NORME METODOLOGICE din 27 octombrie 1999

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 13/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEINr. 131 din 27 octombrieMINISTERUL FINANTELORNr. 21.846 din 29 octombrie 1999
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 561 din 17 noiembrie 1999
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulPENTRU APLICAREAOUG 142 29/09/1999
ART. 2REFERIRE LAOUG 177 09/11/1999
ART. 2REFERIRE LAOUG 142 29/09/1999 ART. 2
ART. 11REFERIRE LALEGE 108 10/10/1996
ART. 11REFERIRE LAOG 11 23/01/1996
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 131 27/10/1999
ActulCONTINUT DEORDIN 131 27/10/1999

de aplicare a Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 142/1999 privind instituirea sistemului de plată pentru motorina, pe bază de bonuri valorice, în vederea infiintarii culturilor de cereale paioase şi efectuării araturilordin toamna anului 1999, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 177/1999



 + 
Articolul 1În înţelesul prezentelor norme metodologice, prin înfiinţarea culturilor de cereale paioase se înţelege lucrările agricole de arat, discuit şi semanat pentru aceste culturi care se insamanteaza în toamna anului 1999, iar prin efectuarea araturilor de toamna se înţelege lucrarea agricolă de arat pentru obţinerea ogoarelor necesare infiintarii culturilor din primavara anului 2000.
 + 
Articolul 2(1) Bonurile valorice pentru motorina se acordă deţinătorilor de terenuri agricole prevăzuţi la art. 2 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 142/1999 privind instituirea sistemului de plată pentru motorina, pe bază de bonuri valorice, în vederea infiintarii culturilor de cereale paioase şi efectuării araturilor din toamna anului 1999, cu modificările şi completările ulterioare, denumita în continuare ordonanţa de urgenţă, în funcţie de suprafaţa agricolă declarata pentru a fi insamantata în toamna anului 1999 şi/sau pentru efectuarea araturilor de toamna necesare infiintarii culturilor din primavara anului 2000.(2) Deţinătorii de terenuri agricole întocmesc declaraţii pe propria răspundere în conformitate cu modelul prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.
 + 
Articolul 3Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti primesc, la sediul lor, declaraţiile pe propria răspundere ale deţinătorilor de terenuri agricole, verifica în evidentele proprii corectitudinea suprafeţelor declarate, după care le centralizează şi stabilesc necesarul contravalorii de bonuri pentru motorina.
 + 
Articolul 4Numărul de bonuri valorice pentru motorina se stabileşte potrivit prevederilor art. 3 din ordonanţa de urgenţă.
 + 
Articolul 5Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti transmit, în termen de 5 zile de la publicarea prezentelor norme metodologice în Monitorul Oficial al României, Partea I, Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei situaţiile privind necesarul de bonuri valorice pentru motorina, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice.
 + 
Articolul 6(1) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei încheie protocol privind necesarul de bonuri valorice pentru motorina, pe baza situaţiilor centralizatoare prevăzute la art. 5, cu Societatea Naţionala a Petrolului "Petrom" – S.A., care, în termen de 10 zile, prin sucursalele sale teritoriale, transmite bonurile valorice direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, pe bază de protocol.(2) Modelul situaţiei centralizatoare privind necesarul de bonuri valorice pentru motorina, pe total judeţe, este prevăzut în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice.(3) Bonurile valorice pentru motorina utilizate în aplicarea prevederilor ordonanţei de urgenta vor purta pe verso ştampila Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.
 + 
Articolul 7(1) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti distribuie bonurile valorice beneficiarilor, deţinători de terenuri agricole, în termen de 30 de zile de la data primirii acestora, pe bază de tabele întocmite conform modelului prezentat în anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice.(2) După distribuirea bonurilor valorice pentru motorina direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti întocmesc, în termen de 5 zile, situaţia privind necesarul bonurilor valorice acordate şi a celor rămase nedistribuite, conform modelului prezentat în anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice, pe care o comunică Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei şi, pe bază de protocol, transmit sucursalelor teritoriale ale Societăţii Naţionale a Petrolului "Petrom" – S.A. bonurile valorice pentru motorina, rămase nedistribuite.
 + 
Articolul 8(1) Bonurile valorice pentru motorina pot fi utilizate până la data de 31 martie 2000 inclusiv.(2) Bonurile valorice pentru motorina, distribuite şi neconsumate până la data prevăzută la alin. (1), îşi pierd valabilitatea, nemaiputand fi utilizate pentru achiziţionarea de motorina.
 + 
Articolul 9Staţiile PECO vor transmite în termen de 3 zile Societăţii Naţionale a Petrolului "Petrom" – S.A., pe bază de borderouri, bonurile valorice pentru motorina efectiv utilizate.
 + 
Articolul 10Societatea Naţionala a Petrolului "Petrom" – S.A. va întocmi situaţia centralizatoare privind bonurile valorice pentru motorina efectiv consumate la unităţile PECO şi o va transmite, până la data de 30 aprilie 2000, Direcţiei generale a finanţelor publice şi controlului financiar de stat a municipiului Bucureşti, în a carei evidenta fiscală se afla aceasta societate.
 + 
Articolul 11(1) Organul de control al Direcţiei generale a finanţelor publice şi controlului financiar de stat a municipiului Bucureşti va verifica realitatea datelor înscrise în situaţia centralizatoare a Societăţii Naţionale a Petrolului "Petrom" – S.A. şi va determina suma cu care vor fi reduse obligaţiile restante la data de 30 septembrie 1999, în limita sumei prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, înregistrate în evidenta organului fiscal la aceasta societate.(2) În baza procesului-verbal întocmit de organul de control obligaţiile restante ale Societăţii Naţionale a Petrolului "Petrom" – S.A. către bugetul de stat vor fi reduse cu o sumă echivalenta cu contravaloarea bonurilor valorice pentru motorina efectiv utilizate şi a costului tipăririi acestora.(3) Reducerile obligaţiilor datorate bugetului de stat de către Societatea Naţionala a Petrolului "Petrom" – S.A. vor fi efectuate în ordinea prevăzută de Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, aprobată şi modificată prin Legea nr. 108/1996, cu modificările şi completările ulterioare.
 + 
Anexa 1––-la normele metodologice––––––––                                      Avizat                                      ––                       Direcţia generală pentru agricultura şi industrie                       alimentara a judeţului ……. /municipiului Bucureşti                              Director general, Contabil-şef,                              ……………. …………..          Verificat          –––    Centrul agricol comunal ………………        Şef centru agricol comunal,        ………………………                   DECLARAŢIE    ……………………………………………………………….,                     (denumirea persoanei fizice sau juridice)    având domiciliul/sediul în satul ……………………, comuna ……………., oraşul ………….., judeţul ……………………, posesor (în cazul persoanelor fizice) al buletinului/cărţii de identitate seria ……………… nr. ……………, eliberat/eliberata de …………………………. la data de ………., sau atestat juridic (în cazul persoanelor juridice) cu …………………… declar prin prezenta ca deţin următoarele suprafeţe agricole:    – ………. ha, în proprietate, conform titlului (titlurilor) de proprietate nr. ………., eliberat(e) de ……;    – ………. ha, în arenda, conform contractelor de arendare încheiate în baza Legii arendării nr. 16/1994, cu modificările şi completările ulterioare, înregistrate la primărie sub nr. ……….;    – ………. ha, în concesiune, conform contractului de concesionare nr. ……… .    Declar pe propria răspundere ca voi înfiinţa …… ha culturi de cereale paioase şi ca voi efectua arături de toamna pe suprafaţa de ………….. ha.    Am luat la cunoştinţa faptul ca, dacă în urma verificărilor efectuate de organele de specialitate, datele din prezenta declaraţie nu corespund realităţii şi ca bonurile valorice au fost folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 142/1999, cu modificările şi completările ulterioare, în normele metodologice aprobate prin ………………, aceasta constituie contravenţie care se sancţionează cu amendă de la 10.000.000 lei la 15.000.000 lei şi atrage restituirea contravalorii bonurilor valorice şi a penalitatilor calculate.         Data ……………. Semnatura …………….
 + 
Anexa 2––-la normele metodologice––––––––    DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA    ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA A JUDEŢULUI    ………… /MUNICIPIULUI BUCUREŞTI               SITUAŢIAprivind necesarul de bonuri valorice pentru motorina

  Nr. crt. Specificare Suprafaţa (ha) Necesarul de bonuri valorice (număr) Contravaloarea bonurilor valorice (mii lei)
  50 mii lei/bucată 100 mii lei/bucată
  0 1 2 3 4 5
  1. Înfiinţarea culturilor de cereale păioase        
  2. Efectuarea arăturilor de toamnă        
    TOTAL:        
     
  Director general, Contabil-şef,
  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 + 
Anexa 3––-la normele metodologice––––––––    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI          ALIMENTAŢIEI                SITUAŢIA CENTRALIZATOAREprivind necesarul de bonuri valorice pentru motorina

  Nr. crt. Judeţul Necesarul de bonuri valorice (număr) Contravaloarea bonurilor valorice (mii lei)
  50 mii lei/bucată 100 mii lei/bucată
  0 1 2 3 4
  1.        
  2.        
  3.        
         
         
         
    TOTAL:      
   
  Ordonator principal de credite,
  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 + 
Anexa 4––-la normele metodologice––––––––    DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA    ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA A JUDEŢULUI    …………/MUNICIPIULUI BUCUREŞTI                  TABELprivind distribuirea bonurilor valorice pentru motorina deţinătorilor de terenuriagricole conform Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 142/1999, cu modificărileşi completările ulterioare

  Nr. crt. Denumirea persoanei fizice sau juridice Datele de identificare a persoanei fizice sau juridice Total bonuri valorice primite (număr), din care: Contravaloarea bonurilor valorice primite (mii lei) Semnătura de primire
  50 mii lei/bucată 100 mii lei/bucată
  0 1 2 3 4 5 6 7
  1.              
  2.              
  3.              
               
               
               
    TOTAL:            
     
  Director general, Contabil-şef,
  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 + 
Anexa 5––-la normele metodologice––––––––    DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA    ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA A JUDEŢULUI     …………./MUNICIPIULUI BUCUREŞTI                 SITUAŢIAprivind distribuirea bonurilor valorice pentru motorina

  Total bonuri valorice (număr), din care: Contravaloarea bonurilor valorice (mii lei)
  distribuite (număr) nedistribuite (număr) distribuite nedistribuite
  50 mii lei/bucată 100 mii lei/bucată 50 mii lei/bucată 100 mii lei/bucată
  1 2 3 4 5 6 7
               
               
               
               
       
  Director general, Contabil-şef,  
  ………………….. ……………….

 + 
Anexa 6––-la normele metodologice––––––––    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI               SITUAŢIA CENTRALIZATOAREprivind contravaloarea bonurilor valorice pentru motorina, inclusiv costul tipăririiacestora, acordate deţinătorilor de terenuri agricole conform Ordonanţei de urgentaa Guvernului nr. 142/1999, cu modificările şi completările ulterioare

  Nr. crt. Judeţul Contravaloarea bonurilor valorice (mii lei) Costul tipăririi bonurilor valorice (mii lei) Total valoare (col. 2 + col. 3) (mii lei)
  0 1 2 3 4
  1.        
  2.        
  3.        
         
         
         
    TOTAL:      
   
  Ordonator principal de credite,
  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x