00
227. Reacţia de fixare a complementului, tehnica Wasserman (RFC) 15,00
228. RFC pentru: – febra Q 16,00
229. – chlamidioza 20,00
230. – bruceloza 15,00
231. – paratuberculoza 16,00
232. – morva 16,00
233. – durina 17,00
234.

Reacţia de fixare a complementului (microtehnica) pentru
Pleuropneumonia contagioasă bovină
16,00
235.

Reactia de fixare a complementului (microtehnica) pentru:
– morva
16,00
236. – durina 17,00
237. – bruceloza – aglutinare în tub (SAT) 12,00
238. Test imunoenzimatic (ELISA) pentru M.R.A. 18,00
239. ELISA pentru: – trichineloza 23,00
240. – toxoplasmoza 25,00
241. – paratuberculoza 14,00
242. Diagnostic poliedrie la viermi de matase prin metoda:- Pohil 7,00
243. – Svetov 10,00
244.

Examen parazitologic:
– Sânge prin metoda: -picături strivite între lamă şi lamelă
9,00
245. – metoda M.G.G. 21,00
246.

– Materii fecale prin metoda: – preparatului cu soluţie
de Lugol
7,00
247.

– metoda Ziehl Nielsen
modificată
23,00
248. – Ficat prin metoda -preparatului direct între lama şi lamelă 8,00
249. – Pulmon, secreţii nazale prin metoda: – May Grumwald Giemsa 21,00
250. – Toluidina blau 23,00
251. – Sol – metoda prin centrifugare 7,00
252. Examen parazitologic al: – bilei 5,00
253. – urinei 5,00
254. – pielii şi fanerelor 5,00
255. – apei 5,00
256. – furajelor sau asternutului 10,00
257.

Examen parazitologic: – pe amprenta de organ ţesut
(frotiu) MGG
18,00
258. – din matrix organe 10,00
259. – pentru trichomonoza bovină: – direct 9,00
260. – cultural 8,00
261.

– coproparazitologic (ovoscopic
şi larvoscopic)
15,00
262. Examen trichineloscopic direct 7,00
263.

Examen trichineloscopic prin digestie artificială pe
probă unica
14,00
264.

Examen trichineloscopic prin digestie artificială pe probe
colective
48,00
265. Identificarea genului şi speciei paraziţilor 23,00
266. Determinarea încărcăturii parazitare pe gram de proba 23,00
267. Cultivare larve 43,00
268. Examen parazitologic complex, la peşte 25,00
269. Examen parazitologic pentru: – Acarapis woody 11,00
270. – Nosema spp 8,00
271. – Varroa J sau Braula C 8,00
272. Examen serologic pentru LEB (screening) 16,00
273. Examen pe faguri cu puiet de albine 16,00
274. Determinarea pH-ului: – cu hârtie indicatoare 3,00
275. – prin metoda potenţiometrică 15,00
276. Determinarea clorurii de sodiu 18,00
277. Determinarea clorurii de sodiu prin metoda Mohr 12,00
278.

Determinarea metalelor grele: – prin spectrofotometrie de
absorbţie atomică
56,00

279. – prin metoda colorimetrică 24,00
280. Citire probe prelucrate la spectrofotometru de absorbţie 8,00
281. Determinarea azotaţilor sau a azotiţilor 22,00
282. Dozarea azotaţilor prin metoda: – cu coloana de cadmiu 17,00
283. – amoniacului 20,00
284. Identificarea coccidiostaticelor 9,00
285. Dozarea: – monenzinului 41,00
286. – salinomicinului 45,00
287. – furazolidonei 24,00
288. – amprolului 13,00
289. Identificarea: – fosfurilor metalice 10,00
290. – acid cianhidric 15,00
291. – cianurilor din apa 18,00
292. – ANTU (alfa-naftiltioureei) 23,00
293. Dozarea fosfaţilor 17,00
294. Identificarea: -fosforului prin metoda cu molibdat de amoniu 6,00
295. – alcoolului etilic 6,00
296. – alcaloizilor 16,00
297. Determinarea: – arsenului 61,00
298. – ureei 27,00
299. Reacţia Kreiss 20,00
300. Dozarea: – alcoolului metilic 35,00
301. – methemoglobinei 14,00
302. – hidrogenului sulfurat 20,00
303. – substanţelor oxidabile 24,00
304. – fluorului 38,00
305. – oxigenului dizolvat 17,00
306. – fenolilor 25,00
307.

Dozarea: – sodiului şi potasiului din alte probe
(decăt sange)
23,00
308. – indicelui ureazic 32,00
309. – radioactivităţii 40,00
310. Identificarea: – pesticidelor organoclorurate prin CSS 49,00
311. – pesticidelor organofosforice prin CSS 50,00
312. – erbicide triazine prin CSS 37,00
313. – erbicide de tip 2,4 D prin CSS 36,00
314. – pesticidelor organomercurice prin CSS 36,00
315. – furadanului prin CSS 35,00
316. – warfarinei prin CSS 36,00
317. Determinarea fenolilor din apă cu ajutorul kit-ului 19,00
318. Determinarea detergenţilor din apă cu ajutorul kit-ului 25,00
319. Determinarea cianurilor din apă cu ajutorul kit-ului 11,00
320.

Determinarea hidrogenului sulfurat şi a sulfurilor din apă
cu ajutorul kit-ului
9,00

321.

Analiza apei cu ajutorul metodelor spectrofotometrice
rapide/parametru
11,00
322.

Determinarea cantitativă a microorganismelor din aer
(metoda Koch)
24,00
323.

Testul de sanitaţie: – bacililor coliformi modificat
(TBCM)/obiectiv
10,00
324. – stafilococic (TS) /analiza 18,00
325. – TAAR/obiectiv 25,00
326. – TSBC/ ferma 1249,00
327. Determinarea substanţelor în suspensie din apă 5,00
328.

Recoltarea şi prelucrarea probelor de sol pentru executarea
examenelor bacteriologice
20,00

329. Examenul bacteriologic calitativ al solului 183,00
330. Determinarea: – oxigenului dizolvat în apă 5,00
331. – cantitativă a streptococilor termotoleranţi din apă 18,00
332. – turbidităţii apei 16,00
333.

– poluanţilor organici din apa reziduală prin proba
de putrefacţie
59,00
334. – carbonului organic din sol 52,00
335. – pH-ului solului 9,00
336. – mărimii granulelor din sol 9,00
337. – permeabilităţii solului 11,00
338. – capilarităţii solului 10,00
339. – umidităţii solului 9,00
340. – pulberilor din aerul atmosferic 9,00
341. – dioxidului de carbon din aerul adăposturilor 15,00
342. – dioxidului de carbon din aerul atmosferic 7,00
343. – cantităţi de hidrogen sulfurat din aer 9,00
344. – conidiospersogramei 8,00
345. – cantitativă a pulberilor din aerul adăposturilor 18,00
346. – cantitativă a pulberilor sedimentabile din aer 13,00
347.

– turbidităţii apei potabile (metoda cu etalon
suspensie de fomazina)
54,00
348.

– culorii apei prin compararea cu o scară colorimetrică
etalon convenţională
12,00
349. – numărului de fungi din aer 74,00
350. Recoltarea probelor din apă 28,00
351. Determinarea: – ureei din apa reziduală 13,00
352. – clorurilor din sol 12,00
353. – florei din sol 112,00
354. – amoniacului din sol 27,00
355. – potenţialului redox al solului 17,00
356. Determinarea: – calciului din sol 18,00
357. – turbidităţii apei potabile 2,00
358. – bacteriilor din genul Salmonella din apă 55,00
359. Analiza biologică a apei potabile 37,00
360.

Determinarea agenţilor de suprafaţa anionici din apă prin
metoda spectrometrică cu albastru de metilen
6,00

361. Determinarea substanţelor extractibile cu solvenţi din apă 29,00
362.

Determinarea conţinutului de dioxid de carbon liber din
apă potabilă
56,00
363. Determinarea dioxidului de carbon total din apă potabilă 57,00
364. Determinarea dioxidului de carbon agresiv din apă potabilă 98,00
365. Determinarea: – acidităţii apei potabile 14,00
366. – alcalinităţii apei potabile 14,00
367. Examen bacteriologic cantitativ al solului 18,00
368. Determinarea: – numărului total de bacterii din apă potabilă 30,00
369. – numărului de streptococi din apă 27,00
370.

– nr. de bacterii coliforme termotolerante
din apă
27,00
371.

– nr. de bacterii coliforme din apă prin
metoda tuburilor multiple
27,00
372. Test de sanitaţie prin evidenţierea ATP-ului/obiectiv 109,00
373.

Controlul bacteriologic al decontaminărilor prin testul de
evidenţiere a germenilor aerobi mezofili din adăposturile de
animale/obiectiv
53,00

374.

Controlul micologic al decontaminărilor prin testul de
evidenţiere a fungilor din adăposturile de animale/obiectiv
68,00

375.

Controlul bacteriologic al decontaminărilor prin testul de
evidenţiere a bacililor coliformi din adăposturile de
animale/obiectiv
86,00

376.

Evidenţierea prezenţei enterobacteriaceelor prin testul
microbiologic de teren (TMT)
45,00

377.

Determinarea consumului biochimic de oxigen din ape de
suprafaţă şi ape uzate
145,00

378.

Prelevarea probelor de ape uzate în vederea efectuării
analizelor de laborator
75,00

379.

Determinarea conţinutului de materii în suspensie plutitoare
din apele de suprafaţă şi din apele uzate:
– metoda volumetrică
25,00
380. – metoda gravimetrică 26,00
381.

Determinarea conţinutului de materii totale în suspensie
din apele de suprafaţă şi din apele uzate:
– metoda prin filtrare
22,00
382.

Determinarea conţinutului de materii în suspensie,
sedimentabile din apele de suprafaţă şi din apele uzate:
– metoda volumetrică
26,00
383. – metoda gravimetrică 26,00
384.

Determinarea pierderii la calcinare a materiilor totale în
suspensie din apele de suprafaţă şi din apele uzate:
– conţinut în materii minerale
33,00
385. – conţinut în materii organice 36,00
386.

Recoltarea probelor de sol prin metoda probelor medii
succesive (PMS)/ferma
1896,00

387. Analiza botanică 19,00
388. Examen micologic: – sumar 19,00
389. – calitativ 41,00
390. – complex 69,00
391. – organe, cadavre, produse patologice etc. 32,00
392. – micotoxicologic sumar 32,00
393. – determinarea micotoxinelor din furaje prin CSS 62,00
394. – complex 231,00
395. Examen micologic – test biologic 169,00
396. Examen micologic complex la albine şi viermi de mătase 26,00
397.

Diagnosticul unor boli virale prin microscopie electronică –
coloraţie negativă cu uranil – acetat 2 %
218,00

398. Diagnosticul unor boli virale prin imunoelectronomicroscopie 345,00
399.

Diagnostic electronomicroscopic. Includerea în bloc de Epon
– metoda clasică
490,00

400. Bioproba pe: – animale de laborator, insecte 28,00
401. – animale mijlocii 533,00
402. – animale mari 1324,00
403. Bioproba pe păsări: – tinere 24,00
404. – adulte 40,00
405. Expertiza medico-legală veterinară/zi 516,00
406. Contraexpertiza de diagnostic medicală veterinară/zi 494,00
407.

Recoltări probe la sediul laboratorului pentru examene
şi analize:
– hematologice
2,00
408. – serologice 4,00
409. – bacteriologice – micologice 2,00
410. – parazitologice 5,00
411. – coproparazitologice 7,00
412. Dezinfecţia mijloacelor de transport: – autoturisme 7,00
413. – autotrenuri 12,00
414. – microbuze 10,00
415. – autobuze 11,00
416. – autocare 11,00
417. – vagoane 1,00
418. Dezinfecţia suprafeţelor/mý 1,00

–––Notă *) Tariful nu include T.V.A.B. TARIFEpentru consultanţă, instruiri practice şiverificarea capacităţii de diagnostic de laborator privindsănătatea animalelor, protecţia animalelor şi protecţia mediului

*Font 9*
INSTRUIRI cu durata de 3 zile
La sediul IDSA În teren
Nr.
crt

PROFILUL

U.M.

Salarii
perso-
nal

Cheltu-
ieli
materi-
ale,
reac-
tivi,
etc.
TOTAL

Salarii
perso-
nal

Trans-
port,
cazare,
diurna

Materi-
ale do-
cumen-
tare,
reac-
tivi,
etc.
TOTAL

1

Consultanţă,
expertiză de
diagnostic:
specialist/zi
lei

367

367

2 Morfopatologie, lei 210 291 475 210 445 500 1097
3

Serologie,
Bacteriologie,
Micologie,
Parazitologie, LEB,
Patologie aviară,
lei

210

14

213

210

445

58

622

4 Virusologie lei 210 0 199 210 445 622
5

Boli de nutriţie,
Biologie moleculară,
Toxicologie
lei

210

58

254

210

445

600

6

Patologie taurine şi
ecvine
lei

418

29

424

322

1334

29

1600

7

Patologie animale
acvatice, albine şi
viermi de mătase
lei

418

29

424

322

1334

29

1600

8

Igienă animală şi
protecţia mediului
lei

418

29

424

322

1334

29

1600

9 Epidemiologie lei 210 14 213 210 445 14 635

Restul cheltuielilor de cazare, diurnă şi transport vor fi suportate direct de beneficiar sau prin decontare la IDSA.În costuri nu s-a inclus T.V.A.Tarifele nu se aplică serviciilor prestate către laboratoarele direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor sau ale celorlalte instituite centrale din subordinea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. + 
Anexa 2(Anexa nr. 2 la Ordinul nr. 45/2005)TARIFEpentru efectuarea analizelor şi examenelor de laborator privindexpertiza sanitar-veterinară a produselor de origine animală şi a furajelor

Nr.
crt.

Denumirea analizei/examenului/operaţiunii

Tarif
(lei/analiză/
examen/
operaţiune)
1 Pesticide organoclorurate – GLC 129
2 Pesticide organofosforice – GLC 147
3 Pesticide carbamice – GLC 137
4 Cloramfenicol – GLC 46
5 Cloramfenicol ELISA 110
6 Cloramfenicol CHARM – miere 130
7 Sulfamida – CSS 44
8 Sulfamida HPLC – miere 76
9 Sulfamida CHARM – miere 130
10 Dimetridazol – spectrometrie UV 41
11 Coccidiostatice – Sp.UV 39
12 Nitrofurani – spectrometrie UV 38
13 Nitrofurani – ELISA 129
14 Ivermectin – GLC 42
15 Tireostatice – gravimetric 6
16 Tireostatice – CSS 29
17 Tranchilizante şi beta blocante CSS 46
18 Hormoni – GLC 67
19 Hormoni – ELISA – sânge 95
20 Hormoni – ELISA – urina, bila 115
21 Bifenilipoliclorurati GLC 117
22 Dioxina GC-MS 165
23 Beta agoniste – ELISA 110
24 Streptomicina – ELISA 116
25 Streptomicina – HPLC – miere 127
26 Streptomicina CHARM – miere 92
27 Tetracicline CHARM – miere 89
28 Fenol HPLC – miere 33
29 Determinarea acidităţii 17
30 Determinarea azotitilor (metoda Griess) 13
31 Determinarea fosfatilor (metoda Chi-Mo-ci-Ac) 33
32 Determinarea pH-ului (potentiometric şi conductivităţii 15
33 Determinarea conţinutului de amidon 38
34 Determinarea conţinutului de apa 11
35 Determinarea proteinei prin metoda Kjeldahl 22
36 Determinarea cenuşii 8
37 Determinarea clorurii de sodiu (metoda Mohr) 12
38 Determinarea proteinei de soia 396
39

Determinarea hidroxiprolinei din carne şi preparate din
carne
67
40 Determinarea amoniacului din apa 15
41 Determinarea substanţelor organice oxidabile din apa 13
42

Luarea şi pregătirea probelor pentru examen
fizico-chimic
2
43 Determinarea azotului uşor hidrolizabil 9
44 Determinarea clorului rezidual liber din apa 8
45 Determinarea amoniacului- reacţia Nessler 7
46 Reacţia pentru hidrogen sulfurat 5
47 Reactia Kreiss 20
48 Determinarea zahărului invertit din miere 18
49 Determinarea indicelui diastazic din miere 24
50 Determinarea HMF din miere 19
51 Determinarea indicilor REICHERT-MEISSL şi POLENSKE 43
52

Determinarea grăsimii din îngheţata prin metoda
etero-clorhidrica
31
53 Determinarea lactozei din lapte 29
54

Determinarea grăsimii din maioneza, brânza, unt, lapte,
margarina (butirometric)
17
55 Determinarea punctului de topire la ceara 16
56 Determinarea acidităţii la maioneza 12
57 Determinarea grăsimii din lăptişor de matca 15
58 Determinarea indicelui de saponificare la ceara 16
59 Determinarea indicelui de aciditate la ceara 15
60

Determinarea indicelui de saponificare la grăsimi şi
produse alimentare
25
61 Determinarea indicelui de aciditate 21
62 Determinarea glucozei şi fructozei din miere 30
63 Determinarea acizilor graşi liberi la praf de ou 17
64 Determinarea grăsimii din praf de ou 34
65 Determinarea indicelui de peroxid 24
66 Determinarea substanţei uscate negrase din unt 22
67 Deproteinizare 21
68 Determinarea Na,Ca,K prin metoda flamfotometrica 38
69 Determinarea carbonatilor/bicarbonatilor din lapte 13
70 Determinarea titrului proteic 15
71 Determinarea procentului de polen din miere 15
72

Determinarea extractului alcoolic uscat şi conţinutul
de ceara din propolis
21
73 Determinarea indicelui de iod 25
74 Determinarea puterii de coagulare 9
75 Determinarea zaharozei din miere 19
76 Determinarea histaminei prin HPLC 80
77

Determinarea punctului crioscopic pentru lapte folosind
aparatul Cryo Star
7
78

Determinarea spectrofotometrica a histaminei din peste
şi produse din peste
94
79 Determinarea cenuşii insolubile în acid clorhidric 10 % 45
80 Determinarea azotaţilor [NO(3)] prin metoda APHA 20
81

Determinarea compoziţiei folosind analizorul rapid
pentru lapte Milkoscan
14
82

Determinarea conţinutului de grăsime din lapte, produse
lactate acide şi subproduse – metoda etero-amoniacala
66

83 Determinarea grăsimii prin metoda Soxhlet 36
84

Determinarea compoziţiei folosind analizorul rapid Food
Scan
8

85 Identificarea amidonului (reacţia de culoare cu iodul) 29
86 Determinări ponderale la conserve 9
87 Determinarea indicelui de refracţie la grăsimi 15
88

Determinarea densităţii la lapte prin metoda
areometrica
12
89 Determinarea solubilitatii produselor sub forma de praf 12
90 Determinarea umidităţii prin metoda refractometrica 6
91 Determinarea gradului de impurificare la lapte 8
92 Reacţia Fehling (identificare glucide) 23
93 Identificarea azotaţilor – metoda cu difenilamina 19
94 Determinarea hidroximetilfurfuralului – metoda Fiehe 7
95 Determinarea arsenului prin SAA cu generator de hidruri 113
96

Determinarea metalelor grele (Pb,Cu,Cd,Zn,Fe,Ltc.) şi
arsen prin SAA cu cuptor de grafit – 1 element
61

97

Determinarea Hg şi As prin SAA cu generator de hidruri,
după digestie cu microunde
95
98

Determinarea metalelor grele (Pb,Cu,Cd,Zn,Fe,etc.) prin
SAA cu flacăra, după calcinare
– 1 element 56
– metoda colorimetrica 24
99

Determinarea micotoxinelor din furaje prin cromatogra-
fie în strat subţire
62
100

Determinarea micotoxinelor din produsele alimentare
prin cromatografie în strat subţire
64

101

Determinarea reziduurilor de micotoxine prin testul
imunoenzimatic Elisa cu purificare pe coloana de
imunoafinitate
373

102 Determinarea gradului de contaminare radioactiva 38
103 Examen organoleptic 6
104 Examen bacterioscopic 16
105 Examen sterilitate/prospeţime 32
106 Număr total de germeni / spori aerobi 45
107 Număr total de levuri şi mucegaiuri 51
108 Număr total de bacterii coliforme 49
109 Număr E.coli 52
110 Determinare bacterii anaerobe gazogene 29
111

Determinare bacterii anaerobe/determinare spori bacteri
anaerobe
33

112 Determinare bacterii anaerobe termofile gazogene 29
113 Determinare bacterii lipolitice 63
114 Determinare bacterii proteolitice 78
115 Determinare bacterii acetice 45
116 Număr total bacterii butirice 45
117 Determinare lactobacili 49
118 Determinarea ermeticitatii- conserve 22
119

Examen microbiologic complet al unei probe (stanţe)
conserve
61

120 Examen parazitologic peste 18
121 Identificare Listeria monocytogenes 55
122 Confirmare Listeria monocytogenes 49
123 Identificare Enterobacteriaceae 34
124 Confirmare Enterobacteriaceae 35
125 Identificare Salmonella 51
126 Confirmare Salmonella 38
127 Identificare Stafilococ coagulazo-pozitiv 36
128 Confirmare Stafilococ coagulazo-pozitiv 25
129 Identificare Yersinia enterocolitica 91
130 Confirmare Yersinia enterocolitica 45
131 Determinare Campylobacter – identificare 90
132 Determinare Campylobacter – confirmare 47
133 Determinare Pseudomonas – identificare 22
134 Determinare Pseudomonas – confirmare 34
135 Determinare E.coli O157:H7 – identificare 45
136 Determinare E.coli O157:H7 – confirmare 53
137 Determinare Vibrio parahemolyticus – identificare 39
138 Determinare Vibrio parahemolyticus – confirmare 45
139 Determinare Proteus – identificare 21
140 Determinare Proteus – confirmare 24
141 Determinare Bacillus cereus – identificare 28
142 Determinare Bacillus cereus – confirmare 30
143 Determinare Clostridium perfringens- identificare 29
144 Determinare Clostridium perfringens- confirmare 23
145 Determinare Enterococcus – identificare 33
146 Determinare Enterococcus – confirmare 34
147 Determinare clostridii sulfito-reducatoare 42
148 Determinare specie ELISA 295
149 Determinare specie carne cruda 49
150

Determinare reziduuri de antibiotice Microtest
screening
30
151

Determinare reziduuri de antibiotice Microtest
confirmare
40

152

Determinare reziduuri de antibiotice din lapte prin
Blue Yellow Test – screening
60
153

Determinare reziduuri de antibiotice din lapte prin
Blue Yellow Test – confirmare
147
154

Determinare reziduuri de antibiotice cu kitul Charm
B.stearothemophilus(BSDA) screening
48

155

Determinare reziduuri de antibiotice cu kitul Charm
B.stearothemophilus (BSDA) confirmare
87

156

Determinarea reziduurilor de tetraciclină din miere
prin ELISA Ridascreen
175
157 Examen trichineloscopic direct 7
158

Examen trichineloscopic prin digestie artificiala pe
probe colective
48
158
bis
Examen trichineloscopic prin digestie artificiala pe
proba unica
14

159

Identificare E.coli O157:H7 cu ajutorul kitului
VIDASE.co/; O157:H7
138
160

Identificare Lfeter/a monocytogenes cu ajutorul kituri-
lor VIDAS LISTERIA(LIS) şi VIDAS Listeria monocytogenes
(LMO)
184

161

Identificare Salmonella spp cu ajutorul kitului VIDAS
Salmonella (SLM)
132
162

Identificare Campylobacter spp cu ajutorul kitului
VIDAS Campylobacter
127
163

Identificarea enterotoxinei stafilococice cu ajutorul
kitului VIDAS STAPH. ENTEROTOXIN (SET 2)
138

164

Identificarea Listeria spp şi a Listeria monocytogenes
cu ajutorul galeriilor API Listeria
112

165

Identificarea Streptococcaceae-lor cu ajutorul
galeriilor API rapid ID 32 STREP
87
166

Identificarea Enterobacteriaceae-lor cu ajutorul
galeriilor API rapid ID 32E
84
167

Identificarea Campylobacter spp cu ajutorul galeriilor
API Campy
107

168

Identificarea stafilococului coagulazo-pozitiv cu aju-
torul galeriilor API ID32 STAPH
98
169

Identificarea bacteriilor anaerobe cu ajutorul
galeriilor API 20A
87

170

Determinarea numărului de celule somatice prin metoda
fluoro electronică cu ajutorul somascope
22

171 Identificarea laptelui mastitic prin CMT 15
172

Monitorizarea sensibilităţii la substanţe antiinfecţio-
ase a tulpinilor bacteriene
42
173 Examen organoleptic şi botanic din furaje 19
174

Determinarea corpurilor străine din amestecurile
furajere
19

175 Determinarea conţinutului de apa din furaje 11
176

Determinarea substanţelor proteice din furaje prin
metoda Kjeldahi
22

177 Determinarea grăsimii din furaje prin metoda Soxhlet 36
178 Determinarea cenuşii brute din furaje 8
179 Determinarea cenuşii insolubile în acid clorhidric 45
180 Determinarea celulozei brute din furaje 24
181 Determinarea celulozei prin metoda Sharrer – K Urscher 22
182

Determinarea conţinutului de calciu din furaje
titrimetric
14
183

Determinarea conţinutului de fosfor din furaje –
colorimetric
15

184

Determinarea conţinutului de mangan din furaje –
colorimetric
14

185

Determinarea conţinutului de magneziu din furaje
titrimetric
15
186

Determinarea conţinutului de fier din furaje –
colorimetric
16
187

Determinarea conţinutului de sodiu din furaje –
flamfotometric
38
188

Determinarea conţinutului de potasiu din furaje –
flamfotometric
38
189

Determinarea conţinutului de cupru din furaje –
colorimetric
18
190

Determinarea clorurilor totale prin metoda Mohr din
furaje
12
191

Determinarea acizilor de fermentaţie din nutreturi
insilozate
28
192 Determinarea indicelui de peroxid din furaje 14
193 Determinarea activităţii ureazica a strotului de soia 22
194

Determinarea azotaţilor prin reducere pe coloana de
cadmiu
42
195 Determinarea metioninei 12
196 Determinarea lizinei 35
197

Determinarea vitaminei A din furaje prin
spectrofotometrie UV
49
198

Determinarea vitaminei E din furaje prin
spectrofotometrie UV
49
199 Determinarea vitaminei B2 din furaje 24
200 Determinarea vitaminei B4 din furaje 15
201 Determinarea vitaminei B6 din furaje 90
202 Identificarea antioxidantilor din furaje 23
203 Identificarea microscopica 73
204 Determinarea amprolium 51
205 Determinarea nicarbazin 64
206 Determinarea avatec 48
207 Determinarea tylan 61
208 Determinarea:
monensin 41
salinomicin 45
narazin 45
209

Determinarea indicelui de aciditate al grăsimii din
furaje
21
210 Reacţia Kreiss la furaje 20
211

Determinarea azotului uşor hidrolizabil (amoniac) la
furaje
9
212 Determinarea energiei brute prin calcul teoretic 14
213 Dozare retinol prin HPLC 121
214 Dozare tocoferol prin HPLC 121
215 Dozare vitamina B1 61
216 Dozare acid ascorbic 18
217 Dozare uree 27
218

Determinarea micotoxinelor prin test ELISA fără purifi-
care pe coloana de imunoafinitate
247

219

Determinarea micotoxinelor prin test ELISA –
identificare rapida
73
220 Determinarea clorurii de sodiu din furaje ISO 6495 30
221 Determinarea substanţelor insolubile în apa din miere 46
222 Eficienta pasteurizarii laptelui:
testul peroxidazei – metoda cu benzidina 24
testul peroxidazei – metoda rapida 13

–––Notă *) Tariful nu include T.V.A. + 
Anexa 3(Anexa nr. 3 la Ordinul nr. 45/2005)TARIFEpentru efectuarea analizelor şi examenelor de laborator, precum şia autorizării pentru comercializarea produselormedicinale şi a altor produse de uz veterinar, practicate de InstitutulVeterinar pentru Controlul ProduselorBiologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar

Nr.
crt
Denumire analiză/examen operaţiune/produs Tarif
Lei
1 Solubilitate 182,00
2 Controlul organoleptic 47,00
3 Claritatea şi gradul de opalescenţă ale lichidelor 82,00
4 Gradele de coloraţie ale lichidelor 938,00
5 Identificare prin reacţii chimice 283,00
6 Identificarea şi puritatea prin gazcromatografie 739,00
7

Identificarea şi puritatea prin cromatografie în
strat subţire
455,00
8 Identificare spectrofotometrică în IR 504,00
9

Identificare spectrofotometrică în UV şi vizibil –
în soluţie alcoolică
445,00
10

Identificare spectrofotometrică în UV şi vizibil –
în soluţie apoasă
341,00
11

Identificare spectrofotometrică în UV şi vizibil –
în solvenţi organici
638,00
12 Determinări cantitative prin titrare potenţiometrică 201,00
13 Dozare gravimetrică 317,00
14 Dozare volumetrică 226,00
15 Determinarea densităţii cu picnometru 155,00
16 Determinarea densităţii cu densimetru electronic 108,00
17 Determinarea punctului de topire 197,00
18

Determinarea punctului de picurare, punctului de
solidificare , gelificare şi a punctului
de fierbere
192,00
19 Determinarea vâscozităţii cu viscozimetrul cu capilar 211,00
20 Determinarea vâscozităţii cu viscozimetrul rotaţional 219,00
21

Determinarea dimensiunii bujiurilor, pesariilor şi
comprimatelor
56,00

22

Determinarea timpului de dezagregare a comprimatelor,
drajeuritor, bujiurilor, pilulelor, capsulelor
96,00
23 Determinarea rezistenţei comprimatelor, drajeurilor 141,00
24 Determinarea friabilităţii comprimatelor 150,00
25

Determinarea greutăţii medii şi individuale a
comprimatelor, drajeurilor, bujiurilor,
pilulelor, capsulelor
139,00
26 Determinarea variaţiei în greutate sau volum pe ambalaj 194,00
27 Controlul microscopic al pulberilor vegetale 162,00
28 Determinarea indicelui de acetil 322,00
29 Determinarea indicelui de hidroxil 483,00
30 Determinarea indicelui de aciditate 210,00
31 Determinarea indicelui de peroxid 217,00
32 Determinarea indicelui de saponificare 222,00
33 Determinarea indicelui de ester 244,00
34 Determinarea indicelui de iod 197,00
35 Determinarea substanţei nesaponificabile 338,00
36 Determinarea azotului din combinaţiile organice 265,00
37 Determinarea tensiunii specifice 230,00
38

Determinarea factorului de îmbibare al produselor
vegetale
180,00

39 Determinarea puterii rotatorii specifice 225,00
40 Determinarea indicelui de refracţie 178,00
41

Determinarea limitei de impurităţi: impurităţi şi
corpuri străine în produse vegetale, metale grele,
amoniu, As, Ca, Zn, Fe, cloruri, sulfaţi, carbonaţi,
fosfaţi, azotaţi, impurităţi organice şi altele
197,00

42 Determinarea spectrofotometrică UV-VIS 397,00
43 Determinarea reziduului prin calcinare sau evaporare 190,00
44 Determinare polarografică 384,00
45 Separări cromatografice pe coloana 585,00
46 Determinare cromatografică pe strat subţire 506,00
47

Determinarea concentraţiei în alcool a preparatelor
farmaceutice
196,00
48

Determinarea taninurilor din produse vegetale şi
preparate farmaceutice
306,00
49

Determinarea uleiurilor volatile din produse vegetale
şi preparate farmaceutice
204,00

50

Distrugerea probei în vederea determinării limitelor
de metale
234,00
51 Proba de sedimentare 135,00
52 Determinarea indicelui de amăreala 187,00
53 Controlul microchimic al produselor vegetale 185,00
54

Uscarea şi pulverizarea produselor vegetale în vederea
dozării
28,00
55 Degresarea produselor vegetale în vederea dozării 36,00
56

Extragerea principiilor active din produse vegetale
şi preparate farmaceutice în vederea identificării
sau dozării
323,00

57 Purificarea soluţiilor extractive în vederea dozării 259,00
58 Determinarea pH-ului prin metoda potenţiometrică 190,00
59 Determinarea umidităţii prin uscare 157,00
60 Controlul mărimii particulelor 168,00
61 Determinarea intervalului de distilare 253,00
62 Determinarea gradului de fineţe al pulberilor 156,00
63 Determinarea stabilităţii suspensiilor 151,00
64 Determinarea probei de pasaj a suspensiei şi emulsiei 160,00
65 Determinarea omogenităţii unguentelor şi pulberilor 73,00
66 Determinarea timpului de cădere a spumei 43,00
67 Determinarea puterii de spumare 291,00
68 Determinarea densităţii aparente la pulberi 167,00
69

Determinarea masei moleculare medii a dextranului
pulbere
237,00
70 Determinarea substanţelor grase totale 94,00
71 Dozarea substanţelor solubile din produse vegetale 80,00
72 Reziduu insolubil în acid clorhidric 63,00
73 Comportamentul la topire sau dizolvare a supozitoarelor 56,00
74 Capacitatea de întindere la unguente 54,00
75 Dezagregarea produselor efervescente 129,00
76

Concentrarea soluţiilor extractive cu solvenţi organici
prin distilare la rotavapor
84,00
77

Concentrarea soluţiilor extractive apoase prin distilare
la rotavapor
80,00
78

Filtrare prin filtre membrane cu porozitate 0,30-0,50
pentru determinări cu aparatură de înaltă performanţă
48,00
79 Determinare spectrofotometrică în IR 516,00
80 Determinare prin spectroscopie de absorbţie atomică 831,00
81 Determinare flamfotometrică 828,00
82 Analiza HPLC 955,00
83 Analiza GC 741,00
84 Analiza GC cuplată cu HEAD – SPEACE 832,00
85

Determinarea umidităţii reziduale prin metoda
Karl Fischer
162,00
86

Dozarea azotului proteic din produse biologice prin
metoda Kjedahl
353,00
87 Determinarea tipului de emulsie 54,00
88 Determinarea azotului aminic din produse biologice 303,00
89 Determinarea conţinutului în clorură de sodiu 144,00
90

Determinarea formaldehidei din produse biologice
prin metoda iodimetrică
297,00
91 Determinarea conţinutului în oxid de aluminiu 142,00
92 Determinarea vâscozităţii emulsiei 15,00
93 Controlul stabilităţii emulsiei (vaccinuri) 21,00
94

Controlul de laborator pentru seturi de diagnostic prin
tehnica ELISA/placă
327,00
95 Control de laborator prin test imunocromatografic 123,00
96 Stabilire titru anticorpi specifici prin tehnica ELISA 275,00
97

Controlul sensibilităţii produselor revelatoare pe
6 cobai
1936,00
98

Controlul sensibilităţii produselor revelatoare pe
3 cobai
1105,00
99 Controlul valorii revelatoare pe 9 cobai 2003,00
100 Controlul valorii revelatoare pe 24 cobai 4628,00
101 Control inocuitate pe cobai pentru produse revelatoare 441,00
102 Reacţia de inhibare a hemaglutinării (IHA) 129,00
103 Reacţia de hemaglutinare (HA) 97,00
104 Reacţia de fixare complement RFC Wasserman 277,00
105 Reacţia de imunodifuzie în gel de agar 143,00
106 Stabilire titru hemolitic ser antioaie 173,00
107 Stabilire titru complement alexină 196,00
108 Control puritate prin examen bacterioscopic 108,00
109 Control macroscopic – produse biologice 31,00
110 Control sterilitate bacteriană şi fungică/ flacon 40,00
111 Control puritate bacteriană -tehnica izolării de colonii 101,00
112 Control toxicitate reziduală vaccin/şoareci 213,00
113

Control biochimic tulpini bacteriene – fermentare medii
hidrocarbonate/mediu
70,00
114 Control inactivare pe medii de cultură specifice 84,00
115 Control inactivare suspensie virală pe culturi celulare 584,00
116

Control inactivare suspensie virală/culturi celulare –
absenţa hemadsorbţiei
586,00
117

Control inactivare suspensie virală pe şoareci/vaccin
antirabic inactivat
392,00
118 Control inactivare suspensie virală pe ouă embrionate 148,00
119 Control inactivare toxină tetanică 407,00
120

Control puritate – examen bacterioscopic – coloraţie
GRAM
28,00
121

Control puritate – examen bacterioscopic – coloraţie
GIEMSA
28,00
122

Control puritate – examen bacterioscopic – coloraţie
cu albastru de metilen
28,00
123

Control puritate – examen bacterioscopic – coloraţie
Casares Gill
42,00
124

Control puritate – examen bacterioscopic – coloraţie
cu verde de malachit
26,00
125 Control puritate virusologică/pui 1251,00
126 Control puritate virusologică/ouă embrionate 987,00
127 Control puritate virusologică culturi celulare 644,00
128 IPIC tulpină – pseudopesta aviară 766,00
129

Control concentraţie în germeni – vaccinuri
bacteriene vii
484,00
130 Control concentraţie în spori – vaccin anticărbunos 560,00
131 Control concentraţie în spori vaccinuri antifungice 471,00
132 Control concentraţie în virus pe linii celulare 559,00
133

Control concentraţie în virus pe culturi celulare
şi IF (directa)
911,00
134

Control concentraţie în virus/şoareci – vaccinuri
antirabice vii
733,00
135 Control concentraţie virus UFF/ml – boala Marek 592,00
136 Controlul concentraţiei de virus DIE 50/embrioni SPF 600,00
137

Control concentraţie virus DIE 50 / embrioni
convenţionali
199,00
138

Controlul concentraţiei de virus pe culturi celulare
DICP 50
491,00
139 Determinare DL 50/pui 663,00
140 Determinare DL 50/ouă embrionate 294,00
141 Determinare DL 50 (Reed şi Muench)/şoareci 928,00
142 Determinare DLM/ cobai 2084,00
143 Control viremie /pui – boala Marek 1228,00
144 Determinare LT/10/şoareci – toxine clostridiene 673,00
145 Determinare DP 50/ şoareci 1535,00
146

Control valoare biologică – seroneutralizare/şoareci –
antitoxina tetanică
591,00
147 Control caracter edematogen – tulpina B. anthracis 1058,00
148 Control specificitate – Salmonella 61,00
149 Control specificitate – Leptospira spp 220,00
150

Control specificate Dl 50/pui – vaccin difterovariola
aviară
566,00
151 Control specificitate antigenică pe culturi celulare 654,00
152

Control specificitate antigenică pe culturi celulare şi
hemadsorbţie
881,00
153

Control specificitate antigenică – imunoflorescenţă
directă amprentă frotiu
432,00
154

Control specificitate antigenică – seroneutralizare
pe culturi celulare
3403,00
155

Control specificitate antigenică – seroneutralizare
culturi celulare – FAVN
3471,00
156 Control patogenitate tulpină vaccinală – B. anthracis 2424,00
157

Control apatogenitate/porc – tulpină vaccinală E.
rhusiopathiae
357,00
158

Control apatogenitate/iepuri – tulpină vaccinală E.
rhusiopathiae
1115,00
159

Control patogenitate/porumbei – tulpină vaccinală E.
rhusiopathiae
1233,00
160

Control inocuitate specifică oi, capre, bovine,
cabaline, suine
299,00
161 Control inocuitate specifică/ boboc raţă/ boboc găscă 65,00
162 Control inocuitate specifică/ tineret aviar 92,00
163 Control inocuitate pe pui SPF (1 – 30 zile) 1432,00
164 Control inocuitate specifică/ pui (1-30 zile) 74,00
165 Control inocuitate specifică/ câine 152,00
166 Control inocuitate specifică/căine – rabie 237,00
167 Control inocuitate specifică/ pisică 130,00
168 Control inocuitate nespecifică pe un iepure 292,00
169 Control inocuitate nespecifică pe un cobai 279,00
170 Control inocuitate nespecifică pe un şoarece 71,00
171

Titrare tulpină patogenă B. anthracis – infecţie de
control/iepuri
5674,00
172

Titrare tulpină patogenă B. anthracis – infecţie de
control/cobai
4815,00
173

Valoare imunizantă – infecţie de control/ovine – vaccin
anticărbunos
644,00
174

Control valoare imunizantă / iepuri (IHA) vaccin contra
bolii hemoragice a iepurelui
1530,00

175

Control valoare imunizantă/ câini (IHA)- vaccin
parvoviroză canină
930,00
176

Control valoare protectoare prin SN şi IHA ser mixt
antiviral şi antipasteurelic bovin
1095,00

177

Valoare imunizantă – infecţie de control/porci –
vaccinuri antibacteriene
842,00
178

Valoare imunizantă – infecţie de control/palmipede
vaccinuri antibacteriene
626,00
179

Valoare imunizantă – infecţie de control/galinacee
vaccinuri antibacteriene
2352,00
180 Valoare imunizantă/seroneutralizare pe ouă embrionate 3349,00
181

Valoare imunizantă/seroneutralizare pe culturi celulare
(FEG)
1919,00
182

Valoare imunizantă – infecţie de control/cobai vaccinuri
antibacteriene
5550,00
183

Valoare imunizantă – infecţie de control/şoareci
vaccinuri antibacteriene
1277,00
184

Valoare imunizantă – infecţie de control/hamsteri
vaccinuri antibacteriene
684,00
185

Controlul inocuitate specifică pe păsări (fără
efectiv animale)
256,00
186 Control efect protector/păsări (fără efectiv animale) 466,00
187 Control concentraţie virus DIE50/ml fără embrioni 197,00
188 Controlul valorii imunizante – IHA/pui 1788,00
189

Controlul valorii imunizante prin infecţie de control
şi IHA/pui
1735,00
190

Controlul valorii imunizante prin infecţie de control
pentru difterovariola aviară
1631,00
191

Control valoare imunizantă vaccinuri antitetanice prin
seroneutralizare/şoareci
2369,00

192 Control seroneutralizare/şoareci 863,00
193 Determinare titru antitoxine clostridiene/tip 2701,00
194 Valoare imunizantă – RMAL – vaccin antileptospiric 2123,00
195 Reacţia de seroaglutinare lentă – RSAL 209,00
196 Reacţia de seroaglutinare rapidă – RSAR 27,00
197 Controlul inactivării fungice la vaccinuri antimicotice 414,00
198

Control specificitate fungică pentru vaccinuri
antimicotice
471,00
199

Control valoare protectoare prin infecţie de control
pt. vaccinuri antifungice
240,00
200

Controlul virulenţei reziduale la vaccinul antirabic
sub forma de momeală
772,00
201

Controlul valoare imunizantă pe cobai-vaccinuri
antivirale (vaccinare, recoltare sânge)
2524,00

202

Controlul valoare biologica pe şoarece a vaccinurilor
antirabice inactivate
6833,00
203

204

Controlul concentr în virus a vaccinurilor/suspens.
virale pe cult celulare prin testul de imunofluores
indirecta
Reacţia de inhibare a hemaglutinării pentru determinare
valoare imunizantă vaccinuri antivirale
998,00

1044,00

205

Reacţia de seroneutralizare pe culturi celulare (valoare
imunizantă vaccinuri virale)
1445,00

206

Controlul concentraţie în virus a vaccinurilor/
suspensiilor virale pe culturi celulare prin reacţia de
hemadsorbţie
938,00

207 Controlul impurităţii pirogene 638,00
208 Controlul impurităţilor toxice pe şoareci 205,00
209

Determinarea activităţii microbiologice antibiotice,
chinolone, vitamine
474,00
210 Determinarea activităţii bactericide a dezinfectantelor 797,00
211 Determinarea activităţii fungicide a dezinfectantelor 578,00
212

Extragerea principiilor active din produse farmaceutice,
forme liposolubile pentru dozare
474,00

213

Determinări microbiologice cantitative tulpini
bacteriene, fungice din probiotice
460,00
214

Determinări microbiologice calitative tulpini
bacteriene, fungice din probiotice
590,00
215 Controlul eficacităţii conservantilor antimicrobieni 1699,00
216 Controlul conţinutului în endotoxine (test L.A.L.) 1521,00
217

Controlul purităţii microbiene a formelor farmaceutice
cu administrare per os şi topice
803,00

218

Controlul sterilităţii produselor farmaceutice care nu
au substanţe antimicrobiene/catgut, pansament, aţă
chirurgicală
482,00

219

Controlul sterilităţii antibiotice, chinolone,
antimicotice
829,00
220

Determinarea valorii nutritive, medii de cultură,
folosite la controlul sterilităţii produselor
189,00

221

Autorizarea produselor medicinale de uz veterinar care
conţin substanţă activă nouă, propuse prin procedura de
recunoaştere mutuală sau prin procedura descentralizată
cu România stat de referinţă, la care se adăugă, după
caz;
a) pentru fiecare specie-ţintă/ cale de administrare în
cazul speciilor de interes economic
b) pentru fiecare specie-ţintă/ cale de administrare în
cazul animalelor de companie
18258,00

848,00

628,00

222

Autorizarea produselor medicinale rezultate în urma unei
asocieri noi de substanţe cunoscute (combinaţie în doze
fixe) propuse prin procedura de recunoaştere mutuală sau
prin procedura descentralizată cu România stat membru de
referinţă, la care se adăugă, după caz:
a) pentru fiecare specie-ţintă/ cale de administrare în
cazul speciilor de interes economic
b) pentru fiecare specie-ţintă/ cale de administrare în
cazul animalelor de companie
16898,00

848,00

586,00

223

Autorizarea produselor medicinale cu utilizare medicală
bine stabilită, propuse prin procedura de recunoaştere
mutuală sau procedura descentralizată cu România stat
membru de referinţă
15433,00

224

Autorizarea produselor medicinale generice propuse prin
procedura de recunoaştere mutuală sau procedura
descentralizată cu România stat membru de referinţă
13550,00

225

Autorizarea produselor medicinale care conţin substanţă
activă nouă, propuse prin procedura de recunoaştere
mutuală sau prin procedura descentralizată cu România
stat membru interesat în primul val
17840,00

226

Autorizarea produselor medicinale rezultate în urma unei
asocieri noi de substanţe cunoscute (combinaţie în doze
fixe), propuse prin procedura de recunoaştere mutuală
sau prin procedura descentralizată cu România stat
membru interesat în primul val
17526,00

227

Autorizarea produselor medicinale cu utilizare medicală
bine stabilită, propuse prin procedura de recunoaştere
mutuală sau prin procedura descentralizată cu România
stat membru interesat în primul val
15642,00

228

Autorizarea produselor medicinale generice propuse prin
procedura de recunoaştere mutuală sau procedura
descentralizată cu România stat membru interesat în
primul val
14962,00

229

Autorizarea produselor medicinale veterinare care conţin
substanţă activă nouă, autorizate în Uniunea Europeană
prin procedura de recunoaştere mutuala şi propuse prin
procedura "repeat use" cu România stat membru
10411,00

230

Autorizarea produselor medicinale veterinare rezultate
în urma unei asocieri noi de substanţe cunoscute
(combinaţie în doze fixe), autorizate în Uniunea
Europeană prin procedura de recunoaştere mutuala şi
propuse prin procedura "repeat use" cu România stat
membru interesat
9522,00

231

Autorizarea produselor medicinale veterinare cu
utilizare medicală bine stabilită, autorizate în Uniunea
Europeană prin procedura de recunoaştere mutuala şi
propuse prin procedura repeat use cu România stat membru
interesat
9469,00

232

Autorizarea produselor medicinale veterinare generice
autorizate în Uniunea Europeană prin procedura de
recunoaştere mutuala şi propuse prin procedura "repeat
use" cu România stat membru interesat
8737,00

233

Reinnoirea autorizaţiei de comercializare a produselor
medicinale veterinare prin procedura de recunoaştere
mutuală sau procedura descentralizată cu România stat
membru interesat
6383,00

234

Reinnoirea autorizaţiei de comercializare a produselor
medicinale veterinare prin procedura de recunoaştere
mutuală sau procedura descentralizată cu ROMÂNIA stat
membru de referinţă
7167,00

235 Evaluarea variaţiei de tip IA MRP/DCP 659,00
236 Evaluarea variaţiei de tip IB MRP/DCP 1020,00
237 Evaluarea variaţiei de tip II MRP/DCP 2433,00
238

Eliberarea autorizaţiei de comercializare pentru import
paralel
1831,00
239

Autorizarea produselor medicinale veterinare care conţin
o substanţă activă nouă, prin procedura naţională, la
care se adăugă, după caz:
a) pentru fiecare specie-ţintă/ cale de administrare în
cazul speciilor de interes economic
b) pentru fiecare specie-ţintă/ cale de administrare în
cazul animalelor de companie
6278,00

523,00
366,00

240

Autorizarea produselor medicinale veterinare rezultate
în urma unei asocieri noi de substanţe cunoscute
(combinaţie în doze fixe), prin procedura naţională, la
care se adaugă, după caz:
a) pentru fiecare specie-ţintă/ cale de administrare în
cazul speciilor de interes economic
b) pentru fiecare specie-ţintă/ cale de administrare în
cazul animalelor de companie
6121,00

523,00

366,00

241

Autorizarea produselor medicinale veterinare cu
utilizare medicală bine stabilită prin procedura
naţională
5336,00

242

Autorizarea produselor medicinale veterinare generice,
prin procedura naţională
5336,00

243

Autorizarea produselor homeopate cu indicaţii
terapeutice, prin procedura naţională
3505,00

244

Notificarea produselor medicinale de uz veterinar fără
indicaţii terapeutice, prin procedura naţională
785,00

245 Evaluarea variaţiei de tip IA, prin procedura naţională 523,00
246 Evaluarea variaţiei de tip IB, prin procedura naţională 732,00
247 Evaluarea variaţiei de tip II, prin procedura naţională 1726,00
248

Evaluarea cererilor privind modificarea designului şi
inscripţionării ambalajului primar şi secundar al
produsului medicinal de uz veterinar, a prospectului şi
RCP-ului, altele decât cele datorate unor variaţii de
tip IA, IB şi II, prin procedura naţională
732,00

249

Reinnoirea autorizaţiei de comercializare a produselor
medicinale veterinare, prin procedura naţională
3714,00

250

Avizare material publicitar pentru prod. Biologice/
medicamente/aditivi furajeri/alte produse pe fiecare
domeniu media
759,00

251

Emiterea duplicatului autorizaţiei de comercializare,
prin procedura naţionala
126,00
252

Consultanţă de specialitate în domeniul produselor
medicinale şi al altor produse de uz veterinar/oră
52,00

253

Notificare referitoare la produse care nu necesită
autorizare/produs
523,00
254

Autorizarea produselor medicinale veterinare care conţin
o subst. activă cunoscută, autorizată prin procedura de
recunoaştere mutuală sau descentralizată cu România stat
membru interesat în primul val
14073,00

255

Autorizarea produselor medicinale veterinare care conţin
o subst. activă cunoscută autorizată prin procedura de
recunoaştere mutuală şi propuse prin procedura repeat
use alizată cu România stat membru interesat
7851,00

256

Autorizarea produselor medicinale veterinare care conţin
o subst activă cunoscută autorizată prin procedura de
recunoaştere mutuală sau descentralizată cu România stat
membru de referinţă la care se adaugă, după caz:
a)pentru fiecare specie-ţintă/ cale de administrare în
cazul speciilor de interes economic
b) pentru fiecare specie-ţintă/ cale de administrare în
cazul animalelor de companie
17787,00

848,00

628,00

257

Autorizarea produselor medicinale veterinare care conţin
o subst activă cunoscută autorizată prin procedura
naţională, la care se adaugă după caz:
a) pentru fiecare specie-ţintă/ cale de administrare în
cazul speciilor de interes economic
b) pentru fiecare specie-ţintă/ cale de administrare în
cazul animalelor de companie
5153,00

523,00

366,00

258

Autorizarea naţională a produselor medicinale veterinare
prin "consimţământ informat"
4238,00
259

Extinderea autorizaţiei de comercializare a produselor
medicinale veterinare prin procedura naţională
5964,00
260

Extinderea autorizaţiei de comercializare a produselor
medicinale veterinare prin procedura de recunoaştere
mutuală sau procedura descentralizată cu România stat de
referinţă
16689,00

261

Extinderea autorizaţiei de comercializare a produselor
medicinale veterinare prin procedura de recunoaştere
mutuală sau procedura descentralizată cu România stat
membru interesat
15172,00

262

Autorizarea produselor medicinale veterinare hibride
prin procedura de recunoaştere mutuală sau procedura
descentralizată cu România stat membru de referinţă
16166,00

263

Autorizarea produselor medicinale veterinare hibride
prin procedura de recunoaştere mutuală sau procedura
descentralizată cu România stat interesat în primul val
14335,00

264

Autorizarea produselor medicinale veterinare hibride
prin procedura de recunoaştere mutuală şi propuse prin
procedura repeat use cu România stat interesat
10254,00

265

Reinnoirea autorizaţiei de comercializare a produselor
medicinale veterinare homeopate cu indicaţie terapeutică
prin procedura naţională
1203,00

266

Autorizarea de comercializare limitata a produselor
medicinale veterinare
2354,00
267 Aviz de comercializare produse medicinale veterinare 1203,00
268

Evaluare documentaţie tehnica pentru suplimente
nutritive, cosmetice şi alte produse de uz veterinar în
vederea notificării
471,00

269

Notificarea consolidată*) în vederea completării
documentaţiilor tehnice pentru produsele aflate în
procedura de autorizare sau de reautorizare prin
procedura naţională
523,00

270

Evaluare documentaţie tehnică produse biocide în scopul
obţinerii Autorizaţiei pentru experiment sau test
732,00

271

Evaluare documentaţie tehnică privind efectul biocid
pentru utilizarea temporară a produsului biocid pentru
fiecare funcţie în vederea obţinerii Autorizaţiei de
urgenţă (120 zile)
732,00

272

Evaluare documentaţie tehnică privind datele comune de
bază a produselor biocide în vederea plasării lor pe
piaţă prin procedura naţională
889,00

273

Evaluare documentaţie tehnică privind efectul biocid
pentru produse biocide în vederea revizuirii sau
modificării autorizaţiei/avizului de plasare pe
piaţă/comercializare
732,00

274

Evaluare documentaţie tehnică privind efectul biocid
pentru fiecare funcţie a produselor biocide în vederea
plasării pe piaţă prin procedura de recunoaştere mutuală
262,00

275

Evaluare documentaţie tehnică privind datele comune
pentru utilizarea temporară a produsului biocid în
vederea eliberării Autorizaţiei de urgentă (120 zile)
889,00

276

Evaluare documentaţie tehnică privind datele comune de
bază a produselor biocide în vederea plasării pe piaţă
prin p. r. mutuală
680,00

277

Notificare* în vederea completării documentaţiei tehnice
a produsului biocid
366,00
278

Evaluare documentaţie tehnică privind efectul biocid
pentru fiecare funcţie a produselor biocide, în vederea
plasării pe piaţă prin procedura naţională
732,00

279

Evaluare documentaţie tehnică privind datele comune
pentru produse biocide în vederea revizuirii sau
modificării autorizaţiei/avizului de plasare pe
piaţă/comercializare
680,00

280

Evaluare efect biocid pentru dezinfectante pe test
obiecte (faza II, etapa 2)
910,00
281

Cotizaţie anuală de menţinere în vigoare a autorizaţiei
de comercializare
732,00
282

Evaluarea protocoalelor de producţie şi control pentru
produse medicinale veterinare imunologice în vederea
eliberării oficiale a seriei
889,00

283

Variaţie la autorizaţia de comercializare pentru import
paralel
523,00

–––Notă *) Notificările ulterioare vor fi tarifate la 50% din valoarea celei iniţiale.În cazul variaţiilor grupate, tariful se calculează pentru fiecare autorizare prin însumarea tarifului aferent variaţiei care defineşte grupul şi 75% din tariful pentru variaţia inclusă în grup, aplicat fiecărei variaţii din grup, alta decât variaţia care defineşte grupul.NOTĂa) Tarifele din prezentul nu cuprind TVA.b) Emiterea duplicatului autorizaţiei de comercializare se face numai la cerere, în baza documentelor ce atestă pierderea actului prin publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a. + 
Anexa 4(Anexa nr. 4 la Ordinul nr. 45/2005)A. TARIFEpentru controalele veterinare executate asupraoperaţiunilor de export la punctele de trecere a frontierei de stat,asupra mărfurilor supuse controlului veterinar

Nr.
crt.

Acţiunea efectuată

Tarif/mijloc
de transport
– lei –
1.

Verificarea documentelor sanitare veterinare însoţitoare
şi a îndeplinirii condiţiilor sanitare veterinare de
export a mărfurilor supuse controalelor sanitare
veterinare de frontieră
37,00

B. TARIFEpentru asistenţa sanitară veterinarăacordată în posturile de trecere a frontierei

Nr.
crt.

Acţiunea efectuată

Tarif/
acţiune
– lei –
1.

Acordarea asistenţei veterinare animalelor de companie,
în timpul călătoriei, la solicitarea proprietarului
58,00

 + 
Anexa 5(Anexa nr. 5 la Ordinul nr. 45/2005)TARIFEpentru efectuarea analizelor şi examenelorde laborator a produselor de origine nonanimală

Nr.
crt.

Denumirea analizei, examenului, operaţiunii*)

TARIF
(lei/
determinare)
1.

Determinare Nitraţilor prin IEC (cromatografie de schimb
ionic) din produse de origine nonanimală
425
2.

Determinarea coloranţilor insolubili în apă din produse
de origine nonanimală prin metoda UPLC
421
3.

Determinarea coloranţilor solubili în apă din produse de
origine nonanimală prin metoda UPLC
450
4.

Determinarea îndulcitorilor din produse de origine
nonanimală prin metoda UPLC
448
5.

Determinarea reziduurilor de alergeni – alune/arahide
prin testul imunoenzimatic ELISA
324
6.

Determinarea azotaţilor (NO(3)) din legume şi fructe
prin metoda APHA
26
7.

Determinare azotiţilor din legume şi fructe prin
metoda Gress
15
8.

Determinarea Aflatoxinei Totale (B1+B2+G1+G2) prin metoda
HPLC din produse de origine nonanimală
359
9.

Determinarea Aflatoxinei Totale (B1+B2+G1+G2) prin testul
imunoenzimatic ELISA cu purificare pe coloană de
imunoafinitate din produse de origine nonanimală
389
10.

Determinarea Aflatoxinei Totale (B1+B2+G1+G2) prin testul
imunoenzimatic ELISA fără purificare pe coloană de
imunoafinitate din produse de origine nonanimală
259
11.

Determinarea Aflatoxinei B1 prin metoda HPLC din produse
de origine nonanimală
359
12.

Determinarea Aflatoxinei B1 prin testul imunoenzimatic
ELISA cu purificare pe coloană de imunoafinitate din
produse de origine nonanimală
389
13.

Determinarea Aflatoxinei B1 prin testul imunoenzimatic
ELISA fară purificare pe coloană de imunoafinitate din
produse de origine nonanimală
259
14.

Determinarea micotoxinelor prin cromatografie în strat
subţire din produse de origine nonanimală
96
15.

Determinarea Ochratoxinei A prin metoda HPLC din produse
de origine nonanimală
359
16.

Determinarea Ochratoxinei A prin testul imunoenzimatic
ELISA cu purificare pe coloană de imunoafinitate din
produse de origine nonanimală
389
17.

Determinarea Ochratoxinei A prin testul imunoenzimatic
ELISA fară purificare pe coloană de imunoafinitate din
produse de origine nonanimală
259
18.

Determinarea patulinei prin metoda HPLC din produse de
origine nonanimală
359
19.

Determinarea deoxinivalenolului (DON) prin metoda HPLC
din produse de origine nonanimală
359
20.

Determinarea deoxinivalenolului (DON) prin testul
imunoenzimatic ELISA cu purificare pe coloană de
imunoafinitate din produse de origine nonanimală
389
21.

Determinarea deoxinivalenolului (DON) prin testul
imunoenzimatic ELISA fără purificare pe coloană de
imunoafinitate din produse de origine nonanimală
259
22.

Determinarea 3-MCPD prin metoda HPLC din produse de
origine nonanimală
359
23.

Determinarea 3-MCPD prin gaz cromatografie din produse de
origine nonanimală
291
24.

Determinarea zearalenonei prin metoda HPLC din produse de
origine nonanimală
359
25.

Determinarea zearalenonei prin testul imunoenzimatic ELISA
cu purificare pe coloana de imunoafinitate
389
26.

Determinarea zearalenonei prin testul imunoenzimatic ELISA
fără purificare pe coloană de imunoafinitate din produse
de origine nonanimală
259
27.

Determinarea de fumonisină (sumă de B1 şi B2) prin metoda
HPLC din produse de origine nonanimală
359
28.

Determinarea de fumonisină (sumă de B1 şi B2) prin testul
imunoenzimatic ELISA fără purificare pe coloana de
imunoafinitate
259
29.

Determinarea de fumonisină (sumă de B1 şi B2) prin testul
imunoenzimatic ELISA cu purificare pe coloana de
imunoafinitate din produse de origine nonanimală
389
30.

Determinarea de precursori de dioxina şi PCB-uri similare
dioxinei – din produse de origine nonanimală
425
31.

Determinarea de hidrocarburi aromatice policiclice (PAH)
din uleiuri prin metoda HPLC
425
32.

Determinarea furanului prin metoda HPLC din produse de
origine nonanimală
425
33. Determinarea de acrilamida prin metoda HPLC 425
34.

Determinarea conţinutului de acrilamida din produsele
procesate termic
139
35.

Determinarea toxinei T-2 prin testul imunoenzimatic ELISA
fără purificare pe coloana de imunoafinitate
259
36.

Determinarea toxinei T-2 prin testul imunoenzimatic ELISA
cu purificare pe coloana de imunoafinitate
389
37.

Determinarea toxinei T-2 prin metoda HPLC din produse de
origine nonanimală
359
38.

Determinarea toxinei HT-2 prin testul imunoenzimatic ELISA
fără purificare pe coloana de imunoafinitate din produse
de origine nonanimală
259
39.

Determinarea toxinei HT-2 prin testul imunoenzimatic ELISA
cu purificare pe coloana de imunoafinitate din produse de
origine nonanimală
389
40.

Determinarea toxinei HT-2 prin metoda HPLC din produse de
origine nonanimală
359
41.

Determinare de metale grele (Pb, Cd, Cu, Zn, Fe şi altele)
prin SAA cu cuptor de grafit – un element –
74
42.

Determinare de metale grele (Pb, Cd, Cu, Zn, Fe şi altele)
prin SAA cu flacără, – un element –
68
43.

Determinarea de staniu prin SAA cu flacăra din produse
alimentare conservate
69
44.

Determinarea arsenului prin SAA cu generator de hidruri
din produse alimentare
199
45.

Determinarea de Sudan I, II, III, IV, Para Red (CI 12070)
prin metoda HPLC din: condimente
82
46.

Determinare Para Red din produse de origine nonanimală –
metoda LC-MS
114
47.

Determinare a Sudan I, II, III, IV din produse de origine
nonanimală – metoda LC-MS
114
48.

Determinarea sorbaţior din băuturi nealcoolice – metoda
HPLC-DAD
157
49.

Determinarea tartrazinei şi sunset yellow din băuturi
nealcoolice – metoda HPLC-DAD
124
50.

Determinarea reziduurilor de pesticide din prod. de
origine vegetala prin metoda LC/MS/MS
344
51.

Determinarea reziduurilor de pesticide din prod de origine
vegetală prin gaz cromatografie
333
52. Determinare de melamină prin metoda LC/MS/MS 305
53. Determinare de melamină prin gaz cromatografie 291
54.

Determinarea gradului de contaminare radioactivă Cs^134 +
Cs^137 prin gama spectrometrie din produse de origine
nonanimală
111
55.

Determinarea clorură de sodiu din sucuri de legume prin
metoda standardizată
34
56.

Determinare de substanţa uscată din sucuri de legume,
bulion şi pastă de tomate, prin metoda standardizată
13
57.

Determinarea acidităţii totale din bulion şi pastă de
tomate prin metoda standardizată
20
58.

Determinarea acidităţii volatile din bulion şi pastă de
tomate prin metoda standardizată
24
59.

Determinarea impurităţilor minerale insolubile raportate
la substanţa uscată din bulion şi pastă de tomate prin
metoda standardizată.
62
60.

Determinarea conţinutului în substanţă uscată din: gemuri,
fructe, jeleuri, marmelade, piure de castane îndulcit,
zahăr, cacao şi cacao degresată, prin metoda standardizată
13
61.

Determinarea indicelui de refracţie la 40°C din uleiuri
vegetale prin metoda standardizată
18
62.

Determinarea indicelui de saponificare din uleiuri vegetale
grăsimi şi produse alimentare prin metoda standardizată
54
63.

Determinarea indicelui de iod din uleiuri vegetale prin
metoda standardizată
30
64.

Determinarea acidităţii – exprimată în acid acetic – din
uleiuri vegetale, margarine, maioneze şi sosuri de maioneză 20
65.

Determinare PH-ului pentru margarine, maioneze şi sosuri
de maioneză prin metoda potenţiometrică şi conductivităţii
18
66.

Determinarea clorurii de sodiu prin metoda Mohr din
margarine, maioneze şi sosuri de maioneză.
34
67. Determinarea grăsimii din maioneză şi margarină 38
68.

Determinarea numărului total de germeni aerobi mezofili
din produse alimentare
61
69. Determinare bacterii coliforme din produse alimentare 59
70.

Identificarea Salmonellei conform metodei standardizate
din produse alimentare
86
71.

Confirmarea Salmonellei conform metodei standardizate din
produse alimentare
69
72.

Determinare numărului total de Escherichiei Coli conform
metodei standardizate din produse alimentare
48
73.

Determinarea de Enterococi (streptococi fecali) conform
metodei standardizate /100 ml din apa potabilă
61
74.

Identificare de Listeria monocytogenes conform metodei
standardizate din produse alimentare
54
75.

Confirmare de Listeria monocytogenes conform metodei
standardizate din produse alimentare
75
76.

Numărare de Listeria monocytogenes conform metodei
standardizate din produse alimentare
64
71
77.

Determinarea numărului total de Enterobacteriacea conform
metodei standardizate din produse alimentare
57
78.

Identificare (detecţie) de Campylobacter conform metodei
standardizate din produse alimentare
136
79.

Numărare de Campylobacter conform metodei standardizate
din produse alimentare
182
80.

Confirmare de Campylobacter conform metodei standardizate
din produse alimentare
229
81.

Determinarea numărului total de Bacillus cereus conform
metodei standardizate din produse alimentare
52
82.

Determinarea numărului total de germeni aerobi mezofili
la 22°C/ml din apa potabilă
34
83.

Determinarea numărului total de germeni aerobi mezofili
la 37°C/ml din apa potabilă
34
84.

Determinarea numărului total de bacterii coliforme sau/şi
Escherichia Coli din apa potabilă
61
85.

Identificare şi numărare de Pseudomonas aeruginosa/250 ml
din apa îmbuteliată în sticlă sau alte recipiente
85
86.

Determinarea numărului total de Stafilococi coagulazo-
pozitivi din produse alimentare
87
87.

Determinarea numărului total de drojdii şi mucegaiuri din
produse alimentare
67
88. Determinarea substanţei uscate din zahăr 13
89.

Determinarea zaharurilor reducătoare exprimate ca zaharuri
invertite din zahărul
21
90. Determinare de substanţa uscată din cacao 13
91. Determinare de substanţă uscată din cacao degresată. 13
92. Determinarea substanţei uscate totale din unt de cacao. 25
93.

Determinarea conţinutului de grăsime / grăsime totală din
unt de cacao.
74
94. Determinarea grăsimii din cacao pudră 74
95. Determinarea cenuşii insolubile în acid clorhidric 10%. 55
96.

Determinarea conţinutului de apă din boabe de cacao,
cafea verde boabe
14
97.

Determinarea conţinutului de umiditate din cafea prăjită
măcinată metoda prin pierdere de masă la 103°C
13
98.

Determinarea pierderii de masă la 105°C din cafea verde
prin metoda standardizată
13
99. Determinarea umidităţii din lapte, cazeină, cazeinaţi. 13
100.

Determinarea umidităţii din făina de grâu prin metoda
standardizată.
13
101.

Determinarea cenuşii din făina de grău prin metoda
standardizată.
23
102.

Determinarea acidităţii din făina de grâu prin metoda
standardizată.
19
103.

Determinarea conţinutului în proteine din făina de grâu
prin metoda standardizată
25
104.

Determinarea conţinutului de cenuşă insolubilă în acid
clorhidric 10% din: făina de grâu prin metoda standardizată 51
105.

Determinarea conţinutului de proteină brută din produse
cerealiere, de morărit, de panificaţie, biscuiţi şi
paste făinoase.
26
106.

Determinarea umidităţii prin metoda de referinţă din
cereale şi produse cerealiere
13
107.

Determinarea umidităţii din porumb (boabe măcinate şi
boabe întregi) prin metoda standardizată
13
108. Determinarea conţinutului de proteină brută din cereale – 26
109. Teste de sanitaţie – Număr Total de Germeni/tampon 34
110. Teste de sanitaţie – Enterobacteriaceae/tampon 38
111. Teste de sanitaţie – bacterii coliforme /tampon 59
112.

Teste de sanitaţie mâini – Stafilococi coagulazo-
pozitivi/tampon
92
113. Teste de sanitaţie mâini – Salmonela /tampon 91
114. Examen organoleptic 19
115.

Metoda de identificare şi cuantificare prin teste PCR a
OMG din alimente şi furaje care conţin soia
716
116.

Metoda screening prin PCR clasic a OMG din alimente şi
furaje care conţin porumb
336
117.

Metoda de identificare şi cuantificare prin PCR a unei
varietăţi de porumb modificat genetic din alimente şi
furaje
1087

118.

Determinarea conţinutului în gluten umed din faină de grâu
prin metoda standardizată
8
119.

Determinarea conţinutului în gluten din faina de grâu prin
metoda rapidă
8
120.

Determinarea indicelui de deformare a glutenului din făina
de grâu prin metoda clasică standardizată
8
121.

Determinarea conţinutului de proteină din cereale prin
metoda Kjeldahl-
27
122. Determinarea elasticităţii miezului de pâine 12
123. Determinarea porozităţii din pâine 10
124. Determinarea volumului – pâine 12
125. Determinarea corpurilor străine – pâine 22
126. Determinarea gradului de contaminare cu B.subtilis – pâine 12
127.

Determinarea greutăţii hectolitrice din grâu prin metoda
standardizată
12
128.

Determinarea glutenului umed din grâu prin metoda
standardizată
8
129.

Determinarea indicelui de deformare al glutenului din grâu
prin metoda standardizată
8
130.

Determinarea corpurilor străine din grâu prin metoda
standardizată
8
131.

Determinarea densităţii relative din ape minerale, băuturi
răcoritoare carbogazoase, suc fructe şi legume prin metoda
clasică standardizată
6
132.

Determinarea concentraţiei alcoolice din băuturi alcoolice
prin metoda clasică standardizată
11
133.

Determinarea extractului sec din băuturi alcoolice prin
metoda clasică standardizată
16
134.

Determinarea zahărului reducător din vin prin metoda
standardizată.
34
135.

Determinarea conţinutului în zaharuri din vin prin metoda
standardizată
16
136.

Determinarea concentraţiei alcoolice din vin prin metoda
clasica standardizată
11
137. Determinarea densităţii vinului prin metoda standardizată 6
138.

Determinarea extractului sec total din vin prin metoda
standardizată
11
139. Determinarea cenuşii din vin prin metoda standardizată. 16
140.

Determinarea alcalinităţii cenuşii din vin prin metoda
standardizată.
8
141.

Determinarea acidităţii totale din vin prin metoda
standardizată
11
142.

Determinarea acidităţii volatile din vin prin metoda
standardizată
16
143.

Determinarea raportului Glucoza – Fructoza din vin prin
metoda enzimatică
32
144.

Determinare valorii pH din vin prin metoda clasică prin
metoda standardizată
7
145.

Determinarea alcoolului metilic din vin prin metoda GC
prin metoda standardizată
55
146.

Determinarea acizilor organici (tartaric, malic, citric,
oxalic) din vin prin cromatografie pe coloana prin metoda
standardizată
158
147.

Determinarea cationilor (sodiu, amoniu, potasiu, magneziu,
calciu) din vin prin cromatografie pe coloană prin
metoda standardizată
158
148.

Determinarea anionilor (fluoruri, cloruri, nitraţi,
nitriţi, bromuri, fosfaţi, sulfaţi) din vin prin
cromatografie pe coloană prin metoda standardizată
158
149.

Testul de stabilitate fizico-chimică la aer pentru vin
prin metoda clasică standardizată
32
150.

Testul de stabilitate fizico-chimică la temperaturi
scăzute pentru vin prin metoda standardizată
32
151.

Testul de stabilitate fizico-chimică la temperaturi
ridicate pentru vin prin metoda standardizată
32
152.

Apreciere organoleptică la vinuri prin metoda clasică
standardizată
7
153.

Determinarea dioxid de sulf total din vin prin metoda
standardizată
10
154.

Determinarea concentraţiei alcoolice din băuturi spirtoase
prin metoda clasică standardizată
11
155.

Determinarea acidităţii totale din băuturi spirtoase prin
metoda clasică standardizată
10
156.

Determinarea dioxidului de sulf din băuturi spirtoase prin
metoda clasică standardizată.
9
157.

Determinarea alcoolului metilic din băuturi spirtoase prin
metoda GC – prin metoda standardizată
55
158.

Determinarea esterilor din băuturi spirtoase prin metoda
clasică standardizată
26
159.

Determinarea conţinutului de zaharoză din băuturi
spirtoase prin metoda clasică standardizată.
14
160.

Determinarea extractului uscat din băuturi spirtoase prin
metoda clasică standardizată
16
161.

Determinarea alcoolilor superiori din băuturi spirtoase
prin metoda – GC standardizată
116
162.

Apreciere organoleptică la distilate prin metoda clasică
standardizată
8

–––Notă *) Se va folosi cea mai recentă ediţie a standardului.––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x