ORDIN nr. 117 din 30 iunie 2000

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 13/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 391 din 22 august 2000
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 537 19/08/2003
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAOG 34 30/01/2000
ActulREFERIRE LAHG 314 20/04/1999 ANEXA 1
ActulREFERIRE LAHG 6 14/01/1999
ActulREFERIRE LALEGE 67 25/04/1997 ART. 10
ActulREFERIRE LALEGE 67 25/04/1997 ART. 13
ActulREFERIRE LALEGE 67 25/04/1997 ART. 24
ANEXA 1REFERIRE LAOG 34 30/01/2000
ANEXA 1REFERIRE LAHG 314 20/04/1999 ANEXA 1
ANEXA 1REFERIRE LALEGE 67 25/04/1997 ART. 8
ANEXA 1REFERIRE LALEGE 67 25/04/1997 ART. 9
ANEXA 1REFERIRE LALEGE 67 25/04/1997 ART. 10
ANEXA 1REFERIRE LALEGE 67 25/04/1997 ART. 11
ANEXA 2REFERIRE LAOG 34 30/01/2000
ANEXA 2REFERIRE LAHG 314 20/04/1999 ANEXA 1
ANEXA 2REFERIRE LALEGE 67 25/04/1997 ART. 8
ANEXA 2REFERIRE LALEGE 67 25/04/1997 ART. 9
ANEXA 2REFERIRE LALEGE 67 25/04/1997 ART. 10
ANEXA 2REFERIRE LALEGE 67 25/04/1997 ART. 11
ANEXA 4REFERIRE LAOG 34 30/01/2000
ANEXA 4REFERIRE LAHG 314 20/04/1999 ANEXA 1
ANEXA 4REFERIRE LALEGE 67 25/04/1997 ART. 13
ANEXA 5REFERIRE LAHG 314 20/04/1999 ANEXA 1
ANEXA 5REFERIRE LALEGE 67 25/04/1997 ART. 20
ANEXA 5REFERIRE LALEGE 67 25/04/1997 ART. 22
ANEXA 5REFERIRE LALEGE 67 25/04/1997 ART. 24
ANEXA 5REFERIRE LALEGE 67 25/04/1997 ART. 25
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 537 19/08/2003
ActulREFERIT DEORDIN 185 27/04/2002
ActulREFERIT DEORDIN 142 13/05/2002

privind aprobarea formularelor-tip pentru evidenta patrimoniului viticol, a producţiei vitivinicole şi a băuturilor alcoolice naturale



Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,având în vedere prevederile art. 10, art. 13 şi art. 24 alin. (1) şi (2) din Legea viei şi vinului nr. 67/1997, modificată şi completată prin Ordonanţa Guvernului nr. 34/2000, şi ale pct. 9, 10, 16, 17, 18, 55 şi 56 din Regulamentul de aplicare a Legii viei şi vinului nr. 67/1997, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 314/1999,vazand Referatul de aprobare nr. 62.622 din 30 iunie 2000, întocmit de Direcţia generală resurse şi politici agroalimentare,în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 6/1999 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, cu modificările şi completările ulterioare,emite următorul ordin: + 
Articolul 1Se aprobă formularele-tip pentru evidenta patrimoniului viticol, a producţiei vitivinicole şi a băuturilor alcoolice naturale, prevăzute în anexele nr. 1-5, 6.1, 6.2, 6.3, 6.4, 6.5 care fac parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 2Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.p. Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,Ştefan Pete,secretar de stat
 + 
Anexa 1––-Propunem aprobarea.––––––-                                     INSPECŢIA DE STAT PENTRU CONTROLUL                              Se aprobă.     CENTRUL                     TEHNIC VITIVINICOL ŞI AL BĂUTURILOR                                –––-  AGRICOL …….               ALCOOLICE NATURALE CU DENUMIRE DE ORIGINE                   Director general,    Inginer,                                                                                                          …………….    …………                                    Inspector,                                                           Nr…./…..                                                  …………….                      CEREREpentru eliberarea autorizaţiei de plantare la viţă de vie Subsemnatul/Subsemnata ……………/(numele şi prenumele/denumirea persoanei fizice/juridice), în calitate de deţinător agricol, cu domiciliul/sediul în localitatea ………., str. ………… nr. ……, judeţul ………….., telefon ……., fax ……., înmatriculat la registrul comerţului cu nr. ….. din ………, reprezentat prin ………, având funcţia de …………., solicit eliberarea autorizaţiei de plantare în podgoria …………., Centrul viticol ……………., comuna ………….., satul ……….., tarlaua ……….., parcela nr. ………, în punctul denumit local …………, pe suprafaţa totală de ……… ha, pe perioada de ….. ani, din care în:– anul …. …… ha cu soiul (soiurile): ….;– anul …. …… ha cu soiul (soiurile): ….;– anul …. …… ha cu soiul (soiurile): ….;– anul …. …… ha cu soiul (soiurile): ….;– anul …. …… ha cu soiul (soiurile): …. .Distanţele de plantare utilizate sunt: …. m între randuri şi … m pe rând.Perioada de repaus a solului pe suprafaţa care va fi plantata, în cazul replantarii, este de ……. ani sau mentionez ca terenul respectiv nu a mai fost plantat cu viţă de vie.Declar pe propria răspundere ca:a) am luat cunoştinţa de prevederile art. 8-11 din Legea viei şi vinului nr. 67/1997, modificată şi completată prin Ordonanţa Guvernului nr. 34/2000, ale pct. 9-12 din Regulamentul de aplicare a Legii viei şi vinului nr. 67/1997, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 314/1999, precum şi ale Ordinului ministrului agriculturii şi alimentaţiei nr. 43/1991 privind lista soiurilor de viţă de vie nobila, recomandate şi autorizate la plantare, cu modificările ulterioare;b) deţin documentele insotitoare privind provenienţă, calitatea şi categoria biologica a materialului săditor viticol folosit la plantare;c) solul pe care se planteaza viţă de vie nu este infestat cu organisme dăunătoare, îndeosebi cu nematozi, vectori ai unor virusi care dauneaza viţei de vie;d) am respectat toate verigile tehnologice, recomandate de unităţile de cercetare ştiinţifică prin tehnologiile-cadru de înfiinţare a plantaţiilor viticole, privind pregătirea terenului în vederea plantarii.        …………….                     ………………….            (data)                     (semnatura solicitantului)NOTĂ:1. Realitatea datelor cuprinse în cerere se verifica pe teren de inspectorii Inspecţiei de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol şi al Băuturilor Alcoolice Naturale cu Denumire de Origine, iar cererile se soluţionează în termen de o luna de la data înregistrării.2. Cererile se întocmesc în doua exemplare, dintre care un exemplar rămâne la solicitant, iar celălalt se depune la direcţia generală teritorială pentru agricultura şi industrie alimentara.
 + 
Anexa 2–––MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEIDIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA ŞI INDUSTRIE ALIMENTARAA JUDEŢULUI ……../MUNICIPIULUI BUCUREŞTIAUTORIZAŢIEde plantare a viţei de vieNr. …./….În conformitate cu prevederile art. 8-11 din Legea viei şi vinului nr. 67/1997, modificată şi completată prin Ordonanţa Guvernului nr. 34/2000, şi ale pct. 9-12 din Regulamentul de aplicare a Legii viei şi vinului nr. 67/1997, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 314/1999, în baza cererii aprobate cu nr. …./……,se autorizeaza persoana fizica/juridică ……….. din localitatea ………, judeţul ……., sa planteze viţă de vie din soiuri nobile în podgoria ………, Centrul viticol ……….., comuna ………, satul ………., tarlaua …….., parcela nr. ….., din punctul denumit local ….., în suprafaţa totală de ….. ha, pe o perioadă de …… ani, din care în:– anul …. …… ha cu soiul (soiurile): ….;– anul …. …… ha cu soiul (soiurile): ….;– anul …. …… ha cu soiul (soiurile): ….;– anul …. …… ha cu soiul (soiurile): ….;– anul …. …… ha cu soiul (soiurile): …. .Distanţele de plantare sunt: … m între randuri şi … m pe rând.Perioada de repaus a solului a fost de … ani sau terenul nu a mai fost plantat cu viţă de vie.Prezenta autorizaţie este valabilă pentru suprafaţa totală de plantare, esalonata pe o perioadă de … ani.Director general,   ………………Data eliberării …….
 + 
Anexa 3–––Propunem aprobarea.––––––-                               INSPECŢIA DE STAT PENTRU CONTROLUL                             Se aprobă.   CENTRUL                  TEHNIC VITIVINICOL ŞI AL BĂUTURILOR                              –––-    AGRICOL …….      ALCOOLICE NATURALE CU DENUMIRE DE ORIGINE                  Director general,     Inginer,                                                                                                   …………….      …………                         Inspector,                                                            Nr…./…..                                            …………….                                    CEREREpentru eliberarea autorizaţiei de defrişare a plantaţiei de viţă de vieSubsemnatul/Subsemnata …………………, (numele şi prenumele/denumirea persoanei fizice/juridice), în calitate de deţinător agricol, cu domiciliul/sediul în localitatea ……., str. ……. nr. …., judeţul …….., telefon …….., fax ……., înmatriculat la registrul comerţului cu nr. …. din ………, reprezentat prin ………….., având funcţia de ……….., solicit eliberarea autorizaţiei de defrişare în podgoria ……….., Centrul viticol ………….., comuna ……….., satul ………, tarlaua …….., parcela nr. …………., în punctul denumit local …….., pe suprafaţa totală de …… ha, pe perioada de …… ani, din care în:– anul … …… ha, în luna (început – sfârşit) la soiul/soiurile: …..;– anul … …… ha, în luna (început – sfârşit) la soiul/soiurile: …..;– anul … …… ha, în luna (început – sfârşit) la soiul/soiurile: …..;– anul … …… ha, în luna (început – sfârşit) la soiul/soiurile: …..;– anul … …… ha, în luna (început – sfârşit) la soiul/soiurile: ….. .Vârsta plantaţiei de viţă de vie propusă pentru defrişare este de …… ani şi are ….. % goluri.Solicit autorizaţia de defrişare a plantaţiei de viţă de vie pentru următoarele motive: ……………………………………………………………………………………………………………………….………………………………………………………………….………………………………………………………………….………………………………………………………………….………………………………………………………………….După defrişare terenul va avea/nu va avea aceeaşi categorie de folosinţă, fiind utilizat pentru …………………………………. .Ma oblig ca în termen de 30 de zile de la data defrişării plantaţiei de viţă de vie sa anunţ oficiul teritorial de cadastru agricol şi organizarea teritoriului agricol despre schimbarea categoriei de folosinţă a terenului.       ………………..               ………………………..           (data)                     (semnatura solicitantului)NOTĂ:1. Realitatea datelor cuprinse în cerere se verifica pe teren de inspectorii Inspecţiei de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol şi al Băuturilor Alcoolice Naturale cu Denumire de Origine, iar cererile se soluţionează în termen de 6 luni de la data înregistrării.2. Cererile se întocmesc în 3 exemplare, dintre care un exemplar rămâne la solicitant, altul se depune la direcţia generală teritorială pentru agricultura şi industrie alimentara şi un alt exemplar se depune la oficiul teritorial de cadastru agricol şi organizarea teritoriului agricol.
 + 
Anexa 4––– MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEIDIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA A JUDEŢULUI ………/MUNICIPIULUI BUCUREŞTIAUTORIZAŢIEde defrişare a plantaţiei de viţă de vieNr. ………./ …………În conformitate cu prevederile art. 13 din Legea viei şi vinului nr. 67/1997, modificată şi completată prin Ordonanţa Guvernului nr. 34/2000, şi ale pct. 16-19 din Regulamentul de aplicare a Legii viei şi vinului nr. 67/1997, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 314/1999, în baza cererii aprobate cu nr. …/…….., se autorizeaza persoana fizica/juridică ……… din localitatea ……….., judeţul ………, sa defriseze plantatia de viţă de vie din soiuri nobile în podgoria …….., Centrul viticol …….., comuna …….., satul ……….., tarlaua …….., parcela nr. …., din punctul denumit local ……………., pe suprafaţa totală de …… ha, pe perioada de ….. ani, din care în:– anul … …… ha, în luna (început – sfârşit) la soiul/soiurile: …..;– anul … …… ha, în luna (început – sfârşit) la soiul/soiurile: …..;– anul … …… ha, în luna (început – sfârşit) la soiul/soiurile: …..;– anul … …… ha, în luna (început – sfârşit) la soiul/soiurile: …..;– anul … …… ha, în luna (început – sfârşit) la soiul/soiurile: ….. .Plantatia de viţă de vie supusă defrişării are vârsta de …. ani şi …… % goluri.Motivele pentru care a fost solicitată defrişarea sunt: ………………. .Prezenta autorizaţie este valabilă pentru suprafaţa totală defrisata, esalonata pe o perioadă de ….. ani.Director general,………………….Data eliberării ………
 + 
Anexa 5––-DECLARAŢIE DE STOCURIAnul ……1. Numele şi prenumele/Denumirea declarantului ………………… (persoana fizica/juridică)2. Domiciliul/Sediul declarantului: localitatea ………, str. …………. nr. ….., judeţul ……, telefon ……, fax ……., înmatriculat la registrul comerţului cu nr. ……. din ……., reprezentat prin ………., având funcţia de …………3. Calitatea declarantului ………………….. (producător, depozitar, comerciant cu ridicată)4. Cantitatea de vin, de alte produse vinicole şi de băuturi alcoolice naturale, în stoc:Podgoria ……., Centrul viticol ………., localitatea ……………     I. Vinuri stricto sensu

  Produsul Vin Locul de depozitare
  Alb Roze Roşu
  U.M. Cantitatea U.M. Cantitatea U.M. Cantitatea
  Vrac, din care:              
  VM              
  VMS              
  VS              
  DOC              
  DOCC              
  Îmbuteliat, din care:              
  VM              
  VMS              
  VS              
  DOC              
  DOCC            

NOTĂ:a) Categoria de vin, conform pct. 20, 21, 24 şi 25 din Regulamentul de aplicare a Legii viei şi vinului nr. 67/1997, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 314/1999.b) Locul de depozitare: pentru producătorii individuali se menţionează "GP"; pentru persoane juridice se menţionează numărul cramei.II. Balanţa vinului (intrari şi iesiri la vinul vrac în perioada cuprinsă între declaraţia de recolta a anului anterior şi declaraţia de stocuri a anului curent)

  Nr. crt. Specificare U.M. Categoria vinului Cantitatea Factura nr.
  VM VMS VS DOC DOCC
  I. Achiziţii hl              
  1. Furnizor (persoană fizică/juridică)                
  2.                
  3.                
  .                
  .                
  .                
  II. Livrări hl              
  1. Beneficiar (persoană fizică/juridică)                
  2.                
  3.                
  .                
  .                
  .              

   III. Vinuri speciale, alte produse vitivinicole, subproduse vinicole                    şi băuturi alcoolice naturale

  Produsul Stocuri Locul de depozitare
  U.M. Vrac U.M. Îmbuteliat
  1 2 3 4 5 6
  Vin spumant hl   mii butelii    
  Vin spumos hl   mii butelii    
  Vin aromatizat hl   mii butelii    
  Vin licoros hl   mii butelii    
  Must tăiat hl   x x  
  Must de struguri concentrat hl   x x  
  Must de struguri concentrat          
  rectificat hl   x x  
  Mistel hl   x x  
  Tulburel hl   x x  
  Vin alcoolizat hl   x x  
  Distilat de vin hl   x x  
  Vinars hl   mii butelii    
  Rachiu de vin hl   mii butelii    
  Oţet din vin hl   mii butelii    
  Rachiu de drojdie hl   mii butelii    
  Spumă de drojdie hl   mii butelii    
  Rachiu de tescovină hl   mii butelii    
  Rachiu aromat de tescovină hl   mii butelii    
  Pichet hl   x x  
  Ţuică hl   mii butelii    
  Rachiu din fructe hl   mii butelii  

NOTĂ:Locul de depozitare: pentru producătorii individuali se menţionează "GP"; pentru persoane juridice se menţionează numărul cramei sau al depozitului.     …………….           …………………..       (data)              (semnatura declarantului) + 
Anexa 6––-DECLARAŢIE DE RECOLTAAnul …….1. Numele şi prenumele/Denumirea producătorului ……………./(persoana fizica/juridică)2. Domiciliul/Sediul producătorului: localitatea ………., str. ……… nr. …., judeţul ……., telefon ….., fax ….., înmatriculat la registrul comerţului cu nr. …. din ….., reprezentat prin ….., având funcţia de ……3. Declar că am obţinut în campania de recoltare şi vinificare din acest an următoarele produse, conform anexelor:– anexa nr. 6.1 "Struguri"– anexa nr. 6.2 "Must"– anexa nr. 6.3 "Vin" (tras de pe drojdie)– anexa nr. 6.4 "Alte produse de origine vinicolă"– anexa nr. 6.5 "Balanţa vinului"NOTĂ:a) Strugurii de masa care nu corespund consumului în stare proaspăta sunt destinaţi pentru vinificare, vinul rezultat fiind utilizat pentru consumul familial, distilare sau pentru prepararea oţetului, şi se înregistrează în anexa nr. 6.4 la rândul "Vin pentru industrializare".b) Producţia de struguri, must şi cantitatea de vin rezultată se completează pentru fiecare podgorie, centru viticol şi localitate.     ………….                …………………..     (data)              (semnatura producătorului)
 + 
Anexa 6.1    –––                                STRUGURI

  Specificare U.M. din care:
  Struguri de masă Struguri de vin
  Albi Negri Albi Negri
  1 2 3 4 5 6
  I. Producţie proprie          
  Suprafaţa ha        
  Producţia tone        
  II. Achiziţii          
  a) Furnizor tone        
  1.          
  2.          
  .          
  .          
  b) Prestări de servicii tone        
  1.          
  2.          
  .          
  .          
  III. Destinaţia producţiei          
  a) Livrări tone        
  Beneficiar          
  1.          
  2.          
  .          
  .          
  b) Vinificare tone        
  1. din producţie proprie          
  2. din prestări de servicii        

    ANEXA 6.2    –––                                   MUST

  Specificare U.M. din care:
  Alb Roşu
  TOTAL (I+II+III): hl    
  I. Producţie proprie (inclusiv din strugurii achiziţionaţi) hl    
  II. Achiziţii hl    
  a) Furnizor      
  1.      
  2.      
  .      
  .      
  b) Prestări de servicii      
  1.      
  2.      
  .      
  .      
  III. Livrări hl    
  Beneficiar      
  1.      
  2.      
  .      
  .    

 + 
Anexa 6.3    –––-                             VIN

  Specificare TOTAL (hl) Alb Roze Roşu
  VM VMS VS DOC DOCC VM VMS VS DOC DOCC VM VMS VS DOC DOCC
  TOTAL (I+II+III):                                
  I. Producţie proprie                                
  (inclusiv din mustul                                
  achiziţionat)                                
  II. Achiziţii                                
  a) Furnizor                                
  1.                                
  2.                                
  3.                                
  .                                
  .                                
  b) Prestări de servicii                                
  1.                                
  2.                                
  3.                                
  .                                
  .                                
  III. Livrări                                
  Beneficiar                                
  1.                                
  2.                                
  .                        

 + 
Anexa 6.4    –––                         ALTE PRODUSE DE ORIGINE VINICOLĂ

  Specificare TOTAL (hl) din care:
  Producţie proprie Achiziţii Livrări
  I. Vin pentru industrializare        
  II. Produse pe bază de must        
  – must tăiat        
  – must concentrat        
  – mistel        
  III. Produse pe bază de vin        
  – vin alcoolizat        
  – distilat de vin        
  – rachiu de vin        
  – oţet        
  IV. Produse pe bază de subproduse vinicole        
  – drojdie        
  – alcool de origine viticolă        
  – rachiu de drojdie        
  – rachiu de tescovină    

 + 
Anexa 6.5    –––-                                BALANŢA VINULUI      (intrari şi iesiri la vinul vrac în perioada cuprinsă între declaraţia                 de stocuri şi declaraţia de recolta a anului curent:                                 15 august – 15 decembrie)

  Nr. crt. Specificare U.M. Categoria vinului Cantitatea Factura nr.
  VM VMS VS DOC DOCC
  I. Achiziţii                
  Furnizor (persoană fizică/juridică)                
  1.                
  2.                
  3.                
  .                
  .                
  II. Livrări                
  Beneficiar (persoană fizică/juridică)                
  1.                
  2.                
  3.                
  .                
  .              

–––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x