ORDIN nr. 12 din 7 februarie 1995

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 11/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL COMERTULUI
Publicat în: ACTE INTERNE
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 454 29/07/1994
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind instituirea mecanismului de licentiere şi eliberare a certificatului de export pe anul 1995, în cadrul contingentului de ovine şi caprine vii şi carne de ovine şi caprine, convenit cu Uniunea Europeană (UE), prin Acordul European şi Protocolul Adiţional la Acordul European şi Acordul Interimar de asociere a României la UE



În baza Hotărârii Guvernului nr. 454/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Comerţului,având în vedere prevederile Acordului European de asociere a României la UE, articolul 21, paragraful 4 şi Anexa a XII-a, şi ale Protocolului Adiţional la Acordul European şi Acordul Interimar de asociere a României la Comunitatile Europene, articolul 4, paragraful 3,luând în considerare dispoziţiile Ordinului nr. 2/1993 al ministrului comerţului privind regimul licenţelor de export şi import şi ale Ordinului nr. 24/1994 al ministrului comerţului privind licentierea mărfii sus-menţionate,ministrul comerţului emite următorul ORDIN: + 
Articolul 1Exportul de ovine şi caprine vii şi carne de ovine şi caprine cu destinaţia UE se realizează pe bază de licenţă de export şi certificate de export pentru UE eliberate de Ministerul Comerţului.Modelul certificatului de export figurează în Anexa I la prezentul ordin.
 + 
Articolul 2Repartizarea contingentului convenit cu UE la importurile sale din România în anul 1995 pentru ovine şi caprine vii, se va face în limita nivelului de 1583 tone în viu.Cantitatea menţionată cuprinde şi cota de ovine şi caprine care nu poate fi exportata ca atare deoarece România nu dispune de abatoare agreate de către UE la importul de astfel de produse.
 + 
Articolul 3Repartizarea contingentului de ovine şi caprine vii pentru anul 1995 se va face astfel:– 1183 tone pentru operatorii economici cu realizari anterioare la aceasta marfa;– 400 tone pentru operatorii economici nou veniti pe piaţa;
 + 
Articolul 4Eliberarea licenţelor de export se va face în conformitate cu normele prevăzute în Anexa II, care face parte integrantă din prezentul Ordin.
 + 
Articolul 5Nerespectare regimului licenţelor de export atrage după sine suspendarea sau anularea licenţei şi, după caz, răspunderea operatorului economic, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 764/1991.Modificarea în termenul de valabilitate a licenţelor eliberate se face numai prin anularea parţială sau totală a acestora şi eliberarea de noi licenţe, în condiţiile normelor prevăzute în Anexa II.
 + 
Articolul 6Întreaga răspundere privind operaţiunea de comerţ exterior, eficienta acesteia, condiţiile de realizare, corectitudinea preţului, respectarea reglementărilor naţionale a celor din ţările partenere sau de tranzit, inclusiv cu privire la măsuri fito-sanitare revine solicitantului de licenţă.De asemenea, beneficiarul de licenţă este răspunzător de utilizarea licenţei de export în conformitate cu condiţiile stabilite la eliberare.
 + 
Articolul 7Componenta Comisiei de atribuire a contingentului de ovine şi caprine vii este prezenta în Anexa III.
 + 
Articolul 8Certificatele de export vor fi eliberate de către Direcţia pentru Integrare Economică Europeană şi Regionala din cadrul Ministerului Comerţului în momentul în care firma beneficiara de o licenta de export este în măsura sa probeze existenta unui contract de vânzare cumpărare cu partenerii din UE cu o copie a acestuia.
 + 
Articolul 9Specimenele de semnatura ale persoanelor din cadrul Direcţiei pentru Integrare Economică Europeană şi Regionala imputernicita să semneze aceste certificate şi, specimenele de ştampila sunt notificate la Comisia Europeană în vederea difuzării acestora la autorităţile competente ale statelor membre ale UE.
 + 
Articolul 10Certificatul de export completat de către exportator într-un original şi doua copii va fi eliberat cu maximum o luna înainte de livrarea mărfii şi va avea o valabilitate de 3 luni.
 + 
Articolul 11Certificatele de export eliberate unui operator economic pot fi utilizate numai de titularii acestora, nefiind transmisibile altor operatori economici.
 + 
Articolul 12Operatorii economici care vor obţine certificatele de export şi care, din diferite motive, nu vor putea efectua, parţial sau integral, exportul cantităţii înscrise în certificatele de export, au obligaţia să solicite la Direcţia pentru Integrare Economică Europeană Regionala din Ministerul Comerţului, cel mai târziu cu 30 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate, anularea, respectiv reducerea cantităţilor înscrise în certificate.
 + 
Articolul 13Anexele I-III fac parte integrantă din prezentul Ordin.
 + 
Articolul 14Prezentul Ordin va fi dat publicităţii prin mass-media şi afişare la Ministerul Comerţului.Ministrul comerţului,Cristian Ionescu––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x