NORME din 12 martie 2008

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 23/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL TRANSPORTURILOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 230 din 25 martie 2008
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 39 23/01/2014
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 1REFERIRE LAORDIN 382 07/06/2007
ART. 1REFERIRE LAORDIN 214 07/02/2007
ART. 1REFERIRE LACERINTE 07/02/2007
ART. 1REFERIRE LAREGULAMENT 07/06/2007
ART. 1REFERIRE LAORDIN 1627 07/09/2006
ART. 1REFERIRE LAORDIN 318 03/03/2006
ART. 1REFERIRE LACERINTE 07/09/2006
ART. 1REFERIRE LAOG 42 28/08/1997
ART. 1REFERIRE LAOG (R) 42 28/08/1997
ART. 1REFERIRE LALEGE 107 03/10/1992
ART. 1REFERIRE LACONVENTIE 07/07/1978
ANEXA 2REFERIRE LACONVENTIE 01/11/1974
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 39 23/01/2014
ActulAPROBAT DEORDIN 342 12/03/2008
ActulCONTINUT DEORDIN 342 12/03/2008

privind stabilirea echipajului minim de siguranţă pentru navele maritime care arborează pavilion român



 + 
Capitolul IDispoziţii generale + 
Secţiunea 1Definiţii + 
Articolul 1(1) În sensul prezentelor norme, următorii termeni se definesc după cum urmează:a) Autoritatea Navală Română – organul tehnic de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, autoritate de stat în domeniul navigaţiei, căreia ministerul i-a delegat competenţe privind ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin, denumită în continuare ANR;b) certificat de echipaj minim de siguranţă- documentul emis de ANR pentru fiecare navă, prin care se stabilesc numărul şi funcţiile echipajului minim de siguranţă.(2) Termenii folosiţi în prezentele norme se definesc şi/sau au înţelesul dat potrivit următoarelor acte normative:a) Ordonanţa Guvernului nr. 42/1997 privind transportul maritim şi pe căile navigabile interioare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 221 din 29 august 1997, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 210 din 10 martie 2004, cu modificările şi completările ulterioare;b) Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 1.627/2006 pentru aprobarea criteriilor minime de pregătire şi perfecţionare a personalului navigant maritim român şi a sistemului de recunoaştere a certificatelor de competenţă, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 917 din 10 noiembrie 2006, cu modificările şi completările ulterioare;c) Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 214/2007 pentru aprobarea criteriilor minime de pregătire şi perfecţionare a personalului navigant maritim şi maritim-portuar român care nu intră sub incidenţa Convenţiei STCW, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 123 din 20 februarie 2007;d) Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 318/2006 privind aprobarea standardelor de instruire, confirmarea competenţei şi eliberarea documentelor de atestare a personalului navigant pentru navele de navigaţie interioară care arborează pavilion român, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 315 din 7 aprilie 2006, cu modificările şi completările ulterioare;e) Ordinul ministrului transporturilor nr. 382/2007 pentru aprobarea Regulamentului privind criteriile minime de pregătire, perfecţionare şi certificare a piloţilor maritimi, alţii decât piloţii de mare largă, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 419 din 22 iunie 2007, cu modificările ulterioare.
 + 
Secţiunea a 2-aDomeniul de aplicare + 
Articolul 2(1) Prezentele norme privind stabilirea echipajului minim de siguranţă se aplică tuturor navelor maritime care arborează pavilion român.(2) Prezentele norme nu se aplică navelor militare.(3) Echipajul minim de siguranţă pentru navele care au automatizări pentru exploatarea şi supravegherea echipamentelor de bord se stabileşte de către ANR, la cererea proprietarului/operatorului navei.
 + 
Secţiunea a 3-aDispoziţii generale + 
Articolul 3(1) Echipajul minim de siguranţă stabilit prin prezentele norme trebuie să se afle la bordul navei, astfel încât în orice moment să fie asigurate: operarea în siguranţă a navei, securitatea acesteia şi protecţia mediului.(2) Lipsa de la bord a oricărei persoane care face parte din echipajul minim de siguranţă, la plecarea din port, va atrage oprirea navei din navigaţie şi sancţionarea proprietarului sau operatorului navei, în conformitate cu prevederile legale.(3) Pentru navele aflate în staţionare, în reparaţii, în parcul rece sau la iernatic, proprietarul sau operatorul va răspunde, în conformitate cu prevederile legale, dacă la bord nu sunt prezente persoanele care fac parte din echipajul minim de siguranţă.
 + 
Articolul 4Valabilitatea certificatului de echipaj minim de siguranţă este de 5 ani de la data emiterii.
 + 
Articolul 5În funcţie de nevoile de operare ale navei, proprietarul/operatorul poate asigura, pe lângă echipajul minim de siguranţă, personal navigant suplimentar, precum şi personal auxiliar.
 + 
Capitolul IIReguli de normare a echipajului minim de siguranţă + 
Articolul 6La navele maritime care efectuează servicii portuare sau tehnice, care îşi desfăşoară activitatea la distanţe mai mari de 20 de mile marine în afara porturilor româneşti sau care fac voiaj internaţional, personalul din cadrul echipajului minim de siguranţă prevăzut de prezentele norme va fi suplimentat în funcţie de complexitatea activităţii şi de durata ei, în conformitate cu dispoziţiile ANR, la cererea proprietarului/ operatorului navei.
 + 
Articolul 7(1) Navele maritime care efectuează servicii portuare sau tehnice şi care vor fi folosite la navigaţia pe apele interioare navigabile vor avea la bord un căpitan fluvial categoria B sau un căpitan fluvial categoria A ori un posesor de brevet de navigator pe Rin şi vor naviga cu echipajul maritim ambarcat.(2) Navele de navigaţie interioară, cu excepţia navelor de pasageri, care vor fi folosite în porturile maritime, vor avea la bord un posesor de brevet de navigator pe Rin sau un căpitan fluvial categoria A ori un căpitan maritim portuar sau un pilot de port maritim şi vor naviga cu echipajul ambarcat pentru nave de navigaţie interioară.(3) Navele de pasageri de navigaţie interioară, pe timpul manevrei în porturile maritime, vor avea în mod obligatoriu la bord un pilot de port maritim.
 + 
Articolul 8Proprietarii/operatorii vor fi direct şi singurii răspunzători de consecinţele nerespectării dotării navelor cu echipaj minim de siguranţă şi vor fi sancţionaţi conform legislaţiei în vigoare.
 + 
Capitolul IIINave în staţionare, în reparaţii, în parc rece, în iernatic + 
Secţiunea 1Nave în staţionare + 
Articolul 9(1) Pe timpul staţionării în porturi, la navele maritime aflate în exploatare se va organiza serviciul de gardă în ture, executat de persoane cuprinse în echipajul minim de siguranţă.(2) La navele maritime al căror echipaj minim de siguranţă este de maximum 12 persoane, serviciul de gardă va fi efectuat de cel puţin două persoane, dintre care o persoană posesoare a unui brevet punte şi cealaltă, posesoare a unui brevet sau certificat de capacitate maşini, conducerea serviciului de gardă revenind persoanei posesoare de brevet care execută serviciul de gardă la punte.(3) La navele maritime al căror echipaj minim de siguranţă depăşeşte 12 persoane, serviciul de gardă va fi efectuat de către o pătrime din numărul persoanelor cuprinse în cadrul acestuia, dintre care cel puţin un posesor al unui brevet punte şi un posesor al unui brevet maşină.
 + 
Articolul 10(1) La navele maritime care efectuează servicii portuare sau tehnice, serviciul de gardă va fi efectuat de către o persoană, când echipajul minim de siguranţă este de maximum 4 persoane, sau de două persoane, când echipajul minim de siguranţă depăşeşte 4 persoane.(2) La navele maritime desemnate pentru intervenţii, care îşi desfăşoară activitatea pe schimburi, personalul minim de siguranţă normat pentru un schimb de lucru va trebui să se afle permanent la bord, fiecare asemenea navă putând fi în orice moment aptă să plece în misiune.
 + 
Articolul 11Dacă un număr de maximum 4 nave maritime care desfăşoară servicii portuare sau tehnice, aparţinând aceluiaşi proprietar, staţionează în acelaşi loc, iar echipajul lor minim de siguranţă, normat conform prezentelor norme, nu depăşeşte un număr de 4 persoane pe navă, serviciul de gardă va fi efectuat de un marinar cu cel puţin 2 ani vechime, care va asigura paza şi siguranţa întregului grup de nave.
 + 
Articolul 12Pe navele maritime cu destinaţia de hotel plutitor, restaurant plutitor şi altele asemenea, serviciul de gardă va fi efectuat de un marinar cu cel puţin 2 ani vechime.
 + 
Secţiunea a 2-aNave în reparaţii + 
Articolul 13(1) La navele maritime aflate în reparaţii, serviciul de gardă se va organiza în ture şi va fi efectuat de către o pătrime din numărul persoanelor cuprinse în echipajul minim de siguranţă, dintre care cel puţin un posesor al unui brevet punte şi un posesor al unui brevet maşină.(2) La navele maritime care efectueaza servicii portuare sau tehnice, aflate în reparaţii, serviciul de gardă va fi efectuat de cel puţin două persoane cuprinse în echipajul minim de siguranţă.
 + 
Articolul 14Se exceptează de la prevederile art. 12 navele aflate în reparaţie capitală, care sunt preluate în întregime de şantierul care efectuează reparaţiile, acesta asumându-şi toate responsabilităţile.
 + 
Secţiunea a 3-aNave în parc rece (în conservare sau pentru dezmembrare) + 
Articolul 15(1) La navele maritime aflate în parc rece, serviciul de gardă va fi organizat în ture şi va fi efectuat de două persoane din echipajul minim de siguranţă, pentru fiecare navă.(2) La navele maritime care sunt destinate să efectueze servicii portuare sau tehnice, serviciul de gardă va fi organizat în ture şi va fi efectuat de o persoană din echipajul minim de siguranţă, pentru fiecare navă.
 + 
Articolul 16La navele maritime, cu orice destinaţie, ale aceluiaşi proprietar, aflate în parc rece, grupate maximum 4 în acelaşi loc, serviciul de gardă va fi organizat în ture şi va fi efectuat de două persoane din echipajul minim de siguranţă, pentru întregul grup.
 + 
Articolul 17În situaţii deosebite, din dispoziţia ANR, proprietarul va suplimenta personalul de gardă.
 + 
Secţiunea a 4-aNave în iernatic + 
Articolul 18Personalul necesar siguranţei navelor aflate în iernatic se va stabili în baza prevederilor instrucţiunilor privind organizarea iernaticului şi va fi avizat de către căpitănia portului care supraveghează şi urmăreşte organizarea şi funcţionarea acestuia.
 + 
Capitolul IVNormarea navelor maritime cu echipaj minim de siguranţă Nave maritime + 
Articolul 19(1) Echipajul minim de siguranţă al navelor maritime, cu excepţia celor cu destinaţie specială, este prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele norme.(2) Echipajul minim de siguranţă al navelor maritime cu destinaţie specială este prevăzut în anexa nr. 2 la prezentele norme.(3) Echipajul minim de siguranţă al navelor maritime propulsate care efectuează servicii portuare sau tehnice este prevăzut în anexa nr. 3 la prezentele norme.(4) Echipajul minim de siguranţă al navelor maritime nepropulsate este prevăzut în anexa nr. 4 la prezentele norme.
 + 
Articolul 20(1) Pentru navele maritime care efectuează servicii portuare sau tehnice, echipajul minim de siguranţă este normat pentru un schimb de lucru.(2) Pentru navele maritime care efectuează servicii portuare sau tehnice nepropulsate, care nu au la bord echipamente tehnologice şi altele asemenea, manevra, paza şi securitatea lor în exploatare se asigură de remorcherul de manevră, iar pe timpul staţionării se aplică prevederile art. 10, 15 şi 16, după caz.
 + 
Articolul 21Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentele norme.
 + 
Anexa 1───────la norme─────────Echipajul minim de siguranţă al navelor maritime, cu excepţia celor cu destinaţie specială

*Font 7*

┌────┬───────────┬─────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐│ │ │ │ Toate categoriile de nave maritime, cu excepţia celor cu destinaţie specială ││ │ │ ├───┬─────┬────────────────────┬────────────────────┬────────────────────┬─────────────┤│Nr. │Funcţia │Limita de │ │ │Marfuri generale şi │ Tancuri │ RO-RO, feribot, │ Pasagere ││crt.│ │competenţă │TB │500 │mărfuri în vrac │ │ portcontainere │ ││ │ │ │≤ ││ │ │ │500│3.000├──────┬──────┬──────┼──────┬──────┬──────┼──────┬──────┬──────┼───────┬─────┤│ │ │ │ │ │3.000 │10.000│TB > │3.000 │10.000│TB > │3.000 │10.000│TB > │Până la│Peste││ │ │ │ │ ││ │ │ │ │ │10.000│30.000│ │10.000│30.000│ │10.000│30.000│ │de pasa│de pa││ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │geri │sa- ││ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │geri │├────┼───────────┼─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│1. │Comandant │TB ≤ 500 │ 1 │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – ││ │ ├─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│ │ │500 │ │ │3000 │ – │ 1 │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – ││ │ ├─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│ │ │Nelimitat │ – │ – │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │├────┼───────────┼─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│2. │Ofiţer │500 │ │punte │3000 │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – ││ │secund ├─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│ │ │Nelimitat │ – │ – │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │├────┼───────────┼─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│3. │Ofiţer │TB ≤ 500 │ 1 │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – ││ │punte ├─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│ │ │Nelimitat │ – │ 1 │ 1 │ 2 │ 2 │ 1 │ 2 │ 2 │ 1 │ 2 │ 2 │ 2 │ 3 │├────┼───────────┼─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│4. │Şef mecanic│750 ≤ kW ≤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │3000 │ – │ 1 │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – ││ │ ├─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│ │ │Nelimitat │ – │ – │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │├────┼───────────┼─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│5. │Ofiţer │750 ≤ kW ≤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │mecanic │3000 │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – ││ │secund ├─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│ │ │Nelimitat │ – │ – │ – │ 1 │ 1 │ – │ 1 │ 1 │ – │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │├────┼───────────┼─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│6. │Ofiţer │Nelimitat │ 1 │ 1 │ 1 │ 2 │ 2 │ 1 │ 2 │ 2 │ 1 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 ││ │mecanic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │├────┼───────────┼─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│7. │Timonier │Nelimitat │ 1 │ 2 │ 2 │ 2 │ 3 │ 2 │ 2 │ 3 │ 2 │ 2 │ 3 │ 3 │ 3 │├────┼───────────┼─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│8. │Motorist │Nelimitat │ 1 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │ 3 │ 3 │├────┼───────────┼─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│9. │Marinar │Nelimitat │ – │ – │ – │ 1 │ 2 │ – │ 1 │ 2 │ – │ 1 │ 2 │ 2 │ 3 │├────┼───────────┼─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│10. │Pompagiu │Nelimitat │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ 1 │ 1 │ – │ – │ – │ – │ – │├────┼───────────┼─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│11. │Electrician│Nelimitat │ – │ – │ – │ – │ 1 │ – │ – │ 1 │ – │ – │ – │ 1 │ 1 │├────┼───────────┼─────────────┼───┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼─────┤│12. │Şef de │Nelimitat │ – │ – │ – │ – │ 1 │ – │ – │ 1 │ – │ – │ – │ 1 │ 1 ││ │echipaj │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │├────┴───────────┴─────────────┴───┴─────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴───────┴─────┤│ Total persoane: 5 8 9 13 17 9 14 18 9 13 15 18 20 │└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ + 
Anexa 2───────la norme────────Echipajul minim de siguranţă al navelor maritime cu destinaţie specială

*Font 8*

┌────┬───────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┬───────┬─────────┬────────┬───────┐│Nr. │ Funcţia │ Limita de │Remorchere │ Iahturi cu │ Nave │Nave de │Nave │Nave de││crt.│ │ competenţă │ │lungimea mai mare│ de │cercetări│pentru │căutare││ │ │ │ │ de 24 m │pescuit│de pros- │deser- │ şi ││ │ │ ├───────┬─────┼────────┬────────┤costier│pecţiuni │virea │salvare││ │ │ │Până la│Peste│Până la │ Peste │ │geologice│unităţi-│ ││ │ │ │3.000kW│3.000│ 12 │ 12 │ │ │lor de │ ││ │ │ │ │kW │pasageri│pasageri│ │ │foraj │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │ │marin │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │├────┼───────────┼─────────────┼───────┼─────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼───────┤│ 1. │Comandant │TB ≤ 500 │ – │ – │ – │ – │ 1 │ – │ – │ – ││ │ ├─────────────┼───────┼─────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼───────┤│ │ │500 │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ ││ │ ├─────────────┼───────┼─────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼───────┤│ │ │Nelimitat │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │├────┼───────────┼─────────────┼───────┼─────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼───────┤│2. │Ofiţer │500 │ │punte │3000 │ – │ – │ – │ 1 │ – │ – │ – │ – ││ │secund ├─────────────┼───────┼─────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼───────┤│ │ │Nelimitat │ – │ 1 │ – │ – │ – │ – │ – │ – │├────┼───────────┼─────────────┼───────┼─────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼───────┤│3. │Ofiţer │TB ≤ 500 │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – ││ │punte ├─────────────┼───────┼─────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼───────┤│ │ │Nelimitat │ 1 │ 1 │ 1 │ – │ – │ 1 │ 1 │ 1 │├────┼───────────┼─────────────┼───────┼─────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼───────┤│4. │Şef mecanic│750 ≤ kW ≤ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │3000 │ 1 │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – ││ │ ├─────────────┼───────┼─────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼───────┤│ │ │Nelimitat │ – │ 1 │ – │ – │ – │ 1 │ 1 │ – │├────┼───────────┼─────────────┼───────┼─────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼───────┤│5. │Ofiţer │750 ≤ kW ≤ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │mecanic │3000 │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – ││ │secund ├─────────────┼───────┼─────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼───────┤│ │ │Nelimitat │ – │ 1 │ – │ – │ – │ – │ – │ – │├────┼───────────┼─────────────┼───────┼─────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼───────┤│6. │Ofiţer │Nelimitat │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 ││ │ mecanic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │├────┼───────────┼─────────────┼───────┼─────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼───────┤│7. │Timonier │Nelimitat │ 1 │ 2 │ – │ 1 │ 1 │ 2 │ 2 │ – │├────┼───────────┼─────────────┼───────┼─────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼───────┤│8. │Motorist │Nelimitat │ 1 │ 2 │ 1 │ 1 │ 1 │ 2 │ 2 │ 1 │├────┼───────────┼─────────────┼───────┼─────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼───────┤│9. │Marinar │Nelimitat │ 1 │ 1 │ – │ – │ 1 │ – │ – │ 1 │├────┼───────────┼─────────────┼───────┼─────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼───────┤│10. │Şef de │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │echipaj │Nelimitat │ 1 │ 1 │ – │ – │ – │ – │ – │ – │├────┼───────────┴─────────────┴───────┴─────┴────────┴────────┴───────┴─────────┴────────┴───────┤│ │ Total persoane: 8 12 3 4 5 8 8 4 │└────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ + 
Anexa 3───────la norme─────────Echipajul minim de siguranţă al navelor maritime propulsate care efectuează servicii portuare sau tehnice

*Font 7*

┌────┬─────────────────────────┬──────────────┬───────┬────┬─────────┬─────┬──────┬────────┬─────┬──────────────┬────────┐│Nr. │ │Remorchere │ │ │Navă de │ │ │Pasagere│Pilo-│ Şalupe │Nave de ││crt.│ Funcţia │portuare │ │ │stins │Dragă│Macara│şi nave │tine ├───────┬──────┤servicii││ │ ├───────┬──────┤Şalandă│Tanc│incendiul│ │ │de pros-│ │Până la│Peste │portuare││ │ │Până la│Peste │ │ │ │ │ │pecţiuni│ │185 kW │185 kW│ ││ │ │750 kW │750 Kw│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │├────┼─────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼──────┼────────┤│ 1. │Căpitan maritim-portuar │ – │ 1 │ – │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ – │ – │ – │ – │├────┼─────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼──────┼────────┤│ 2. │Ofiţer de punte maritim- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │portuar │ 1 │ – │ 1 │ – │ – │ – │ – │ – │ 1 │ – │ – │ – │├────┼─────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼──────┼────────┤│ 3. │Şef mecanic maritim- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │portuar │ – │ 1 │ – │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ – │ – │ – │ – │ – │├────┼─────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼──────┼────────┤│ 4. │Ofiţer mecanic maritim- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │portuar │ 1 │ – │ 1 │ – │ – │ – │ – │ 1 │ 1 │ – │ – │ – │├────┼─────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼──────┼────────┤│ 5. │Motorist │ – │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ – │ – │ 1 │ 1 │├────┼─────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼──────┼────────┤│ 6. │Marinar │ 1 │ 1 │ – │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ – │ – │ – │├────┼─────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼──────┼────────┤│ 7. │Şef de echipaj │ – │ – │ – │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ – │ – │ – │ – │ – │├────┼─────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼──────┼────────┤│ 8. │Electrician │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │├────┼─────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼──────┼────────┤│ 9. │Conducător de şalupă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │maritimă │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ – │ 1 │ 1 │ 1 │├────┼─────────────────────────┴───────┴──────┴───────┴────┴─────────┴─────┴──────┴────────┴─────┴───────┴──────┴────────┤│ │Total persoane: 3 4 3 5 5 5 5 4 3 1 2 2 │└────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ + 
Anexa 4───────la norme────────Echipajul minim de siguranţă al navelor maritime nepropulsate

*Font 9*
Nr.
crt.

Funcţie

Doc plutitor

Tancuri

Dragă

Macara

Soneta,
deroşeză,
derocator,
platformă
derocatoare
Navă
nepropulsată
cu echipament
tehnologic

1. Căpitan maritim-portuar
2.

Ofiţer de punte maritim-
portuar
3.

Şef mecanic maritim-
portuar
1 1
4.

Ofiţer mecanic maritim-
portuar
1 1
5. Motorist 1 1 1 1 1
6. Marinar 1 1 1 1 1
7. Şef de echipaj 1 1 1 1
8. Electrician 1
Total persoane: 5 1 4 4 4 1

__________

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x