ORDIN nr. 137 din 16 aprilie 2014

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 02/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALENr. 474 din 28 martie 2014MINISTERUL SANATATIINr. 426 din 15 aprilie 2014AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILORNr. 137 din 16 aprilie 2014
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 303 din 24 aprilie 2014
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 433 27/10/2014
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 4ABROGA PEORDIN 675 18/12/2009
ART. 4ABROGA PENORMA 18/12/2009
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulCONTINE PENORMA 16/04/2014
ActulREFERIRE LAHG 700 11/07/2012
ActulREFERIRE LAHG 725 21/07/2010
ActulREFERIRE LAHG 144 23/02/2010
ActulREFERIRE LAHG 1016 25/06/2004
ActulREFERIRE LAOUG (R) 97 21/06/2001 ART. 34
ActulREFERIRE LAOUG (R) 97 21/06/2001 ART. 37
ActulREFERIRE LAOUG (R) 97 21/06/2001 ART. 38
ActulREFERIRE LAOUG (R) 97 21/06/2001 ART. 39
ActulREFERIRE LAOUG (R) 97 21/06/2001 ART. 40
ART. 1APROBA PENORMA 16/04/2014
ART. 4REFERIRE LAORDIN 1594 17/12/2009
ART. 4REFERIRE LAORDIN 766 16/12/2009
ART. 4ABROGA PEORDIN 675 18/12/2009
ART. 4ABROGA PENORMA 18/12/2009
ART. 4REFERIRE LANORMA 16/12/2009
ART. 4REFERIRE LANORMA 17/12/2009
ART. 11REFERIRE LAHG 106 07/02/2002
ART. 11REFERIRE LANORMA 07/02/2002 ANEXA 1
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 433 27/10/2014

pentru aprobarea Normelor tehnice de producere, etichetare şi punere în circulaţie a băuturilor alcoolice fermentate, altele decât berea şi vinul, destinate consumului uman ca atare



Văzând Referatul de aprobare nr. 139.780 din 26 martie 2014, întocmit de Direcţia generală industrie alimentară, având în vedere prevederile art. 34 şi art. 37-40 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor, republicată, cu modificările ulterioare, ale Regulamentul (CEE) nr. 2.658/1987 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifară şi statistică şi Tariful Vamal Comun, cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, cu modificările şi completările ulterioare, ale Hotărârii Guvernului nr. 700/2012 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, cu modificările ulterioare, şi ale Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1.016/2004 privind măsurile pentru organizarea şi realizarea schimbului de informaţii în domeniul standardelor şi reglementărilor tehnice, precum şi al regulilor referitoare la serviciile societăţii informaţionale între România şi statele membre ale Uniunii Europene, precum şi Comisia Europeană, cu modificările şi completările ulterioare,viceprim-ministrul, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, ministrul sănătăţii şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor emit următorul ordin: + 
Articolul 1Se aprobă Normele tehnice de producere, etichetare şi punere în circulaţie a băuturilor alcoolice fermentate, altele decât berea şi vinul, destinate consumului uman ca atare, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 2Stocurile de băuturi alcoolice fermentate, altele decât berea şi vinul, destinate consumului uman ca atare, existente în reţeaua de comercializare sau produse şi existente în depozitele producătorilor, se comercializează în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentului ordin.
 + 
Articolul 3(1) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Ministerul Sănătăţii, prin structurile lor centrale şi teritoriale, cu atribuţii în domeniu, în funcţie de atribuţiile conferite de legislaţia în vigoare fiecărei instituţii, vor verifica modul de respectare a prevederilor prezentului ordin, conform competenţelor.(2) Verificarea calităţii loturilor de produse se face pe întregul lor circuit, atât la producători şi îmbuteliatori, cât şi în reţeaua comercială, pe baza documentaţiei tehnice a produsului, a buletinului de analiză şi a probei-martor.(3) Nerespectarea prevederilor prezentului ordin se constată şi se sancţionează de către structurile cu atribuţii în domeniu ale instituţiilor prevăzute la alin. (1), conform prevederilor legale în vigoare.
 + 
Articolul 4La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, interimar, al ministrului sănătăţii, interimar, şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 766/1.594/675/2009 pentru aprobarea Normelor tehnice privind fabricarea, natura şi calitatea materiilor prime, ambalarea, etichetarea şi comercializarea băuturilor alcoolice fermentate nedistilate, altele decât berea şi vinul, destinate consumului uman ca atare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 918 din 29 decembrie 2009.
 + 
Articolul 5Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.p. Viceprim-ministru, ministrul agriculturiişi dezvoltării rurale,Dumitru Daniel Botănoiu,secretar de statMinistrul sănătăţii,Nicolae BănicioiuPreşedintele Autorităţii Naţionale pentruProtecţia Consumatorilor,Marius Alexandru Dunca
 + 
AnexăNORMA 16/04/2014

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x