NORME din 19 decembrie 2006

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 21/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 16 din 10 ianuarie 2007
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DENORMĂ 33 23/12/2015
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 1REFERIRE LALEGE 204 22/05/2006
ART. 3REFERIRE LALEGE 32 03/04/2000 ART. 2
ART. 7REFERIRE LALEGE 32 03/04/2000 ART. 12
ART. 8REFERIRE LALEGE 204 22/05/2006
ART. 10REFERIRE LALEGE 32 03/04/2000
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DENORMĂ 33 23/12/2015
ActulCONTINUT DEORDIN 113137 19/12/2006
ActulAPROBAT DEORDIN 113137 19/12/2006

privind aprobarea alocării capitalului social necesar autorizării asigurătorilor, ca administratori de fonduri de pensii facultative, din capitalul social aferent activităţii de asigurări de viaţă



 + 
Capitolul IDispoziţii generale + 
Articolul 1Asigurătorii care intenţionează să solicite autorizarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private ca administrator de fonduri de pensii facultative, în baza Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, se supun prevederilor prezentelor norme.
 + 
Articolul 2Prezentele norme reglementează procedura şi condiţiile în care un asigurător poate aloca din capitalul social propriu sursele pentru constituirea capitalului social necesar autorizării ca administrator al fondurilor de pensii facultative.
 + 
Articolul 3Termenii şi expresiile utilizate în prezentele norme au semnificaţiile prevăzute la art. 2 din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 din Legea nr. 204/2006.
 + 
Capitolul IIAlocarea capitalului social + 
Secţiunea 1Condiţii + 
Articolul 4Alocarea capitalului social necesar desfăşurării activităţii de administrare a fondurilor de pensii facultative din capitalul social propriu al asigurătorilor poate fi efectuată numai cu aprobarea prealabilă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.
 + 
Articolul 5Odată cu transferul capitalului social alocat activităţii de administrare a fondurilor de pensii facultative asigurătorul va transfera un volum corespunzător de disponibilităţi în conturi bancare.
 + 
Articolul 6Pentru a obţine aprobarea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor în vederea alocării unei părţi din capitalul social aferent activităţii de asigurări de viaţă pentru activitatea de administrare a fondurilor de pensii facultative, asigurătorul trebuie să facă dovada că această operaţiune nu afectează activitatea de asigurare, îndeplinind cumulativ următoarele condiţii:a) menţine nivelul capitalului cel puţin la nivelul minim impus de normele în vigoare;b) deţine şi menţine un fond de siguranţă şi o marjă de solvabilitate disponibilă cel puţin egală cu marja de solvabilitate minimă calculată în conformitate cu prevederile legale privind metodologia de calcul al marjei de solvabilitate de care dispune asigurătorul care practică asigurări de viaţă, al marjei de solvabilitate minime şi al fondului de siguranţă;c) dispune de un coeficient de lichiditate şi asigură menţinerea acestui indicator şi după alocarea capitalului, în conformitate cu prevederile normelor în vigoare;d) face dovada că după transferul activelor lichide între cele două activităţi îşi acoperă rezervele tehnice brute, constituite pentru asigurările de viaţă, cu active admise să acopere aceste rezerve, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
 + 
Secţiunea a 2-aDocumente + 
Articolul 7(1) Documentaţia în baza căreia asigurătorul poate solicita aprobarea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor va cuprinde:a) raportarea privind marja de solvabilitate minimă şi disponibilă, care să reflecte situaţia existentă la sfârşitul lunii anterioare depunerii documentaţiei;b) raportarea privind estimarea marjei de solvabilitate minimă şi disponibilă de care va dispune după alocarea capitalului social pentru activitatea de administrare a fondurilor de pensii facultative;c) raportările privind marja de solvabilitate minimă şi disponibilă se transmit respectându-se formularul prevăzut în metodologia de calcul al marjei de solvabilitate de care dispune asigurătorul care practică asigurări de viaţă, al marjei de solvabilitate minime şi al fondului de siguranţă;d) raportarea privind calculul coeficientului de lichiditate, aferentă lunii anterioare depunerii documentaţiei;e) raportarea privind situaţia activelor lichide şi calculul coeficientului de lichiditate, după alocarea capitalului social pentru activitatea de administrare a fondurilor de pensii facultative;f) raportarea privind situaţia activelor admise să acopere rezervele tehnice brute, existentă la sfârşitul lunii anterioare depunerii documentaţiei;g) raportarea privind situaţia activelor admise să acopere rezervele tehnice brute, după operaţiunea de transfer al activelor între cele două activităţi;h) raportarea privind calculul fondului de siguranţă, după operaţiunea de transfer între cele două activităţi.(2) Toate raportările vor fi semnate de conducerea executivă a asigurătorului, conform art. 12 alin. (17) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare.
 + 
Capitolul IIIDispoziţii finale + 
Articolul 8În vederea autorizării în baza Legii nr. 204/2006, asigurătorii care constituie capitalul social necesar activităţii de administrare a fondurilor de pensii facultative prin alocarea acestuia din capitalul social propriu vor prezenta Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private aprobarea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi dovada alocării în evidenţele contabile a capitalului minim necesar.
 + 
Articolul 9După autorizarea desfăşurării activităţii de administrare a fondurilor de pensii facultative este interzis orice transfer între activele, pasivele, veniturile şi cheltuielile privind desfăşurarea activităţii de asigurare şi activele, pasivele, veniturile şi cheltuielile aferente activităţii de administrare a fondurilor de pensii facultative.
 + 
Articolul 10Nerespectarea prevederilor prezentelor norme de către asigurători se sancţionează în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x