Informatii Document
Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILORNr. 90 din 5 februarie 2003MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEINr. 111 din 13 februarie 2003
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 136 din 3 martie 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act | |
Nu exista actiuni induse de acest act | |
Acte referite de acest act: | |
Nu exista acte care fac referire la acest act | |
pentru aprobarea listei cuprinzând testele analitice şi organoleptice aplicate pentru producerea vinurilor cu denumire de origine controlată
Vazand Referatul de aprobare nr. 124.297 din 30 ianuarie 2003 al Direcţiei generale de implementare, reglementare şi de management al resurselor biotehnologice,având în vedere prevederile art. 111 lit. k) din Normele metodologice de aplicare a Legii viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.134/2002,în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, cu modificările ulterioare, şi al Hotărârii Guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei, cu modificările şi completările ulterioare,ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi ministrul sănătăţii şi familiei emit următorul ordin: +
Articolul 1Se aprobă lista cuprinzând testele analitice şi organoleptice aplicate pentru producerea vinurilor cu denumire de origine controlată, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin. +
Articolul 2Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării.Ministrul agriculturii,alimentaţiei şi pădurilor,Ilie SarbuMinistrul sănătăţii şi familiei,Daniela Bartos +
Anexa 1LISTAcuprinzând testele analitice şi organoleptice aplicate pentru producerea vinurilor cu denumire de origine controlatăI. Teste analitice ale vinului1. Stabilitatea vinului:a) expus la aer; … b) expus la frig … 2. Examenul microbiologic al vinului:a) vinul păstrat în etuva; … b) aspectul vinului şi al depunerilor (depozit) … 3. Analizele fizice şi chimice ale vinului:a) densitatea; … b) tăria alcoolică; … c) extractul sec total (obţinut prin densimetrie); … d) zaharuri reducatoare; … e) zaharoza; … f) cenusa; … g) alcalinitatea cenusii; … h) aciditatea totală; … i) aciditatea volatila; … j) aciditatea fixa; … k) pH; … l) dioxidul de sulf liber; … m) dioxidul de sulf total … II. Teste organoleptice ale vinului1. Culoarea2. Limpiditatea3. Mirosul4. Gustul––-