ORDIN nr. 1.463/1/16/2017

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 08/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL SANATATII Nr. 1.463 din 21 decembrie 2017 AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR Nr. 1 din 9 ianuarie 2018MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE Nr. 16 din 18 ianuarie 2018
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 82 din 29 ianuarie 2018
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulMODIFICA PEORDIN 185 19/03/2002
ART. 1COMPLETEAZA PENORMA 19/03/2002 ANEXA 1
ART. 1MODIFICA PENORMA 19/03/2002 ANEXA 1
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 30 18/01/2017 ART. 9
ActulREFERIRE LAHG 1186 29/12/2014 ART. 6
ActulREFERIRE LAHG 144 23/02/2010 ART. 7
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 4
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 3
ActulREFERIRE LALEGE 215 27/05/2004
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 0
ActulMODIFICA PEORDIN 185 19/03/2002
ActulREFERIRE LAORDIN 185 19/03/2002
ActulREFERIRE LAORDIN 153 11/04/2002
ActulREFERIRE LANORMA 19/03/2002 ANEXA 1
ActulREFERIRE LAOUG (R) 97 21/06/2001 ART. 13
ART. 1REFERIRE LAORDIN 185 19/03/2002
ART. 1REFERIRE LAORDIN 153 11/04/2002
ART. 1COMPLETEAZA PENORMA 19/03/2002 ANEXA 1
ART. 1MODIFICA PENORMA 19/03/2002 ANEXA 1
ART. 1REFERIRE LANORMA 11/04/2002
 Nu exista acte care fac referire la acest act





Văzând Referatul de aprobare nr. FB 13.886 din 20 decembrie 2017 al Direcției generale de asistență medicală și sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății,având în vedere art. 1 alin. (3) al Regulamentului (CE) nr. 178/2002 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației în domeniul alimentar, de înființare a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței alimentelor, cu modificările și completările ulterioare,având în vedere art. 13 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producției, circulației și comercializării alimentelor, republicată, cu modificările și completările ulterioare,în temeiul art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare, al art. 6^6 alin. (2) din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare, al art. 3 alin. (3) și art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a unităților din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare, și al art. 9 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea și funcționarea Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, cu modificările ulterioare,ministrul sănătății, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ministrul agriculturii și dezvoltării rurale emit următorul ordin: + 
Articolul IÎn partea a II-a din anexa la Normele privind solvenții de extracție utilizați în producerea alimentelor și a ingredientelor alimentare, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății și familiei și al ministrului agriculturii, alimentației și pădurilor nr. 185/153/2002, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 265 din 19 aprilie 2002, cu modificările și completările ulterioare, poziția referitoare la eter dimetilic se modifică și va avea următorul cuprins:

Dimetileter Preparare de produse proteice animale degresate, inclusiv gelatină (*) 0,009 mg/kg în produse proteice animale degresate, inclusiv gelatină
Preparare de colagen (**) și derivați de colagen, cu excepția gelatinei 3 mg/kg în colagen și derivați de colagen, cu excepția gelatinei

Notă
(*) «Gelatină» înseamnă proteine naturale, solubile, gelatinizate sau nu, obținute prin hidroliza parțială a colagenului produs din oase, piei, tendoane și ligamente de animale, în conformitate cu cerințele relevante din Regulamentul (CE) nr. 853/2004.
(**) «Colagen» înseamnă produsul proteic derivat din oase, piei și tendoane de animale, fabricat în conformitate cu cerințele relevante din Regulamentul (CE) nr. 853/2004.

 + 
Articolul IIPrezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Prezentul ordin transpune prevederile Directivei UE 2016/1.855 a Comisiei din 19 octombrie 2016 de modificare aDirectivei 2009/32/CE a Parlamentului European și a Consiliului de apropiere a legislațiilor statelor membre privind solvenții de extracție utilizați la fabricarea produselor alimentare și a ingredientelor alimentare.
Ministrul sănătății,
Florian-Dorel Bodog
Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare
și pentru Siguranța Alimentelor,
Geronimo Răducu Brănescu
Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale,
Petre Daea

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x