ORDIN nr. 1.436 din 26 august 2013

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 01/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICENr. 1.436 din 26 august 2013MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALENr. 852 din 26 august 2013
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 543 din 28 august 2013
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 67 15/01/2016
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 725 21/07/2010 ART. 7
ActulREFERIRE LAHG 34 22/01/2009 ART. 10
ActulREFERIRE LALEGE 571 22/12/2003 ART. 140
ActulREFERIRE LACODUL FISCAL 22/12/2003 ART. 140
ART. 1REFERIRE LALEGE 571 22/12/2003 ART. 140
ART. 1REFERIRE LACODUL FISCAL 22/12/2003 ART. 140
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 67 15/01/2016

privind aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru pâine şi specialităţi de panificaţie



În temeiul art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 7 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, cu modificările şi completările ulterioare,în baza prevederilor art. 140 alin. (2) lit. g) pct. 1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare,viceprim-ministrul, ministrul finanţelor publice, şi ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emit următorul ordin: + 
Articolul 1(1) În sensul art. 140 alin. (2) lit. g) pct. 1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare:a) prin pâine se înţelege produsul preparat dintr-un aluat obţinut din diferite sortimente de făină, utilizate în amestec ori singure, cu sau fără alte ingrediente, frământat cu apă, afânat prin fermentaţia drojdiei şi precopt/copt, inclusiv în stare congelată, dar la care nu s-au adăugat miere, ouă, brânză sau fructe şi care are un conţinut de zahăr în substanţă uscată de maximum 5% din greutate şi grăsimi în substanţă uscată de maximum 5% din greutate;b) prin cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzeluţe şi împletituri, care se încadrează în grupa produse de brutărie la codul CAEN/CPSA 1071, se înţelege produsele de panificaţie care au compoziţia pâinii, astfel cum este definită la lit. a).(2) Produsele prevăzute la alin. (1) lit. b) cu umplutură de orice fel nu se încadrează în categoria produselor de panificaţie prevăzute la art. 140 alin. (2) lit. g) pct. 1 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.(3) Covrigii se încadrează în prevederile art. 140 alin. (2) lit. g) pct. 1 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de gramaj şi indiferent dacă sunt sau nu afânaţi prin fermentaţia drojdiei.
 + 
Articolul 2Direcţiile generale regionale ale finanţelor publice, structurile teritoriale subordonate acestora, precum şi Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili vor lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
 + 
Articolul 3Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.p. Viceprim-ministru, ministrul finanţelor publice,Dan Manolescu,secretar de statp. Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,Achim Irimescu,secretar de stat–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x