NORME METODOLOGICE din 28 februarie 2005

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 18/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 180 din 2 martie 2005
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ANEXA 1REFERIRE LAHG 141 28/02/2005
ANEXA 1REFERIRE LACODUL PENAL (R) 16/04/1997 ART. 292
ANEXA 2REFERIRE LAHG 141 28/02/2005
ANEXA 13REFERIRE LAHG 141 28/02/2005
ANEXA 14REFERIRE LAHG 141 28/02/2005
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulCONTINUT DEHG 141 28/02/2005
ActulREFERIT DEHG 562 15/06/2005
ActulREFERIT DEHG 786 14/07/2005
ActulREFERIT DEHG 811 14/07/2005
ActulREFERIT DEHG 1146 29/09/2005

privind acordarea, verificarea şi plata sprijinului financiar pentru achiziţionarea de motorină în vederea efectuării lucrărilor agricole mecanizate



 + 
Articolul 1(1) Pentru obţinerea sprijinului financiar aferent motorinei necesare efectuării lucrărilor agricole mecanizate, solicitanţii întocmesc, etapizat, cereri conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 şi le depun la primăria în a cărei rază teritorială se află terenul agricol în exploatare sau ferma zootehnică în care se execută lucrări mecanizate, conform tehnologiilor specifice.(2) Cererile se verifică de şeful centrului agricol comunal sau de şeful serviciului comunitar pentru cadastru şi agricultură ori de agentul agricol şi se aprobă de primar.(3) Beneficiarii depun la direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cererea aprobată, fie personal, fie prin şeful centrului agricol comunal, şeful serviciului comunitar pentru cadastru şi agricultură sau agentul agricol, fie prin prestatorii de servicii împuterniciţi de primării.(4) Direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, analizează cererile aprobate de primari şi eliberează adeverinţe pentru cantităţile de motorină aprobate prin cerere, întocmite conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, persoanelor nominalizate la alin. (3).(5) După primirea adeverinţei, personal sau prin şeful centrului agricol comunal/şeful serviciului comunitar pentru cadastru şi agricultură/agentul agricol, beneficiarii se prezintă la depozitele sau la staţiile de distribuţie a motorinei din judeţ ori din judeţele limitrofe aparţinătoare furnizorilor – astfel cum sunt definiţi la art. 9 din hotărâre şi achiziţionează motorina, în baza adeverinţei în original, achitând un preţ mai mic cu contravaloarea sprijinului financiar.
 + 
Articolul 2(1) În conformitate cu prevederile art. 6 din hotărâre, prestatorii de servicii pot ridica adeverinţele de la direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, şi motorina în numele beneficiarilor, pe baza împuternicirilor, a listei cu beneficiarii sprijinului financiar pentru care se face aprovizionarea cu motorină şi a cererilor aprobate de primarii comunelor.(2) Împuternicirea şi lista prevăzute la alin. (1) se întocmesc în conformitate cu modelele prevăzute în anexele nr. 3 şi 4.(3) În baza documentelor prezentate la alin. (1), direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, eliberează adeverinţe prestatorilor de servicii.(4) Prestatorii de servicii achiziţionează în numele beneficiarilor motorina de la furnizorii de motorină din judeţ sau din judeţele limitrofe, în baza împuternicirii, listei şi adeverinţelor eliberate de direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti.(5) Prestatorii de servicii care au achiziţionat motorina în numele beneficiarilor au obligaţia să o păstreze la dispoziţia beneficiarilor ori să o predea acestora, în funcţie de solicitări.
 + 
Articolul 3(1) Specialiştii din centrele agricole comunale, serviciile comunitare pentru cadastru şi agricultură şi agenţii agricoli au următoarele atribuţii:a) verifică cererile solicitanţilor, urmărind corectitudinea datelor înscrise de aceştia;b) stabilesc necesarul de motorină pe etape, conform solicitărilor din cerere, în baza gamei de lucrări şi a consumurilor specifice prevăzute în anexele nr. 5, 6 şi 7;c) întocmesc listele beneficiarilor de sprijin financiar pentru motorină, conform opţiunilor acestora;d) depun la direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, cererile pe baza listei întocmite şi ridică adeverinţele în numele beneficiarilor;e) predau prestatorilor de servicii listele şi cererile în baza împuternicirii aprobate de primarul comunei;f) eliberează beneficiarilor adeverinţe pe care le centralizează într-un registru, conform anexei nr. 8;g) verifică în teren situaţia lucrărilor prevăzute în cererile de solicitare a motorinei;h) verifică executarea lucrărilor corespunzător cantităţilor de motorină aprobate şi achiziţionate anterior;i) întocmesc situaţii privind cantităţile de motorină pentru fiecare beneficiar, conform anexei nr. 9.(2) Primarii au următoarele atribuţii:a) asigură înregistrarea cererilor;b) aprobă şi ştampilează cererile;c) aprobă şi eliberează împuternicirile şi listele beneficiarilor sprijinului financiar pentru motorină ca anexe la împuterniciri, după caz.(3) Direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, au următoarele atribuţii:a) eliberează beneficiarilor, conform opţiunilor acestora, adeverinţe pe care le centralizează, separat pe comune, într-un registru, conform anexei nr. 10, numind prin decizie un specialist pentru calcularea valorii sprijinului financiar, pentru eliberarea adeverinţelor, precum şi pentru înregistrarea şi centralizarea acestora;b) verifică modul de acordare şi utilizare a motorinei;c) transmit Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Direcţiei generale buget-finanţe, până la data de 20 a fiecărei luni, necesarul volumului sprijinului financiar pentru motorina estimată a fi utilizată în luna următoare şi situaţia justificativă a sumelor reprezentând utilizarea sprijinului financiar pentru motorina acordată la perioadă, conform anexelor nr. 11 şi 12;d) aprobă şi achită fondurile reprezentând contravaloarea sprijinului financiar aferent motorinei efectiv livrate, în baza decontului justificativ prezentat de furnizori, conform anexei nr. 13.
 + 
Articolul 4Beneficiarilor care nu justifică prin lucrări cantităţile de motorină aprobate şi aprovizionate anterior li se aplică sancţiunile prevăzute la art. 11 din hotărâre.
 + 
Articolul 5Furnizorii, prin depozitele şi staţiile de distribuţie a motorinei din judeţe, livrează beneficiarilor sau împuterniciţilor, pe baza adeverinţelor eliberate de direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cantităţile de motorină necesare efectuării lucrărilor agricole, mecanizate, la un preţ redus cu contravaloarea sprijinului financiar instituit prin hotărâre, şi au următoarele atribuţii:a) dispun ca personalul din depozitele sau staţiile de distribuţie a motorinei să efectueze livrarea numai după verificarea identităţii persoanelor solicitante, în raport cu elementele înscrise în adeverinţe sau în împuterniciri;b) ţin evidenţa beneficiarilor şi a cantităţilor de motorină achiziţionate şi păstrează adeverinţele în original, precum şi împuternicirile;c) întocmesc decadal situaţia cantităţilor de motorină efectiv livrate pe bază de adeverinţe şi deconturi justificative, conform anexei nr 13, pe care le transmit direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
 + 
Articolul 6(1) Pe baza necesarului cantităţilor de motorină comunicate de direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale solicită Ministerului Finanţelor Publice deschiderea creditelor bugetare aferente.(2) Cererea pentru deschiderea creditelor bugetare este însoţită de situaţia centralizatoare întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 14.
 + 
Articolul 7Anexele nr. 1-14 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.
 + 
Anexa 1la normele metodologiceVerificat,Centrul agricol/Serviciul comunitar pentru cadastru şi agricultură/Agent agricolSe aprobă cantitatea de motorină ………… litri, din care:──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────                 Vegetal Cantitate Zootehnie Cantitate                                        (litri) (litri)────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Etapa I – arat Trim. I – lucrări               – pregătire terenuri specifice               – semănat               – fertilizat               – transport tehnologic Etapa a II-a – întreţinere culturi Trim. II – lucrări               – transport tehnologic specifice Etapa a III-a – recoltat               – eliberare terenuri Trim. III – lucrări               – transport tehnologic specifice               – lucrări pentru înfiinţarea Trim. IV – lucrări                 culturilor de toamnă specifice──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────           Semnătura,        ……………                                        Primăria comunei …………………                                        Nr. de înregistrare …… data ……                                        Primar ………………………….                                                    Semnătura,                                                  ……………                                                      ŞtampilaCERERESubsemnatul:a) persoana juridică ……………., cu sediul în localitatea ……………, înscrisă la registrul comerţului sub nr. …………, reprezentată de director/preşedinte ……………., contabil-şef/director economic ……………., cod numeric personal (CNP) ……………;saub) persoana fizică ………………., domiciliată în localitatea …………, str. ……………… nr. ……, deţinătoare a B.I./CI seria ……. nr. …….., eliberat/eliberată la data de …………. de ……….., CNP……………,având în exploatare suprafaţa de ……. ha şi ……… capete animale/păsări, solicit sprijin financiarpentru cantitatea de …….. litri motorină necesară efectuării următoarelor lucrări:──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────                 Vegetal Cantitate Zootehnie Cantitate                                        (litri) (litri)────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Etapa I – arat Trim. I – lucrări               – pregătire terenuri specifice               – semănat               – fertilizat               – transport tehnologic Etapa a II-a – întreţinere culturi Trim. II – lucrări               – transport tehnologic specifice Etapa a III-a – recoltat               – eliberare terenuri Trim. III – lucrări               – transport tehnologic specifice               – lucrări pentru înfiinţarea Trim. IV – lucrări                 culturilor de toamnă specifice──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Declar pe propria răspundere că în etapa …… am mai solicitat sprijin financiar pentru cantitatea de ….. litri motorină şi am consumat următoarele cantităţi, pe lucrări, astfel:──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────                 Vegetal Cantitate Zootehnie Cantitate                                        (litri) (litri)────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Etapa I – arat Trim. I – lucrări               – pregătire terenuri specifice               – semănat               – fertilizat               – transport tehnologic Etapa a II-a – întreţinere culturi Trim. II – lucrări               – transport tehnologic specifice Etapa a III-a – recoltat               – eliberare terenuri Trim. III – lucrări               – transport tehnologic specifice               – lucrări pentru înfiinţarea Trim. IV – lucrări                 culturilor de toamnă specifice──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria răspundere exactitatea datelor prezentate şi mă oblig să respect prevederile Hotărârii Guvernului nr. 141/2005.Solicit ca adeverinţa să fie ridicată de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Judeţului ………… /municipiului Bucureşti, astfel:a) personal;b) de către şeful Centrului agricol/Serviciului comunitar pentru cadastru şi agricultură/agentul agricol din comuna …………..;c) de către prestatorul de servicii ……………….. împuternicit de Primăria ………………..Prezenta cerere s-a întocmit în 3 (trei) exemplare şi după aprobare un exemplar rămâne la primărie şi un exemplar la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală …………….Beneficiar,………………(Semnăturaşiştampila, după caz)
 + 
Anexa 2la normele metodologiceDirecţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală …………Nr. ……… din ……………*)ADEVERINŢĂSe adevereşte prin prezenta că:persoana juridică ……………., cu sediul în localitatea ………….., înscrisă la registrul comerţului sub nr. …….., reprezentată de director/preşedinte …………….., contabil-şef/director economic ………….,codnumeric personal (CNP) ………………;saupersoana fizică ……………., domiciliată în localitatea ……………, str. …………. nr. …, deţinătoare a B.I./CI seria ….. nr. …….., eliberat/eliberată la data de …………….. de ………….., CNP ……………..,având în exploatare suprafaţa de ……… ha şi ………. capete animale/păsări beneficiază de prevederile Hotărârii Guvernului nr. 141/2005 pentru a achiziţiona o cantitate de …….. litri motorină.Director executiv, Director executiv adjunct,………………….. ……………………….(numele, prenumele, semnătura (numele, prenumele şi semnătura)şi ştampila)–––Notă *) Reprezintă numărul curent şi data din registrul prevăzut în anexa nr. 10.
 + 
Anexa 3la normele metodologicePrimăria comunei ……ÎMPUTERNICIRENr. ……. din …………Primăria comunei ………….., reprezentată de …………., în calitate de primar, şi ………………., în calitate de secretar de primărie, împuterniceşte pe prestatorul de servicii ………………….,reprezentat prina) persoana juridică …………, cu sediul în localitatea ………., înscrisă la registrul comerţului sub nr. ………., reprezentată de director/preşedinte …………., contabil-şef/director economic ……………. cod numeric personal (CNP) ……………..;saub) persoana fizică …………….., domiciliată în localitatea ………………., str. ………………nr. ……, deţinătoare a B.I./CI seria …….. nr. ……….., eliberat/eliberată la data de ……………de ………………., CNP ……………,pentru a ridica adeverinţele de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală …………….., în numele beneficiarilor prevăzuţi în lista care face parte integrantă din prezenta împuternicire, şi pentru a achiziţiona cantitatea de motorină care se cuvine beneficiarilor prevăzuţi în listă.Prestatorul de servicii ………………. se obligă să ridice adeverinţele, să cumpere motorină în numele beneficiarului, să o păstreze sau să o predea acestuia.Prestatorul de servicii va achiziţiona în numele beneficiarului motorină la un preţ redus cu contravaloarea sprijinului financiar.Prezenta împuternicire s-a întocmit în 4 (patru) exemplare, din care un exemplar rămâne la primărie, un exemplar la direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală, un exemplar la furnizor şi un exemplar la prestatorul de servicii.Primar, Secretar de primărie,…………………… …………………..(semnătura şi ştampila) (semnătura)Prestator de servicii,…………………..(semnătura şi ştampila, după caz)Înregistrare Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală …………. nr. …… data ………………
 + 
Anexa 4la normele metodologiceAprobatPrimar…………………(semnătura şi ştampila)LISTA*)beneficiarilor sprijinului financiar pentru motorină

Nr.
crt.

Beneficiarul (numele,
prenumele, domiciliul,
seria şi numărul actului
de identitate)
Cererea avizată
de primărie
(nr./ data)

Cantitatea de
motorină
(mii litri)

Semnătura
beneficiarului

1.
2.
3.
4.
Total

Notă *) Lista se întocmeşte separat pentru prestatorii de servicii, ca anexă la împuternicirea nr. … din …, sau pentru reprezentantul centrului agricol/serviciului comunitar pentru cadastru şi agricultură/agentului agricol, în vederea ridicării adeverinţelor.Prezenta listă s-a întocmit în 4 (patru) exemplare, din care un exemplar rămâne la primărie, un exemplar la direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală, un exemplar la furnizor şi un exemplar la prestatorul de servicii (după caz).Centrul agricol/Serviciul comunitarpentru cadastru şi agricultură/Agentul agricol Împuternicit,………………………………… …………………..(numele, prenumele şi semnătura) (numele, prenumele, semnăturaşi ştampila, după caz) + 
Anexa 5la normele metodologiceCONSUMURI SPECIFICE DE MOTORINĂ PENTRU LUCRĂRI MECANIZATE

Font 8*
Specificare

Arat

Pregă-
titul
tere-
nului

Semă-
nat

Erbi-
cidat

Trata-
mente
fito-
sani-
tare
Ferti-
lizat

Amenda-
mente

Între-
ţinere
cul-
turi

Recol-
tat

Balo-
tat

Trans-
port
tehno-
logic

Arabil
U.M. l/ha l/ha l/ha l/ha l/ha l/ha l/ha l/ha l/t l/t l/oră
Consum
specific
26 5,7 5 1,1 6,5 1,7 3,5 3,5 5 2,5 6
Nr. lucrări/
operaţiuni
1 2 1 1 2 2 1 3 1 1
Total/ope-
raţiune
26 11,4 5 1,1 13 3,4 3,5 10,5 5 2,5
Legume total
U.M. l/ha l/ha l/ha l/ha l/ha l/ha l/ha l/ha
Consum
specific
28 5,7 5 1,8 2,4 3,3 5,3 38,1
Nr. lucrări/
operaţiuni
1 3 1 1 6 4 12,5
Total/ope-
raţiune
28 17,1 5 1,8 14,4 13,3 66,3 38,1
Pomicultura
U.M. l/ha l/ha l/ha l/ha l/ha l/ha
Consum
specific
21,5 1,6 3,2 2 11,8 44
Nr. lucrări/
operaţiuni
0,2 1 12 2 6
Total/ope-
raţiune
4,3 1,6 38,4 4 70,8 44
Vii nobile
U.M. l/ha l/ha l/ha l/ha l/ha l/ha
Consum
specific
8 1 7,8 5 6,5 29,2
Nr. lucrări/
operaţiuni
1 1,6 5 1 3,5
Total/ope-
raţiune
8 39 5 22,7 29,2
Pajişti
U.M. l/ha l/ha l/t l/t
Consum
specific
1,7 3,5 5 2,5
Nr. lucrări/
operaţiuni
2 2 3 6
Total/ope-
raţiune
3,4 7 15 15

– Pentru înfiinţarea de plantaţii (vii, pomi, arbuşti), consumul de motorină este cel prevăzut în proiect.– În cazul calamitării totale a culturii, după care se poate înfiinţa o altă cultură, consumul de motorină va fi cel prevăzut pentru culturile nou-înfiinţate. + 
Anexa 6la normele metodologiceLUCRĂRI ŞI CONSUMURI SPECIFICE PENTRU ALTE LUCRĂRI MECANIZATE

Nr.
crt.
Denumirea lucrării U.M. Consum specific
litri/U.M.
1. Arat sol greu 30 cm ha 32,0
2.

Arat în vie, pe terase şi pante de
peste 9°
8…10
3. Lucrat cu freza ha 11,0
4. Tăvălugit ha 2,4
5. Pregătit terenuri cu pante de peste 9° ha 5,7…7,0
6.

Administrat îngrăşăminte organice MIG
(500 m de la platformă)
ha 10,0
7. Cultivaţie totală ha 5,0
8.

Tratamente fitosanitare, în funcţie de
cantitatea de soluţie la hectar
(un tratament)
ha

3,2…7,6

9.

Plantat cartofi (la 70 cm, cu viteză
redusă)
ha 13,5
10. Rebilonat, prăşit cartofi ha 6,0
11. Distrus vreji de cartofi ha 11,2
12. Recoltat cartofi ha 17,0
13. Dislocat sfeclă de zahăr ha 8,3
14. Recoltat sfeclă de zahăr (KS-6) ha 22,0
15. Decoletat sfelcă de zahăr ha 9,3
16. Dislocat rădăcinoase ha 14,0
17. Recoltat ceapă ha 18,0
18.

Recoltat cereale păioase pentru produc-
ţii mai mici de 1.500 kg/ha
ha 12,5
19.

Recoltat floarea soarelui
(1.501-2.000 kg/ha)
tone 9,0
20. Recoltat cu CP-12 tone 6,6
21. Recoltat porumb ştiuleţi sub 6 tone/ha tone 5,5
22.

Cosit furaje cu E-301
– sub 10 tone/ha
– 10-15 tone/ha
– peste 15,1 tone/ha
ha

4,7
5,3
8,0
23. Cosit furaje (U-445 + cositoare) ha 4,0
24.

Greblat fân
– U 650 + greblă
– U 445 + greblă
ha

4,1
2,5
25. Recoltat ierboase cu E-280 tone 0,9
26. Recoltat ierboase cu CSU tone 1,4
27.

Balotat paie la culturi păioase cu
producţia mai mică de 1.500 kg boabe/ha
tone 5,0
28. Tocat coceni cu CSU tone 5,0
29. Curăţat păşuni cu MCP-2 ha 15,0
30.

Tasat siloz
– cu S-650
– cu S-1.500
tone

0,4
0,7
31. Pomparea apei cu motopompa oră 13,0

 + 
Anexa 7la normele metodologiceLUCRĂRI ŞI CONSUMURI SPECIFICE DE MOTORINĂLA LUCRĂRILE DIN FERMELE ZOOTEHNICE

Denumirea lucrării

Utilajul

Consum
specific
litri/oră
Încărcat gunoi din platformă U-650 + cupă 7,4
Încărcat baloţi şi furaje TIH-445 2,6
Încărcat furaje concentrate TIH-445 2,6
Evacuat gunoi cu pompa tocător
(lichide, semilichide)
U-650 + pompa tocător

4,62

Transport dejecţii

U-650 + remorca
tehnologică
7,2

Tasat siloz de suprafaţă S-1.500 10

 + 
Anexa 8la normele metodologicePrimăria Comunei ………………..Centrul agricol/Serviciul comunitar pentru cadastruşi agricultură/Agent agricol …………REGISTRUprivind eliberarea adeverinţelor pentruachiziţionarea motorinei cu sprijin financiar

Nr.
crt.

Data

Beneficiar

Nr./data
adeverinţei

Motorina
aprobată
(litri)
Valoarea
sprijinului
financiar
Semnătura
beneficiarului
(mii lei)

 + 
Anexa 9la normele metodologiceBeneficiar: ….Suprafaţa/capete animale …….. Primăria Comunei …………….…………….. alte activităţiCategorii de folosinţă: – arabil– vie– pomi– etc.SITUAŢIAprivind cantităţile de motorină pentru fiecare beneficiar– litri –┌────┬───────┬─────┬───────────┬───────────────────────────────────────────────┐│Nr. │Cererea│Total│ Total │ Cantitatea de motorină normată pentru ││crt.│Nr/data│moto-│ motorină │ lucrări agricole ││ │ │rină │ ├────┬─────┬─────┬─────┬─────┬──────┬──────┬────┤│ │ │nece-│ │ │Pre- │Semă-│Fer- │Erbi-│Trans-│Recol-│ *) ││ │ │sară │ │Arat│găti-│nat │tili-│cidat│port │ tat │ ││ │ │ │ │ │re │ │zat │ │tehno-│ │ ││ │ │ │ │ │tere-│ │ │ │logic │ │ ││ │ │ │ │ │nuri │ │ │ │ │ │ │├────┼───────┼─────┼───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤│ 0 │ X │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │├────┼───────┼─────┼───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤│ │ │ │aprobată │ │ │ │ │ │ │ │ ││ 1. │ │ X ├───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤│ │ │ │justificată│ │ │ │ │ │ │ │ │├────┼───────┼─────┼───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤│ │ │ │aprobată │ │ │ │ │ │ │ │ ││ 2. │ │ X ├───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤│ │ │ │justificată│ │ │ │ │ │ │ │ │├────┼───────┼─────┼───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤│ │ │ │aprobată │ │ │ │ │ │ │ │ ││ 3. │ │ X ├───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤│ │ │ │justificată│ │ │ │ │ │ │ │ │├────┼───────┼─────┼───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤│ │ │ │aprobată │ │ │ │ │ │ │ │ ││ 4. │ │ X ├───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤│ │ │ │justificată│ │ │ │ │ │ │ │ │├────┼───────┼─────┼───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤│ │ │ │aprobată │ │ │ │ │ │ │ │ ││ 5. │ │ X ├───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤│ │ │ │justificată│ │ │ │ │ │ │ │ │├────┼───────┼─────┼───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤│ │ │ │aprobată │ │ │ │ │ │ │ │ ││… │ │ X ├───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤│ │ │ │justificată│ │ │ │ │ │ │ │ │├────┴───────┼─────┼───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤│ TOTAL │ │aprobată │ │ │ │ │ │ │ │ ││ GENERAL │ ├───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤│ │ │justificată│ │ │ │ │ │ │ │ │└────────────┴─────┴───────────┴────┴─────┴─────┴─────┴─────┴──────┴──────┴────┘    *) Alte lucrări (se vor nominaliza).
 + 
Anexa 10la normele metodologiceDirecţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală …………..REGISTRUprivind eliberarea adeverinţelor pentruachiziţionarea motorinei cu sprijin financiarpentru beneficiarii din comuna ……………………

Nr.
crt.

Data

Benefi-
ciarul

Cererea
avizată
de
primărie
(nr/data)
Motorina
aprobată
(litri)

Valoarea
sprijinului
financiar
(mii lei)

Datele de
identificare
a persoanei
care preia
adeverinţele
Semnătura
persoanei
care preia
adeverinţele

 + 
Anexa 11la normele metodologiceDirecţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală ………….SITUAŢIAcantităţilor de motorină estimate şi volumulsprijinului financiar necesar pe luna ……… 2005Cantitatea de motorină estimată ………………….. mii litriVolumul sprijinului financiar estimat …………….. mii leiDirector executiv, Director executiv adjunct,………………… ………………….
 + 
Anexa 12la normele metodologiceDirecţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală …………….SITUAŢIA JUSTIFICATIVĂa sumelor reprezentând sprijinul financiarpentru motorina acordată în luna …….. 2005Volumul sprijinului financiar estimat ………….. mii leiVolumul sprijinului financiar acordat ………….. mii leiPlăţile efectuate ………….. mii leiRest de acoperit ………….. mii leiDirector executiv, Director executiv adjunct,………………… ………………….
 + 
Anexa 13la normele metodologiceFurnizorul ………………….*)Nr. ……. din ………………DECONT JUSTIFICATIVprivind cantităţile de motorină livrate încondiţiile Hotărârii Guvernului nr. 141/2005şi volumul sprijinului financiar în decada ………………

Adeverinţa Cantitatea de motorină Valoarea
Nr. Factura fiscală de la direcţia (litri) sprijinului
crt. chitanţa fiscală pentru agri- financiar de
(nr./data) cultură şi Efectiv recuperat
dezvoltare Aprobată livrată – mii lei –
rurală (5.000 mii lei
(nr./data) x col. 4)
0 1 2 3 4 5
      Director executiv, Director economic (Contabil-şef),
      ………………. ……………………….
    *) Antetul trebuie să conţină cel puţin denumirea completă, adresa, codul
fiscal, numărul de înregistrare la registrul comerţului, banca şi numărul
de cont.

 + 
Anexa 14la normele metodologiceMINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILORŞI DEZVOLTĂRII RURALESITUAŢIA CENTRALIZATOAREprivind acordarea de la bugetul de stata sumelor reprezentând sprijinul financiarpentru cantitatea de motorină utilizatăpentru efectuarea lucrărilor agricole mecanizate,conform Hotărârii Guvernului nr. 141/2005, pe luna …………1. Cantitatea de motorină estimată …………….. mii litri2. Volumul sprijinului financiar estimat …………….. milioane lei3. Volumul sprijinului financiar acordat …………….. milioane lei4. Plăţile efectuate …………….. milioane lei5. Suma acordată şi nedecontată (pct. 3 – pct. 4) …………. milioane lei6. Suma necesară a fi acordată în luna … (pct. 2 – pct. 5) ……… milioane leiAprobat,Ordonator principal de credite……………………….–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x