NORME METODOLOGICE din 3 iulie 2002

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 15/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 495 din 10 iulie 2002
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 5MODIFICAT DEHG 116 30/01/2003
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 166 10/04/2002
ActulREFERIRE LAOUG 108 27/06/2001
ART. 3REFERIRE LAOUG 108 27/06/2001
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulCONTINUT DEHG 684 03/07/2002
ART. 5MODIFICAT DEHG 116 30/01/2003

privind modul de decontare a cheltuielilor de receptionare, depozitare şi păstrare a graului din recolta anului 2002, proprietate a producătorilor agricoli care deţin şi administrează exploataţii agricole conform prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 108/2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 166/2002



 + 
Articolul 1Receptionarea, depozitarea şi păstrarea graului din recolta anului 2002 se fac în spaţii specializate pentru depozitarea cerealelor.
 + 
Articolul 2Sunt considerate spaţii specializate pentru depozitarea graului următoarele:a) silozurile;b) magaziile.
 + 
Articolul 3(1) Beneficiarii receptionarii, depozitarii şi păstrării graului sunt:a) producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care deţin şi administrează exploataţii agricole conform prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 108/2001;b) societăţile comerciale de morarit şi panificatie care cumpara o cantitate mai mare de grâu decât capacitatea de macinis pe o luna, pentru perioada în care depozitează graul în depozitele societăţilor comerciale specializate pentru depozitarea cerealelor.(2) Criteriul de atribuire este "primul venit, primul servit" până la acoperirea cotei repartizate judeţului respectiv.
 + 
Articolul 4Cheltuielile de receptionare, depozitare şi păstrare a graului reprezintă cheltuielile unităţii care deţine spaţii specializate pentru depozitarea cerealelor, în vederea asigurării integrităţii cantitative şi calitative.
 + 
Articolul 5Beneficiarilor prevăzuţi la art. 3 li se asigura receptionarea, depozitarea şi păstrarea cantităţilor de grâu din recolta anului 2002, pentru o perioadă de maximum 8 luni, dar nu mai târziu de data de 31 martie 2003.
 + 
Articolul 6(1) Pentru stabilirea tarifelor de receptionare, depozitare şi păstrare, în lei/tona/luna, pe tipuri de spaţii de depozitare, Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, prin direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, ca unităţi din subordinea sa, va asigura la nivel judeţean şi al municipiului Bucureşti negocierea tarifelor de receptionare, depozitare şi păstrare cu societăţile comerciale prevăzute la art. 7.(2) Rezultatele negocierilor tarifelor de receptionare, depozitare şi păstrare se materializeaza în note de negociere semnate de ambele părţi.(3) În cazul în care în structura tarifului de receptionare, depozitare şi păstrare intervin modificări substanţiale ale unor elemente de cost, care fac ca tariful iniţial sa nu mai acopere costurile, tarifele pot fi renegociate.
 + 
Articolul 7Unităţile care beneficiază de alocaţii de la bugetul de stat pentru acoperirea cheltuielilor de receptionare, depozitare şi păstrare a graului din recolta anului 2002 sunt societăţile comerciale care deţin spaţii specializate pentru depozitarea cerealelor, de tipul celor prezentate la art. 2.
 + 
Articolul 8Decontarea cheltuielilor de receptionare, depozitare şi păstrare a graului din recolta anului 2002 se face lunar, pe baza deconturilor justificative, conform modelului prezentat în anexa nr. 1.
 + 
Articolul 9Deconturile justificative întocmite de către societăţile comerciale menţionate la art. 7 se depun la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti până la data de 10 a lunii curente pentru luna precedenta.
 + 
Articolul 10(1) Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, pe baza necesarului de fonduri comunicat de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, conform anexei nr. 2, va repartiza sumele necesare, astfel încât să asigure plata lunară a cheltuielilor de receptionare, depozitare şi păstrare a graului din recolta anului 2002.(2) Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor va prezenta Ministerului Finanţelor Publice, în timp util, cererile de deschidere a creditelor bugetare, însoţite de decontul justificativ prevăzut în anexa nr. 3, pe baza cărora se va asigura repartizarea creditelor direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti.
 + 
Articolul 11Unităţile care beneficiază de alocaţii de la bugetul de stat, necesare acoperirii cheltuielilor pentru receptionarea, depozitarea şi păstrarea graului din recolta anului 2002, au obligaţia de a tine o evidenta distinctă a clienţilor şi a cheltuielilor care se decontează de la bugetul de stat şi răspund conform legilor în vigoare de realitatea şi corectitudinea datelor înscrise în deconturile justificative.
 + 
Articolul 12Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti au obligaţia de a verifica permanent stocurile de grâu depozitate, pentru care se solicita alocaţii de la bugetul de stat, de a verifica şi de a aviza deconturile justificative prezentate de beneficiarii de alocaţii.
 + 
Articolul 13Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.
 + 
Anexa 1

la normele metodologice
––––––––
Societatea Comercială Verificat şi avizat,
● Denumirea
● Adresa/sediul ………………
● Numărul contului, societatea
bancară ……………………
Direcţia generală pentru agricultura şi
industrie alimentara a judeţului ……

Director general,

                              DECONT JUSTIFICATIV
     privind decontarea cheltuielilor pentru receptionarea, depozitarea şi
          păstrarea graului din recolta anului 2002 conform Hotărârii
        Guvernului nr. 684/2002 în perioada ………………………
             
  Nr. crt. Tipul spaţiului de depozitare Cantitatea de grâu depozitată Numărul de zile de depozitare Tariful de depozitare negociat la nivelul judeţului sau al municipiului Bucureşti Suma de acordat de la bugetul de stat
      – tone –   – lei/tonă/zi – – mii lei –
  0 1 2 3 4 5=(2x3x4)
    Siloz Total siloz        
    Magazie Total magazie        
    TOTAL GENERAL:        
  Manager general,

 + 
Anexa 2––-la normele metodologice––––––––MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILORDirecţia generală pentru agricultura şi industriealimentara a judeţului ………./municipiului BucureştiDECONT JUSTIFICATIVprivind decontarea cheltuielilor pentru receptionarea,depozitarea şi păstrarea graului din recolta anului 2002conform Hotărârii Guvernului nr. 684/2002 în perioada ………….

               
  Nr. crt. Tipul spaţiului de depozitare Cantitatea de grâu depozitată Numărul de zile de depozitare Tariful de depozitare negociat la nivelul judeţului sau al municipiului Bucureşti Suma de acordat de la bugetul de stat
      – tone –   – lei/tonă/zi – – mii lei –
  0 1 2 3 4 5=(2×3)
    Siloz        
    Siloz        
    TOTAL SILOZ:        
    Magazie        
    Magazie        
    TOTAL MAGAZIE:        
    TOTAL GENERAL:        
  Director general, Întocmit

 + 
Anexa 3––-la normele metodologice––––––––MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILORDirecţia generală de patrimoniu public şide gestiune a mijloacelor financiare

     
    Avizat,
    ───────
    Ordonator principal de credite

DECONT JUSTIFICATIVprivind decontarea cheltuielilor pentru receptionarea,depozitarea şi păstrarea graului din recolta anului 2002conform Hotărârii Guvernului nr. 684/2002 în perioada ………

             
  Nr. crt. Judeţul Suma ce se solicită de la buget Suma acordată anterior TOTAL
  – mii lei – – mii lei – – mii lei –
  0 1 2 3 4=(2+3)
           
      Director general,  
        Întocmit,

––––––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x