NORME din 17 iulie 2006

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 20/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL SANATATII PUBLICE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 647 din 26 iulie 2006
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 1REFERIRE LALEGE 95 14/04/2006
ART. 2REFERIRE LAORDIN 438 18/06/2002
ART. 2REFERIRE LAORDIN 295 12/07/2002
ART. 2REFERIRE LANORMA 12/07/2002
ART. 2REFERIRE LANORMA 18/06/2002
ART. 3REFERIRE LAORDIN 438 18/06/2002
ART. 3REFERIRE LAORDIN 295 12/07/2002
ART. 3REFERIRE LANORMA 12/07/2002
ART. 3REFERIRE LANORMA 18/06/2002
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 875 17/07/2006
ActulCONTINUT DEORDIN 875 17/07/2006

privind coloranţii care pot fi adăugaţi pentru colorarea medicamentelor de uz uman



 + 
Articolul 1(1) Coloranţii admişi în România pentru colorarea medicamentelor de uz uman, aşa cum sunt definiţi în Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, titlul XVII „Medicamentul”, sunt numai cei prevăzuţi în anexa care face parte integrantă din prezentele norme.(2) Nu se face distincţie între coloranţii utilizaţi deopotrivă pentru colorarea în masă şi colorarea superficială şi coloranţii utilizaţi numai pentru colorarea superficială.
 + 
Articolul 2Coloranţii prevăzuţi în anexă trebuie să satisfacă toate criteriile specifice de puritate pentru coloranţi, prevăzute în anexa nr. XV la Normele privind aditivii alimentari destinaţi utilizării în produsele alimentare pentru consum uman, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii şi familiei şi al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 438/295/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
 + 
Articolul 3Metodele de analiză necesare pentru verificarea satisfacerii criteriilor specifice de puritate prevăzute în Normele aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii şi familiei şi al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 438/295/2002, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică şi în cazul utilizării coloranţilor respectivi la colorarea medicamentelor de uz uman.
 + 
Anexa ––la norme–––LISTAcoloranţilor care pot fi adăugaţi pentrucolorarea medicamentelor de uz uman

  Nr. CE Denumirea comună Nr. din Colour Index1) sau descrierea
  E 100 Curcumină 75300
  E 101 (i) Riboflavină  
    (ii) Riboflavin-5'-fosfat  
  E 102 Tartrazină 19140
  E 104 Galben de chinolină 47005
  E 110 Galben portocaliu S (orange yellow S) 15985
    Galben amurg FCF (sunset yellow FCF)  
  E 120 Coşenilă, Acid carminic, Carmin 75470
  E 122 Azorubină, Carmoisină 14720
  E 123 Amarant 16185
  E 124 Ponceau 4R, Roşu coşenilă A 16255
  E 127 Eritrozină 45430
  E 128 Roşu 2G 18050
  E 129 Roşu Allura AC 16035
  E 131 Albastru brevetat V (Patent bleu V) 42051
  E 132 Indigotină (carmin indigo) 73015
  E 133 Albastru strălucitor FCF 42090
  E 140 Clorofile şi clorofiline: 75810
    (i) clorofile 75815
    (ii) clorofiline  
  E 141 Complecşi cu cuprul ai clorofilelor şi clorofilinelor: 75815
    (i) complecşi cupru-clorofile  
    (ii) complecşi cupru-clorofiline  
  E 142 Verde S 44090
  E 150a Caramel simplu2)  
  E 150b Caramel de sulfit de sodiu  
  E 150c Caramel amoniacal  
  E 150d Caramel cu sulfit de amoniu  
  E 151 Negru strălucitor BN, Negru PN 28440
  E 153 Cărbune vegetal medicinal  
  E 154 Brun FK  
  E 155 Brun HT 20285
  E 160a Caroteni:  
    (i) caroteni amestec 75130
    (ii) beta-caroten 40800
  E 160b Annato, bixină, norbixină 75120
  E 160c Extract de paprika, capsantină, capsorubină  
  E 160d Licopen  
  E 160e Beta-apo-8'-carotenal (C30) 40820
  E 160f Esterul etilic al acidului beta-apo-8'-carotenic (C30) 40825
  E 161b Luteină  
  E 161g Cantaxantină  
  E 162 Roşu de sfeclă, betanină  
  E 163 Antociani Obţinuţi prin mijloace fizice din fructe şi legume
  E 170 Carbonat de calciu 77220
  E 171 Dioxid de titan 77891
  E 172 Oxizi şi hidroxizi de fer 77491
      77492
      77499
  E 173 Aluminiu  
  E 174 Argint  
  E 175 Aur  
  E 180 Litolrubin BK  

   1) Numerele din indexul coloranţilor sunt extrase din Ediţia a 3-a (1982),   a Colour Index, volumele 1 – 7, 1315; au fost incluse şi amendamentele 37 la   40 (125), 41 (127-50), 45 la 48 (130), 49 la 50 (132-50), 53 la 56(135).   *2) Termenul "caramel" se referă la produse de culoare brună mai mult sau mai   puţin intensă care sunt destinate colorării. Nu corespunde produsului zaharos   aromatic obţinut prin încălzirea zaharurilor şi care este utilizat pentru   aromatizarea alimentului (de exemplu produse de cofetărie, patiserie, băuturi   alcoolice).––––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x