NORME METODOLOGICE din 27 februarie 2015

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 14/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL JUSTITIEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 173 din 12 martie 2015
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulMODIFICAT DEORDIN 406 14/03/2023
ActulMODIFICAT DEORDIN 1592 08/04/2022
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulACTUALIZEAZA PENORMĂ 27/02/2015
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulMODIFICAT DEORDIN 406 14/03/2023
ActulMODIFICAT DEORDIN 1592 08/04/2022
ActulREFERIT DEORDIN 1592 08/04/2022
ActulREFERIT DEDECIZIE 6 12/04/2021
ART. 2REFERIT DEDECIZIE 6 12/04/2021
ART. 3REFERIT DEDECIZIE 6 12/04/2021





Notă
Aprobate prin ORDINUL nr. 820/C din 27 februarie 2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 173 din 12 martie 2015.
Notă
Potrivit art. 1 din ORDINUL nr. 1.676/C din 7 mai 2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 386 din 13 mai 2020, prevederile Ordinului ministrului justiției nr. 820/C/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea majorării pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale funcționarilor publici cu statut special și personalului civil din sistemul administrației penitenciare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 173 din 12 martie 2015, se aplică în mod corespunzător și în anul 2020.
Potrivit art. 1 din ORDINUL nr. 2.391/C din 19 aprilie 2021, publicat în Monitorul Oficial nr. 435 din 26 aprilie 2021, prevederile Ordinului ministrului justiției nr. 820/C/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea majorării pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale funcționarilor publici cu statut special și personalului civil din sistemul administrației penitenciare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 173 din 12 martie 2015, se aplică în mod corespunzător și în anul 2021.
 + 
Articolul 1Prezentele norme metodologice reglementează condițiile de acordare, în anul 2015, a majorării de până la 50% din salariul de bază prevăzută de art. 15 din cap. II al anexei nr. VII la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare, și art. 12 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice. + 
Articolul 2(1)Funcționarii publici cu statut special și personalul civil din sistemul administrației penitenciare care execută, în domeniul specific, lucrări de excepție sau misiuni speciale, apreciate ca atare de către conducătorii acestora, beneficiază de o majorare de până la 50% din salariul de bază prevăzut de legislația în vigoare la data de 31 decembrie 2009, denumită în continuare majorare.(2)Prin personal civil din sistemul administrației penitenciare se înțelege funcționarii publici și personalul contractual din sistemul administrației penitenciare.
 + 
Articolul 3Sunt considerate lucrări de excepție, lucrările:a)efectuate în vederea realizării unor obiective cu impact ridicat asupra organizării și funcționării structurilor din sistemul administrației penitenciare;b)care impun efectuarea unor activități cu un grad ridicat de răspundere sau specializare;c)care presupun o documentare complexă sau gestionarea unui volum mare de informații;d)care contribuie la identificarea, obținerea sau creșterea veniturilor. + 
Articolul 4Sunt considerate misiuni speciale:a)activitățile directe desfășurate cu persoanele custodiate, în împrejurări având complexitate ridicată;b)activitățile care implică riscuri deosebite pentru siguranța personalului sau pentru funcționarea în bune condiții a sistemului penitenciar;c)activitățile cu un grad de complexitate mai mare decât atribuțiile corespunzătoare postului ocupat.
 + 
Articolul 5(1)Majorarea prevăzută la art. 2 alin. (1) se acordă individual pentru o perioadă de 3 luni, pentru cel mult 5% din numărul total de posturi prevăzute în statele de organizare și în limita a 30% din suma salariilor de bază, a salariilor funcțiilor de bază și a indemnizațiilor lunare de încadrare, cumulat pe total buget al ordonatorului principal de credite.(2)Administrația Națională a Penitenciarelor stabilește numărul de persoane care pot beneficia de majorare în conformitate cu alin. (1) și îl comunică fiecărei unități subordonate, aceasta având obligația de a se încadra în datele primite.
 + 
Articolul 6(1)Majorarea se acordă la propunerea fundamentată și motivată în scris a șefului ierarhic nemijlocit, care va cuprinde și procentul majorării, conform modelului din anexa care face parte integrantă din prezentele norme metodologice.(2)Propunerea de acordare a majorării se analizează în consiliul de conducere al unității respective, cu consultarea organizațiilor sindicale reprezentative. În urma analizei, se stabilesc propunerile finale asupra cărora urmează să se pronunțe persoana competentă potrivit alin. (3).(3)Competența de acordare a majorării, inclusiv stabilirea procentului majorării, revine:a)ministrului justiției, pentru directorul general și directorii generali adjuncți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor;b)directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, pentru directorii și directorii adjuncți din unitățile subordonate, pentru personalul din Administrația Națională a Penitenciarelor și pentru personalul din Subunitatea de Pază și Escortare Deținuți Transferați;c)directorilor unităților subordonate, pentru personalul din subordinea acestora, cu excepția celui prevăzut la lit. b).(4)La acordarea majorării se au în vedere toate categoriile și corpurile de personal, cu respectarea principiului proporționalității.(5)În cazul în care persoana competentă prevăzută la alin. (3) nu este de acord cu propunerea, refuzul privind acordarea majorării se fundamentează în scris.
 + 
Articolul 7(1)Majorarea salarială de până la 50% nu se acordă sau plata majorării încetează în următoarele cazuri:a)în toate situațiile în care nu se acordă salariul de bază;b)în situația punerii la dispoziție ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale sau a trimiterii în judecată;c)când nu mai sunt îndeplinite criteriile de acordare.(2)În situația în care majorarea acordată unei persoane încetează înainte de expirarea perioadei inițiale, se poate propune ca, pentru perioada rămasă, să beneficieze de majorarea de până la 50% o altă persoană, cu respectarea procedurii și condițiilor stabilite prin prezentele norme metodologice.(3)Majorarea se menține până la expirarea perioadei pentru care a fost acordată, inclusiv în cazul în care intervine detașarea sau mutarea beneficiarului la altă unitate din sistemul penitenciar.(4)Prevederile art. 6 se aplică în mod corespunzător și pentru situațiile prevăzute la alin. (1), după caz. + 
Anexăla normele metodologice

Unitatea
Numele și prenumele beneficiarului majorării
Gradul profesional
Funcția
Lucrarea de excepție
Misiunea specială
Contribuția adusă la realizarea lucrării de excepție sau a misiunii speciale
Procentul de majorare propus
Implicații instituționale

Semnătura șefului ierarhic,………………..

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x