Informatii Document
Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILORNr. 576 din 9 decembrie 2002MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEINr. 1.033 din 20 decembrie 2002
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 25 din 17 ianuarie 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act | |
Nu exista actiuni induse de acest act | |
Acte referite de acest act: | |
Acte care fac referire la acest act: | |
cu privire la stabilirea condiţiilor de calitate ale zahărului din sfecla de zahăr cumpărat de organismul de intervenţie
+
Capitolul 1Dispoziţii generale +
Articolul 1Prezentele norme se referă la stabilirea condiţiilor de calitate ale zahărului din sfecla de zahăr cumpărat de organismul de intervenţie. +
Articolul 2Zahărul este preluat de organismul de intervenţie numai dacă corespunde cerinţelor calitative stabilite în aceste norme. +
Capitolul 2Calitatea zahărului, cerinţe generale şi cerinţe specifice +
Articolul 3În sensul prezentelor norme, zahărul preluat la intervenţie trebuie să îndeplinească următoarele caracteristici:1. cerinţe generale:– să fie produs în cadrul aceleiaşi campanii de comercializare;– să fie zahăr cristal;– zahărul alb trebuie să fie de calitate comercială şi vandabil, cu un conţinut de umiditate egal sau inferior lui 0,06% şi să curgă liber;2. cerinţe specifice. +
Articolul 4Zahărul oferit la intervenţie se clasifica în 4 categorii:1. Zahărul alb de categoria 1 este de calitate superioară calităţii-tip, de calitate corespunzătoare, uscat, cristale cu granulatie omogenă, liber-curgătoare şi are caracteristicile:a) umiditate maximum 0,06%; … b) conţinut de zahăr invertit maximum 0,04%; … c) număr de puncte maximum 8, dar nu mai mult de: … ● 6 pentru conţinutul de cenusa;● 4 pentru tipul de culoare;● 3 pentru coloratie în soluţie.Numărul de puncte se determina conform prevederilor din Normele cu privire la stabilirea calităţii-tip a produselor de baza din industria zahărului, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, ministrului pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi cooperatie şi al ministrului sănătăţii şi familiei nr. 180/374/398/2001.2. Zahărul alb de categoria a 2-a este zahărul de Calitate-tip ale cărui caracteristici sunt stabilite în normele aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, ministrului pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi cooperatie şi al ministrului sănătăţii şi familiei nr. 180/374/398/2001.3. Zahărul alb de categoria a 3-a este produsul de calitate corespunzătoare, uscat, în cristale de granulatie omogenă, liber-curgătoare, având următoarele caracteristici:a) polarizatie minimum 99,7%; … b) umiditate maximum 0,06%; … c) conţinut de zahăr invertit maximum 0,04%; … d) tipul de culoare maximum 6 puncte. … 4. Zahărul alb de categoria a 4-a cuprinde zahărul care nu este inclus în categoriile 1, 2 şi 3. +
Capitolul 3Dispoziţii finale +
Articolul 5Prezentele norme sunt compatibile cu regulamentele comunitare în domeniu şi sunt armonizate cu prevederile Regulamentului CEE nr. 2.103/1977, care stabileşte reguli detaliate pentru cumpărarea de către agenţiile de intervenţie a zahărului obţinut din sfecla de zahăr şi trestie de zahăr, recoltate în Comunitatea Europeană.────────────────