NORME TEHNICE din 18 iunie 2009

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 25/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 429 din 24 iunie 2009
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 1886 24/06/2016
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 11REFERIRE LADECRET 420 05/12/1979
ART. 11REFERIRE LACONVENTIE 14/11/1975
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 1886 24/06/2016
ActulAPROBAT DEORDIN 1554 18/06/2009
ActulCONTINUT DEORDIN 1554 18/06/2009

privind înregistrarea în scopuri vamale a operatorilor economici şi a altor persoane



 + 
Capitolul IDispoziţii generale + 
Articolul 1Prezentele norme tehnice stabilesc procedura de înregistrare în România, la autoritatea vamală, a operatorilor economici şi a altor persoane.
 + 
Articolul 2În sensul prezentelor norme tehnice, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:a) număr EORI – număr de înregistrare şi identificare a operatorilor economici şi a altor persoane, definit la art. 1 pct. 16 din Regulamentul (CEE) nr. 2.454/93 al Comisiei din 2 iulie 1993 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului (CEE) nr. 2.913/92 al Consiliului de instituire a Codului Vamal Comunitar, cu modificările şi completările ulterioare;b) număr de înregistrare în sistemul informatic – un număr, altul decât numărul EORI, care se atribuie:– persoanelor, altele decât operatorii economici, care sunt stabilite într-un alt stat membru al Uniunii Europene şi care nu au primit un număr EORI, dar efectuează operaţiuni pentru care trebuie furnizat un număr de identificare, în conformitate cu anexa nr. 37 la Regulamentul (CEE) nr. 2.454/93, cu modificările şi completările ulterioare;– persoanelor care nu sunt stabilite pe teritoriul Uniunii Europene şi care depun pentru prima dată în România o declaraţie vamală pentru regimul de admitere temporară sau reexport din admitere temporară;c) operator economic – persoana definită la art. 1 pct. 12 din Regulamentul (CEE) nr. 2.454/93, cu modificările şi completările ulterioare;d) aplicaţia "EORI-RO" – aplicaţie informatică ce permite atribuirea numerelor EORI şi a numerelor de înregistrare în sistemul informatic.
 + 
Articolul 3Autoritatea vamală atribuie număr EORI următoarelor categorii de persoane:a) operatorilor economici care sunt stabiliţi în România, în condiţiile respectării prevederilor art. 4l alin. (1) din Regulamentul (CEE) nr. 2.454/93, cu modificările şi completările ulterioare;b) persoanelor, altele decât operatorii economici, care sunt stabilite în România, în condiţiile respectării prevederilor art. 4l alin. (4) lit. b) şi c), precum şi alin. (5) lit. a) din Regulamentul (CEE) nr. 2.454/93, cu modificările şi completările ulterioare;c) operatorilor economici care nu sunt stabiliţi pe teritoriul Uniunii Europene, în condiţiile respectării prevederilor art. 4l alin. (3) din Regulamentul (CEE) nr. 2.454/93, cu modificările şi completările ulterioare;d) persoanelor, altele decât operatorii economici menţionaţi la lit. c), care nu sunt stabilite pe teritoriul Uniunii Europene, în condiţiile respectării prevederilor art. 4l alin. (4) lit. b) şi c), precum şi alin. (5) lit. b) din Regulamentul (CEE) nr. 2.454/93, cu modificările şi completările ulterioare.
 + 
Capitolul IICererea de atribuire a numărului EORI + 
Articolul 4(1) Cererea de atribuire a numărului EORI, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1, se completează de către persoanele menţionate la art. 3 utilizând aplicaţia "EORI-RO", prin accesarea linkului existent pe website-ul Autorităţii Naţionale a Vămilor: www.customs.ro, secţiunea "e-Customs", subsecţiunea EORI, Sistem informatic. Cererea se înregistrează în aplicaţia "EORI-RO", se tipăreşte şi se depune, semnată şi ştampilată de solicitant, la direcţia regională pentru accize şi operaţiuni vamale în a cărei rază de competenţă teritorială are sediul/reşedinţa persoana respectivă, în cazul persoanelor stabilite în România, sau la direcţia regională pentru accize şi operaţiuni vamale în a cărei rază de competenţă teritorială urmează ca solicitantul să desfăşoare activităţile prevăzute la art. 4l alin. (3) din Regulamentul (CEE) nr. 2.454/93, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul operatorilor economici şi al altor persoane care nu sunt stabilite pe teritoriul Uniunii Europene.(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în cazul operatorilor economici menţionaţi la art. 3 lit. c), care sunt titulari de carnete TIR, cererea se depune la biroul vamal de frontieră prin care sunt introduse sau scoase mărfurile pe/de pe teritoriul vamal comunitar.(3) Cererea prevăzută la alin. (1) se depune la autoritatea vamală competentă împreună cu documente justificative care să susţină informaţiile din cuprinsul ei.
 + 
Articolul 5În cazul operatorilor economici care sunt stabiliţi în România, cererea de acordare a numărului EORI este însoţită de următoarele documente, în fotocopie:a) certificatul de înregistrare eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului;b) certificatul de înregistrare în scopuri de TVA emis de Ministerul Finanţelor Publice, după caz;c) documente din care rezultă adresa sediului social sau a domiciliului fiscal actual, după caz, în situaţia în care acesta nu corespunde cu cel înscris în certificatul(ele) prezentat(e).
 + 
Articolul 6În situaţia persoanelor, altele decât operatorii economici, care sunt stabilite în România, cererea de acordare a numărului EORI este însoţită de următoarele documente, în fotocopie:a) documentele de înregistrare eliberate de autorităţile cu atribuţii în acest sens;b) certificatul de înregistrare în scopuri de TVA emis de Ministerul Finanţelor Publice, după caz;c) documentele din care rezultă adresa sediului social sau a domiciliului fiscal actual, după caz, în situaţia în care aceasta nu corespunde cu cea înscrisă în documentele prevăzute la lit. a) şi b);d) cartea de identitate, în cazul persoanelor fizice.
 + 
Articolul 7În cazul persoanelor prevăzute la art. 3 lit. c) şi d), cererea de acordare a numărului EORI este însoţită de următoarele documente:a) documentul de înregistrare eliberat de autoritatea competentă din ţara terţă, în fotocopie;b) certificatul de înregistrare în scopuri de TVA eliberat de autoritatea competentă din ţara terţă, după caz, în fotocopie;c) documente din care rezultă adresa sediului social sau a domiciliului fiscal actual, după caz, în situaţia în care aceasta nu corespunde cu cea înscrisă în documentele prevăzute la lit. a) şi b), emise de autorităţile responsabile din cadrul registrului comerţului ori de camerele de comerţ din Uniunea Europeană sau din ţara terţă, în original ori copie legalizată, cu cel mult 6 luni înainte de data depunerii cererii;d) o fotocopie a paşaportului valabil sau a altui document de călătorie, în cazul persoanelor fizice.
 + 
Articolul 8În cazul persoanelor menţionate la art. 4 alin. (2), cererea de acordare a numărului EORI este însoţită de următoarele documente:a) fotocopia copertei carnetului TIR cu ştampila ce conţine datele de identificare ale titularului de carnet TIR;b) fotocopia paşaportului conducătorului autovehiculului.
 + 
Capitolul IIIAtribuirea numărului EORI + 
Articolul 9(1) După verificarea concordanţei dintre datele cuprinse în cerere şi cele din documentele prevăzute la art. 5-8, direcţia regională pentru accize şi operaţiuni vamale/biroul vamal de frontieră acordă numărul EORI şi transmite solicitantului, prin intermediul aplicaţiei "EORI-RO", o notificare de atribuire a numărului EORI, la adresa de poştă electronică indicată de acesta în cerere.(2) În situaţia în care în cerere nu este indicată o adresă de poştă electronică, notificarea de atribuire a numărului EORI se transmite prin poştă solicitantului/reprezentantului sau se înmânează acestuia la sediul direcţiei regionale pentru accize şi operaţiuni vamale/biroului vamal de frontieră.(3) Modelul notificării de atribuire a numărului EORI este prevăzut în anexa nr. 2.
 + 
Articolul 10(1) În situaţia în care autoritatea vamală constată neconcordanţe între datele înscrise în cerere şi cele din documentele anexate, precum şi în cazul lipsei vreunuia dintre documentele care trebuie să însoţească cererea, aceasta notifică în scris solicitantului cele constatate.(2) Cererea de acordare a numărului EORI se respinge şi se elimină din aplicaţia "EORI-RO" dacă solicitantul nu a remediat în termen de 30 de zile calendaristice de la data notificării neconcordanţele constatate de autoritatea vamală.
 + 
Articolul 11(1) Numărul EORI are următoarea structură: ROX……..X, unde X……..X este o serie alfanumerică de maximum 15 caractere, formată din:a) codul unic de identificare sau codul de înregistrare fiscală, după caz, pentru persoanele prevăzute la art. 3 lit. a);b) codul unic de identificare sau codul de înregistrare în scopuri de TVA, după caz, respectiv codul numeric personal, pentru persoanele prevăzute la art. 3 lit. b);c) codul de ţară ISO alfa 2 al ţării unde este stabilită persoana căreia i se atribuie numărul EORI, urmat de codul de identificare sau codul de înregistrare în scopuri de TVA, după caz, pentru persoanele prevăzute la art. 3 lit. c);d) codul de ţară ISO alfa 2 al ţării unde este stabilită persoana căreia i se atribuie numărul EORI, urmat de codul de identificare sau codul de înregistrare în scopuri de TVA, după caz, ori seria şi numărul paşaportului valabil/documentului de călătorie, pentru persoanele prevăzute la art. 3 lit. d).(2) În situaţiile în care codul unic de identificare, codul de identificare şi codul de înregistrare în scopuri de TVA, menţionate la alin. (1) lit. a)-d), conţin codul ISO alfa 2 al ţării emitente, în structura numărului EORI se va prelua numai seria numerică a codurilor în cauză.(3) În cazul persoanelor prevăzute la art. 4 alin. (2), structura numărului EORI este de forma: ROTYYZZZX……X, unde:a) litera "T" reprezintă identificatorul pentru operatorii economici autorizaţi la regimul TIR, în conformitate cu prevederile Convenţiei vamale relative la transportul internaţional al mărfurilor sub acoperirea carnetelor TIR (Convenţia TIR, 1975);b) "YY" reprezintă codul de ţară ISO alfa 2 al ţării unde este stabilită persoana căreia i se atribuie numărul EORI;c) "ZZZ" reprezintă codul de 3 cifre al asociaţiei garante din ţara terţă prin intermediul căreia titularul carnetului TIR a fost autorizat la regimul TIR;d) "X…..X" reprezintă numărul titularului carnetului TIR, atribuit de asociaţia garantă din ţara terţă (maximum 9 caractere).
 + 
Capitolul IVProcedura alternativă + 
Articolul 12(1) În situaţia în care aplicaţia "EORI-RO" nu funcţionează, solicitantul completează cererea prevăzută în anexa nr. 1 şi o depune la direcţia regională pentru accize şi operaţiuni vamale/biroul vamal de frontieră, împreună cu documentele prevăzute la art. 5-8.(2) După verificarea concordanţei dintre datele cuprinse în cerere şi cele din documentele anexate, direcţia regională pentru accize şi operaţiuni vamale/biroul vamal de frontieră introduce datele din cerere în aplicaţia "EORI-RO", în maximum 24 de ore de la restabilirea funcţionării aplicaţiei. După acordarea numărului EORI se transmite solicitantului notificarea de atribuire a acestuia, conform procedurii prevăzute la art. 9.
 + 
Capitolul VAtribuirea numerelor de înregistrare în sistemul informatic + 
Articolul 13(1) Atribuirea numerelor de înregistrare în sistemul informatic se realizează în baza unei cereri scrise, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 3. Cererea se depune, semnată şi ştampilată de solicitant, la direcţia regională pentru accize şi operaţiuni vamale în a cărei rază de competenţă teritorială se află biroul vamal la care urmează să fie declarate mărfurile pentru plasarea sub regim vamal sau la biroul vamal de frontieră unde se declară mărfurile.(2) În susţinerea cererii menţionate la alin. (1) se anexează documente justificative. Dispoziţiile art. 7 se aplică în mod corespunzător.
 + 
Articolul 14(1) După verificarea concordanţei dintre datele cuprinse în cerere şi cele din documentele justificative anexate, direcţia regională pentru accize şi operaţiuni vamale/biroul vamal de frontieră introduce datele în aplicaţia "EORI-RO".(2) Dispoziţiile art. 10 se aplică în mod corespunzător.
 + 
Articolul 15(1) Structura numărului de înregistrare în sistemul informatic este de următoarea formă: ROZZX…X, unde:a) "ZZ" reprezintă codul de ţară ISO alfa 2 al ţării unde este stabilită persoana care se înregistrează;b) "X…..X" reprezintă o serie alfanumerică de maximum 13 caractere formată din codul de identificare sau codul de înregistrare în scopuri de TVA, după caz, respectiv codul numeric personal ori seria şi numărul paşaportului valabil/documentului de călătorie, în cazul persoanelor fizice.(2) Dispoziţiile art. 12 se aplică în mod corespunzător.
 + 
Articolul 16(1) Numerele de înregistrare în sistemul informatic nu se utilizează în declaraţiile sumare de intrare/ieşire prevăzute la art. 36a şi 182a din Regulamentul (CEE) nr. 2.913/92 al Consiliului din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului Vamal Comunitar, cu modificările şi completările ulterioare.(2) La depunerea declaraţiilor sumare menţionate la alin. (1) este obligatorie furnizarea de numere EORI.
 + 
Capitolul VIDispoziţii finale + 
Articolul 17Operatorii economici şi alte persoane cărora le-a fost atribuit un număr EORI/număr de înregistrare în sistemul informatic au obligaţia să notifice direcţiei regionale pentru accize şi operaţiuni vamale/biroului vamal de frontieră care a atribuit numărul EORI modificarea oricărora dintre datele cuprinse în cerere şi în documentele anexate la aceasta.
 + 
Articolul 18(1) În situaţia în care persoanele menţionate la art. 17 solicită modificarea datelor înscrise în cererea de atribuire a numărului EORI/numărului de înregistrare în sistemul informatic, acestea întocmesc şi depun la autoritatea vamală care a atribuit numărul EORI/numărul de înregistrare în sistemul informatic o cerere întocmită potrivit art. 4 sau 13, după caz, însoţită de documente justificative.(2) Autoritatea vamală validează în aplicaţia "EORI-RO" modificările datelor de identificare ale persoanelor, fără a mai transmite acestora o notificare în acest sens.
 + 
Articolul 19(1) În temeiul art. 5 din Regulamentul (CEE) nr. 2.913/92, cu modificările şi completările ulterioare, reprezentanţii pot să completeze şi să depună cereri de atribuire a numerelor EORI/de înregistrare în sistemul informatic pentru persoanele cu care au încheiate contracte de reprezentare.(2) În situaţiile menţionate la alin. (1) cererea este însoţită şi de o declaraţie pe propria răspundere a solicitantului, în original, în care acesta precizează dacă este de acord sau nu cu publicarea de către Comisia Europeană pe internet a numărului EORI şi a datelor cu caracter personal, precum şi de contractul de reprezentare, în fotocopie.
 + 
Articolul 20Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentele norme tehnice.
 + 
Anexa 1––-la normele tehnice––––––CERERE DE ATRIBUIRE A NUMĂRULUI EORINotă: vă rugăm să consultaţi notele explicative înainte de completarea formularuluiCătre Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale …../biroul vamal ………

                                   
  1. Solicitant Rezervat în scopuri vamale
    Nr. de referinţă solicitant:     Nr. înregistrare cerere (registratură):
  Cod identificare unic:  
  Nume complet:  
  Nume scurt:   Nr. înregistrare cerere (informatic):
  Solicit nr. EORI pe perioada:  
   
  2. Adresa sediului social/reşedinţa:
    Strada şi numărul Cod poştal Localitate  
       
  Judeţ/Sector Ţara/Limba   Valabilitate
        Început Sfârşit
     
   
  3. Numărul (numerele) de identificare TVA 4. Statutul juridic
    Ţara Număr identificare TVA     Limba Forma de constituire Valabilitate  
      început sfârşit
     
           
     
  5. Data de constituire/data naşterii: 6. Tipul de persoana
  7. Persoana de contact
    Numele şi prenumele Strada şi numărul Cod poştal Localitatea    
         
  Ţara Telefon Fax e-mail Valabilitate
          început sfârşit
     
   
  8. Numărul (numerele) de identificare atribuit(e) în scopuri vamale de autorităţile competente ale unei ţări terţe 9. Codul principalei activităţi economice
    Ţara terţă Număr de identificare     Cod Descriere  
         
     
     
     
  10. Acordul pentru divulgarea nr. EORI şi a datelor cu caracter personal*)
    [] DA
    [] NU
  11. Lista documentelor ataşate
    Descriere document Serie Număr Data eliberării Data expirării  
           
           
   
  12. Declar pe propria răspundere că nu mi-a fost atribuit până în prezent un număr EORI.
   
    Semnătura . . . . . . . . . . . . . . . . . .
   
    Nume solicitant/reprezentant Data:  
    Funcţia:
 

* Bifarea opţiunii "DA" constituie acordul că numărul EORI, ce va fi atribuit de Autoritatea Naţională a Vămilor, precum şi datele cu caracter personal înscrise în casetele 1 şi 2, prelucrate în scopul obţinerii numărului EORI, să fie transmise Comisiei Europene de autoritatea vamală în scopul publicării acestora pe internet.Bifarea opţiunii "NU" nu influenţează atribuirea numărului EORI.Note explicative la cerere1. SolicitantulNr. de referinţă solicitant: Se înscrie numărul de înregistrare a solicitării din evidenţele proprii ale operatorului economic.Persoanele fizice nu completează această casetă.Cod identificare unic: Se completează în funcţie de tipul de persoană, astfel:În cazul operatorilor economici care au sediul stabilit în România, se înscrie codul unic de înregistrare din certificatul de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului.În cazul persoanelor, altele decât operatorii economici, care au sediul/reşedinţa în România se înscrie codul unic de înregistrare din certificatul de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului sau numărul de înregistrare în scopuri fiscale, după caz.În cazul persoanelor fizice se înscrie codul numeric personal.În cazul operatorilor economici, precum şi al altor persoane, cu excepţia persoanelor fizice, care nu sunt stabilite pe teritoriul vamal comunitar, se înscrie codul ţării terţe (ISO alfa 2) urmat de numărul de înregistrare atribuit de autoritatea competentă din ţara în care este stabilit solicitantul.În cazul persoanelor fizice care nu sunt stabilite pe teritoriul vamal comunitar, se înscrie codul ţării terţe (ISO alfa 2) urmat de seria şi numărul paşaportului valabil sau al altui document de călătorie.În cazul titularilor de carnete TIR care nu sunt stabiliţi pe teritoriul vamal comunitar, se înscriu: litera "T", urmată de codul de ţară ISO alfa 2 al ţării transportatorului, codul de 3 cifre al asociaţiei garante naţionale prin intermediul căreia titularul carnetului TIR a fost autorizat la regimul TIR şi numărul titularului carnetului TIR atribuit de asociaţia garantă din ţara terţă.Nume complet: Se înscriu denumirea completă/numele şi prenumele persoanei care solicită atribuirea numărului EORI.Nume scurt: Se înscriu iniţialele denumirii/numelui solicitantului sau orice altă formă scurtă a numelui.Solicit nr. EORI pe perioada: Se înscriu data de la care se solicită atribuirea numărului EORI, precum şi data de încetare a valabilităţii numărului EORI, dacă este cazul.În cazul în care atribuirea numărului EORI se face în baza paşaportului valabil sau a altui document de călătorie, data de încetare a valabilităţii numărului EORI se completează cu data expirării documentului respectiv.2. Adresa sediului social/reşedinţaSe menţionează adresa completă a sediului social sau a reşedinţei, după caz, inclusiv identificatorul de ţară.În caseta "Valabilitate":– subcaseta "Început" – se înscrie automat de către sistem data înscrisă în caseta 1 (data de la care se solicită atribuirea numărului EORI);– subcaseta "Sfârşit" – se completează în cazul cererilor de modificare care privesc schimbarea adresei sediului social declarat iniţial la atribuirea numărului EORI.3. Numărul (numerele) de identificare TVASe înscriu ţara/ţările şi numărul/numerele atribuit/atribuite, dacă este cazul, de autoritatea/autorităţile fiscală/fiscale din România sau din alte state membre UE.4. Statutul juridicSe înscrie forma de constituire a solicitantului, aşa cum este menţionată în documentul de constituire, dacă este cazul.În caseta "Valabilitate":– subcaseta "început" – se înscrie data constituirii în forma declarată;– subcaseta "sfârşit" – se completează în cazul cererilor de modificare care privesc forma de constituire doar în cazul în care se schimbă statutul juridic declarat iniţial în cererea de atribuire a numărului EORI.5. Data de constituire/data naşteriiSe menţionează data de constituire sau, în cazul unei persoane fizice, data naşterii solicitantului.6. Tipul de persoanăSe înscrie tipul de persoană în formă codificată, astfel:1 – pentru persoană fizică;2 – pentru persoană juridică;3 – pentru asociere de persoane, astfel cum se menţionează la art. 4 alin. (1) din Regulamentul (CEE) nr. 2.913/92 al Consiliului din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului Vamal Comunitar, cu modificările şi completările ulterioare.7. Persoana de contactSe menţionează numele persoanei de contact, adresa şi cel puţin una dintre următoarele informaţii: numărul de telefon, numărul de fax şi adresa electronică.În caseta "Valabilitate":– subcaseta "început" – se înscrie data completării cererii.– subcaseta "sfârşit" – se completează în cazul cererilor de modificare care privesc schimbarea datelor referitoare la persoana de contact, declarate iniţial în cererea de atribuire a numărului EORI.8. Numărul (numerele) de identificare atribuit(e) în scopuri vamale de autorităţile competente ale unei ţări terţeÎn cazul unei persoane care nu este stabilită pe teritoriul vamal al Comunităţii se înscrie (înscriu) numărul (numerele) de identificare atribuit(e), dacă este cazul, persoanei interesate în scopuri vamale de către autorităţile competente ale unei ţări terţe cu care este în vigoare un acord de asistenţă administrativă reciprocă în domeniul vamal. Acest număr (aceste numere) de identificare include (includ) codul de ţară sau de teritoriu (dacă este disponibil, codul de ţară ISO alfa 2, astfel cum acesta este definit în anexa nr. 38, titlul II, caseta 2 din Regulamentul (CEE) nr. 2.454/93 al Comisiei din 2 iulie 1993 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului (CEE) nr. 2.913/92 al Consiliului de instituire a Codului Vamal Comunitar, cu modificările şi completările ulterioare).9. Codul principalei activităţi economiceSe menţionează codul principalei activităţi economice la nivel de 4 cifre, conform clasificării statistice a activităţilor economice în Comunitatea Europeană (CAEN), dacă este cazul.10. Acordul pentru divulgarea nr. EORI şi a datelor cu caracter personalSe bifează una dintre căsuţele care corespund acordului/refuzului privind publicarea pe internet de Comisia Europeană a numărului EORI şi a datelor cu caracter personal.Acordul privind publicarea pe internet de către Comisia Europeană a datelor de identificare şi înregistrare, menţionate în cererea de atribuire a numărului EORI (numărul EORI, numele complet al persoanei şi adresa sediului sau a domiciliului) nu este obligatoriu.Refuzul publicării datelor cu caracter personal nu afectează prelucrarea cererii privind atribuirea numărului EORI şi îndeplinirea formalităţilor vamale.11. Lista documentelor ataşateSe înscriu datele de identificare ale documentelor care se anexează la cererea de atribuire a numărului EORI.12. Se înscriu numele şi prenumele, funcţia, se aplică ştampila şi se semnează de reprezentantul legal al operatorului economic sau reprezentantul desemnat de operatorul economic în relaţiile cu autoritatea vamală.În cazul titularilor de carnete TIR care nu sunt stabiliţi pe teritoriul vamal comunitar, se înscriu numele şi prenumele conducătorului autovehiculului şi se semnează de către acesta.Data: Se înscrie data completării cererii. + 
Anexa 2––-la normele tehnice––––––NOTIFICARE DE ATRIBUIRE A NUMĂRULUI EORI

     
  Număr EORI . . . . . . . . . . .
   
  data emitere: . . . . . . . . . . . . . Valabil pe perioada: . . . . . . . . . . . ÷ . . . . . . . . . . .
   
  Titularul numărului EORI Autoritatea emitentă
  Nume:  
  Localitatea:  
  Strada şi nr.:  
  Cod poştal:  
  Judeţul/Sectorul:  
  Ţara:

ATENŢIE:Numărul EORI este unic şi valabil în relaţiile dumneavoastră cu toate autorităţile vamale de pe teritoriul Uniunii Europene. + 
Anexa 3––-la normele tehnice––––––CERERE DE ÎNREGISTRARE ÎN SISTEMUL INFORMATIC AL AUTORITĂŢII VAMALENotă: vă rugăm să consultaţi notele explicative înainte de completarea formularuluiCătre Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale……./biroul vamal……..

                       
  1. Solicitant Rezervat în scopuri vamale
    Cod identificare:     Nr. înregistrare cerere (registratură):
  Nume complet:   Nr. înregistrare cerere (informatic):
     
  2. Adresa sediului social/reşedinţa:
    Strada şi numărul Cod poştal Localitate  
       
  Judeţ/sector Ţara    
     
   
  3. Data de constituire/data naşterii: 4. Tipul de persoană:
  5. Persoana de contact
    Numele şi prenumele Strada şi numărul Cod poştal Localitatea  
         
   
  6. Lista documentelor ataşate
    Descriere document Serie Număr Data eliberării Data expirării  
           
           
   
  7.
    Semnătura ………………………..
    Nume solicitant/reprezentant Data:
    Funcţia:

Note explicative la cerere:1. SolicitantulCod identificare: Se completează în funcţie de tipul de persoană, astfel:În cazul persoanelor, altele decât operatorii economici, care au sediul/reşedinţa într-un alt stat membru al Uniunii Europene, se înscrie codul ţării (ISO alfa 2) urmat de numărul de înregistrare/codul numeric personal atribuit de autoritatea competentă din ţara în care este stabilit solicitantul.În cazul operatorilor economici care nu sunt stabiliţi pe teritoriul vamal comunitar, se înscrie codul ţării terţe în care este stabilit solicitantul (de forma ISO alfa 2) urmat de numărul de înregistrare atribuit de autoritatea competentă din ţara în care este stabilit solicitantul.Nume complet: Se înscriu denumirea completă/numele şi prenumele persoanei care solicită atribuirea numărului de înregistrare în sistemul informatic.2. Adresa sediului social/reşedinţaSe menţionează adresa completă a sediului social sau a reşedinţei, după caz, inclusiv identificatorul de ţară.3. Data de constituire/data naşteriiSe menţionează data de constituire sau, în cazul unei persoane fizice, data naşterii solicitantului.4. Tipul de persoanăSe înscrie tipul de persoană în formă codificată, astfel:1 – pentru persoană fizică;2 – pentru persoană juridică;3 – pentru asociere de persoane, astfel cum se menţionează la art. 4 alin. (1) din Regulamentul (CEE) nr. 2.913/92 al Consiliului din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului Vamal Comunitar, cu modificările şi completările ulterioare.5. Persoana de contactSe menţionează numele persoanei de contact, adresa şi cel puţin una dintre următoarele informaţii: numărul de telefon, numărul de fax şi adresa electronică.6. Lista documentelor ataşateSe înscriu datele de identificare ale documentelor care se anexează la cererea de atribuire a numărului de înregistrare în sistemul informatic.7. Se înscriu numele şi prenumele, funcţia, se aplică ştampila şi se semnează de reprezentantul legal al solicitantului sau reprezentantul desemnat de acesta în relaţiile cu autoritatea vamală.Data: Se înscrie data completării cererii.––––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x