NORME METODOLOGICE din 21 decembrie 2006

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 21/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL SANATATII PUBLICE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 1.057 din 30 decembrie 2006
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHOTARARE 590 02/08/2018
ActulPUS IN APLICAREORDIN 113140 21/12/2006
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHOTARARE 590 02/08/2018
ActulAPROBAT DEORDIN 1761 21/12/2006
ActulCONTINUT DEORDIN 1761 21/12/2006
ActulCONTINUT DEORDIN 113140 21/12/2006
ActulPUS IN APLICAREORDIN 113140 21/12/2006

privind plasarea pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi



 + 
Articolul 1(1) Institutele de sănătate publică Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara sunt instituţiile responsabile cu elaborarea rapoartelor de evaluare iniţială a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi în vederea plasarii lor pe piaţa.(2) Alimentele şi ingredientele alimentare noi sunt alimentele care intra sub incidenţa Regulamentului 258/97 privind alimentele şi ingredientele alimentare noi.(3) Institutul de Sănătate Publică Bucureşti este institutul coordonator pentru activitatea de plasare pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi şi are următoarele atribuţii:– transmite la Comisia Europeană rapoartele de evaluare iniţială elaborate de institutele de sănătate publică Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara;– notifica operatorului economic cu privire la decizia de plasare pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi sau cu privire la respingerea cererii de plasare a lor pe piaţa;– informează Ministerul Sănătăţii Publice despre decizia de plasare pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi în vederea afişării pe site-ul oficial.
 + 
Articolul 2Rapoartele de evaluare iniţială a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi, precum şi cererea operatorului economic pentru plasarea pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi se fac în conformitate cu prevederile Regulamentului 258/97 privind alimentele şi ingredientele alimentare noi şi ale Recomandarii Comisiei nr. 97/618/CE privind aspectele ştiinţifice şi informaţiile necesare a fi anexate la cererea de plasare pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi şi elaborarea raportului de evaluare iniţială în cadrul Regulamentului 258/97 al Parlamentului European şi al Consiliului.
 + 
Articolul 3Personalul care are acces la dosarele alimentelor şi ingredientelor alimentare noi are obligaţia de a nu divulga informaţiile considerate a fi confidenţiale.
 + 
Articolul 4Controlul pe piaţa al alimentelor şi ingredientelor alimentare noi se face de către inspectorii sanitari din Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii Publice.––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x