NORME din 22 iulie 2009

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 26/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 584 din 21 august 2009
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 1REFERIRE LALEGE 337 17/07/2006
ART. 1REFERIRE LAOUG 34 19/04/2006 ART. 248
ART. 7REFERIRE LAOUG 34 19/04/2006 ART. 248
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEHG 827 22/07/2009
ActulCONTINUT DEHG 827 22/07/2009

privind procedura specifică pentru elaborarea şi transmiterea cererii de constatare a faptului că o anumită activitate relevantă este expusă direct concurenţei pe o piaţă la care accesul nu este restricţionat



 + 
Articolul 1Atunci când o autoritate contractantă care atribuie contracte sectoriale apreciază că sunt întrunite condiţiile necesare aplicării art. 248 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 337/2006, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţă de urgenţă, aceasta are obligaţia de a solicita Comisiei Europene să decidă, pentru activitatea relevantă pe care respectiva autoritate contractantă o desfăşoară, cu privire la aplicabilitatea acestui articol.
 + 
Articolul 2(1) Autoritatea contractantă interesată să obţină decizia prevăzută la art. 1 trebuie să formuleze o cerere care va cuprinde toate informaţiile necesare pentru descrierea situaţiei existente, astfel cum sunt acestea prevăzute în anexa nr. 1 la Decizia Comisiei 2005/15/CE din 7 ianuarie 2005 de stabilire a normelor de aplicare a procedurii prevăzute la articolul 30 din Directiva 2004/17/CE a Parlamentului European şi a Consiliului, de coordonare a procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţii în sectoarele apei, energiei, transporturilor şi serviciilor poştale.(2) Cererea se transmite Comisiei Europene în conformitate cu dispoziţiile art. 1 alin. (2) din Decizia Comisiei 2005/15/CE .
 + 
Articolul 3(1) În cazul în care, conform prevederilor legale în vigoare, există o autoritate de reglementare în domeniul activităţii relevante desfăşurate de către autoritatea contractantă solicitantă, atunci aceasta din urmă are obligaţia de a transmite cererea prevăzută la art. 2 mai întâi către autoritatea de reglementare, solicitând acesteia să emită un punct de vedere argumentat cu privire la faptul că activitatea relevantă care face obiect al solicitării este expusă direct concurenţei pe o piaţă la care accesul nu este restricţionat.(2) În cazul prevăzut la alin. (1), autoritatea contractantă are obligaţia de a transmite cererea numai însoţită de punctul de vedere formulat de autoritatea de reglementare.
 + 
Articolul 4În cel mult 5 zile de la transmiterea cererii către Comisia Europeană, autoritatea contractantă are obligaţia de a notifica Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice cu privire la solicitarea respectivă, ataşând o copie de pe cererea transmisă şi, dacă este cazul, o copie a punctului de vedere al autorităţii de reglementare în domeniu.
 + 
Articolul 5Autoritatea contractantă are obligaţia de a transmite Comisiei Europene, la solicitarea acesteia, orice clarificări sau completări pe care aceasta le consideră necesare în vederea adoptării deciziei prevăzute la art. 1.
 + 
Articolul 6Autoritatea contractantă beneficiază de aplicabilitatea prevederilor art. 248 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă în oricare dintre următoarele situaţii:a) Comisia Europeană a adoptat, în conformitate cu procedura reglementată la art. 30 alin. (6) din Directiva 2004/17/CE , o decizie prin care se constată că activitatea relevantă care a reprezentat obiect al solicitării este expusă direct concurenţei pe o piaţă la care accesul nu este restricţionat;b) după o perioadă de 3 luni, calculată începând din prima zi lucrătoare următoare datei la care Comisia Europeană a primit cererea prevăzută la art. 2, dacă în această perioadă Comisia Europeană nu a adoptat nicio decizie şi nu a anunţat o extindere a perioadei iniţiale de analiză;c) după o perioadă de 6 luni, calculată începând din prima zi lucrătoare următoare datei la care Comisia Europeană a primit cererea prevăzută la art. 2, dacă în această perioadă Comisia Europeană a anunţat o extindere a perioadei iniţiale de analiză, dar nu a adoptat, ulterior extinderii, nicio decizie.
 + 
Articolul 7(1) Autoritatea contractantă care, conform prevederilor art. 6, beneficiază de aplicabilitatea art. 248 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, pentru una sau mai multe dintre activităţile relevante pe care le desfăşoară, are dreptul de a atribui contractele sectoriale destinate activităţii/activităţilor relevante respective prin aplicarea unor proceduri interne proprii.(2) Procedurile interne prevăzute la alin. (1) trebuie să asigure promovarea concurenţei între operatorii economici şi să garanteze transparenţa, tratamentul egal şi nediscriminarea acestora._____________

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x