privind autorizarea laboratoarelor în vederea executării de analize pentru vinurile şi celelalte produse pe bază de must şi vin ce urmează a fi expediate în scopul comercializării pe piaţa internă
+ Articolul 1Pentru analizarea compoziţiei fizico-chimice a vinurilor, laboratoarele vor aplica metodele de analiză a vinurilor aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al ministrului sănătăţii şi familiei nr. 541/1.025/2002 privind notificarea metodelor comunitare de analiză aplicabile în sectorul vinului. + Articolul 2(1) În vederea autorizării, laboratoarele trebuie să dispună de dotarea tehnică şi de personal de laborator calificat care să permită efectuarea determinărilor cuprinse în buletinul de analiză prezentat în anexa nr. 3 la ordin. … (2) Aparatura utilizată pentru determinări trebuie să fie etalonată metrologic. Baloanele cotate, biuretele şi pipetele din sticlă utilizate în analize trebuie să corespundă clasei A de calitate. … + Articolul 3Laboratoarele care solicită autorizarea în acest sens vor depune la direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti o cerere de autorizare şi documentaţia din care să rezulte că pentru fiecare metodă îndeplinesc prevederile art. 2. + Articolul 4(1) Buletinele de analiză pentru livrarea vinului pe piaţa internă, emise de laboratoarele autorizate, vor fi înregistrate într-un registru special de evidenţă a acestor buletine, numerotat, vizat şi ştampilat de către compartimentul Inspecţia de stat pentru controlul tehnic vitivinicol din cadrul direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti. … (2) Registrele vor cuprinde următoarele rubrici: solicitantul, adresa, numărul probei-contraprobei, denumirea produsului, anul de recoltă, categoria de calitate, valorile analitice, cantitatea pentru care s-a emis buletinul, numărul buletinului şi concluziile. … + Articolul 5Persoana care solicită laboratorului autorizat eliberarea buletinului de analiză ce va însoţi lotul de vin expediat pentru comercializare pe piaţa internă completează la sediul laboratorului o cerere potrivit modelului ataşat buletinului de analiză, prevăzut în anexa nr. 3 la ordin, şi depune 3 probe medii din produsul vinicol ce urmează a fi comercializat. Fiecare probă trebuie să conţină minimum 0,75 litri. + Articolul 6O probă de vin este destinată efectuării analizelor fizico-chimice şi organoleptice, o probă (constituie contraprobă) se sigilează în prezenţa solicitantului şi se păstrează în laborator timp de 90 de zile pentru vinul livrat în vederea comercializării în vrac şi 180 de zile pentru vinul livrat sub formă îmbuteliată, iar o probă se restituie solicitantului, sigilată de către laborator. + Articolul 7(1) Buletinul de analiză se completează, ca urmare a determinărilor fizico-chimice şi organoleptice, la toate rubricile, în 3 exemplare autocopiative; primul exemplar (albastru) şi al doilea exemplar (roşu) se înmânează solicitantului, iar al treilea exemplar (verde) se păstrează la laboratorul care l-a emis. … (2) Produsul vinicol expediat de producător/îmbuteliator către reţeaua de comercializare va fi însoţit până la primul comerciant de exemplarul albastru al buletinului de analiză sau de o copie a acestuia, certificată de producător/ îmbuteliator, în cazul în care din lotul pentru care s-a eliberat buletinul de analiză se livrează la mai mulţi beneficiari. … + Articolul 8(1) În termen de 15 zile de la publicarea prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, Partea I, direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti vor emite decizii de constituire a unei comisii formate din 3 persoane. … (2) Comisia constituită în acest scop va verifica scriptic şi faptic respectarea prevederilor art. 1, 2 şi 3 şi va întocmi o notă de constatare în două exemplare, dintre care un exemplar va fi anexat documentaţiei înaintate de laborator, iar al doilea exemplar va fi înaintat conducerii direcţiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti, cu propunerea de autorizare sau neautorizare, după caz. … + Articolul 9Autorizaţiile eliberate de direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti se actualizează anual, în urma verificării menţinerii condiţiilor care au stat la baza autorizării de către comisia constituită conform prevederilor art. 8. + Articolul 10Pe perioada autorizării pentru emiterea de buletine de analiză în vederea livrării vinului pe piaţa internă, laboratoarele vor lua toate măsurile tehnice şi organizatorice care să asigure exactitatea determinărilor şi înscrierea corectă şi completă a rezultatelor în buletinele de analiză. + Articolul 11Direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin compartimentele specializate şi abilitate în acest sens, respectiv Inspecţia de stat pentru controlul tehnic vitivinicol, vor verifica periodic activitatea desfăşurată de laboratoarele autorizate, procedând la retragerea autorizării în cazul în care se constată nerespectarea prevederilor prezentelor norme metodologice.––
Când vă conectați pentru prima dată folosind un buton de conectare socială, colectăm informațiile de profil public ale contului dvs. partajate de furnizorul de conectare socială, pe baza setărilor dvs. de confidențialitate. De asemenea, primim adresa dvs. de e-mail pentru a vă crea automat un cont pe site-ul nostru web. Odată ce contul dvs. este creat, veți fi conectat la acest cont.
DezacordDe acord
Conectat cu
Permit crearea unui cont
Când vă conectați pentru prima dată folosind un buton de conectare socială, colectăm informațiile de profil public ale contului dvs. partajate de furnizorul de conectare socială, pe baza setărilor dvs. de confidențialitate. De asemenea, primim adresa dvs. de e-mail pentru a vă crea automat un cont pe site-ul nostru web. Odată ce contul dvs. este creat, veți fi conectat la acest cont.
Pentru a oferi cea mai buna experiența, utilizăm tehnologii cookie. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta în mod negativ anumite caracteristici și funcții ale siteului.
Functional
Mereu activ
Stocarea sau accesul tehnic este strict necesar în scopul legitim de a permite utilizarea unui serviciu specific solicitat în mod explicit de abonat sau utilizator sau în scopul unic de a efectua transmiterea unei comunicări prin intermediul unei rețele de comunicații electronice.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistii
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Stocarea sau accesul tehnic care este utilizat exclusiv în scopuri statistice anonime. În lipsa unei citații, a unei conformări voluntare din partea furnizorului dvs. de servicii de internet sau a unor înregistrări suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau recuperate doar în acest scop nu pot fi utilizate, de obicei, pentru a vă identifica.
Marketing
Stocarea sau accesul tehnic care este utilizat exclusiv în scopuri statistice anonime. În lipsa unei citații, a unei conformări voluntare din partea furnizorului dvs. de servicii de internet sau a unor înregistrări suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau recuperate doar în acest scop nu pot fi utilizate, de obicei, pentru a vă identifica.
A apărut o problemă la raportarea acestei postări.
Blocare membru?
Vă rugăm să confirmați că doriți să blocați acest membru.
Nu vei mai putea:
Vedeți postările membrilor blocați
Menționați acest membru în postări
Invitați acest membru în grupuri
Trimite mesaj acestui membru
Adăugați acest membru ca conexiune
Vă rugăm să rețineți:
Această acțiune va elimina și acest membru din conexiunile dvs. și va trimite un raport administratorului site-ului.
Vă rugăm să acordați câteva minute pentru finalizarea acestui proces.