NORME METODOLOGICE din 4 noiembrie 2004

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 18/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICEMINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 1.146 din 3 decembrie 2004
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulPENTRU APLICAREAOUG 45 23/03/2001
ART. 11REFERIRE LAOUG 45 23/03/2001
ART. 13REFERIRE LAOUG 45 23/03/2001
ANEXA 1REFERIRE LAOUG 45 23/03/2001
ANEXA 2REFERIRE LAOUG 45 23/03/2001
ANEXA 3REFERIRE LAOUG 45 23/03/2001
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 743 04/11/2004
ActulCONTINUT DEORDIN 743 04/11/2004

pentru aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 45/2001 privind producţia de apă grea în perioada 2001-2006 la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare şi acumularea acesteia de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat, cu modificările şi completările ulterioare



 + 
Capitolul 1Dispoziţii generale + 
Articolul 1(1) Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, denumită în continuare regie, va produce şi va livra, în perioada 2004-2006, o cantitate de 400 tone de apă grea, care se acumulează de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat, ca stoc de rezervă de stat, în vederea punerii în funcţiune a Unităţii nr. 2 de la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă şi pentru completarea necesarului tehnologic pe durata de viaţă a unităţilor 1 şi 2 de la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă.(2) Acumularea de apă grea pe perioada 2004-2006 de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat se face prin compensare cu obligaţiile de plată datorate de regie către bugetul de stat şi către furnizorii de materii prime şi materiale, prestatorii de servicii şi executanţii de lucrări ai regiei, denumiţi în continuare furnizori, precum şi cu obligaţiile de plată ale acestor furnizori faţă de bugetul de stat.(3) Dacă furnizorii nu înregistrează obligaţii de plată către bugetul de stat, dar au obligaţii de plată rezultate din relaţii contractuale cu anumiţi agenţi economici, se compensează obligaţiile de plată datorate bugetului de stat de către agenţii economici respectivi.(4) Obligaţiile de plată către bugetul de stat ale furnizorilor se vor compensa până la concurenţa valorii integrale a facturilor furnizorilor, acceptate la plată de către regie, iar obligaţiile de plată către bugetul de stat ale agenţilor economici prevăzuţi la alin. (3) se vor compensa la nivelul obligaţiilor acestora faţă de bugetul de stat, fără a depăşi valoarea integrală a facturilor agenţilor economici acceptate la plată de către furnizori.(5) Procedura de compensare prevăzută de prezentele norme metodologice nu cuprinde obligaţiile bugetare înregistrate de regie, de furnizori şi agenţii economici prevăzuţi la alin. (3), datorate bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi bugetului asigurărilor pentru şomaj.
 + 
Articolul 2Taxa pe valoarea adăugată deductibilă din facturile fiscale ale Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare va fi înregistrată în evidenţele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat ca neexigibilă, până la scoaterea din rezerva de stat a cantităţilor de apă grea acumulate în condiţiile legii.
 + 
Articolul 3Răspunderea pentru producerea şi acumularea cantităţii de apă grea în limita valorică aprobată revine:a) regiei, pentru producerea şi livrarea cantităţii de apă grea cu încadrarea în limitele valorice anuale aprobate şi pentru realitatea sumelor cuprinse în facturile emise;b) Ministerului Economiei şi Comerţului, pentru confirmarea încadrării în limitele valorice anuale aprobate a sumelor cuprinse în facturile emise de regie, de furnizorii regiei şi de agenţii economici;c) Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, pentru încheierea contractelor de vânzare-cumpărare cu regia, recepţionarea cantităţii de apă grea şi încadrarea în limitele valorice anuale aprobate.
 + 
Articolul 4(1) Compensarea se face în anul 2004 până la data de 24 decembrie, la nivelul obligaţiilor datorate bugetului de stat atât de regie, cât şi de furnizori şi de agenţii economici prevăzuţi la art. 1 alin. (3), după caz, în limita plafonului maxim aprobat pentru anul 2004 prin hotărâre a Guvernului.(2) Pentru anii 2005 şi 2006 plafonul valoric maxim în limita căruia se va face compensarea va fi aprobat pentru fiecare an prin hotărâre a Guvernului.
 + 
Capitolul 2Compensarea obligaţiilor de plată datorate bugetului de stat + 
Articolul 5(1) Pentru compensarea obligaţiilor de plată proprii datorate bugetului de stat de regie, aceasta va întocmi procesul-verbal de compensare conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice, în 5 exemplare, completând la pct. 1.1 contravaloarea apei grele produse care urmează să fie livrată.(2) Cele 5 exemplare ale procesului-verbal vor fi înaintate Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Mehedinţi pentru înscrierea la pct. 2.1 a obligaţiilor de plată proprii datorate de regie bugetului de stat.(3) După efectuarea operaţiunii prevăzute la alin. (2), regia va înscrie la pct. 3.1 din procesul-verbal contravaloarea facturilor emise pentru cantitatea de apă grea livrată, care nu poate să fie mai mare decât obligaţiile de plată datorate bugetului de stat, înscrise în procesulverbal la pct. 2.1.(4) Procesul-verbal întocmit în 5 exemplare va fi transmis de către regie Ministerului Economiei şi Comerţului şi Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, care vor confirma, pe propria răspundere, încadrarea sumelor înscrise de regie la pct. 1.1 şi 3.1 din procesul-verbal, atât în limita valorică a plafonului maxim aprobat pentru fiecare an, cât şi în limita obligaţiilor de plată datorate bugetului de stat de către regie, menţionate la pct. 2.1 din procesulverbal.(5) Cele 5 exemplare ale procesului-verbal confirmat potrivit alin. (4) sunt transmise de regie Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Mehedinţi pentru aprobarea compensării obligaţiilor datorate bugetului de stat de către aceasta.(6) După aprobarea procesului-verbal de compensare, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Mehedinţi reţine două exemplare, unul pentru operarea în evidenţa pe plătitori a stingerii obligaţiilor de plată datorate bugetului de stat de către regie şi unul pentru preluarea şi prelucrarea datelor în cadrul Serviciului buget, iar celelalte exemplare se transmit:a) regiei, pentru operarea în evidenţa contabilă a stingerii obligaţiilor de plată către bugetul de stat;b) Ministerului Economiei şi Comerţului, pentru evidenţierea încadrării în limita plafonului maxim aprobat pentru acumularea de apă grea prin compensare;c) Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, pentru operare în evidenţa contabilă.
 + 
Articolul 6(1) Pentru compensarea obligaţiilor de plată datorate bugetului de stat de către sucursalele sale, regia va întocmi procesul-verbal de compensare conform modelului prezentat în anexa nr. 1, în 7 exemplare, completând la pct. 1.1 contravaloarea apei grele produse care urmează să fie livrată.(2) Cele 7 exemplare ale procesului-verbal vor fi transmise de regie organului fiscal în evidenţa căruia se află înregistrată sucursala regiei care are obligaţii de plată faţă de bugetul de stat neachitate, provenite din impozitul pe veniturile din salarii, pentru înscrierea acestora la pct. 7.1.(3) După efectuarea procedurii prevăzute la alin. (2), regia transmite cele 7 exemplare ale procesului-verbal Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Mehedinţi pentru înscrierea la pct. 2.1 a obligaţiilor de plată proprii datorate de regie la bugetul de stat.(4) După efectuarea operaţiunii prevăzute la alin. (3), regia va înscrie la pct. 3.1 din procesul-verbal contravaloarea facturilor emise pentru cantitatea de apă grea livrată, care nu poate să fie mai mare decât obligaţiile de plată datorate bugetului de stat, înscrise în procesulverbal la pct. 2.1 şi 7.1.(5) Prevederile art. 5 alin. (4) se aplică în mod corespunzător.(6) Regia transmite exemplarele procesului-verbal confirmat organului fiscal teritorial în evidenţa căruia se află înregistrată sucursala regiei, pentru aprobarea compensării prevăzute la pct. 7.2 din procesul-verbal. Organul fiscal reţine un exemplar pentru operarea în evidenţa pe plătitori a stingerii obligaţiilor de plată către bugetul de stat ale sucursalei şi un exemplar îl transmite sucursalei pentru operarea în evidenţa contabilă a stingerii obligaţiilor către bugetul de stat, iar pe celelalte 5 exemplare le transmite Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Mehedinţi pentru aprobarea compensării obligaţiilor datorate bugetului de stat de către regie, prevăzută la pct. 6.1 din procesul-verbal.(7) Prevederile art. 5 alin. (6) se aplică în mod corespunzător.
 + 
Articolul 7(1) Pentru compensarea obligaţiilor de plată datorate bugetului de stat de către furnizorii cu personalitate juridică ai regiei, aceasta întocmeşte procesulverbal de compensare conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice, în 6 exemplare.(2) Regia înscrie la pct. 1.1 din procesul-verbal contravaloarea apei grele ce urmează să fie livrată şi la pct. 1.2 din procesul-verbal menţionează obligaţiile de plată datorate furnizorului şi transmite toate exemplarele procesului-verbal acestui furnizor pentru confirmarea obligaţiilor de plată. După confirmarea obligaţiilor de plată faţă de el, furnizorul transmite exemplarele procesuluiverbal organului fiscal teritorial în evidenţa căruia este înregistrat.(3) Organul fiscal prevăzut la alin. (2) va înscrie la pct. 4.1 din procesul-verbal obligaţiile de plată datorate bugetului de stat de către furnizor şi transmite regiei toate exemplarele.(4) Regia va înscrie la pct. 5.1 din procesul-verbal contravaloarea facturilor emise pentru cantitatea de apă grea livrată, după care transmite toate exemplarele procesului-verbal Ministerului Economiei şi Comerţului şi Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, pentru a fi confirmate.(5) Procesul-verbal de compensare se transmite apoi, prin grija regiei, organului fiscal teritorial în evidenţa căruia se află înregistrat furnizorul, pentru aprobarea compensării prevăzute la pct. 8.1 în acelaşi cuantum cu cel al valorii menţionate la pct. 1.2 din procesul-verbal.(6) După aprobarea compensării, organul fiscal teritorial în evidenţa căruia se află înregistrat furnizorul va reţine un exemplar din procesul-verbal pentru operarea în evidenţa pe plătitori a stingerii obligaţiilor de plată bugetare datorate de furnizor, iar pe celelalte 5 exemplare le transmite:a) regiei;b) Ministerului Economiei şi Comerţului;c) Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat;d) furnizorului, pentru înregistrarea în evidenţa contabilă a operaţiunii de compensare;e) Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Mehedinţi, pentru preluarea şi prelucrarea datelor în cadrul Serviciului buget.
 + 
Articolul 8(1) În cazul în care furnizorul este o sucursală sau un sediu secundar fără personalitate juridică, regia întocmeşte procesul-verbal conform modelului prezentat în anexa nr. 2, în 8 exemplare, şi înscrie la pct. 1.1. din acesta contravaloarea apei grele care urmează să fie livrată, iar la pct. 1.2., obligaţiile de plată datorate furnizorului şi apoi transmite toate exemplarele procesuluiverbal acestuia, pentru confirmarea obligaţiilor de plată.(2) După confirmarea obligaţiilor de plată, furnizorul transmite cele 8 exemplare ale procesului-verbal la organul fiscal teritorial în evidenţa căruia acesta se află înregistrat, pentru înscrierea la pct. 4.1. a obligaţiilor de plată faţă de bugetul de stat.(3) În cazul în care suma datorată furnizorului de către regie este mai mare decât obligaţiile de plată faţă de bugetul de stat ale furnizorului, diferenţa înscrisă la pct. 9 din procesul-verbal va fi utilizată pentru stingerea obligaţiilor de plată datorate bugetului de stat de persoana juridică în componenţa căreia se află furnizorul. În acest caz organul fiscal prevăzut la alin. (2) va transmite exemplarele procesului-verbal organului fiscal teritorial în evidenţa căruia se află persoana juridică în a cărei componenţă este furnizorul, pentru înscrierea la pct. 10.1. a obligaţiilor datorate bugetului de stat de către persoana juridică.(4) În continuare se aplică în mod corespunzător prevederile art. 6 alin. (4)-(7).
 + 
Articolul 9(1) Pentru compensarea obligaţiilor de plată faţă de bugetul de stat ale agenţilor economici faţă de care furnizorii regiei au datorii rezultate din relaţii contractuale, regia va întocmi procesul-verbal de compensare conform modelului prezentat în anexa nr. 2, în 7 exemplare.(2) Compensarea prevăzută la alin. (1) se efectuează în limita sumelor datorate de regie furnizorilor şi a sumelor datorate de către furnizori agenţilor economici.(3) Prevederile art. 7 alin. (2)-(6) se aplică în mod corespunzător.(4) Atunci când în procedura de compensare a obligaţiilor datorate bugetului de stat de către agenţii economici vor intra şi obligaţii cu reţinere la sursă, data limită de prezentare de către aceştia a procesului-verbal de compensare organelor fiscale teritoriale va fi data scadenţei de plată a acestor obligaţii. Prezentarea procesului-verbal de compensare organelor fiscale respective trebuie să fie precedată sau însoţită de depunerea declaraţiilor fiscale lunare, din care să rezulte cuantumul acestor obligaţii datorat bugetului de stat.
 + 
Articolul 10În cazul în care agentul economic este o sucursală sau un sediu secundar fără personalitate juridică, regia întocmeşte procesul-verbal conform modelului prezentat în anexa nr. 2, în 9 exemplare, aplicând în mod corespunzător prevederile art. 8 alin. (1)-(4).
 + 
Capitolul 3Reflectarea în contabilitate a operaţiunilor de compensare + 
Articolul 11(1) În contabilitatea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat operaţiunile de compensare a obligaţiilor de plată datorate regiei, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 45/2001 privind producţia de apă grea în perioada 2001-2006 la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare şi acumularea acesteia de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat, cu modificările şi completările ulterioare, se reflectă în creditul contului 701 „Finanţarea în baza unor acte normative speciale”, analitic 701.10 „Finanţarea în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 45/2001 privind producţia de apă grea în perioada 2001-2006 la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare şi acumularea acesteia de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat, cu modificările şi completările ulterioare”.(2) În creditul acestui cont se înregistrează sumele datorate şi neachitate regiei, care intră în acţiunea de stingere a unor obligaţii bugetare, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 45/2001, cu modificările şi completările ulterioare.(3) Pe baza procesului-verbal de compensare a obligaţiilor de plată datorate regiei, potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 45/2001, cu modificările şi completările ulterioare, aprobat de organele în drept, primit de la organul fiscal teritorial, se efectuează înregistrarea:

       
  234 "Furnizori" – analitic: Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare = 701 "Finanţarea în baza unor acte normative speciale" – analitic:
  701.10 "Finanţarea în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 45/2001 privind producţia de apă grea în perioada 2001-2006 la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare şi acumularea acesteia de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat, cu modificările şi completările ulterioare"

cu sumele compensate prevăzute la pct. 6.1. şi 7.2. din procesul-verbal prevăzut în anexa nr. 1, respectiv la pct. 8.1. şi 10.2. din procesul-verbal prevăzut în anexa nr. 2, după caz.(4) Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat întocmeşte Contul de execuţie privind cheltuielile bugetare efectuate prin compensare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice, pe baza sumelor evidenţiate în cadrul contului 701 "Finanţarea în baza unor acte normative speciale" – analitic: 701.10 "Finanţarea în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 45/2001 privind producţia de apă grea în perioada 2001-2006 la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare şi acumularea acesteia de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat, cu modificările şi completările ulterioare”.(5) Contul de execuţie respectiv se prezintă ca anexă distinctă la situaţiile financiare trimestriale şi anuale pentru instituţiile publice.(6) Sumele compensate nu se cuprind în "Contul de execuţie al bugetului instituţiei publice" – anexa nr. 10 şi "Detalierea cheltuielilor" – anexa nr. 14 la situaţiile financiare pentru instituţiile publice. + 
Articolul 12Înregistrarea în contabilitatea regiei, a furnizorilor şi a agenţilor economici a operaţiunilor de compensare prevăzute de prezentele norme metodologice se efectuează în conformitate cu reglementările contabile aplicabile.
 + 
Capitolul 4Dispoziţii finale + 
Articolul 13(1) Procedura de compensare a obligaţiilor de plată datorate bugetului de stat, cuprinsă în prezentele norme metodologice, are aplicabilitate începând cu data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 45/2001, cu modificările şi completările ulterioare, şi până la sfârşitul anului 2006, conform prevederilor acestei ordonanţe de urgenţă.(2) Aprobarea compensării obligaţiilor de plată bugetare se încheie până la data de 24 decembrie a fiecărui an cuprins în perioada prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 45/2001, cu modificările şi completările ulterioare.(3) În operaţiunea de compensare intră numai livrările de apă grea, livrările de materii prime şi materiale, prestările de servicii şi executările de lucrări către regie şi de către agenţii economici furnizorilor, facturate înainte de data de 24 decembrie a fiecărui an cuprins în perioada prevăzută de ordonanţa de urgenţă sus-menţionată, pentru încadrarea în prevederile alin. (2).
 + 
Articolul 14Sumele de plată datorate agenţilor economici de către furnizorii regiei sunt confirmate de agenţii economici respectivi pe propria răspundere, sub pedeapsa prevăzută de Codul penal pentru fals în declaraţii, fiind verificate totodată şi de regie pe baza facturilor din care rezultă obligaţiile de plată ale furnizorilor faţă de agenţii economici.
 + 
Articolul 15(1) Procesul-verbal de compensare a obligaţiilor de plată reprezintă documentul justificativ de înregistrare a operaţiunilor de compensare în evidenţa analitică pe plătitori – persoane juridice, precum şi în evidenţa contabilă a regiei, furnizorilor şi a agenţilor economici implicaţi în procedura de compensare cuprinsă în prezentele norme metodologice.(2) Data compensării obligaţiilor de plată datorate bugetului de stat de către regie, furnizori şi agenţi economici este data la care conducătorul organului fiscal competent a aprobat operaţiunea de compensare menţionată la pct. 6.1 şi 7.2 din procesul-verbal de compensare întocmit conform modelului prezentat în anexa nr. 1, precum şi la pct. 8.1 şi 10.2 din procesul-verbal de compensare întocmit conform modelului prezentat în anexa nr. 2, după caz.
 + 
Articolul 16Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Mehedinţi, prin Serviciul buget, va prelua şi va prelucra datele din procesele-verbale de compensare a obligaţiilor de plată datorate către bugetul de stat de regie, precum şi de furnizorii regiei sau de agenţii economici, după caz, şi va transmite informaţiile respective Ministerului Finanţelor Publice – Direcţia generală a tehnologiei informaţiei, cel mai târziu până la data de 10 ianuarie a anului următor efectuării compensării, în conformitate cu instrucţiunile transmise de această direcţie.
 + 
Anexa 1la normele metodologice(model)MINISTERUL ECONOMIEI ŞI COMERŢULUIRegia Autonomă pentru Activităţi NucleareSediul……………………………..Codul fiscal………………………..PROCES-VERBAL Nr……./……………….de compensare a obligaţiilor de plată,potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă aGuvernului nr. 45/2001privind producţiade apă grea în perioada 2001-2006 la RegiaAutonomă pentru Activităţi Nucleare şiacumularea acesteia de către AdministraţiaNaţională a Rezervelor de Stat,cu modificările şi completările ulterioare

                                                     
Cod fiscal
1)
2)
Explicaţii

Nr.
rând
Suma
– lei –
1. Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare
1.1. Suma reprezentând contravaloarea apei grele
prevăzute pentru acumularea ca stoc de rezervă
de stat

Director, Conducătorul compartimentului
L.S. financiar-contabil

2. Organul fiscal teritorial la care este înregis-
trată Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare –
Direcţia generală a finanţelor publice a judeţului
Mehedinţi
2.1. Obligaţiile datorate bugetului de stat de Regia
Autonomă pentru Activităţi Nucleare, în sumă
de ……………….
din care:
a) 01.01.01. Impozit pe profit de la agenţii
economici………..
b) 01.01.01. Accesorii aferente impozitului pe
profit de la agenţii economici ………………
c) 06.01.02. Impozit pe veniturile din salarii…….
d) 06.01.02. Accesorii aferente impozitului pe
veniturile din salarii………………….
e) 13.01. Taxa pe valoarea adăugată…………..
f) 13.01. Accesorii aferente taxei pe valoarea
adăugată ………………………………..
g) 17.01.19. Taxa pe dezvoltare cuprinsă în tariful
energiei electrice şi termice ………………
h) 17.01.19. Accesorii aferente taxei pe dezvoltare
cuprinsă în tariful energiei electrice şi
termice ……………….
i) 20.01. Vărsăminte din profitul net al regiilor
autonome ………….
j) 20.01. Accesorii aferente vărsămintelor din
profitul net al regiilor autonome ……………

Director, Şef serviciu
L.S.

3. Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare
3.1. Suma reprezentând contravaloarea facturilor
privind livrarea către Administraţia Naţională a
Rezervelor de Stat a cantităţii de……. apă
grea pentru acumularea ca stoc de rezervă de stat

Director, Conducătorul compartimentului
L.S. financiar-contabil

4. Ministerul Economiei şi Comerţului
Confirmăm încadrarea în plafonul maxim anual
aprobat,

Director,
L.S.

5. Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat
Confirmăm pe propria răspundere realitatea datelor
înscrise la pct. 1.1. şi 3.1.

Director,
L.S.

6. Organul fiscal teritorial la care este înregis-
trată Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare –
Direcţia generală a finanţelor publice a judeţului
Mehedinţi
6.1. În limita valorică maximă aprobată pe anul …..
pentru acumularea de apă grea se sting obligaţiile
datorate bugetului de stat de către Regia Autonomă
pentru Activităţi Nucleare, în sumă totală de…..
……,
din care:
a) 01.01.01. Impozit pe profit de la agenţii
economici………..
b) 01.01.01. Accesorii aferente impozitului pe
profit de la agenţii economici……………..
c) 06.01.02.Impozit pe veniturile din salarii…….
d) 06.01.02. Accesorii aferente impozitului pe
veniturile din salarii…………………..
e) 13.01. Taxa pe valoarea adăugată………….
f) 13.01. Accesorii aferente taxei pe valoarea
adăugată ……………………….
g) 17.01.19. Taxa pe dezvoltare cuprinsă în tariful
energiei electrice şi termice………………
h) 17.01.19. Accesorii aferente taxei pe dezvoltare
cuprinsă în tariful energiei electrice şi
termice………………………….
i) 20.01. Vărsăminte din profitul net al regiilor
autonome……………….
j) 20.01. Accesorii aferente vărsămintelor din
profitul net al regiilor autonome……………

Aprobat compensarea

Director/Data, Şef serviciu
L.S.

7. Organul fiscal teritorial în evidenţa căruia se
află înregistrată sucursala Regiei Autonomă pentru
Activităţi Nucleare
7.1. Obligaţii datorate bugetului de stat de sucur-
sala Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare
………………….., în sumă totală de
………………,
din care:
a) 06.01.02. Impozit pe veniturile din salarii…….
b) 06.01.02. Accesorii aferente impozitului pe veni-
turile din salarii……………………..

Director, Şef serviciu
L.S.
7.2. În limita valorică maximă aprobată pe anul…..
pentru acumularea de apă grea se sting obligaţiile
către bugetul de stat ale sucursalei Regiei
Autonome pentru Activităţi Nucleare………….,
în sumă totală de………………,
din care:
a) 06.01.02. Impozit pe veniturile din salarii……
b) 06.01.02. Accesorii aferente impozitului pe
veniturile din salarii …………………

Aprobat compensarea

Director/Data, Şef serviciu
L.S.

01

02

03

04
05

06
07

08

09

10

11

12

13

14

15

16
17

18
19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

………..

……….

……….

……….
……….

……….
……….

……….

……….

……….

……….

……….

……….

……….

……….

……….
……….

……….
……….

……….

……….

……….

……….

……….

……….

……….

……….

……….

……….

……….

 + 
Anexa 2la normele metodologice(model)MINISTERUL ECONOMIEI ŞI COMERŢULUIRegia Autonomă pentru Activităţi NucleareSediul…………………………..Codul fiscal……………………..PROCES-VERBAL Nr……./……………….de compensare a obligaţiilor de plată,potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.45/2001 privind producţia de apă grea în perioada 2001 -2006 la RegiaAutonomă pentru Activităţi Nucleare şiacumularea acesteia de către Administraţia Naţională a Rezervelorde Stat, cu modificările şi completările ulterioare, în relaţia cu*)…………………..

                                                     
Cod fiscal
1)
2)
3)
Explicaţii

Nr.
rând
Suma
– lei –
1. Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare
1.1. Suma reprezentând contravaloarea apei grele
produse pentru constituirea ca stoc de rezervă
de stat …………
1.2. Suma reprezentând totalul contravalorii factu-
rilor privind livrarea/prestarea de către^1)……..

Răspundem pentru datele de mai sus.

Director, Conducătorul compartimentului
L.S. financiar-contabil,

2. Furnizorul 1)……………………………..
Confirmăm exactitatea datelor prevăzute la pct.
1.2.

Director, Conducătorul compartimentului
L.S. financiar-contabil,

3. Agentul economic faţă de care furnizorul înregis-
trează obligaţii de plată^2)……………….
Confirmăm pe propria răspundere datoria furni-
zorului^1)

Director, Conducătorul compartimentului
L.S. financiar-contabil,

4. Organul fiscal teritorial………………….
4.1. Obligaţii datorate bugetului de stat de*)……
…………………………., în sumă totală
de……………………,
din care:
a) 01.01.01. Impozit pe profit de la agenţii
economici………..
b) 01.01.01. Accesoriile aferente impozitului pe
profit de la agenţii economici……………..
c) 06.01.02. Impozitul pe veniturile din salarii….
d) 06.01.02. Accesorii aferente impozitului pe veni-
turile din salarii **)…………………….
e) 08.01.03. Impozit pe dividende de la societăţile
comerciale…………..
f) 08.01.03. Accesoriile aferente impozitului pe
dividende de la societăţile comerciale………..
g) 08.01.07. Contribuţia agenţilor economici pentru
învăţământul de stat………………………
h) 08.01.07. Accesorii aferente contribuţiei agenţi-
lor economici pentru învăţământul de stat……..
i) 13.01. Taxa pe valoarea adăugată…………….
j) 13.01. Accesoriile aferente taxei pe valoarea
adăugată…………………………
k) 14.01. Accize…………………….
l) 14.01. Accesoriile aferente accizelor…………
m) 17.01.24. Impozit pe ţiţeiul din producţia internă
şi gazele naturale……………………….
n) 17.01.24. Accesoriile aferente impozitului pe
ţiţeiul din producţia internă şi gazele naturale
……………………..
o) 17.01.04. Taxa pe activitatea de prospecţiuni,
explorare şi exploatare a resurselor minerale…..
p) 17.01.04. Accesoriile aferente taxei pe activita-
tea de prospecţiuni, explorare şi exploatare a
resurselor minerale………………………
q) 22.01.07. Venituri din concesiuni (redevenţe)…..
r) 22.01.07. Accesoriile aferente veniturilor din
concesiuni (redevenţe)…………………..

Director, Şef serviciu
L.S.

5. Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare
5.1. Suma reprezentând contravaloarea facturilor
privind livrarea către Administraţia Naţională a
Rezervelor de Stat a cantităţii de ……. apă
grea pentru acumularea ca stoc de rezervă de stat

Director, Conducătorul compartimentului
L.S. financiar-contabil

6. Ministerul Economiei şi Comerţului
Confirmăm încadrarea în plafonul maxim anual
aprobat.

Director,
L.S.

7. Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat
Confirmăm pe propria răspundere datele prevăzute
la pct. 1.1. şi 3.1. şi încadrarea în limita
valorică maximă aprobată pentru anul…………

Director,
L.S.

8. Organul fiscal teritorial………………….
8.1. În limita valorică maximă aprobată pe anul …..
şi a sumelor datorate de Regia Autonomă pentru
Activităţi Nucleare către furnizor şi/sau de
furnizor către agentul economic se sting obliga-
ţiile către bugetul de stat ale *)……………,
în sumă totală de…………………..,
din care:
a) 01.01.01. Impozit pe profit de la agenţii
economici………..
b) 01.01.01. Accesoriile aferente impozitului pe
profit de la agenţii economici……………..
c) 06.01.02. Impozitul pe veniturile din salarii…..
d) 06.01.02. Accesorii aferente impozitului pe veni-
turile din salarii **)…………………..
e) 08.01.03. Impozit pe dividende de la societăţile
comerciale…………
f) 08.01.03. Accesoriile aferente impozitului pe
dividende de la societăţile comerciale………
g) 08.01.07. Contribuţia agenţilor economici pentru
învăţământul de stat……………………
h) 08.01.07. Accesorii aferente contribuţiei agen-
ţilor economici pentru învăţământul de stat…….
i) 13.01. Taxa pe valoarea adăugată……………..
j) 13.01. Accesoriile aferente taxei pe valoarea
adăugată……………………………….
k) 14.01. Accize…………………………..
l) 14.01. Accesoriile aferente accizelor……….
m) 17.01.24. Impozit pe ţiţeiul din producţia internă
şi gazele naturale ……………….
n) 17.01.24. Accesoriile aferente impozitului pe
ţiţeiul din producţia internă şi gazele naturale..
o) 17.01.04. Taxa pe activitatea de prospecţiuni,
explorare şi exploatare a resurselor minerale…..
p) 17.01.04. Accesoriile aferente taxei pe activita-
tea de prospecţiuni, explorare şi exploatare a
resurselor minerale……………………..
q) 22.01.07. Venituri din concesiuni (redevenţe)….
r) 22.01.07. Accesoriile aferente veniturilor din
concesiuni (redevenţe)…………………….

Aprobat compensarea

Director/Data, Şef serviciu
L.S.

9. Obligaţii ale Regiei Autonomă pentru Activităţi
Nucleare rămase necompensate la nivelul organelor
fiscale teritoriale şi transmise pentru a fi com-
pensate, organelor fiscale teritoriale în evidenţa
cărora se află înregistrat furnizorul sau agentul
economic, persoană juridică (pct. 1.2 – pct.
8-1)……………………………….

Director, Şef serviciu
L.S.

10. Organul fiscal teritorial la care este înregis-
trată ca plătitoare persoana juridică^3) căreia îi
este subordonat furnizorul sau agentul economic…
10.1. Obligaţiile datorate bugetului de stat de^3) …
…………….., în sumă totală de …………,
din care:
a) 01.01.01. Impozit pe profit de la agenţii
economici………..
b) 01.01.01. Accesoriile aferente impozitului pe
profit de la agenţii economici……………
c) 06.01.02. Impozit pe veniturile din salarii……
d) 06.01.02. Accesorii aferente impozitului pe veni-
turile din salarii **)……………………..
e) 08.01.03. Impozit pe dividende de la societăţile
comerciale…………
f) 08.01.03. Accesoriile aferente impozitului pe
dividende de la societăţile comerciale……….
g) 08.01.07. Contribuţia agenţilor economici pentru
învăţământul de stat………………………
h) 08.01.07. Accesorii aferente contribuţiei agenţi-
lor economici pentru învăţământul de stat…….
i) 13.01. Taxa pe valoarea adăugată……………
j) 13.01. Accesoriile aferente taxei pe valoarea
adăugată…………………………..
k) 14.01. Accize…………………………
l) 14.01. Accesoriile aferente accizelor……….
m) 17.01.24. Impozit pe ţiţeiul din producţia internă
şi gazele naturale………………………..
n) 17.01.24. Accesoriile aferente impozitului pe
ţiţeiul din producţia internă şi gazele naturale..
o) 17.01.04. Taxa pe activitatea de prospecţiuni,
explorare şi exploatare a resurselor minerale…..
p) 17.01.04. Accesoriile aferente taxei pe activita-
tea de prospecţiuni, explorare şi exploatare a
resurselor minerale………………..
q) 22.01.07. Venituri din concesiuni (redevenţe)….
r) 22.01.07. Accesoriile aferente veniturilor din
concesiuni (redevenţe)………………….

Director, Şef serviciu
L.S.

10.2. În limita sumelor datorate de Regia Autonomă
pentru Activităţi Nucleare către furnizor şi/sau
de furnizor către agentul economic, se sting obli-
gaţiile către bugetul de stat ale^3) ………….
în sumă totală de………………….,

din care:
a) 01.01.01 Impozit pe profit de la agenţii econo-
mici………..
b) 01.01.01. Accesoriile aferente impozitului pe
profit de la agenţii economici…………..
c) 06.01.02. Impozit pe veniturile din salarii……
d) 06.01.02. Accesorii aferente impozitului pe veni-
turile din salarii **)……………………..
e) 08.01.03. Impozit pe dividende de la societăţile
comerciale…………..
f) 08.01.03. Accesoriile aferente impozitului pe
dividende de la societăţile comerciale………..
g) 08.01.07. Contribuţia agenţilor economici pentru
învăţământul de stat………………………
h) 08.01.07. Accesorii aferente contribuţiei agenţi-
lor economici pentru învăţământul de stat……..
i) 13.01. Taxa pe valoarea adăugată…………….
j) 13.01. Accesoriile aferente taxei pe valoarea
adăugată………………………..
k) 14.01. Accize………………………….
l) 14.01. Accesoriile aferente accizelor………
m) 17.01.24. Impozit pe ţiţeiul din producţia internă
şi gazele naturale……………………….
n) 17.01.24. Accesoriile aferente impozitului pe
ţiţeiul din producţia internă şi gazele naturale..
o) 17.01.04. Taxa pe activitatea de prospecţiuni,
explorare şi exploatare a resurselor minerale…..
p) 17.01.04. Accesoriile aferente taxei pe activi-
tatea de prospecţiuni, explorare şi exploatare a
resurselor minerale……………………..
q) 22.01.07. Venituri din concesiuni (redevenţe)…..
r) 22.01.07. Accesoriile aferente veniturilor din
concesiuni (redevenţe)……………………

Aprobat compensarea

Director/Data, Şef serviciu
L.S.

01

02

03

04

05
06

07

08

09

10

11
12

13
14
15

16

17

18

19
20

21

22

23

24

25
26

27

28

29

30

31
32

33
34
35

36

37

38

39
40

41

42

43

44

45
46

47

48

49

50

51
52

53
54
55

56

57

58

59
60

61

62

63

64
65

66

67

68

69

70
71

72
73
74

75

76

77

78
79

80

……….

……….

……….

……….

……….
……….

……….

……….

……….

……….

……….
……….

……….
……….
……….

……….

……….

……….

……….
……….

……….

……….

……….

……….

……….
……….

……….

……….

……….

……….

……….
……….

……….
……….
……….

……….

……….

……….

……….
……….

……….

……….

……….

……….

……….
……….

……….

……….

……….

……….

……….
……….

……….
……….
……….

……….

……….

……….

……….
……….

……….

……….

……….

……….
……….

……….

……….

……….

……….

……….
……….

……….
……….
……….

……….

……….

……….

……….
……….

……….

–––––1) Denumirea completă a furnizorului. în cazul în care este sucursală saualt sediu secundar, se indică şi denumirea persoanei juridice.2) Denumirea completă a agentului economic faţă de care furnizorul înregis-trează obligaţii ia plată. în cazul în care este sucursală sau alt sediu secundarse indică şi denumirea persoanei juridice.3) Se completează numai în cazul furnizorului sau a agentului economic,persoană juridică, care are sucursale/sedii secundare.Notă *) Se va menţiona denumirea completă a furnizorului sau a agentului economiccare beneficiază de compensare. în cazul în care este sucursală sau alt sediusecundar se indica şi denumire persoanei juridice căreia îi este subordonată.Notă **) Se completează numai pentru accesoriile atente impozitului pe venituridin salarii datorat de furnizori. + 
Anexa 3la normele metodologice(model)                               CONTUL DE EXECUŢIE            privind cheltuielile bugetare efectuate prin compensare,            potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 45/2001             privind producţia de apă grea în perioada 2001 – 2006           la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare şi acumularea                        acesteia de către Administraţia               Naţională a Rezervelor de Stat, cu modificările şi                            completările ulterioare

         
    – mii lei –
    Cod*)
  Denumirea indicatorului Capitol Sume
    Titlu/Articol
  Capitolul "Alte acţiuni economice" 69.01
  TITLUL VII: Cheltuieli de capital 70
  Stocuri pentru rezerve materiale naţionale şi de mobilizare 71
  Ordonator principal de credite, L.S. Conducătorul compartimentului financiar- contabil,

––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x