ORDIN nr. 107 din 6 aprilie 2005

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 19/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 379 din 5 mai 2005
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 716 25/04/2008
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 208 17/03/2005 ART. 33
ActulCONTINE PEINSTRUCTIUNI 06/04/2005
ActulREFERIRE LAHG 44 22/01/2004
ActulREFERIRE LANORMA 22/01/2004
ActulREFERIRE LALEGE 571 22/12/2003
ActulREFERIRE LACODUL FISCAL 22/12/2003
ART. 1APROBA PEINSTRUCTIUNI 06/04/2005
ART. 5REFERIRE LAOG (R) 92 24/12/2003
ART. 5REFERIRE LACOD PR FISCALA (R) 24/12/2003
ANEXA 1REFERIRE LALEGE 571 22/12/2003
ANEXA 1REFERIRE LACODUL FISCAL 22/12/2003
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 716 25/04/2008

pentru aprobarea modelului Declaraţiei privind programul de lucru al fabricii de alcool etilic/distilate de origine agricolă şi a Instrucţiunilor pentru întocmirea programului de lucru



În temeiul art. 33 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală,având în vedere dispoziţiile pct. 1 1 alin. (2) din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, cu modificările şi completările ulterioare,preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin: + 
Articolul 1(1) Se aprobă modelul Declaraţiei privind programul de lucru al fabricii de alcool etilic/distilate de origine agricolă şi Instrucţiunile pentru întocmirea programului de lucru, prevăzute în anexele nr. 1 şi 2.(2) Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 2Programele de lucru ale fabricilor de alcool etilic/distilate de origine agricolă se aprobă de conducerea Direcţiei generale de inspecţie fiscală.
 + 
Articolul 3Programele de lucru aprobate se comunică antrepozitarilor şi direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, respectiv Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, sau Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili, în raza cărora funcţionează instalaţiile de fabricaţie alcool etilic/distilate de origine agricolă autorizate.
 + 
Articolul 4Programul de lucru al fabricii de alcool etilic/distilate de origine agricolă constituie declaraţie făcută pe propria răspundere a antrepozitarului.
 + 
Articolul 5Funcţionarea instalaţiei de fabricaţie alcool etilic/distilate de origine agricolă fără un program de lucru aprobat, precum şi nerespectarea programului de lucru aprobat se sancţionează potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 + 
Articolul 6(1) În cazul suspendării autorizaţiei de antrepozit fiscal, programul de lucru îşi pierde valabilitatea pe durata suspendării.(2) Revocarea sau anularea autorizaţiei de antrepozit fiscal implică retragerea aprobării programului de lucru.
 + 
Articolul 7Direcţia generală de inspecţie fiscală şi Direcţia economică şi administrativă vor lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
 + 
Articolul 8Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Preşedintele Agenţiei Naţionalede Administrare Fiscală,Sebastian BoduBucureşti, 6 aprilie 2005.Nr. 107.
 + 
Anexa 1

    ANTREPOZITAR …………………
                              DECLARAŢIE
        privind programul de lucru al fabricii de alcool etilic/distilate
                  de origine agricolă pe perioada ……………
    Capacitatea de fabricaţie alcool rafinat/distilate în 24 de ore
    (Capz.): …………… hl alcool pur*)
    Numărul de coloane de rafinare şi/sau distilare şi diametrele acestora:
Nr.
crt.

Luna

Perioada
de
funcţionare

Numărul
de zile
de rafinare/
distilare
Cantitatea de alcool
rafinat/distilate
(estimată)
– hl alcool pur*) –
Perioada
în care
instalaţia nu
funcţionează
0 1 2 3 4 5
1.
2.
12.
TOTAL: x X
__________
    *) Noţiunea de alcool pur este definită în Legea nr. 571/2003 privind
       Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
          Data Semnătura şi ştampila antrepozitarului
    ………………. ………………………………..

 + 
Anexa 2INSTRUCŢIUNIpentru întocmirea programului de lucru1. Programul de lucru se întocmeşte în 3 exemplare, pentru o perioadă de un an, defalcat pe luni calendaristice, începând cu luna de la care autorizaţia de antrepozit fiscal intră în vigoare.2. Declaraţiile privind programele de lucru se depun la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în vederea aprobării, cu cel puţin 15 zile înainte de punerea în aplicare a acestora.În acelaşi termen trebuie depuse şi solicitările privind modificarea programelor de lucru aprobate.3. Oprirea instalaţiei de fabricaţie, datorată unor cauze tehnice, pe o durată mai mare de 24 ore, constatată prin proces-verbal întocmit de supraveghetorul fiscal împreună cu reprezentanţii antrepozitarului, implică întocmirea unui nou program de lucru şi supunerea lui spre aprobare, dacă oprirea instalaţiei necesită o modificare a perioadelor viitoare de funcţionare a instalaţiei prevăzute în programul de lucru aprobat.4. În cazul în care antrepozitarul deţine două sau mai multe instalaţii de fabricaţie a alcoolului etilic/distilatelor de origine agricolă ce pot funcţiona independent, se va întocmi câte un program de lucru pentru fiecare instalaţie montată şi pusă în funcţiune.5. Modificările aduse instalaţiei, ce atrag creşterea sau micşorarea capacităţii de fabricaţie, conduc obligatoriu la întocmirea şi înaintarea spre aprobare a unui nou program de lucru.6. Declararea capacităţii de fabricaţie a alcoolului rafinat/distilatelor în 24 de ore, a numărului de coloane de distilare şi/sau rafinare şi a diametrelor acestora trebuie făcută pe baza caracteristicilor tehnice ale instalaţiei, stabilite de producător sau de unitatea care a efectuat montarea şi punerea în funcţiune a instalaţiei.7. Pentru fiecare perioadă de funcţionare a instalaţiei se vor menţiona ziua de pornire a funcţionării şi ziua în care întreaga instalaţie va fi oprită.8. În coloana 3 se va menţiona numărul de zile în care se realizează operaţiunea de rafinare a alcoolului brut, în cazul obţinerii de alcool etilic rafinat, respectiv numărul de zile în care se realizează distilarea materiei prime alcoolice, în cazul obţinerii distilatelor de vin, de cereale, de fructe etc., în concordanţă cu tehnologia de fabricaţie adoptată pentru obţinerea cantităţilor de alcool/distilate estimate.9. Perioadele de nefuncţionare a instalaţiei de fabricaţie se înscriu în programul de lucru prin indicarea orei din ziua în care se va opri instalaţia şi se vor aplica sigilii fiscale, respectiv a orei din ziua în care se va desigila instalaţia, în vederea repunerii în funcţiune.10. Datele înscrise în programul de lucru, întocmit conform modelului prevăzut în anexa nr. 1, vor respecta corelaţia:Coloana 4 = Capz. x Coloana 3_____________

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x