NORME METODOLOGICE din 27 august 2001

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 14/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL ADMINISTRATIEI PUBLICE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 556 din 6 septembrie 2001
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 222 15/09/2009
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulPENTRU APLICAREAOUG 79 31/05/2001
ART. 3REFERIRE LAOUG 79 31/05/2001 ART. 3
ART. 8REFERIRE LAOUG 79 31/05/2001 ART. 4
ART. 8REFERIRE LAOUG 79 31/05/2001 ART. 11
ANEXA 2REFERIRE LAOUG 79 31/05/2001
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 222 15/09/2009
ActulAPROBAT DEORDIN 502 27/08/2001
ActulCONTINUT DEORDIN 502 27/08/2001

de aplicare, în domeniul serviciilor publice de gospodărie comunală, a prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 79/2001 privind întărirea disciplinei economico-financiare şi alte dispoziţii cu caracter financiar



 + 
Articolul 1Prezentele norme metodologice se aplică operatorilor de servicii publice de gospodărie comunală de sub autoritatea consiliilor locale sau judeţene şi la care unităţile administrativ-teritoriale sunt actionare majoritare.
 + 
Articolul 2Operatorii de servicii publice de gospodărie comunală – regii autonome de interes local sau societăţi comerciale la care unităţile administrativ-teritoriale sunt actionare majoritare – vor supune spre aprobare sau rectificare bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2001, însoţit de: programe de reducere a plăţilor restante la bugetul de stat, bugetele asigurărilor sociale de stat, bugetele locale, bugetele fondurilor speciale, alţi creditori; programe de reducere a creanţelor; programe anuale pentru reducerea pierderilor. În programele de reducere a obligaţiilor de plată şi a creanţelor se vor stabili limite maxime ale creanţelor şi plăţilor restante, în funcţie de situaţia concretă din fiecare unitate.
 + 
Articolul 3În aplicarea art. 3 alin. (1) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 79/2001 la calculul indicelui productivitatii muncii în unităţile prestatoare de servicii publice de gospodărie comunală va fi avută în vedere reducerea consumurilor specifice – Gcal/apartament, mc de apa/locuitor/luna – prin extinderea contorizarii consumatorilor, creşterea tarifelor şi stabilirea de coeficienţi de corectie (K).
 + 
Articolul 4(1) Indicele productivitatii muncii pentru activitatea de distribuţie a apei se stabileşte pe baza următoarei formule:               producţia facturată (preţuri curente) în anul 2001    W(1) = ──────────────────────────────────────────────────────── x K,                   numărul mediu de salariaţi în anul 2001    în care coeficientul de corectie se stabileşte pe baza următoarei formule:             consumul specific (mc de apa/luna/locuitor în anul 2000)    K = ───────────────────────────────────────────────────────────             consumul specific (mc de apa/luna/locuitor în anul 2001)(2) Ponderea indicatorilor care reflecta nivelul calitativ al serviciului public de gospodărie comunală în calculul coeficientului de corectie se stabileşte pe plan local, în funcţie de specificul situaţiei şi de priorităţile perioadei la care se face referire.(3) Indicele de creştere a productivitatii muncii se stabileşte pe baza formulei:                   W(1)                   ────,                   W(0)    în care:                 producţia facturată (preţuri curente) în anul 2000    W(0) = ──────────────────────────────────────────────────────────                        numărul mediu de salariaţi în anul 2000
 + 
Articolul 5(1) Indicele productivitatii muncii pentru activitatea de distribuţie a energiei termice se stabileşte pe baza următoarei formule:                    producţia facturată (preţuri curente) în anul 2001    W(1) = ───────────────────────────────────────────────────────────── x K,                        numărul mediu de salariaţi în anul 2001    în care coeficientul de corectie se stabileşte pe baza următoarei formule:          consumul specific (Gcal/apartament convenţional) în anul 2000    K = ───────────────────────────────────────────────────────────────────          consumul specific (Gcal/apartament convenţional) în anul 2001(2) Ponderea indicatorilor care reflecta nivelul calitativ al serviciului public de gospodărie comunală în calculul coeficientului de corectie se stabileşte pe plan local în funcţie de specificul situaţiei şi de priorităţile perioadei la care se face referire. La stabilirea coeficientului de corectie se va ţine seama de evoluţia temperaturii medii anuale.(3) Indicele de creştere a productivitatii muncii se stabileşte pe baza formulei:                         W(1)                        ─────,                         W(0)    în care:              producţia facturată (preţuri curente) în anul 2000    W(0) = ────────────────────────────────────────────────────────                     numărul mediu de salariaţi în anul 2000(4) Producţia facturată va cuprinde şi subvenţiile faţă de preţul de referinţa.
 + 
Articolul 6Pentru celelalte servicii publice de gospodărie comunală indicele de creştere a productivitatii muncii se va calcula după acelaşi sistem, ţinându-se seama de specificul activităţii şi de priorităţile perioadei stabilite de adunările generale sau de consiliile de administraţie.
 + 
Articolul 7Pentru unităţile care desfăşoară mai multe activităţi indicele total de creştere a productivitatii muncii va fi determinat prin însumarea valorii indicilor pe fiecare activitate.
 + 
Articolul 8La analiza realizării obiectivelor şi indicatorilor de performanţă, în conformitate cu art. 4 alin. (2) şi cu art. 11 alin. (1) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 79/2001, se va ţine seama de:a) gradul de asigurare de la bugetele locale şi de la bugetul de stat a necesarului de subvenţii şi a ajutoarelor sociale stabilite potrivit legii;b) gradul de acoperire a facturilor de către instituţiile bugetare – şcoli, grădiniţe, spitale, cămine etc. – sume ce provin de la bugetele locale, judeţene sau de la bugetul de stat;c) perioadele pentru furnizarea energiei termice în situaţiile în care temperatura exterioară este timp de 3 zile consecutive mai mare de 10°C şi deci nu se distribuie agent termic; cantitatea de energie termica nefurnizata sau furnizată sub nivelul parametrilor contractuali de către producători, alţii decât unităţile locale sau unităţile de gospodărie comunală;d) gradul de neasigurare a taxei pe valoarea adăugată de recuperat.
 + 
Articolul 9(1) Contractul de performanţă se încheie conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 şi reprezintă condiţiile minime pentru acordarea integrală a drepturilor salariale ale conducătorului.(2) Contractul de performanţă va avea următoarele anexe:a) obiectivele şi condiţiile de evaluare a realizării acestora;b) criteriile şi indicatorii de performanţă, precum şi condiţiile de evaluare a fiecăruia dintre aceştia.
 + 
Articolul 10(1) Contractul de performanţă se încheie între reprezentantul adunării generale a acţionarilor, respectiv al consiliului de administraţie, şi directorul general al operatorului de servicii publice de gospodărie comunală. În acest scop adunarea generală a acţionarilor, respectiv consiliul de administraţie, va delega prin hotărâre reprezentantul care va semna contractul de performanţă şi va urmări realizarea indicatorilor stabiliţi, inclusiv va aviza salariul directorului general.(2) Consiliul de administraţie al regiei autonome este numit prin hotărâre a consiliului local sau judeţean, după caz, şi va fi format de 7-11 membri.
 + 
Articolul 11Diminuarea drepturilor salariale pentru nerealizarea obiectivului/obiectivelor şi a indicatorilor de performanţă nu poate depăşi 30% din salariul de baza al directorului general.
 + 
Articolul 12Obiectivul/obiectivele, precum şi indicatorii de performanţă se stabilesc şi se urmăresc lunar şi cumulat de la începutul anului.
 + 
Articolul 13Operatorii de servicii publice de gospodărie comunală care sunt implicaţi în programe cu finanţare externa şi, prin urmare, şi-au asumat obligaţii contractuale cu instituţii financiare internaţionale vor încheia contractul de performanţă astfel încât sa ţină seama de angajamentele asumate, iar indicatorii şi criteriile de performanţă vor fi astfel stabilite încât sa reflecte cerinţele specifice ale contractelor încheiate.
 + 
Articolul 14Întrucât în domeniul serviciilor publice de gospodărie comunală, cu precădere în cel al energiei termice, al întreţinerii drumurilor şi strazilor, al întreţinerii parcurilor şi spaţiilor verzi, se înregistrează diferenţe mari între sezoane în ceea ce priveşte volumul de activitate, pentru corectarea efectelor factorilor obiectivi criteriile şi indicatorii de performanţă contractati şi sumele reţinute în timpul anului vor fi regularizate la sfârşitul acestuia, inclusiv corecţia de inflaţie, în situaţiile în care operatorii de servicii publice de gospodărie comunală încheie anul calendaristic cu realizarea obiectivelor propuse.––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x