ORDIN nr. 1.761 din 21 decembrie 2006

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 21/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL SANATATII PUBLICE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 1.057 din 30 decembrie 2006
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHOTARARE 590 02/08/2018
ART. 3INTRAT IN VIGOAREORDIN 1761 21/12/2006
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulPUNE IN VIGOAREORDIN 1761 21/12/2006 ART. 3
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulPUNE IN VIGOAREORDIN 1761 21/12/2006 ART. 3
ActulREFERIRE LAHG 862 28/06/2006
ActulCONTINE PENORMA 21/12/2006
ART. 1APROBA PENORMA 21/12/2006
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHOTARARE 590 02/08/2018
ART. 3INTRAT IN VIGOAREORDIN 1761 21/12/2006

pentru aprobarea Normelor metodologice privind plasarea pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi



În temeiul prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii Publice,ministrul sănătăţii publice emite următorul ordin: + 
Articolul 1Se aprobă Normele metodologice privind plasarea pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 2Autoritatea de Sănătate Publică şi Inspecţia Sanitară de Stat din Ministerul Sănătăţii Publice, autorităţile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi inspecţiile sanitare de stat judeţene şi a municipiului Bucureşti, institutele de sănătate publică Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
 + 
Articolul 3Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2007.Ministrul sănătăţii publice,Gheorghe Eugen NicolaescuBucureşti, 21 decembrie 2006.Nr. 1.761.
 + 
Anexa NORME METODOLOGICEprivind plasarea pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi + 
Articolul 1(1) Institutele de sănătate publică Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara sunt instituţiile responsabile cu elaborarea rapoartelor de evaluare iniţială a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi în vederea plasarii lor pe piaţa.(2) Alimentele şi ingredientele alimentare noi sunt alimentele care intra sub incidenţa Regulamentului 258/97 privind alimentele şi ingredientele alimentare noi.(3) Institutul de Sănătate Publică Bucureşti este institutul coordonator pentru activitatea de plasare pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi şi are următoarele atribuţii:– transmite la Comisia Europeană rapoartele de evaluare iniţială elaborate de institutele de sănătate publică Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara;– notifica operatorului economic cu privire la decizia de plasare pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi sau cu privire la respingerea cererii de plasare a lor pe piaţa;– informează Ministerul Sănătăţii Publice despre decizia de plasare pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi în vederea afişării pe site-ul oficial.
 + 
Articolul 2Rapoartele de evaluare iniţială a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi, precum şi cererea operatorului economic pentru plasarea pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi se fac în conformitate cu prevederile Regulamentului 258/97 privind alimentele şi ingredientele alimentare noi şi ale Recomandarii Comisiei nr. 97/618/CE privind aspectele ştiinţifice şi informaţiile necesare a fi anexate la cererea de plasare pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi şi elaborarea raportului de evaluare iniţială în cadrul Regulamentului 258/97 al Parlamentului European şi al Consiliului.
 + 
Articolul 3Personalul care are acces la dosarele alimentelor şi ingredientelor alimentare noi are obligaţia de a nu divulga informaţiile considerate a fi confidenţiale.
 + 
Articolul 4Controlul pe piaţa al alimentelor şi ingredientelor alimentare noi se face de către inspectorii sanitari din Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii Publice.––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x