NORME METODOLOGICE din 2 septembrie 2004 (*actualizate*)

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 22/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în:
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHG 1214 07/10/2009
ART. 2COMPLETAT DEHG 1580 08/12/2005
ANEXA 1COMPLETAT DEHG 1580 08/12/2005
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulARE LEGATURA CUORDIN 98 09/11/2004
ActulACTUALIZEAZA PENORMA 02/09/2004
ANEXA 1REFERIRE LALEGE 215 27/05/2004
ANEXA 1REFERIRE LAOG 42 29/01/2004
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHG 1214 07/10/2009
ART. 2COMPLETAT DEHG 1580 08/12/2005
ANEXA 1COMPLETAT DEHG 1580 08/12/2005

privind finantarea cheltuielilor pentru acordarea despăgubirilor pentru animalele taiate, ucise sau altfel afectate, în vederea lichidarii rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor(actualizate până la data de 17 noiembrie 2004*)



––––*) Textul initial a fost publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 837 din 10 septembrie 2004. Aceasta este forma actualizata de S.C. "Centrul Teritorial de Calcul Electronic" S.A. Piatra Neamt până la data de 17 noiembrie 2004, cu modificările şi completările aduse de ORDINUL nr. 98 din 9 noiembrie 2004. + 
Articolul 1Despăgubirea proprietarilor pentru animalele taiate, ucise sau altfel afectate, în vederea lichidarii rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor, se acordă pe baza decontului pentru stabilirea şi plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale, conform modelului din anexa nr. 3, întocmit pe specii şi categorii de animale.
 + 
Articolul 2Documentaţia întocmită de către persoana fizica sau juridica – proprietar de animale şi de medicul veterinar oficial din cadrul circumscriptiei sanitar-veterinare zonale este aprobata de directia sanitar-veterinara şi pentru siguranţa alimentelor judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, se depune pentru avizare la directia pentru agricultura şi dezvoltare rurala judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, şi cuprinde urmatoarele acte insotitoare;a) memoriul justificativ care include ancheta epizootologica şi actiunile pentru lichidarea rapida a focarului de boala transmisibila, întocmit de către medicul veterinar oficial al circumscriptiei sanitar-veterinare teritoriale unde a fost declarata boala;b) actul de declarare a bolii, eliberat de medicul veterinar oficial al circumscriptiei sanitar-veterinare zonale unde a fost declarata boala, conform modelului din anexa nr. 1;c) fisa de evaluare întocmită şi semnata de comisia de evaluare, conform modelului din anexa nr. 2;d) copiile buletinelor de analiza eliberate de laboratoarele sanitare veterinare de stat sau, în cazul tuberculozei, copia rezultatului tuberculinarii;e) procesele-verbale incheiate şi certificatele sanitare veterinare de transport al animalelor vii, eliberate de medicul veterinar oficial al circumscriptiei sanitar-veterinare zonale, pentru crescatorii de animale particulari;f) documentele care să ateste sumele de bani încasate de către proprietarii de animale în urma valorificarii prin sacrificarea animalelor, dacă este cazul;g) declaratie pe propria răspundere că animalul/ animalele nu a/au fost asigurat/asigurate, dacă este cazul;h) decontul, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.
 + 
Articolul 3Directia pentru agricultura şi dezvoltare rurala judeteana, respectiv Directia pentru Agricultura şi Dezvoltare Rurala a Municipiului Bucureşti, după verificarea şi avizarea documentatiei va transmite la Directia generală buget finante din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale centralizatorul deconturilor pentru stabilirea şi plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale, semnat de directorul executiv şi de directorul executiv adjunct (contabil-sef) al directiei pentru agricultura şi dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucureşti, întocmit conform modelului prezentat în anexa nr. 4.
 + 
Articolul 4(1) În vederea efectuării plăţilor reprezentand despăgubiri ce se cuvin proprietarilor de animale, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Devoltarii Rurale transmite la Ministerul Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare, care va fi însoţită de centralizatorul deconturilor pentru stabilirea şi plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale, conform modelului prezentat în anexa nr. 5.(2) După aprobarea de către Ministerul Finanţelor Publice a creditelor bugetare necesare pentru plata despăgubirilor, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale va vira în contul direcţiilor pentru agricultura şi dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucureşti, sumele respective pentru plata deconturilor.
 + 
Articolul 5(1) Directiile pentru agricultura şi dezvoltare rurala judetene şi directiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judetene şi a municipiului Bucureşti raspund de respectarea intocmai a prevederilor prezentelor norme metodologice şi exercită controlul asupra modului în care sunt folosite mijloacele financiare.(2) Raspunderea pentru asigurarea şi cheltuirea fondurilor de la buget, potrivit legii, revine directorului executiv şi directorului executiv adjunct (contabil-sef) al directiei pentru agricultura şi dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucureşti.
 + 
Articolul 6Directiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucureşti, exercita controlul asupra modului de desfăşurare a acţiunilor de depistare a bolilor transmisibile la animale, de lichidare a focarelor şi de combatere a epizootiilor.
 + 
Articolul 7Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.
 + 
Anexa 1la normele metodologice
 + 
Anexa 2la normele metodologice
 + 
Anexa 3la normele metodologice
 + 
Anexa 4la normele metodologice
 + 
Anexa 5la normele metodologice–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x