NORME din 24 august 2007 (*actualizate*)

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 02/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL TRANSPORTURILOR
Publicat în:
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 1212 11/11/2015
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulACTUALIZEAZA PENORMA 24/08/2007
ART. 15ARE LEGATURA CUORDIN 1548 17/12/2008 ART. 2
ART. 15REFERIRE LAORDIN 42 16/01/2006 ART. 11
ART. 16ARE LEGATURA CUORDIN 1548 17/12/2008 ART. 2
ART. 20REFERIRE LAORDIN 2026 20/12/2002
ART. 20REFERIRE LANORMA 20/12/2002
ART. 21REFERIRE LAORDIN 2026 20/12/2002
ART. 21REFERIRE LANORMA 20/12/2002
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 1212 11/11/2015
ActulREFERIT DEORDIN 1212 11/11/2015
ActulREFERIT DENORMĂ 11/11/2015

de autorizare a centrelor de pregătire şi perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere(actualizate până la data de 17 martie 2009*)



––––-*) Forma actualizată a acestui act normativ până la data de 17 martie 2009 este realizată de către Departamentul juridic din cadrul S.C. "Centrul Teritorial de Calcul Electronic" S.A. Piatra-Neamţ prin includerea tuturor modificărilor şi completărilor aduse de către ORDINUL nr. 1.548 din 17 decembrie 2008.Conţinutul acestui act nu este un document cu caracter oficial, fiind destinat pentru informarea utilizatorilor + 
Capitolul IDispoziţii generale + 
Articolul 1Centrele de pregătire şi perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere, denumite în continuare centre de pregătire şi perfecţionare, întregesc cadrul naţional de organizare şi efectuare a transporturilor rutiere.
 + 
Articolul 2Pregătirea şi perfecţionarea personalului din domeniul transporturilor rutiere se pot efectua numai în cadrul centrelor de pregătire şi perfecţionare autorizate în acest sens de către Ministerul Transporturilor, prin Direcţia generală infrastructură şi transport rutier.
 + 
Articolul 3(1) Autorizarea unui centru de pregătire şi perfecţionare se face prin acordarea autorizaţiei în condiţiile prevăzute de prezentele norme.(2) În situaţia în care solicitantul autorizării are filiale/sucursale/puncte de lucru, pentru fiecare dintre acestea se va acorda câte o autorizaţie, numai dacă acestea îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezentele norme.
 + 
Articolul 4(1) În cadrul centrelor de pregătire şi perfecţionare, procesul de pregătire se va desfăşura conform regulamentului de organizare şi funcţionare al acestora şi programelor de pregătire pentru care acestea au fost autorizate.(2) Tipurile de cursuri corespunzătoare funcţiilor din domeniul transporturilor rutiere, pentru care este prevăzută obligativitatea deţinerii unui certificat/atestat de pregătire profesională eliberat de Ministerul Transporturilor, sunt prevăzute în anexa nr. 1 la prezentele norme.(3) Un centru de pregătire şi perfecţionare poate fi autorizat să desfăşoare unul sau mai multe tipuri dintre cursurile menţionate la alin. (2).
 + 
Articolul 5Nu sunt supuse prevederilor prezentelor norme centrele de pregătire şi perfecţionare care funcţionează în cadrul Ministerului Apărării, Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, precum şi în celelalte instituţii componente ale sistemului naţional de apărare, pentru nevoile proprii.
 + 
Capitolul IICondiţii de autorizare + 
Articolul 6Pentru autorizarea unui centru de pregătire şi perfecţionare, din statutul solicitantului – persoană juridică – trebuie să reiasă explicit că acesta are ca obiect de activitate pregătirea şi perfecţionarea personalului din domeniul transporturilor rutiere.
 + 
Articolul 7(1) În vederea autorizării, solicitantul trebuie să aibă încadrată cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată o persoană care să conducă permanent şi efectiv activitatea centrului de pregătire şi perfecţionare şi care să îl reprezinte în relaţia cu autorităţile.(2) Persoana care conduce permanent şi efectiv activitatea centrului de pregătire şi perfecţionare răspunde de asigurarea condiţiilor de pregătire, având obligaţia:– să menţină în permanentă funcţionalitate dotările aferente centrului de pregătire şi perfecţionare;– să supravegheze respectarea programei de pregătire corespunzătoare fiecărui tip de curs în parte;– să asigure existenţa evidenţelor centrului de pregătire şi perfecţionare cu privire la persoanele care au urmat cursuri, corespunzător situaţiilor/programatoarelor întocmite în urma examinărilor.
 + 
Articolul 8(1) Autorizarea unui centru de pregătire şi perfecţionare se face de către Direcţia generală infrastructură şi transport rutier numai dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:a) onorabilitate;b) bază materială;c) competenţă profesională.(2) Se consideră îndeplinită condiţia prevăzută la alin. (1) lit. a) dacă persoana care conduce permanent şi efectiv activitatea centrului de pregătire şi perfecţionare nu a fost condamnată pentru infracţiuni care o fac incompatibilă cu această activitate şi/sau nu a fost declarată necorespunzătoare de către Ministerul Transporturilor.(3) Se consideră îndeplinită condiţia prevăzută la alin. (1) lit. b) dacă solicitantul face dovada îndeplinirii condiţiilor minime pentru desfăşurarea cursurilor de pregătire şi perfecţionare, după cum urmează:– deţine la sediul central şi, atunci când este cazul, la filiale/sucursale/puncte de lucru, spaţii adecvate desfăşurării acestei activităţi, respectiv: săli de curs cu minimum 20 de locuri, spaţiu destinat activităţii de secretariat, arhivă şi evidenţe, grup sanitar şi, după caz, spaţii destinate pregătirii practice;– deţine dotările tehnico-didactice minime prevăzute la art. 11 alin. (1) lit. d) atât pentru sediul central, cât şi pentru filiale/sucursale/puncte de lucru, în cazul existenţei acestora;– deţine autovehiculele necesare pentru pregătirea persoanelor în vederea obţinerii atestatului de instructor de conducere auto, în cazul solicitării autorizării pentru acest tip de cursuri.(4) Se consideră îndeplinită condiţia prevăzută la alin. (1) lit. c) dacă solicitantul are încadrată cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată o persoană care să conducă permanent şi efectiv activitatea centrului de pregătire şi perfecţionare, titulară a unei diplome de absolvire a unei instituţii de învăţământ superior tehnic/juridic/economic şi a unui certificat/atestat profesional de lector/formator în domeniul transporturilor rutiere, respectiv încadraţi cu contract individual de muncă sau contract civil lectori/formatori necesari pentru cursurile prevăzute în anexa nr. 1 la prezentele norme, titulari ai unei diplome de absolvire a unei instituţii de învăţământ superior tehnic/juridic/economic şi ai unui certificat/atestat profesional de lector/formator în specialitatea tipului de curs pe care îl vor preda.
 + 
Articolul 9Spaţiile destinate activităţii de pregătire şi perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere vor fi folosite exclusiv şi permanent în acest scop, fiind utilizate numai de către centrul de pregătire şi perfecţionare autorizat în condiţiile prevăzute de prezentele norme.
 + 
Articolul 10(1) În cadrul centrelor de pregătire şi perfecţionare autorizate, activitatea de pregătire şi perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere se efectuează la sediul central al acestora, precum şi la sediile filialelor/sucursalelor/punctelor de lucru, în cazul existenţei acestora.(2) Prin sediul central al unui centru de pregătire şi perfecţionare se înţelege sediul social sau unul dintre sediile solicitantului care îndeplineşte condiţiile prevăzute de prezentele norme în vederea autorizării, indicat de către acesta, unde persoana care conduce permanent şi efectiv activitatea centrului de pregătire şi perfecţionare îşi desfăşoară activitatea.
 + 
Capitolul IIIEliberarea autorizaţiei centrelor de pregătire şi perfecţionare + 
Articolul 11(1) În vederea autorizării, solicitantul va depune la Direcţia generală infrastructură şi transport rutier un dosar care trebuie să conţină următoarele documente:a) cerere;b) actul de înfiinţare şi statutul din care să rezulte explicit că activitatea de pregătire şi perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere este obiect de activitate al solicitantului;c) dovada existenţei şi înregistrării filialelor/sucursalelor/ punctelor de lucru, în cazul existenţei acestora, în care se regăsesc spaţiile cu dotările tehnico-didactice minime prevăzute în prezentele norme, în vederea desfăşurării activităţii de pregătire şi perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere;d) lista cuprinzând dotările tehnico-didactice minime, structurate pe sediul central şi filiale/sucursale/puncte de lucru, atunci când acestea există, respectiv:– aparat de retroproiecţie/videoproiector şi ecran;– telefon şi fax;– copiator;– o reţea informatică funcţională formată din minimum 20 de ansambluri de echipamente de calcul (PC) alcătuite din unitate centrală şi monitor; reţeaua trebuie să asigure rularea programelor software corespunzătoare cursurilor prevăzute în anexa nr. 1 la prezentele norme, precum şi rularea programelor software de verificare a cunoştinţelor, inclusiv accesul permanent la internet;– echipament conform Acordului european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), încheiat la Geneva la 30 septembrie 1957, în cazul solicitării autorizării pentru pregătirea şi perfecţionarea persoanelor privind transportul rutier al mărfurilor periculoase;e) regulamentul de organizare şi funcţionare aferent centrului de pregătire şi perfecţionare;f) programa de pregătire corespunzătoare fiecărui tip de curs pentru care se solicită autorizarea, în care se vor evidenţia tematicile, durata cursului structurată pe zile şi ore, precum şi lectorii/formatorii care urmează să susţină respectivele cursuri; programele de pregătire vor fi elaborate astfel încât fiecare zi de pregătire să cuprindă cel mult 8 unităţi didactice a câte 45 de minute;g) pentru persoana care conduce permanent şi efectiv activitatea centrului de pregătire şi perfecţionare se va depune:– decizia de numire;– diploma de absolvire a unei instituţii de învăţământ superior tehnic/juridic/economic şi certificatul/atestatul profesional de lector/formator în domeniul transporturilor rutiere;– carnetul de muncă din care să rezulte că are o vechime de cel puţin 5 ani în domeniul transporturilor rutiere sau documentul din care să rezulte că a fost cel puţin 5 ani administrator la un operator de transport rutier;– contractul individual de muncă pe perioadă nedeterminată;– cazierul judiciar;h) lista conţinând lectorii/formatorii care vor preda cursurile prevăzute în anexa nr. 1 la prezentele norme, cu indicarea tipului de curs pentru fiecare lector/formator; în cazul existenţei filialelor/sucursalelor/punctelor de lucru, lista va conţine nominalizarea lectorilor/formatorilor pentru fiecare dintre aceste filiale/sucursale/puncte de lucru;i) pentru lectorii/formatorii care vor preda cursurile prevăzute în anexa nr. 1 la prezentele norme, se va depune:– diploma de absolvire a unei instituţii de învăţământ superior tehnic/juridic/economic şi certificatul/atestatul profesional de lector/formator în specialitatea tipului de curs pe care îl va preda;– contractul individual de muncă sau contractul civil;j) suportul de curs pentru fiecare tip de curs prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele norme pentru care se solicită autorizarea, întocmit astfel încât conţinutul acestuia să ţină seama de cerinţele şi reglementările în vigoare din domeniul transporturilor rutiere, valabile la data solicitării autorizării centrului de pregătire şi perfecţionare; suportul de curs va fi structurat pe tematici, conform programelor de pregătire, şi va conţine câte un test de verificare a cunoştinţelor alcătuit din minimum 10 întrebări pentru fiecare tematică; fiecare dintre întrebările care alcătuiesc testul de verificare a cunoştinţelor va avea 4 răspunsuri, dintre care unul singur va fi corect;k) lista conţinând autovehiculele deţinute, însoţită de documentele aferente fiecărui autovehicul deţinut, în cazul solicitării autorizării pentru pregătirea persoanelor în vederea obţinerii atestatului de instructor de conducere auto, respectiv:– certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate;– actul din care rezultă că solicitantul deţine în proprietate sau cu orice alt titlu autovehiculul respectiv;l) în vederea autorizării pentru cursuri de pregătire şi perfecţionare a conducătorilor auto care transportă mărfuri periculoase, se vor prezenta suplimentar modul şi locurile de efectuare a exerciţiilor practice, conform prevederilor anexelor la Acordul european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), încheiat la Geneva la 30 septembrie 1957, la care România a aderat prin Legea nr. 31/1994, denumit în continuare A.D.R.;m) în vederea autorizării pentru cursuri de pregătire şi perfecţionare a consilierilor de siguranţă şi a conducătorilor auto pentru transportul de materiale radioactive aparţinând clasei 7 a A.D.R. se vor prezenta avizele de curs eliberate de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare.(2) În cazul solicitării autorizării şi a filialelor/sucursalelor/ punctelor de lucru, dosarul prevăzut la alin. (1) va conţine suplimentar documentele menţionate la lit. c), d), h), i), k) şi, după caz, l) şi/sau m) ale alineatului respectiv, corespunzătoare fiecărei filiale/sucursale/punct de lucru.(3) În situaţia în care se constată că dosarul prevăzut la alin. (1) este complet, comisia prevăzută la art. 15 alin. (2) va verifica la sediul solicitantului existenţa dotărilor tehnico-didactice minime prevăzute de prezentele norme şi va verifica conformitatea fiecărui document depus în copie în vederea autorizării cu originalul acestuia.(4) În termen de 30 de zile de la înregistrarea solicitării, Direcţia generală infrastructură şi transport rutier va elibera autorizaţia/autorizaţiile pentru centrul de pregătire şi perfecţionare, precum şi pentru filialele/sucursalele/punctele de lucru ale acestuia, în cazul existenţei acestora, dacă se constată îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezentele norme, sau comunică în scris refuzul motivat, după caz.
 + 
Articolul 12(1) Autorizaţia centrului de pregătire şi perfecţionare se acordă pentru o perioadă de 5 ani şi se păstrează la sediul central al acestuia.(2) În cazul existenţei uneia sau mai multor filiale/sucursale/puncte de lucru, autorizarea fiecăreia dintre acestea se va face pentru o perioadă egală cu perioada de valabilitate rămasă a autorizaţiei prevăzute la alin. (1). Autorizaţia acordată pentru filiala/sucursala/punctul de lucru aferentă/aferent centrului de pregătire şi perfecţionare se păstrează la sediul respectivei filiale/sucursale/punct de lucru.(3) Modelul autorizaţiei este prezentat în anexa nr. 2 la prezentele norme.
 + 
Articolul 13Pierderea, sustragerea sau deteriorarea autorizaţiei se comunică Direcţiei generale de infrastructură şi transport rutier. Pierderea sau sustragerea autorizaţiei se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, urmând ca Direcţia generală infrastructură şi transport rutier să elibereze un duplicat al acesteia în termen de 15 zile de la data publicării anunţului.
 + 
Capitolul IVObligaţiile centrelor de pregătire şi perfecţionare + 
Articolul 14Centrele de pregătire şi perfecţionare au obligaţia:a) să controleze la înscriere documentele cursanţilor în scopul verificării îndeplinirii de către aceştia a condiţiilor minime prevăzute de reglementările în vigoare pentru admiterea la cursuri;b) să verifice corectitudinea datelor înscrise în situaţiile/programatoarele întocmite în urma fiecărui examen;c) să asigure evidenţa persoanelor care au urmat cursuri pe suport magnetic/electronic, corespunzător situaţiilor/programatoarelor întocmite în urma fiecărui examen;d) să arhiveze pentru o perioadă de 5 ani situaţiile/programatoarele întocmite în urma fiecărui examen, precum şi documentele aferente fiecărei persoane care a urmat unul sau mai multe cursuri în cadrul centrului de pregătire şi perfecţionare; arhivarea se poate face şi în format electronic;e) să întocmească şi să transmită trimestrial în format electronic la Direcţia generală infrastructură şi transport rutier, după un model stabilit de aceasta, un raport care să cuprindă specificat pentru fiecare tip de curs, următoarele:– perioada şi locul de desfăşurare a cursului;– numărul persoanelor care au urmat cursul;– numărul persoanelor care au susţinut examenul de la finalul cursului, respectiv numărul persoanelor care au promovat examenul;– lectorii/formatorii care au predat cursul;f) să asigure respectarea programelor de pregătire corespunzătoare fiecărui tip de curs pentru care au fost autorizate;g) să asigure lectorii/formatorii necesari desfăşurării cursurilor conform programelor de pregătire.h) să permită accesul reprezentanţilor Direcţiei generale infrastructură şi transport rutier pentru controlul modului de desfăşurare a cursurilor de pregătire şi perfecţionare;i) să informeze în prealabil Direcţia generală infrastructură şi transport rutier cu privire la datele şi locurile de desfăşurare a cursurilor de pregătire sau perfecţionare.
 + 
Capitolul VSuspendarea şi anularea autorizaţiei centrului de pregătire şi perfecţionare + 
Articolul 15(1) Măsura suspendării autorizaţiei se aplică pentru sediul central şi/sau pentru fiecare dintre filialele/sucursalele/punctele de lucru ale centrului de pregătire şi perfecţionare, după caz, unde s-au constatat încălcări ale prevederilor prezentelor norme.(2) Constatarea încălcării prevederilor prezentelor norme se face de către o comisie alcătuită din 2 reprezentanţi ai Autorităţii Rutiere Române – A.R.R. şi un reprezentant al Direcţiei generale infrastructură şi transport rutier.(3) Suspendarea autorizaţiei sediului central şi/sau a filialei/sucursalei/punctului de lucru, după caz, de face de către Direcţia generală infrastructură şi transport rutier, pentru o perioadă de 30 de zile, la propunerea comisiei prevăzute la alin. (2), în următoarele situaţii:a) când reclamaţiile adresate în scris Direcţiei generale infrastructură şi transport rutier în legătură cu activitatea centrului de pregătire şi perfecţionare se confirmă;b) când s-a constatat nerespectarea programelor de pregătire conţinute în dosarul depus în vederea autorizării;c) când se constată că centrul de pregătire şi perfecţionare nu a mai desfăşurat activitatea pentru care a fost autorizat o perioadă de cel puţin 6 luni consecutive;d) când se constată că centrul de pregătire şi perfecţionare nu a respectat cel puţin una dintre obligaţiile prevăzute la art. 14;e) când se constată că centrul de pregătire şi perfecţionare nu a respectat cel puţin una dintre obligaţiile prevăzute la art. 11^1 sau art. 11^2 din Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 42/2006privind condiţiile de pregătire profesională iniţială şi continuă a anumitor categorii de conducători auto.––––Alin. (3) al art. 15 a fost modificat de pct. 1 al art. II din ORDINUL nr. 1.548 din 17 decembrie 2008, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 32 din 16 ianuarie 2009.(4) Reacordarea autorizaţiei se face, la cerere, după perioada de retragere prevăzută la alin. (1), numai în condiţiile în care deţinătorul acesteia face dovada că au fost remediate cauzele care au stat la baza suspendării.(5) Neîndeplinirea condiţiei de reacordare a autorizaţiei prevăzute la alin. (2) atrage de la sine prelungirea măsurii de suspendare cu o nouă perioadă de 30 de zile.
 + 
Articolul 16(1) Măsura anulării autorizaţiei se aplică pentru sediul central şi/sau pentru fiecare dintre filialele/sucursalele/ punctele de lucru ale centrului de pregătire şi perfecţionare, după caz, unde s-au constatat încălcări ale prevederilor prezentelor norme.(2) Măsura anulării autorizaţiei sediului central şi/sau a filialei/sucursalei/punctului de lucru a centrului de pregătire şi perfecţionare, după caz, se face de către Direcţia generală infrastructură şi transport rutier, în următoarele cazuri:a) la aplicarea măsurii de suspendare, prevăzute la art. 15, pentru a treia oară;b) când nu mai sunt îndeplinite condiţiile care au stat la baza acordării autorizaţiei;c) când se constată că documentele cuprinse în dosarul depus de solicitant în vederea autorizării conţin informaţii eronate;d) când se constată neconcordanţe între date şi/sau documente cu privire la activitatea, evidenţele aferente centrului de pregătire şi perfecţionare şi evidenţele privind examenele;e) când se constată că centrul de pregătire şi perfecţionare a înregistrat fictiv ore de pregătire profesională neefectuate;f) când nu este permis accesul comisiei prevăzute la art. 15 alin. (2) în vederea efectuării controlului;g) când deţinătorul autorizaţiei îşi încetează activitatea.––––Alin. (2) al art. 16 a fost modificat de pct. 2 al art. II din ORDINUL nr. 1.548 din 17 decembrie 2008, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 32 din 16 ianuarie 2009.(3) Anularea autorizaţiei sediului central atrage şi anularea autorizaţiei fiecărei filiale/sucursale/puncte de lucru a centrului de pregătire şi perfecţionare.(4) Anularea autorizaţiei sediului central în baza dispoziţiilor alin. (2) lit. a), c), d), e) sau f) atrage suspendarea pentru o perioadă de 3 ani a onorabilităţii persoanei care conduce permanent şi efectiv activitatea centrului de pregătire şi perfecţionare.––––Alin. (4) al art. 16 a fost introdus de pct. 3 al art. II din ORDINUL nr. 1.548 din 17 decembrie 2008, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 32 din 16 ianuarie 2009.
 + 
Capitolul VIVerificarea centrelor de pregătire şi perfecţionare + 
Articolul 17(1) În vederea autorizării, Direcţia generală infrastructură şi transport rutier va verifica îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezentele norme.(2) Verificarea menţinerii condiţiilor iniţiale care au stat la baza autorizării, precum şi a activităţii centrelor de pregătire şi perfecţionare se va efectua o dată pe an de către comisia prevăzută la art. 15 alin. (2).(3) Verificarea activităţii centrelor de pregătire şi perfecţionare se poate efectua şi la sesizări scrise, de către comisia prevăzută la art. 15 alin. (2).
 + 
Articolul 18Tematica minimă pentru verificarea condiţiilor de funcţionare şi a activităţii centrelor de pregătire şi perfecţionare va cuprinde:a) verificarea menţinerii condiţiilor iniţiale care au stat la baza autorizării centrului de pregătire şi perfecţionare, precum şi verificarea menţinerii acestora;b) verificarea activităţii de pregătire şi perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere;c) verificarea respectării programei de pregătire corespunzătoare fiecărui tip de curs pentru care centrul de pregătire şi perfecţionare a fost autorizat;d) verificarea evidenţelor şi a documentelor aferente fiecăreia dintre persoanele care au urmat cursuri în cadrul centrului de pregătire şi perfecţionare, precum şi a evidenţelor situaţiilor/programatoarelor întocmite în urma fiecărui examen;e) verificarea arhivării documentelor prevăzute la art.14 lit. d);f) verificarea existenţei lectorilor/formatorilor necesari desfăşurării cursurilor conform programelor de pregătire.
 + 
Capitolul VIIDispoziţii finale + 
Articolul 19Evidenţa centrelor de pregătire şi perfecţionare autorizate se va ţine de către Direcţia generală infrastructură şi transport rutier.
 + 
Articolul 20(1) Centrele de pregătire şi perfecţionare autorizate în baza prevederilor Ordinului ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 2.026/2002, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia ca în termen de 150 de zile de la data intrării în vigoare a prezentelor norme să îndeplinească condiţiile de autorizare prevăzute de acestea.(2) Centrele de pregătire şi perfecţionare menţionate la alin. (1) vor putea desfăşura activitatea de pregătire şi perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere după termenul prevăzut la respectivul alineat numai dacă îndeplinesc condiţiile şi sunt autorizate în conformitate cu prevederile prezentelor norme.
 + 
Articolul 21Pentru constatarea îndeplinirii condiţiilor de autorizare prevăzute de prezentele norme, centrele de pregătire şi perfecţionare autorizate în baza prevederilor Ordinului ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 2.026/2002, cu modificările şi completările ulterioare, vor depune la sediul Direcţiei generale infrastructură şi transport rutier, cu până la 30 de zile înainte de expirarea termenului prevăzut la art. 20 alin. (1), un dosar care să conţină documentele prevăzute la art. 11 alin. (1) din prezentele norme.
 + 
Anexa 1la norme–––TIPURILEde cursuri corespunzătoare funcţiilordin domeniul transporturilor rutiere1. Curs de pregătire şi perfecţionare pentru persoane desemnate să conducă permanent şi efectiv activităţi de transport rutier2. Curs de pregătire şi perfecţionare pentru instructori de conducere auto3. Curs de pregătire şi perfecţionare pentru profesori de legislaţie rutieră4. Curs de pregătire şi perfecţionare pentru consilieri de siguranţă pentru transportul rutier al mărfurilor periculoase5. Curs de pregătire şi perfecţionare pentru conducătorii auto care efectuează transport rutier de mărfuri periculoase6. Curs de pregătire şi perfecţionare pentru conducătorii auto care efectuează transport rutier de mărfuri cu vehicule a căror masă totală maximă autorizată este mai mare de 3,5 tone7. Curs de pregătire şi perfecţionare pentru conducătorii auto care efectuează transport rutier de persoane cu vehicule care, prin construcţie şi echipare, sunt destinate să transporte mai mult de 9 persoane, inclusiv conducătorul auto8. Curs de pregătire şi perfecţionare pentru conducătorii auto care efectuează transport rutier în regim de taxi
 + 
Anexa 2la norme–––┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐│ ││ [STEMA ROMÂNIEI] ││ ││ MINISTERUL TRANSPORTURILOR ││ DIRECŢIA GENERALĂ INFRASTRUCTURĂ ŞI TRANSPORT RUTIER ││ ││ AUTORIZAŢIE ││- CENTRUL DE PREGĂTIRE ŞI PERFECŢIONARE A PERSONALULUI DIN DOMENIUL ││ TRANSPORTURILOR RUTIERE – ││ ││ Persoana juridică …………………………………………………..││ este autorizată să desfăşoare pregătirea şi perfecţionarea personalului din ││ domeniul transporturilor rutiere ││ la sediul central/filiala/sucursala/punctul de lucru ……………………││ …………………………………………………………………..││ prin cursurile menţionate pe verso. ││ ││ Valabilă de la ………. până la ………. EMITENT ││ Semnătura şi ştampila ││ ││ Seria….. nr. …….. │└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐│Cursurile corespunzătoare pregătirii şi perfecţionării profesionale ││în domeniul transporturilor rutiere: ││ ││1. Curs de pregătire şi perfecţionare pentru persoane desemnate să conducă ││ permanent şi efectiv activităţi de transport rutier []││2. Curs de pregătire şi perfecţionare pentru instructori de conducere auto []││3. Curs de pregătire şi perfecţionare pentru profesori de legislaţie rutieră[]││4. Curs de pregătire şi perfecţionare pentru consilieri de siguranţă pentru ││ transportul rutier al mărfurilor periculoase []││5. Curs de pregătire şi perfecţionare pentru conducătorii auto care ││ efectuează transport rutier de mărfuri periculoase []││6. Curs de pregătire şi perfecţionare pentru conducătorii auto care ││ efectuează transport rutier de mărfuri cu vehicule a căror masă totală ││ maximă autorizată este mai mare de 3,5 tone []││7. Curs de pregătire şi perfecţionare pentru conducătorii auto care ││ efectuează transport rutier de persoane cu vehicule care, prin ││ construcţie şi echipare, sunt destinate să transporte mai mult de ││ 9 persoane, inclusiv conducătorul auto []││8. Curs de pregătire şi perfecţionare pentru conducătorii auto care ││ efectuează transport rutier în regim de taxi []││ ││ ││[X] tipul de curs pentru care a fost autorizat │└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x