NORME METODOLOGICE din 17 ianuarie 2019

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 09/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 74 din 30 ianuarie 2019
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAORDIN 58 17/01/2019
ART. 2REFERIRE LAORDIN 1562 14/10/2014
ART. 2REFERIRE LAPROCEDURA 14/10/2014
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 58 17/01/2019
ActulCONTINUT DEORDIN 58 17/01/2019
ActulREFERIT DEORDIN 58 17/01/2019





Notă
Aprobate prin Ordinul nr. 58 din 17 ianuarie 2019, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 74 din 30 ianuarie 2019.
 + 
Capitolul IDispoziții generale + 
Articolul 1În sensul prezentelor norme metodologice, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:a)autoritate competentă – Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, denumit în continuare M.A.D.R., este autoritate competentă pentru implementarea măsurii de distilare voluntară a subproduselor vinicole;b)producător – orice persoană fizică sau juridică sau formele asociative ale acesteia care produc vin din struguri proaspeți, din must de struguri, din must de struguri parțial fermentat sau vin nou aflat încă în fermentare, din producția proprie sau din achiziții, precum și orice persoană fizică sau juridică sau formele asociative ale acestora care dețin subproduse rezultate din procesarea strugurilor și/sau fermentarea vinului;c)distilator autorizat – orice persoană juridică sau formele asociative ale acesteia, care distilează subproduse vinicole sau din orice altă transformare de struguri și este autorizat de către autoritatea competentă a țării pe teritoriul căreia își are sediul fabrica de distilare pentru a acționa în baza art. 52 din Regulamentul (UE) nr. 1.308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 17 decembrie 2013 de instituire a unei organizări comune a piețelor produselor agricole și de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 922/72, (CEE) nr. 234/79, (CE) nr. 1.037/2001 și (CE) nr. 1.234/2007 ale Consiliului, cu completările ulterioare;d)exercițiu FEGA sau exercițiu bugetar – prin exercițiu FEGA „anul X“ se înțelege perioada cuprinsă între data de 16 octombrie a anului anterior (X-1) și data de 15 octombrie a anului X;e)transvazare – se înțelege mutarea alcoolului brut dintr-un vas în altul;f)grad dall – cantitatea de alcool etilic anhidru (100% vol.) conținut în 0,1 litri; 10% vol. reprezintă un grad dall la temperatura de +20°C; un litru de alcool etilic anhidru conține 10 grade dall;g)grad sall (echivalent tărie alcoolică) – grade/litru înmulțite cu numărul de litri, produs numit și grade „Salleron“. Astfel, de exemplu, un vagon de vin cu tăria alcoolică de 10% vol. conține 10.000 x 10°/l = 100.000° Sall.
 + 
Capitolul IIRespectarea obligației de eliminare a subproduselor + 
Articolul 2(1)Persoanele fizice sau juridice sau asocieri ale acestora, legal constituite, care au realizat procesul de vinificație trebuie să elimine toate subprodusele obținute, conform Ordinului viceprim-ministrului, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, nr. 1.562/2014 pentru aprobarea Procedurii de retragere sub control a subproduselor vitivinicole, cu excepția producătorilor care, în timpul campaniei viticole în cauză, nu produc mai mult de 25 hectolitri de vin.(2)Respectarea eliminării subproduselor se va realiza prin una dintre procedurile stabilite prin actul normativ menționat la alin. (1).(3)Cantitatea minimă de alcool conținută de subprodusele eliminate trebuie să fie:a)10% în raport cu volumul de alcool conținut în vinul care s-a obținut din vinificarea directă a strugurilor;b)5% în raport cu volumul de alcool conținut în vinul care s-a obținut pornind de la mustul de struguri sau din vin nou în procesul de fermentație.(4)În cazul în care nu se ating procentele stabilite la alin. (3), producătorul care a realizat vinificarea trebuie să predea cantitatea necesară din vinul din producția proprie spre distilare pentru asigurarea nivelului minim de alcool aferent subproduselor vitivinicole care trebuiau eliminate.(5)Producătorii care au obligația de eliminare a subproduselor trebuie să respecte obligația de predare, după cum urmează:a)pentru tescovină, până cel târziu la 31 decembrie a campaniei viticole în cauză;b)pentru drojdii, până cel târziu la 30 iunie a campaniei viticole în cauză. + 
Articolul 3(1)Volumul de alcool ce trebuie eliminat prin intermediul subproduselor se determină în funcție de tăria alcoolică naturală aferentă zonelor viticole, astfel:– tăria alcoolică minimă pe zonele viticole din România:1.zona viticolă B: 8,5% vol.;2.zona viticolă C I: 9% vol.;3.zona viticolă C II: 9,5% vol.(2)Cantitatea minimă de subproduse vitivinicole ce trebuie supusă retragerii sub control se determină astfel:a)cantitatea de vin obținută (hl) x tăria alcoolică [în funcție de zona viticolă prevăzută la art. 2 alin. (3) = Z (% vol./hl);b)Z (% vol./hl) x procentul [prevăzut la alin. (1)] = Y, cantitatea minimă de subproduse vinicole ce trebuie distilate.(3)În conformitate cu dispozițiile anexei VIII „Practicile oenologice menționate la articolul 80 partea II – Restricții“ a Regulamentului (UE) nr. 1.308/2013, cu completările ulterioare, sunt interzise suprapresarea strugurilor, precum și presarea drojdiilor de vin și reînceperea fermentației tescovinei de struguri cu scopuri diferite de distilare.
 + 
Articolul 4În vederea obținerii autorizației de distilator autorizat pentru distilarea voluntară a subproduselor, eligibilă pentru finanțare în cadrul Programului național de sprijin în sectorul vitivinicol 2019-2023, solicitantul depune la M.A.D.R. cererea de acordare a autorizației de distilator pentru distilarea voluntară a subproduselor, conform anexei nr. 1 la prezentele norme metodologice. + 
Articolul 5(1)Distilatorul va transmite producătorului, ca element justificativ al predării sale, un certificat de recepție a materiei prime pentru distilare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice, cu intrările zilnice de materie primă pentru fiecare tip de produs predat (tescovină, drojdii și vin), menționând cel puțin natura, cantitatea și gradul de alcool volumetric al produsului predat, precum și data recepției și dacă toate cheltuielile de transport sunt în sarcina producătorului sau a distilatorului.(2)Distilatorul transmite certificatul de recepție a materiei prime pentru distilare producătorului în termen de maximum 30 de zile lucrătoare de la data recepției materiei prime pentru distilare.(3)Distilatorul trebuie să încheie un contract cu producătorul care să prevadă toate clauzele privind colectarea subproduselor, respectiv partea care suportă contravaloarea transportului.
 + 
Capitolul IIISchema de sprijin pentru distilarea subproduselor + 
Articolul 6(1)Sprijinul prevăzut la art. 52 din Regulamentul (UE) nr. 1.308/2013, cu completările ulterioare, se acordă distileriilor care procesează subprodusele de vinificație care sunt livrate pentru distilare în alcool brut cu o tărie alcoolică de minimum 92% din volum.(2)Operațiunile de distilare trebuie finalizate cel mai târziu la data de 31 iulie a campaniei viticole în cauză.(3)Beneficiarii sprijinului trebuie să respecte următoarele cerințe:a)distileria să fie localizată pe teritoriul României;b)distileria să recepționeze subprodusele de pe întreg teritoriul țării, indiferent de localizare. + 
Articolul 7(1)Pentru a obține sprijinul menționat la art. 5 alin. (1), distilatorul va depune, trimestrial, o cerere de sprijin pentru alcoolul obținut.(2)Formularul cererii privind sprijinul pentru distilarea subproduselor se întocmește și se distribuie gratuit solicitanților prin centrele județene și centrele locale ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură sau al municipiului București, denumită în continuare A.P.I.A.(3)Cererile aferente unei anumite campanii viticole se depun, trimestrial, până la data de 31 iulie a campaniei viticole în cauză. (4)Cererea de sprijin se depune la sediul centrului județean al A.P.I.A. în care este amplasată distileria.(5)Cererea va fi însoțită de următoarele documente:a)împuternicire/procură notarială, în cazul în care cererea se face prin intermediul unui reprezentant mandatat;b)centralizatorul certificatelor de recepție întocmit de către producător, în conformitate cu modelul prevăzut la paragraful „Datele produselor recepționate“ din anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice;c)dovada distilării, prin depunerea „Raportului de fabricație“ prevăzut în anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice;d)dovada plății către producător a transportului subproduselor vinicole, după caz;e)justificarea destinației alcoolului.
 + 
Articolul 8(1)Plățile se finanțează integral din Fondul European Agricol de Garanție (FEGA), prin A.P.I.A., în lei, la cursul de schimb stabilit de Regulamentul delegat (UE) nr. 907/2014 al Comisiei din 11 martie 2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1.306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește agențiile de plăți și alte organisme, gestiunea financiară, verificarea și închiderea conturilor, garanțiile și utilizarea monedei euro.(2)Plata se face în cadrul exercițiului financiar în care verificarea cererii a fost finalizată, în urma controalelor administrative și la fața locului efectuate de către A.P.I.A.(3)A.P.I.A. întocmește situația centralizatoare privind sumele necesare acordării sprijinului financiar aprobat pentru măsura de distilare a subproduselor și o transmite direcției de specialitate din cadrul M.A.D.R., care solicită Ministerului Finanțelor Publice, denumit în continuare M.F.P., deschiderea creditelor bugetare.(4)După aprobarea de către M.F.P. a cererii pentru deschiderea creditelor bugetare, M.A.D.R. alimentează contul A.P.I.A., în termen de 10 zile lucrătoare, în vederea virării sumelor necesare acordării sprijinului financiar în conturile beneficiarilor.
 + 
Articolul 9(1)Valoarea sprijinului, potrivit prevederilor art. 18 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/1.150, pentru % volum și pentru hectolitru de alcool brut obținut, este următoarea:a)din tescovină: 1,1 euro % volum/hl;b)din drojdii și vin: 0,5 euro % volum/hl.(2)Contravaloarea cheltuielilor de transport efectuate de producător pentru predarea produselor va fi plătită de distilator, prin transfer sau depunere bancară, respectiv:a)0,300 euro pentru % volum și pentru hectolitru din predările de tescovină de struguri;b)0,200 euro pentru % volum și pentru hectolitru din predările de vin și drojdii de vin.(3)Dovada plății din partea distilatorului către producător a acestor cheltuieli se va completa în conformitate cu modelul prevăzut în anexa nr. 3 „Plata cheltuielilor de transport către producător“ la prezentele norme metodologice, împreună cu copiile documentelor justificative ale realizării transferurilor sau depunerilor bancare, prevăzute la pct. 4 din anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice.(4)Anexa nr. 3 „Plata cheltuielilor de transport către producător“ și anexa nr. 4 „Document justificativ al cheltuielilor de transport“ la prezentele norme metodologice nu se completează în cazul în care transportul este efectuat pe cheltuiala distilatorului.
 + 
Articolul 10(1)Conform dispozițiilor art. 5 alin. (1), alcoolul care rezultă din distilarea pentru care s-a acordat sprijin este destinat exclusiv în scopuri energetice sau industriale, pentru a evita denaturarea concurenței.(2)Distilatorul va depune la A.P.I.A., în termen de 30 de zile lucrătoare de la data finalizării vânzării fiecărui lot, ca element de justificare a destinației, un centralizator al vânzărilor, conform anexei nr. 6 la prezentele norme metodologice, împreună cu următoarele documente:a)procese-verbale rezumative zilnice de recepție a alcoolului, completate de cumpărătorul alcoolului;b)factura fiscală;c)codul CAEN al destinatarului produselor, alocat în conformitate cu registrul comerțului care să garanteze că activitatea permite uzul industrial sau energetic al alcoolului;d)obligația scrisă a destinatarului produselor de a folosi, exclusiv în scopuri energetice sau industriale, alcoolul care rezultă din distilarea pentru care s-a acordat sprijin, conform declarației-angajament prevăzute în anexa nr. 7 la prezentele norme metodologice.(3)Documentul privind destinația alcoolului obținut trebuie să fie depus de către distilatorul autorizat înainte de data de 31 ianuarie a campaniei următoare la A.P.I.A.(4)Pierderile admise datorate evaporării și/sau transvazării cuprind următoarele procente, după caz:a)cel mult 0,5% din cantitățile de alcool depozitate, pe trimestre, ca pierdere de alcool datorată evaporării;b)cel mult 1% din cantitățile de alcool retrase din depozite, ca pierdere de alcool datorată transvazării.
 + 
Capitolul IVControlul + 
Articolul 11(1)A.P.I.A. verifică respectarea condițiilor stabilite pentru acordarea și efectuarea plăților, după cum urmează: producția de alcool, caracteristicile alcoolului produs, plata către producător a cheltuielilor de transport, după caz, și justificarea uzului industrial sau energetic al alcoolului.(2)Pe lângă controalele administrative menționate la alin. (1), inspectorii A.P.I.A. din centrul județean în care este localizat distilatorul verifică, pe teren, respectarea condițiilor prevăzute la alin. (1).
 + 
Capitolul VComunicări realizate de către distilator + 
Articolul 12(1)În termen maxim de 20 de zile lucrătoare de la data la care a avut loc recepția subproduselor, distilatorii vor trimite la A.P.I.A. certificatele de recepție, în conformitate cu modelul din anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice.(2)Până cel târziu în data de 10 a fiecărei luni se va trimite un rezumat lunar care să înglobeze toate operațiunile de distilare efectuate în luna anterioară.
 + 
Capitolul VICompatibilitatea sprijinului + 
Articolul 13Este interzisă cumularea sau completarea sprijinului acordat pentru distilarea subproduselor cu alte forme de sprijin acordate în același scop. + 
Articolul 14Anexele nr. 1-7 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.
 + 
Anexa nr. 1la normele metodologice
CERERE
pentru acordarea autorizației de distilator pentru distilarea voluntară a subproduselor [art. 52 din Regulamentul (UE) nr. 1.308/2013]
Datele distilatoruluiSocietatea ……………….., cu sediul în ………….(Se va înscrie adresa completă.)……. nr. de înregistrare în registrul comerțului …………., CUI …………., tel./fax ……………, e-mail …………., cod CAEN …………………….., reprezentată prin dl ………….., având funcția de ……………., posesor B.I./C.I. seria ……… nr. …………………. .RANDAMENTProdusGradLitri/ziAlcool brut ………………DECLARĂ:– Cunoaște și respectă dispozițiile Regulamentului (UE) nr. 1.308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 17 decembrie 2013 de instituire a unei organizări comune a piețelor produselor agricole și de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 922/72, (CEE) nr. 234/79, (CE) nr. 1.037/2001 și (CE) nr. 1.234/2007 ale Consiliului, cu completările ulterioare, și ale celorlalte acte normative comunitare și naționale.– Se obligă pe toată perioada de valabilitate a autorizației să nu producă alcool pornind de la melase sau de la alte produse nonvinicole, nici să le depoziteze în interiorul fabricii.– Dorește să participe în calitate de distilator autorizat pentru a realiza distilarea voluntară a subproduselor, transformare pe care o va realiza pe cont propriu, plătind producătorului, atunci când acesta își asumă cheltuiala, valoarea destinată compensării cheltuielilor aferente transportului materiei prime.– Se obligă să ofere toată documentația și toate informațiile necesare pentru a justifica faptul că alcoolul brut care reiese din distilare va avea un grad alcoolic de cel puțin 92% volum și se va folosi exclusiv în scopuri industriale sau energetice.– Se obligă să țină contabilitate separată pentru diferitele tipuri de produse predate, obligându-se să efectueze comunicările stabilite în actele normative și să trimită către autoritatea competentă toate rapoartele stabilite de aceasta.– Se obligă să primească produsele predate de către producători în modul și la termenul menționate în actele normative și să efectueze distilarea.– Se obligă să ofere producătorului la termenul stabilit, ca dovadă a predării subproduselor, un certificat care menționează cel puțin natura, cantitatea și gradul alcoolic volumetric ale subprodusului trimis, precum și data livrării, dacă acele cheltuieli de transport sunt suportate de producător sau de distilator, cu respectarea termenelor.– Trebuie să se supună oricărui control, desemnând în acest scop persoane care pot semna procesele-verbale aferente și care se pot obliga în numele distilatorului.Domnul/doamna ……………… Semnătura …………………Domnul/doamna ……………… Semnătura …………………Domnul/doamna ……………… Semnătura …………………– E înregistrat la ………. și la …………, în baza documentelor depuse.– Dispune de instalațiile și de infrastructura necesare care asigură fuxul tehnologic al distilării în timpul, forma și calitatea impuse prin actele normative.Și, pe baza acestora,SOLICITĂAutorizația prevăzută deRegulamentul (UE) nr. 1.308/2013, cu completările ulterioare, pentru a activa în calitate de distilator autorizat în cadrul distilării voluntare a subproduselor, conform art. 52 din Regulamentul (UE) nr. 1.308/2013, cu completările ulterioare.În acest scop se atașează următoarele documente:1.certificat de înregistrare fiscală;2.împuternicirea/procura notarială, în cazul în care cererea se face printr-un reprezentant mandatat;3.certificat că nu are datorii fiscale restante la bugetul de stat;4.copie de pe autorizațiile obținute de la alte autorități publice cu competențe în domeniu, conform reglementărilor în vigoare.La …………., la data de ………….. luna ………. anul ………….
Pentru distilator,
………………………………………………………
Semnat
……………………………………………………….
(proprietar, manager, împuternicit legal etc.)
 + 
Anexa nr. 2la normele metodologice
Certificat de recepție a materiei prime pentru distilare
Datele distilatoruluiSocietatea …………………, cu sediul în ……..(Se va înscrie adresa completă.)…., nr. de înregistrare în registrul comerțului ………………., CUI …………….., reprezentată prin dl ……………………., având funcția de …………………., posesor B.I./C.I. seria ………. nr. …………….Datele producătoruluiPersoană fizică: nume ………………….., prenume ………………., domiciliat în …….(Se va înscrie adresa completă.)….., posesor B.I./C.I. seria …………… nr. ………………Persoană juridică: Societatea …………………., cu sediul în ……(Se va înscrie adresa completă.)……., nr. de înregistrare în registrul comerțului …………………, CUI …………….., reprezentată prin dl ………………., având funcția de ………………., posesor B.I./C.I. seria ……….. nr. ……………….Datele produselor recepționate

Nr. crt. Data Document de însoțire Denumire produs Cantitate Concentrație alcoolică Total grade sall
kg litri
TOTAL

Subsemnatul, ……………………….., în calitate de reprezentant al Societății ……(Se va înscrie denumirea distilatorului.)…., certific faptul că:– La data de …………. s-au recepționat în cadrul acestei distilerii, de la ……………….., produsele menționate.– Conform analizelor realizate, se respectă specificațiile impuse și sunt însoțite de documentul menționat.– Cheltuielile de transport al produselor au fost suportate de distilator/producător.– Prezentul certificat a fost completat în două exemplare, unul pentru producător și unul pentru distilator.

Distilator,………………………………….(semnătura și ștampila)Producător,………………………………….(semnătura și ștampila*)* Ștampila, după caz. + 
Anexa nr. 3la normele metodologice
Plata cheltuielilor de transport către producător
Datele distilatoruluiSocietatea ……………………, cu sediul în ……(Se va înscrie adresa completă.)….., nr. de înregistrare în registrul comerțului ………………., CUI …………………, reprezentată prin dl ……………….., având funcția de …………………., posesor B.I./C.I. seria ………. nr. …………….Datele producătoruluiPersoană fizică: nume ……………., prenume ………………., domiciliat în ……(Se va înscrie adresa completă.)…., posesor B.I./C.I. seria …………… nr. ………………Persoană juridică: Societatea …………………., cu sediul în ………(Se va înscrie adresa completă.)…, nr. de înregistrare în registrul comerțului …………………, CUI ………………….., reprezentată prin dl ………………., având funcția de …………….., posesor B.I./C.I. seria ……….. nr. ……………….1.Situația certificatelor de recepție a tescovinei

Nr. crt. Data Document de însoțire Cantitate Concentrație alcoolică Total grade sall
kg litri
TOTAL

2.Situația certificatelor de recepție a drojdiei de vin

Nr. crt. Data Document de însoțire Cantitate Concentrație alcoolică Total grade sall
kg litri
TOTAL

3.Cuantumurile acordate în schimbul materiei prime recepționate:– 0,300 euro/% vol./hl pentru tescovina recepționată;– 0,200 euro/% vol./hl pentru drojdia de vin recepționată.4.Plata aferentă materiei prime recepționate

Nr. crt. Beneficiar Cantitatea predată % vol./hl Suma de plată– lei Suma achitată– lei Documentul de plată
TOTAL

Declar pe propria răspundere că toate datele menționate în acest document sunt reale și cunosc prevederile legale cu privire la falsul în declarații, conform Codului penal.Data …………..Distilator,………………………………..(semnătura și ștampila)Producător,…………………………………(semnătura și ștampila*)* Ștampila, după caz. + 
Anexa nr. 4la normele metodologice
Document justificativ al cheltuielilor de transport
Datele distilatoruluiSocietatea ……………………, cu sediul în ……(Se va înscrie adresa completă.)….., nr. de înregistrare în registrul comerțului ……………………….., CUI ………………, reprezentată prin dl ………….., având funcția de …………………., posesor B.I./C.I. seria ………. nr. …………………..Datele producătoruluiPersoană fizică: nume ……………., prenume ………………., domiciliat în ……(Se va înscrie adresa completă.)……., posesor B.I./C.I. seria …………… nr. ………………Persoană juridică: Societatea …………………., cu sediul în …..(Se va înscrie adresa completă.)….., nr. de înregistrare în registrul comerțului …………………, CUI ………………….., reprezentată prin dl ………………., având funcția de ……………………….., posesor B.I./C.I. seria ……….. nr. ……………….Subsemnații, în calitate de reprezentanți ai instituției menționate, certificăm faptul că:– Cheltuielile aferente transportului materiei prime predate de producător la distileria ………………….., în conformitate cu prevederile obligației de eliminare a subproduselor, au fost suportate integral de către:Producător ……………….Distilator ……………………Distilator,………………………………….(semnătura și ștampila)Producător,………………………………….(semnătura și ștampila*)* Ștampila, după caz.
 + 
Anexa nr. 5la normele metodologice
Raport de fabricație din data de ………….

Nr. crt. Materie primă folosită Alcool brut obținut
kg/litri grade sall litri la 20°C grade dall*

* Cantitatea se determină prin citirea înregistrărilor contorului fiscal.Distilator,…………………………………(semnătura și ștampila)(stampila, după caz)

 + 
Anexa nr. 6la normele metodologice
Centralizatorul vânzărilor de alcool brut obținut

Nr. crt. Denumire beneficiar Document de livrare nr. /data Alcool brut vândut
litri la 20°C grade dall*

* Cantitatea se determină prin citirea înregistrărilor contorului fiscal.Distilator,…………………………………(semnătura și ștampila)(stampila, după caz) + 
Anexa nr. 7la normele metodologice
DECLARAȚIE-ANGAJAMENT
Subscrisa, Societatea ………………., cu sediul în ………………….., înregistrată în registrul comerțului …………. cu nr. …………, având codul unic de înregistrare nr. ………., telefon/fax …………., e-mail ………………, cont bancar nr. ……….., deschis la ……….., prin reprezentantul său legal …………. (nume, funcție) …………………,declar că voi respecta prevederile art. 52 alin. (5) din Regulamentul (UE) nr. 1.308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 17 decembrie 2013 de instituire a unei organizări comune a piețelor produselor agricole și de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 992/72, (CEE) nr. 234/79, (CE) nr. 1.037/2001 și (CE) nr. 1.234/2007 ale Consiliului, cu completările ulterioare, în sensul că voi folosi alcoolul brut cumpărat de la Societatea ……………, obținut din distilarea subproduselor vinicole, pentru care s-a acordat sprijin european FEGA nerambursabil, exclusiv în scopuri industriale sau energetice, pentru a se evita denaturarea concurenței.Drept care s-a semnat prezenta declarație-angajament astăzi, ………………., în două exemplare originale.Reprezentant legal: Nume ………………Funcție: ………………….Semnătura/Ștampila: ……………
––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x